Merhaba arkadaşlar hayirli Ramazanlar dilerim öncelikle herkese. Ara ara firsat buldukça okuyorum. Bugün de ben yazayim istedim. Oğlum 24 aylik, eğitime başlayali 3 ay oldu dolu dolu. Özellikle deneyimli anneler nasil gelişmelerimiz yorumda bulunun istedim.
Eğitime başladığımızda anlamsiz söylediği 3-4 kelimesi vardi şusnda 50'ye yakin kelimemiz var. Bazilarini sık kullaniyor bazilarini 1-2 kere duydum ağzindan. Al-ver, tak-çikar, gel, otur, birleştir, aç-kapa gibi basit komutlari yerine getiriyor. Göz temasimiz vardi adina tepkisizdi, şimdi adiyla seslenince bakiyor. İşaret hiç yoktu şimdi özellikle kitaplardaki resimleri evde isimlerini bildiği eşyalari hem söyleyip hem işaret ediyor. Dışarda çok nadir. İkili, 3'lü puzzle yapabiliyor. Yavaş yavaş eşlemede yapmaya başladı. Bunlar bizdeki gelişmeler. Gelelim çok eksik olduğu noktalara, çocuklarla iletişimi hiç yok sayilir. Sadece parka çiktiğimizda onlari izliyor eğer elinde top olan yada bisikletli bir çocuk görürse koşup onlara dokunuyor okadar. Hala istekleri için beni kullaniyor elimi tutup anne diyip istediği şeyin yanina goturuyor. Oyun grubu deneyimimiz başlamadan bitti, ergo terapistimizde henüz hazir olmadiğini söyledi. Sonbahar gibi inşallah hazir olursa 3 yarim gün kreş düşünüyorum çünki iletişimi çok zayif Arkadaşlar evde çocuklarinizla ne tür oyunlar oynuyorsunuz? Ben bu konuda kendimi çok yetersiz hissediyorum. Oyuncu bir anne değilim tıkanıp kaliyorum malesef. Sizler Evde neler yapiyorsunuz?