- 9 Nisan 2017
- 37
- 5
- 41
- Konu Sahibi melodi1970
- #8.001
Küçük çekmece kanuni sultan suleyman eğitim araştırma hastahanede diye biliyorum umarim doğru bilgi vermisimdir
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yazdıklarınızı okudukça o kadar mutlu oluyorum ki. sizin çocuklarınızın gelişmelerini okudukça sanki aynı duyguları ben de yaşıyorum. Oğlum son bir haftadır aşırı anneci oldu. Sürekli bana sarılıp yanaklarımı sıkıyor. Ne deh-deh diyor sürekli. Anne gel diyor sürekli evde tur attırıyor bana eşek sıpası Biz eğitime başlayalı bir hafta oldu daha. Duyu bütünleme dersini çok seviyor. Eğitimcimiz "bu günlük bu kadar" deyince bizimki çok kızdı çıkmak istemedi oyun odasından.
İşte kafamı aynen bu şekilde taşlara vuruyorum, oğluma tv iZlettiğim için. Aslında gelişimi çok iyiydi bebekliğinde. Gelişim için kontrollere gittiğimizde, doktorumuz oğluma bakıp," algıları ayına göre çok çok iyi" diyordu ta ki 9 aylıkken tv ile tanışana kadar. 9 aydan 20 nci ayımıza kadar hep gerileme dönemi yaşadık. Tv yi kapatıp sürekli ilgilenmeye başlayınca oğlumda gözle görülür farklılıklar başladı. Annelere sadece şunu diyebilirim kötü tecrülerimdem yola çıkarak; tv den, telefondan uzak tutun çocuklarınızı. Emirgul iyi dileklerin için çok teşekkür ederim dilerim senin kuzun da en kısa zamanda açığını kapatacak. Bizim çocuklarımız özel çocuklar bunun farkındayım ve ilgiye her zaman daha fazla ihtiyaç duyacaklar. Biraz kendi haline bıraktığımda hemen geri tuşuna basılmış gibi oluyor oğlum. Eğitim bitse bile bundan sonra daha dikkatli olmam gerektiğini düşünüyorum.
Dün bireysel eğitimci hocamızın sözleri beni çok mutlu etti. İnce motor kasları çok iyi, yaşına göre çok ilerideymiş. Umarım asosyalliğini de aşarız zamanla. Bizim de komut almada sorunumuz büyük. Sanki bu hiç düzelmeyecek diye çok karamsarlığa düşüyorum
Bizimde en büyük sorunumuz komuttu hatta ben zaten diğer tipik sorunlar olmadigi icin hep daha küçük yapar diye 21 aylığa kadar oyalandim taaki diger 21 aylık çocukları görünce ama zamanla oluyor. Al ver bile yoktu ama şimdi 30aylik oldu ve sadece mesafe gerektiren komutlarda sıkıntı yaşıyoruz. Mesela odandan top getir gibi ama zamanla yaşları ilerledikçede bazı şeyler aşılıyor. İnşallah dil geliştikce komutta gelişecek. Daha yolumuz var 4 yaşina gelmeden bu sayfayı kapatmak benim hedefim ama tabiki herşey çocukların elinde. Bazen öğrenmeye karşı çok kapatıyor kendini o an elden birşey gelmiyor ama bazende öyle bisi yapioki şaşırtıyor. Süreç çok inişli çıkışlı ama öyle bir kırılma anı olacakki çorap söküğü gibi gelecek herşey. Buna inandım, inanıyorum. Yavaşta olsa gelişiyor bu bile kendimi diri tutmama yarıyor. Çünkü farkettimki nekadarda olumsuzluklarina odaklanırsam durum o kadar vahim görünüyor. Ama değil inanın burada okuduğum hiçbir çocuk gerçekten otizmli değil. Belirtilerin olması çocuğun otizmli olması anlamına gelmiyor. Bizim tanimiz yok. Sadece otistik belirtiler var ve eğitim dediler. Bu zamana kadar çok yol aldık, devamda ediyoruz. Komut ve öpücüğü bilip, yapmaması canımı sıkıyor ama sonra yapacak zamanı gelecek diyorum. 24 aylık bultak kovalari yapamayan oğlum şimdi en sevdiği oyuncaklar görerek doğru yerlestirmeli oyuncaklar, tutmalı ahşap puzzlelar. Biraz daha güç, sabır lazım. Havalar ısındı, hergun parka götürün. Çocukların farkında olmayan oğlum kreste oyuncak kavgası yüzünden ısırildi. Çocuklarla parkta kovalamaca oynuyor. Hala mükemmel değil ama benim gözümü boyayacak seviyeye geldi. En azından biliyorumki tamamen kayıtsız değil. Sadece evde durmayın. Evde aktivite yapmaktan sıkılıyorlar. Onları kışa bırakın, şimdi sokak vakti. Dün kapının onundeki bir parça kumla diğer çocuklarla birlikte kovaya döküp boşaltıp, küreklerle oynadılar yaklaşık 45 dakika ben sadece bir köşede seyrettim ama çocukların farkında olması ve çocukların onunla uğrasmasi için çok rüşvet verdim. Hepsine çikolata ısmarladim, eve topladım. Milkshakeler aldım. Sadece oğlumun yanında durmaları gel oyna bizimle diyip elinden tutmaları için. Bunları oglu otizmi yenmiş bir yakınımdan öğrendim. Rüşvet vereceksin demişti. Çocukları eve toplamak için parti düzenleyeceksin gerekirse demişti. Bende sokakta uyguladım ve ise yarıyor. Deneyin, ergec olacak. Ki sosyallik kırılmasi en zor şey. En fazla para ve zaman gider ama kazanirsaniz sonuç mutluluktan ağlatıyorİşte kafamı aynen bu şekilde taşlara vuruyorum, oğluma tv iZlettiğim için. Aslında gelişimi çok iyiydi bebekliğinde. Gelişim için kontrollere gittiğimizde, doktorumuz oğluma bakıp," algıları ayına göre çok çok iyi" diyordu ta ki 9 aylıkken tv ile tanışana kadar. 9 aydan 20 nci ayımıza kadar hep gerileme dönemi yaşadık. Tv yi kapatıp sürekli ilgilenmeye başlayınca oğlumda gözle görülür farklılıklar başladı. Annelere sadece şunu diyebilirim kötü tecrülerimdem yola çıkarak; tv den, telefondan uzak tutun çocuklarınızı. Emirgul iyi dileklerin için çok teşekkür ederim dilerim senin kuzun da en kısa zamanda açığını kapatacak. Bizim çocuklarımız özel çocuklar bunun farkındayım ve ilgiye her zaman daha fazla ihtiyaç duyacaklar. Biraz kendi haline bıraktığımda hemen geri tuşuna basılmış gibi oluyor oğlum. Eğitim bitse bile bundan sonra daha dikkatli olmam gerektiğini düşünüyorum.
Dün bireysel eğitimci hocamızın sözleri beni çok mutlu etti. İnce motor kasları çok iyi, yaşına göre çok ilerideymiş. Umarım asosyalliğini de aşarız zamanla. Bizim de komut almada sorunumuz büyük. Sanki bu hiç düzelmeyecek diye çok karamsarlığa düşüyorum