- Konu Sahibi melodi1970
- #8.601
benimkide zorla aptmil devam sütü verdim hep
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben kendi doktorumuzdan baska bi doktora goturdum doktora goz temasi kurmuyor benimle dedim orda oglum baska seylerle ilgilendigi icin bakmadi doktora o da otizmli bi bebege benzemiyor ama bi gotur psikiyatriste dedi esime anlattim hemen gotur dedi28 aylık bizim ki babayı 24 aylık ken dr a götürmeye ikna edebildim
Bende evolvia kullandim sagarak verdim verebildigim kadar cok agladim emmedi diyebenimkide zorla aptmil devam sütü verdim hep
Kuntay imnun44 u yegenim kullaniyordu o zaten cok zeki bir cocuk senden duyunca ogluma denemek istedim.bugun aldim bakalim umarim ise yarar.Şu ilacı sizlerden duydum her çocuğa faydası var mı bilmiyorum ama denemekten bişey çıkmaz düşüncesiyle bende başlamak istiyorum. Aslında nette araştırdım ilaç değil "immun"yani bağışıklık güçlendirici özelliği olan vitamin takviyesiymiş
bana bir arkadaşım "immun44. 250 ml" diye bir şurup önerdi. Oğlu 4 ay öncesine kadar konuşmuyordu şimdi çok iyi ben bile tanıyamadım. bir arkadaşı tavsiye etmiş ona da. Netten araştırdım İtalya'dan geliyormuş 1 senedir Türkiye'deki eczanelerde de var. Bağışıklık güçlendirici, dikkat eksikliği ve gelişim geriliği olan çocuklarda etkili olduğu söyleniyor. Kullanan varsa yazabilir mi. Ben bir çocukta gördüm sadece çok iyi geldi ona... Bayramdan sonra bende denemek istiyorum oğluma.
Biz diyet yapmıyoruz doktor önermedi. Çoçuğunuzun sinirlerini yıpratmaktan başka işe yaramıyor diyet dedi. Ama fayda gördüğünü söyleyen de var bilemedim.
Doktorumuz Yurt dışındaki bir konferansa katılmiş otizm konusunda. Oraya gelen profesörler eğitimciler yıllarını bu işe vermiş doktorlara en çok diyet sorusu sorulmuş. Doktorların hepsi aynı şeyi demiş. Bilimsel hiçbir veri Yok diyet hakkında, tek silahımız özel yani bireysel eğitim" demişler. SiZlerle paylaşmak istedim canlarım. İyi akşamlar
Kuntay imnun44 u yegenim kullaniyordu o zaten cok zeki bir cocuk senden duyunca ogluma denemek istedim.bugun aldim bakalim umarim ise yarar.
Sanada iyi bayramlar canim.buradaki butun arkadaslarimin bayramini kutlarim.haber veririm tabiİyi bayramlar canım. Haberdar et beni vitamin nasıl sonuç veriyor diye. Bayram sonrası bende oğlana deniyicem.
Canım geçmiş olsun çok üzüldüm sen doktora götürdün mü tanısı var mı ki ? Ben sana bizimkini anlatayım bizimkine otizm denilmesinin en büyük sebeplerinden biri öğrendiği kelimeleri unutmasıydı geriye dönüp baktığımda. Sende bu var mı? Bi de hep diyoruz ya bizdeki özellikler başka çocuklarda da var ama onlar düzgün konuşuyor o yüzden doktora gitse kimse onlara otizm demiyorİyi bayramlar anneler. İki gündür oğlum çok değişti olumsuz yönde. El çırpma geri geldi. bıraksam saatlerce koşar, laf dinlemiyor ismine bakmıyor anne baba demiyor niye böyle oldu bilmiyorum. Bayram bana zehir oldu resmen. Geçen haftalarda bir ara çok iyiydi Yen'i kelimeler vardı hatta ama iki gündür çok üzülüyorum. Çok farklı ortama girip çok fazla uyarana maruz kaldı ondan mı bilemedim. Bayramda Farklı şeyler de yemedi üstelik.
