Merhaba slenderxx
Oğlunun genel durumdan bilgim olmadığı için sadece yazdığına binaen cvp yazmak istedim..
Kuzunun bir tanısı var mı onuda bilmiyorum..atipik diye yorumladım..yanlış ise lütfen düzelt...
Öncelikle 3,5 yaş benim ve oğlumun arasında fırtınaların koptuğu artık bizim extra yardıma ihtiyacımızın olduğuna karar verdiğimiz yaştı...ve rapor alıp 4 yaş gibi eğitime başladık....şuan 6 yaş 4 aylık..her halimize şükrediyoruz:)))
Aynı dönemde aynı şekilde oğlumdada vardı...anında ekolali..bu çok ciddi bir durum değil..oyun içinde ,yemek yerken ,parkta oynarken ;
-elma mı istersin armut mu istersin oğlum?
diyelim ki cvp armut mu istersin oldu...
Biz hemen akabinde armut istiyorum..demeliyiz..onun cvbı ne olursa olsun...ASLA hayır oğlum öyle değil böyle söyleyeceksin şeklinde bir yaklaşıma gitmiyoruz...Bunlar bir çok yerde yazılı...mutlaka okumuşsunuzdur...ben sadece tekrar etmiş oldum...
Ekolali başlangıçta konuşması olmayan bir çocuk için çok sevindiricidir ki..çok çok daha iyi konuşacağının habercisidir...buna sevinmelisiniz..Anında ekolali geçicidir çoğu zaman...
Gecikmiş ekolali ise farklıdır
(ama sizin sorunuz bu değildi...
Sizin sorduğunuz soruların çoğuna cvp vermeyecektir..ama bunlar zamanla dört dörtlük çözülmesede çözülecektir..
Babanızla drama yapabilirsiniz..karşılıklı konuşma şeklinde ...nasılsın? Adın ne?kaç yaşındasın?...izlemiyor gibi bile gözükebilir:))bırakın sizi takip etsin bir süre sonra taklit edecektir..öğretmek istediğimiz herşeyde aslında böyle..tuğlaları tek tek diziyoruz titizlikle...
Bu yaşlar da alıcı dili bol bol desteklemelisiniz...ki bu zeki çocuklar bunları belleğe atsınlar...zamanı gelincede nasıl çıkardıklarına siz dahi şaşıracaksınız...
Alıcı dil parkta bahçede oyunla,halının üstünde gerçekleştirilen öykülü oyunlarınızla, şarkılarınızla ,
Gezmelerinizle onunla birlikte yaptığınız işlerinizle(bulaşık çamaşır makinasını boşaltıp düzeltmek gibi ....ve bunları yaparken sürekli girdi vereceğiz...kırmızı çorap, küçük tabak...) ,resimlerine bakarak kitap okumak....MASA BAŞINDA aylarca alınan derslerden daha etkilidir..
Lütfen çocuğunuzu mutlu edin kaygıdan uzak tutun güvende olduğunu hissettirin..çorap söküğü gibi gelecek inşallah herşey..
Şuan sizleri çok takdir ediyorum..çok önden gidiyorsunuz...bu yol sürekli gayret ve sabır gerektiren bir yol..asla pes yok..kimseden beklenti içine girmek yok ...zamanı güzel kullanmalıyız...4 yıldır mücadele ediyoruz..halada devam...:)))
Son durumuz artık okullu olduk.Bu sene okula başlatma kararı aldık....15 sesle şuan okuyup yazıyoruz..okula hazırlık yapmak durumunda kaldık..inşallah hayırlısı olur...çok uzattım sevgiyle kalın...
Kolaylıklar diliyorum..6,4 oğluşum...