Bende gelişmeleri yazayim. Her çocuk herzaman her komutu almıyor zaten. Benim en çok dert yandığım ve oğlumda ilk şüpheledigim şey, komut almamasiydi. Yaklaşık 28 aylıktan sonra falan yavaş yavaş açıldı, şuan bence yaşıtları kadar komut alıyor. 33aylik. Hastaydı şimdi hafiften iyileşmeye başladı. Tam olarak iyileşince sıfatlara çalıştırmaya başlamayi düşünüyorum. Küçük büyük, uzun kısa gibi. Renkler olarak temel olanları biliyor arada karıştırsada. Olumsuz cümle yaşı gereği çok fazla var. İstemiyorum, yapma, hayır, bitti yada çok üstüne gidersem beni başından savmak için tamam anne tamam tamam diyor. Bunlar eğitimi bıraktıktan sonra kendi kendine geldi. Canı birçok şeyi yapmak istemeyince zorlamiyorum artık. Mesela kitaplara hala çok ilgisi yok. Hayvan bilgisi iyi. Hayvanları kitapla yapamadığım için. Köyde köy hayvanlarını öğrettim. Yazlikta balıkları, deniz kestanesini, deniz anası, deniz yildixi, gibi. Hepsini eline verdim, taşta kumda yuruttum (duyu bütünleme). Ben burada bişey danışmak istiyorum. Bizimki elektronik aletlere meraklı. Beni en çok.rahatsiz eden çamaşır makinesi ama oturup izlemiyor gerçekten seviyor çocuk. İçine çamaşır atmayı falan seviyor. Kirli temiz nevarsa koyuyor icine. Barfaktan suyu icince, içine mendil koyup döndürüp bana çamaşır yıkanıyor diye anlatıyor. Bu konu kafamı karıştıriyor.