- 2 Nisan 2017
- 284
- 111
- 37
- Konu Sahibi melodi1970
- #8.621
İyi bayramlar anneler. İki gündür oğlum çok değişti olumsuz yönde. El çırpma geri geldi. bıraksam saatlerce koşar, laf dinlemiyor ismine bakmıyor anne baba demiyor niye böyle oldu bilmiyorum. Bayram bana zehir oldu resmen. Geçen haftalarda bir ara çok iyiydi Yen'i kelimeler vardı hatta ama iki gündür çok üzülüyorum. Çok farklı ortama girip çok fazla uyarana maruz kaldı ondan mı bilemedim. Bayramda Farklı şeyler de yemedi üstelik.
Uzaktan bakınca hareketlilik dışında göze batan bir durum anlaşılmıyor ya da beni üzmemek için söylemiyor kimse bilemiyorum. Yine iki gündür nette araştırıyorum oğlumdaki belirtiler otizmden çok hiperaktiviteyi çağrıştırıyor. İkisindeki belirtiler birbirine çok benziyor. Dürtüsellik, kanat çırpma, koşma, yerinde duramama, kontrolsüz davranışlar, komut almama. Hepsi bizde mevcut.
Ama otizm de ekstra olan; kısıtlı ilgi alanı, göz teması azlığı, hayali oyun kuramama, taklit, iletişim eksikliği, sosyal gülümseme bınlardan birkaçı da eşlik eder diyorlar. Bunlarda sorun yok. Ama diğer belirtilerin tamamı uyuyor. Hiperaktivite otizmle çok benzer davranışlar gösterdiğinden birbirine karıştırılabilir yazıyor. Offf bana akıl verin hanımlar.. hepinize tekrar iyi bayramlar diliyorum
Uyaran fazla olunca böyle davranıyorlar koşmalı belkide sadece hiperaktivite var oğlunda biz barış hocanın önerdiği yere gidince hiperaktivite olan bir çocuk gördük oğlum ona gitti abi diye sarıldı o onu itip annesine 10 kez aynı şeyi ısrar ile söylemeyi tercih etti bu huy benim oğlan da da başladı neyse işte o gün o çocuğu inceledim annesi ile konuştum hattaha inanın çok Ör hiperaktivite her ailede böyle zorlu geçmiyor bizde ise çok ama çok zor çok çektik hep eğitim hep problemli davranış demişti
Valla bizde artık hiperaktivite dedik bizim oğlan için kitap alıp okuyacağız bebekken çok yavaş idi şimdi acısını çıkarıyor ama inan otizim ile çok benziyor biz otizimn tüm belirtilerini bir anda yaşayıp bitirdik sonra hareketler geldi kosma hareketi
Dün bayram ziyaretine bir tanıdığa gittik kızı işaret dili yapıyor benm oğlanlar 27 aylık konuşma yok sürekli benim oğlana soru sordular kart gösterdiler oğlan yanıt verdikce şaşırdılar tabi kendi kızları ile karşılaştırma yaptılar ama o kız bildiğin vücut dili ile konusuyor jest mimik gözü açık bizim oğlan da da jest mimik var ama kız bana çok farklı geldi harika bir dil oluşturmuş kendine konuşmadan dahi anlatıyor bizim oğlan anlatamazsa sandalye falan atıyor şu sıra eline ne gelirse atiyor dün bize biraz hiperaktivite var galiba spora verin dediler gittigimz misafirlik gerçekten spor çözüm olabilir galiba
akvaryuma gittik oradan oraya koştu bakti
Hattaha gezerken millete bak balık diye laf attı halbuki sana ne milletten foto çekilen ufak kızlara sarıldı millet tirsti balıklara elini sokmak istedi çubuk Atacam dedi penguenler yüzerken camdan çubuk uzattı onalr yemiyor dedi yemedik er diye bir güzel ağladı gelen geçen güldü durmadı gerçekten çok ama çok zordu