- 2 Nisan 2017
- 284
- 111
- 37
- Konu Sahibi melodi1970
- #7.801
Öncelikle uzun uzun yazdıniz çok teşekkürlerCANIM BENİM OĞLUM SENİN EVLADIN İKEN BİZDE İLK PSİKİYATRİST İLE GÖRÜŞTÜK İZMİRDE EYÜP SABRİ ÖZCANDI OĞLUMA BAKARAK OĞLUNUZ GÖZ TEMASI KURUYOR VE EN ÖNEMLİSİ DR KUCAĞINA GİTMİŞTİ BUN GÖSTEREK OTİSTİK OLSA İDİ KUCAĞIMA GELMEZDİ DEDİ. BİZE 3-3,5 YAŞINA KADAR SÜRE VERDİ DEVAMLI İLGİ VE TVDEN UZAK OLUN İSTEDİKLERİNİ KONUŞMA OLMADAN VERMEYİN BİR SES BİLE ÇIKARABİLİYORSA ONU BEKLEYİN VERİN DEDİ.
3-,35 YAŞINDA ANKARA ÜNİ. GİTTİK OĞLUMA ATİPİK TEŞHİSİ KONULDU AMA BEN ÖZEL DERS ALDIRDIM ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİNDEN KONUŞMASI VE FARKINDALIKLARI ARTSIN DİYE. OĞLUMDA İLERLEME OLDU AMA HALA KONUŞAMIYORDU KELİMELERİ SINIRLIYDI KALDIKİ MAŞALLAH SİZİN EVLADINIZ YAŞINA GÖRE KELİME SAYISI İYİ. BENİM OĞLUMDA O KADAR BİLE YOKTU O DÖNEMDE
NEYSE BEN DERSLER VE ÖZEL EĞİTİM KURUMU TAKVİYESİ KREŞ İLE BU SÜRECİ GÖTÜRDÜM. OĞLUM 4,5 YAŞINDA İDİ ARTIK VE HALA AKICI BİR KONUŞMA YOKTU HER KONUŞAN YAŞITINI GÖRDÜĞÜMDE O ÇUCUĞA DUA EDER ARKADASINDAN EVLADIMA DA NASİP OLMASINI DİLERDİM AĞLARDIM. VEE NASIL OLDU BİRDEN OĞLUM KONUŞMAYA BAŞLADI.
NASIL BİR MUTLULUKTU EŞİM VE BENİM İÇİN ONUN AĞZININ İÇİNE DÜŞÜYORDUK AMA TV HAYATIMIZDAN ÇIKMIŞTI ARTIK,
KREŞTE DAHA İYİYDİK AMA FARKLILIĞI HEP VARDI, WC EĞİTİMİ 4 YAŞINA YAKIN OLDU
OKUL DÖNEMİ ÇATTI GELDİ YIL SONU DOĞUMLU OLUNCA ŞANSLI İDİM BİR YIL ÖTELEDİM. OKUMA YAZMA OLABİLECEKMİ DİYE ÇOK KORKTUM DUALAR ETTİM ADAKTA BİLE BULUNDUM. VEEE ÖĞRETMENE ÇARPTIK ÖZEL ÇOCUK İSTEMEYEN HAZIRA KONMAK İSTEYEN BİR ÖĞRETMENDİ ÇOK AĞLATTI BİRİNCİ SİNİFTA BENİ. OĞLUMLA BEN İLGİLENDİM OKUYAMAZ BU ÇOCUK DEDİĞİ ÇOCUĞU EKİM SONUNDA ELİME ALDIM KASIM SONUNDA OĞLUM OKUYOR VE YAZIYORDU.
