- 2 Nisan 2017
- 284
- 111
- 37
- Konu Sahibi melodi1970
- #8.461
Evet biraz evham yapıyorim belki kardeşi var diye böyle oluyor bilmiyorumUmudumvar ben uzun zamandir senin yazdiklarini okuyorum ve sasiriyorum bence senin cocugun da otizm olamaz ben buraya uye degilken okuyup boyle dusunurdum.bence sen cocugunun her hareketini ayrintili incelerek bosa evham yapiyosun.butun cocuklar da garip davranislar var.en akillisi bile arada bir hareket yapiyor aaa demek normal gelisimli cocuklar da bunu yapiyormus diyorum.
keske benim cocugum da senin ki kadar olsaydi ve benim ki 39 aylik.bence kendini bos yere uzuyorsun
Bugünlerde konuşma çok geliyor mesela ben hapsiriyorim bana çok yaşa diyor ben sende gör diyince rahat ve iyi yaşa diyor acaba şarkı mı kopyalıyor
Kardeşinin biberonu dan mama içip bana bebek mamasını gösterip bebenin diyor bende kardeşine ver icsin diyince al al iç iç diyor ama bunu bıktırana kadar diyor ve kardeşi içmiyor o zaman kızıyor ona şımarık diye
Dün kardeşi ağlarken seni döverim çocuk dedi dışarda duymuş galiba kardeşi kaka yapınca aaaa ayıp.kaka yapmış tövbe tövbe pis diyor
Oğlumu kedi tirmaladi kedinin adını söyleyip naptı sana diyorum pis kedi mıncık yaptı diyor
Ormanda gezerken kozalak topluyor ay elinde ne var diyorum kozalak diyor herşeyin farkında herşeyi diyor
Mesela canı külah muz yada salata istedi aklına geliyor bana kalk bakayım diyor mutfağa itiyor o an başlıyor salata dolapta desem de böğür böğür ağlıyor
Konuşuyor ama bide böyle yani hiperaktivite olan bir çocuk görmüştüm oda istediği olana kadar konuşurdu
Denizde büyük çocuklar bunu itti diye buda birini ittti sürekli gidiyor kalelerine tekme atıyor bazen onlarla oturuyor eşimle uzaktan izliyoruz bizimki bazen şarkı söylüyor bazen gülüyor abi diye
Bana gelip YouTube aç arı vız vız çiçek balını diyor hayır diyince ağlama krizi ve acana kadar arı arı diyor yada Tarkan cuppa cuppa diyor istekleri var illa
Geçen gün eşim adını söylüyorum bakmıyor hiç umrunda değilim şu an dedi sonra mahalle de bir kız bağırdı ona oda gitti isminin söylerek kıza sarıldı eşim de bizi beğenmiyor diyor
Biraz şımarılik var artık bunu anlıyorum çok şımarık çok
Yerde düğme getirdi bana bulmis anneannenin düğmesi dedi oyun oynadık düğme ile.sonra düğme yok oldu naptın annecim diyorum süpürge diyor naptın dedim gösterdi attım dedi içine atmış
Saklama huyu devam ediyor mesela bir kitap okuyorum iki gündür bulamadım acaba nerede o kitap sırf sadece ona bakayım diye sakladı
Bunun yanında eşimle.oyub oynuyoruz kaydırak yaptık koltuk kenarını koca ayı kayıyor dedi sonra ayıyı düşürdüm ben hadi ambulans gelsin düştü dedim oda ambulans oldu taşıdı bugünde aynı oynuyor diye
Deniz de gördüğü deniz kabuğu ve taşları birşeyler benzetiyor genel de araba gibi sürmeyi seviyor otobüs araba diyor bazen o taşlar balık oluyor
Bide bir kızdan oyuncak bebeğini aldı haftasonu o bebeği suda yuzdurdu
Bugünlerde bir kitap okuyorum kardeşler ile ilgili ve kitapta yazan şeyleri uyguluyorum kriz yönetimi konusunda iyi gidiyor herşey
Kardeşine vurmaya başlamıştı bende annecim ona vurmaktan haklsn böyle hissetmeni anlıyorum ama ona vurmaktansa bu bebeğe vur yada yastık atmaca oynayalım diyorum çünkü bebekle ilgilenince herkes oğlum.sepwtte ne oyuncak varsa havaya atıp bağırıyor ay ay diyor tövbe tövbe hasbin alllah diyor böyle laflar ediyor
Bide biraz hak veriyorum kardeşi 7 aylık ama onu kıskanıyor abisini sevsem ağlıyor 7 aylık bebek sürekli onu seveyim istiyor sırf hirsindan adım attı çok erken emekledi bazen abisinin kulağını tutup çekip ısırıyor küçük olan da kuduruk 7 aylık bebek koltuğa kalkıp iniyor sırf abisinin peşinden olmak için bugünlerde çok sesi çıkıyor anlamlı anlamsız kelimeler net diyor 7 aylık olan agu çok yaptı bir ara korktum abisi etkilenir diye şükür etkilenmedi
Oğlum dün tuvalet adaptörü ni gösterip koy bunu dedi onu oturttum kaka yapmış numarası yaptı bir ara tuvalet olayını halletmek istiyorum
Sürekli kardeşini itip benim annem annecim anne benim diyor çok üzülüyorum memeyi kapatıyoruz bitti diyor
Evet konuşma namına herşeyin farkında herşeyi söylüyor
Parmak ucunda yürümesi bitti koşarken öyle bunu bardakta su içmesine bile bağlıyorum 1 aydır bardaktan su içiyor desteksiz koca yaz kumda çıplak ayak koşmasına da bağlıyorum
Sadece birşey var sormak istediğim oyuncak cigniyo kağıt oyuncak.ahsap bunlara karşı birşey ağzı ile.kontrol ediyor ama.kiyafet felan yok ben oğlum.oyuncak.oynamak için diyorum çiğneme tüpünu yazlığa getirmedim.ama bu huy nasıl.gidicek
Beni okuyanlar bilirler çoğu. Belirti vardı bizde 24 aydan beri değişti şu an 27 aylık belki de uyaran eksikliği vardı bilmiyorum
Geçmişe göre çok iyi kardeşinin gelmesi de belki hem zarar verdi hem onu geliştirdi mücadele etti