Uzun bir aradan sonra merhaba cefakar anneler ve onların özel yavruları..
Bende bizdeki gelişmeleri yazmak istiyorum. Bize tani 28 Şubatta kondu ozaman oğlum 21 aylikti. Hemen özel eğitim + ergo terapi başladik ve tüm vaktim oğlum oldu. İşi biraktim hatta yemeyi içmeyi bile.. Başlarda kabus gibiydi umutsuzluk, kaygı, depresyon.. ama yavrum hep ilerleme gösterdi. Keşke tek sorunumuz lanet otizm olsaydı, birde içinden çıkılmaz alerji ve onun sebep olduğu kusmalar ciddi solunum tepkilerimiz vardı. (zaten doğdu doğali onlarla uğraşmaktan farkedemedim bazı şeyleri) Alerjimiz, ciddi reflümüz, hiç bir gidayi tolore edememe buna bağli çiğneme ve yutma zorluklari neyazikki tam gaz devam ediyor
Gelelim otizm hikayemize. Oğlum bu 5 ayda maşallah, önce işaret etmeyi, sonra işaret edilene bakmayi, adiyla seslenince bakmayi ve uzun süreli göz temasi kurmayi, ikili basit komutlari yerine getirmeyi, taklit etmeyi, eşleme yapmayi, taşitlari, hayvanlari, geometrik şekilleri, sayilari, harfleri, renkleri ve daha bir sürü şeyi öğrendi. Hiç kelimesi yokken artik 200'ün üzerinde kelimesi var hepsini anlamli söyluyor çok şükür yeni yeni ikili cümleler başladı baba gitti, sandalyeye oturdum, çorap giydim, yemek yedim gibi..Herşeyden önemlisi artik bizimle iletişim kuruyor bizim ve çevresinin farkinda. Yanlız sayilara, harflere, renklere acayip takintili. Ayni zamanda şarkilarada öyle. Neredeyse tüm gün çocuk şarkilari söyler. Geçen hafta doktor kontrolumuz vardi. Gitmeden gelişim testimizin ikincisi yapildi. Çok şükür çok güzel şeyler duyduk. Bunu bir uçak olarak düşünelim siz o uçaği kaldirmişsiniz artik belli bir yüksekliğe daha getirip orada sabitlemek lazim bu hizda 3 yaşina kadar devam (9 ay daha) ederseniz büyük ihtimalle artik tamamen ortadan kalkacak dedi. İnanilmaz mutlu oldum. Sonbaharla birlikte eğitim maratonumuza 3 yarim gün kreşte eklenecek fakat beslenmeyle ilgili ciddi sıkıntılarımız olduğu için max 2 saat orada tutabileceğim. Farkindilağimizin artmasiyla birlikte 2 yaş sendromunuda yaşamaya başladık. Artik çok inatçi oldu herşeye ağliyor. Beni en çok düşündüren şeylerden biri wc eğitimi.inş çok zorlanmayiz henüz hiç hazir olduğunu düşünmüyorum. Evet artik bilişsel yönden çocuğumun normal çocuklardan bir farki yok ama çocuklarla oynamayi oyun kurmayi bilmiyor. Umarim kreşin bu yönde faydasini görüruz. Ve umarim ağlamadan uyum sağlar. İnşallah 9 ay sonra buraya bitti arkadaşlar çok zor günlerdi ama geçti artik yazabilirim. İnşallah buradaki tüm anneler bir gün bitti sevincini bizlerle paylaşir.