2. SINIFTA OKUL DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIM ŞİMDİKİ ÖĞRETMENİMİZLE BAŞLADIK İYİ BİR EĞİTİMCİ SAĞOLSUN RAMA YÖNLENDİRİLDİK RAPOR ALDIK OĞLUMA HASTANEDEN MENTAL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ TEŞHİSİ OĞLUM HAFTANIN 8 SAATİNİ OKULDA ÖZEL EĞİTİM ODASINDA BAŞKA BİR ÖĞRETMENDEN MATEMETİK VE TÜRKÇE DERSLERİ ALIYOR. TÜRKÇEDE YAŞITLARI GİBİ SIKINTISI YOK AMA MATEMATİKTE BİR YIL GERİDEN GİDİYOR KONULARA GÖRE BUNA ŞÜKÜR DİYORUM OĞLUMUN NERDEN NEREYE GELDİĞİNİ BEN BİLİYORUM.
GEÇEN PARKTA İDİK BİR BAYAN İLE OĞLUMUN KONUŞTUĞUNU GÖRDÜM GİTTİM BAYAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİ İMİŞ. OĞLUMLA KONUŞTUKTAN SONRA BENDE KONUŞTUM VE SİZE SÖYLENEN GİBİ SİZ ÇOĞU ŞEYİ AŞMIŞSINIZ MAŞAMLLAH DAHA İYİ GÜNLER GÖRECEKSİNİZ DEDİ NASIL MUTLU OLDUM ANLATAMAM
BU SÜREÇTE İLAÇ DÖNEMİDE OLDU EN SON BU MART AYINDA TIP FAKULTESİNDEKİ DRMUZ İLACI KESTİ ARTIK GEREK YOK DEDİ
SİZ VE DİĞER BU SAYFADAKİ ARKADAŞLARA KOLAYLIKLAR DİLİYORUM. İŞİMİZ SABIR İŞİ VE ÇOCUĞUMUZ BİZİM ÇOCUĞUMUZ DAHA ÖZENLİ VE İLGİLİ OLMAYILIZ. EĞİTİM CAMİASI ÇOK ZORLUYOR AMA YILMAYIN BİZİM ÇOCUKLARIMIZ YOL ALIYORSA BUNU ONLARA VERMEK ZORUNDALAR
KONUŞMAYA GELİNCE ÖYLE BEN ÇOK FARKLILIKLAR GÖREMİYORUM AMA UZMANLAR KONUŞMASI FARKLI DİYORLAR PSİKOLOG HAKLI OLABİLİR
Bugün dowm sendromu olan bir kızın orada elini tuttu hattaha bir bebekte sevdi zaten psikolog eğer atipik ise çok ileri düzey dedi çünkü sosyal bir çocuk herşeyin farkında dedi benim korktum konu o kanat çırpma idi gerçekten korkuyorum da
Oğlum şarkı felsn söylüyor eşlik ediyor bana özellikle ses çıkaran yerlerde o eşlik ediyor telefonu var oyuncak alfabe söylüyor oğlum harfleri tekrar ediyor mesela
Atipik sözel iletişim geriliği galiba hani konuşm.gelmezse bizde teşhis alacsz gibi ilerde burayı okuyunca öyle görüyorum çünkü
Babam korkma ne olur bak ne çocuklar gördüm sen öğretmen yanında iken şükret bu çocuğa kızım bu çocukta bir farklılık yok diyor ısrarla evet gören farkedemrx çok sosyal çünkü konduramyorlar
Annem.mr eeg cektir.belkk beyninde doğumdan bir sorun var dedi kordonu dolanıp doğdu çünkü belki bir sorunu var dedi
İlaç olarak nasıl tedavi oldu dikkat dağınıklığı hiperaktivite mı verdi o yüzden mı tedavi oldu
Kaç kere okudum yazdığınızı ağladım sonuçları okuyunca maşallah Allah'ım.bizde eğer sorun varsa düze çıkalım diyorum Rabbimden hiç birşey istemiyorum artık evladım için herşeyi yaparım bizede nasip etsin
Bende biraz öğrenme zorluğu vsr matematik anlamam mesela bunlar benden aldı ise belki bizde sizin gibi olacaz
İnşallah buradaki her çocuk düzelir çok dua ediyorum
Emzirdiğim bebeğim var çok minik bana muhtaç bu güzel zamanlar onun için ama ben onla az ilgileniyorum o ise kendi kendine herşeyi yapıyor bazen çok huysuz belki ilgisiz kaldı diye oda abisine iyi gelecek inşallah