Uzaktan bakınca hareketlilik dışında göze batan bir durum anlaşılmıyor ya da beni üzmemek için söylemiyor kimse bilemiyorum. Yine iki gündür nette araştırıyorum oğlumdaki belirtiler otizmden çok hiperaktiviteyi çağrıştırıyor. İkisindeki belirtiler birbirine çok benziyor. Dürtüsellik, kanat çırpma, koşma, yerinde duramama, kontrolsüz davranışlar, komut almama. Hepsi bizde mevcut.
Ama otizm de ekstra olan; kısıtlı ilgi alanı, göz teması azlığı, hayali oyun kuramama, taklit, iletişim eksikliği, sosyal gülümseme bınlardan birkaçı da eşlik eder diyorlar. Bunlarda sorun yok. Ama diğer belirtilerin tamamı uyuyor. Hiperaktivite otizmle çok benzer davranışlar gösterdiğinden birbirine karıştırılabilir yazıyor. Offf bana akıl verin hanımlar.. hepinize tekrar iyi bayramlar diliyorum
Tekrardan geçmiş olsun Sizi kimse bizim kadar anlayamaz Sezgin beyi de yazarken farkettim ne çok doktorlara psikologlara gitmişiz hayatımız doktorlarda Özel eğitimlerde geçmiş ben şimdi iki oğlumu kıyaslıyorum ona dayanarak söylüyorum büyük oğlum da konuşmazdı 3 yaşına kadar ana komut alırdı iletişime açıktı hatta hatırlıyorum yuvaya götürmüştüm biz siz konuşmuyor deyince otizmli zannettik ana diilmiş demişti yuva sahibesi demek ki en önemli farklar komut almamak ve öğredndiği kelimeleri unutmak bizde genetik yatkınlık varmış dr öyle dedi büyük oğlanı sıyırıp geçmiş küçükse tuzağa düşmüş
Ben de çok üzülüyordum ama artık alıştım kabullendim de nasıl başa çıkarım ne gibi yöntemler var ona bakıyorum hepsini de deniyorum bu Sezgin Kartal'ı çok beğenmiştik eşim işten ayrıldı o getirip götürebilir bi de onu deneyelim diyorum
Benim oğlum da koşardı amaçsız yere azaldı şimdi ama böyle Yeni ortamlara girdiğinde ritüel diyorlar kendince bi rota çizip hergün bi kaç sefer otelin içinde en üst kata çıkıp ordan iki merdiven inip ordan öbür koridora gidip kendince bi yol haritası çizmiş onu uygulatıyor
Ben çocuklarınızın çevresel faktörlerlerle böyle olduğuna gönülden inanıyorum 1 yaşında anne baba derdi bizimki öğrendi unuttu öğrendi unuttu ama bi tek bu diyet ve quercetin le hem kelime haznesi arttı hem unutmuyor artık eşim klasik bi erkek olarak ondaki ilerleme ve gerilemeleri pek farkedenezdi o bile kabul ediyor artık oğlumuzun daha iyiye gittiğini ama normal değil hala tabii ki
Dediğim gibi bizim çocuklarımız hayata normal çocuklar hatta önde giden çocuklar olarak başladılar biz burada tüm öğrendiklerimizi paylaşıcaz birbirimize destek olucaz ve en önemlisi dua edicez inşallah çocuklarımız kurtulacak bu illetten
Canim uzulme gecen gun bir tanidigimin cocugunun otizm tanisinin kalktigindan bahsetmistim o bana demisti ki zaman zaman bizi cok uzen olumsuz geri dönüsler olmustu moralimizin cok bozuldugu umutsuzluga kapildigimiz zamanlar olmustu sakin uzulme bunlar geciyor demisti.bence ortam degisikliginden olmustur.İyi bayramlar anneler. İki gündür oğlum çok değişti olumsuz yönde. El çırpma geri geldi. bıraksam saatlerce koşar, laf dinlemiyor ismine bakmıyor anne baba demiyor niye böyle oldu bilmiyorum. Bayram bana zehir oldu resmen. Geçen haftalarda bir ara çok iyiydi Yen'i kelimeler vardı hatta ama iki gündür çok üzülüyorum. Çok farklı ortama girip çok fazla uyarana maruz kaldı ondan mı bilemedim. Bayramda Farklı şeyler de yemedi üstelik.
