- 27 Mayıs 2017
- 352
- 273
- Konu Sahibi melodi1970
- #8.181
Bizim 8 ay oldu. Bizde el cirpma yoktu sadece donerdi bazen. Onlar bitti. Sosyal yonden cok zayif.Toplum icine girince cok agliyordu durmuyordu yabancilar dokununca agliyordu artik oyle degil. Birisinin kucagina hemen gidiyor sariliyor. Konusmasi hala yok. Bazen kelimeler soyluyor sonra yine konusmuyor. Goz temasi komutlari almasi daha iyi. Cocuklara hic yaklasmazdi dokunsalar deli olurdu.simdi biraz daha iyi ayni ortama giriyor.bagirirlarsa korkuyor agliyor.cocuklari uzaktan izlemeye gozlemlemeye basladi. iste bu noktada krese baslayalim dedik. Oyuncaklariyla oynuyor. Hayali oyunlar henuz cok yok ama oyuncak bebeklere cay filan veriyor bazen. Arabalari suruyor. Sanirim bizden gordugu icin. Sayilari renkleri filan ogrendi biliyo. Siniflandirma yaparken sirasini yerini biliyor. Konusma yok ama isteklerini ifade etmede daha guclendi. Biz bir de diyete basladik onun da faydasi oldu henuz ikinci ayindayiz diyetin. Sanirim konusmaya isteklerini konusarak anlatmaya baslarsa bizde kurtardik sayacagim. Tabi bilemiyorum sonra yeni seyler mi baslar. Özel eğitim verdikleri surece devam edicem bence faydali keske haftada iki saat degil de daha fazla olsa. Belki ileride konusma terapisi yogun bir yere bakarim su an bilemiyorum ne yapmam gerek.
Cevabın için teşekkürler. El çırpma iki ay önce başladı bizim. Ama son günlerde çok azaldı. Asosyal olmak bu tip çocukların fıtratında var maalesef ki. Aynı sorunu bizde yaşıyoruz. Bizim en büyük problemimizden biri de aşırı dikkat dağınıklığı ve hareketlilik. Eğitimcimizin dediği tek şey bu. Dikkatini toparlasa çabuk yol alırız diyor ama çalışılması çok zor oğlumun. Duyu bütünleme odasında 40 dakika kalıyor, 40 dakikada 100 farklı yere yöneliyormuş. En uzun oynadığı oyum bile 60 saniye...
Biz ergoterapi+Bireysel alıyoruz. Şimdi spora da başlıyor bu hafta itibariyle. Haftada 6 saat alacak toplam ders. Rapora başvurmadık henüz çok etkiliyor maddi manevi olarak. Sporu terapistimiz önerdi. bireysel spor dersi alması iyi olurmuş çok hareketli ve dikkati dağınık olduğundan.
Bir ayda bile çok farklılıklar oldu.
Biz kreşe 6 ay önce başladık. Ama kreşle yol alamayınca hemen özel eğitime başladık. Bugün kreşte gurup oyununa katılmış mesela. 6 aydır gidiyordu kreşe ama arkadaşlarının farkında bile değildi. Şu bir ayda aldığı özel eğitim bile işe yaradı demekki
Bizim on tane kelimemiz var ama yerinde kullanmıyor. Tek mantıklı ve yerinde kullandığı kelime "del del" yani gel. Hepimizin çocuğu biran önce toparlansın dilerim. Anne olmanın tadına varalım biz de. Anne diyememesi ne kadar acı. Bunu bizim gibi yaşayan anlar sadece.