Uzaktan bakınca hareketlilik dışında göze batan bir durum anlaşılmıyor ya da beni üzmemek için söylemiyor kimse bilemiyorum. Yine iki gündür nette araştırıyorum oğlumdaki belirtiler otizmden çok hiperaktiviteyi çağrıştırıyor. İkisindeki belirtiler birbirine çok benziyor. Dürtüsellik, kanat çırpma, koşma, yerinde duramama, kontrolsüz davranışlar, komut almama. Hepsi bizde mevcut.
Ama otizm de ekstra olan; kısıtlı ilgi alanı, göz teması azlığı, hayali oyun kuramama, taklit, iletişim eksikliği, sosyal gülümseme bınlardan birkaçı da eşlik eder diyorlar. Bunlarda sorun yok. Ama diğer belirtilerin tamamı uyuyor. Hiperaktivite otizmle çok benzer davranışlar gösterdiğinden birbirine karıştırılabilir yazıyor. Offf bana akıl verin hanımlar.. hepinize tekrar iyi bayramlar diliyorum
Canim uzulme gecen gun bir tanidigimin cocugunun otizm tanisinin kalktigindan bahsetmistim o bana demisti ki zaman zaman bizi cok uzen olumsuz geri dönüsler olmustu moralimizin cok bozuldugu umutsuzluga kapildigimiz zamanlar olmustu sakin uzulme bunlar geciyor demisti.bence ortam degisikliginden olmustur.
Benim oglumda uc gundur anne diyor hatta bazen seninki gibi nenne diyor buna cok mutluydum ama yazini gorunce korktum yine cunku daha oncede anne diyip sonra yine unutmustu ya yine unutursa
Bayram icin memlekete geldik.burada lise caglarin da bir cocuk gosterdi kv.cocuk 9 yasina kadar ne yurumus ne konusmus simdi gayet normal.
bir kizdan bahsettiler 6 yasina kadar konusmamis konusmaya baslamis ayni zaman da okulada baslamis oda susmuyormus simdi.
Atipik otizm yani aslında bu şu anlama geliyor otizm özelliklerini tam taşımıyor ama normal de değil eğitim alması gerekiyor içinde otizm geçince raporun % 40 oluyor engeli böylece özel eğitim alabiliyor bi de bize artikülladyon bozukluğu eklediler psikiyatrist önerdi böylece haftada iki yerine üç ders alır dedi valla ben de inanıyorum oğlumun düzeleceğine hayal ediyorum hep... zaten hepimiz pozitif düşünmeliyiz insan ümitle Yaşar karamsarlık bi işe yaramaz ki....Bizim gittiğimiz yuva da farketmedi başlarda. Sadece göz teması kısıtlı demişlerdi onu da ben söyledikten sonra farkettiler. Bir çocuk bile diğerine benzemiyor onu anladım. siz hatta büyük oğlunuza benzetmiştiniz ilk başlarda bizimkinin hareketlerini.
Çok uslu bir çocuk inatçı değil yapma dediğim şeyi yapmaz ama işte bunlar kriter değil.
3-6-9 yaş dönüm noktası diyorlar bende duydum onu. Sizin oğlunuz da düzelecek inanıyorum ben. Sizin tanınız ne raporda ne yazıyor.