Çok iyi yapıyorsunuz özellikle tabirler çok önemli
Oğlum geçenlerde bana oha anne dedi hoşuma gitti çünkü o anda gerçekten ohalık bişey yaptım mesela şişşşt sessiz olalım dudaklarınıza işaret parmağınızı götürerek veya karnınızı ovalayarak karnın acıktı mı ? Alıcı bir de oğlunız var sakın durmayın hatta hızlanın çünkü ben bazen çok mu yüklüyorum oğluma diyordum şimdi öğrettiklerimin hepsinin mükafatını alıyorum .Evet Bebek gibi konuşma oğlum da da olmadı ama ilkten telafuz bozuktu birazcık . Oğlum otizm yada değil hep söylemişimdir bunu her ne kadar ilk zamanlar günlerce ağlasam da akranlarına yetiştirmek ilk hedef olmalı.
Ya maşallah oha anne ne güzel bir kelime öyle banada nasip olsun kimse istemez belki ama vallla ben duymak istiyor bana.of of anne diyor bazen ismini çok söylüyorum diye dinde hı diyor ismine dinmiyor bazen hı diyor yeter artık diyor kendince
Bugün bir saatlik eğitimde on dakika öğretmen benim oğlum ile nasıl oynadığımı izledi bir çember aldım oradan ve ona içerde dışarda diyip benle kalmasını söyledim göz seviyesine inip değişik sesler çıkardım taklit etti öğretmen içerde dışarda deme ses ver sadece dedi çünkü aşama aşama olacak içerde dışarda için enerji harcama demeye getorxi
Bizim oğlumda ne var kimse bu durumu anlamıyor dedim zaten sizin çocuğunuz farklı durmuyor bazı şeyler gelişimde eksik hızlı ilerlemeler adına çalışalım zaten kendini belli edecek gidisst dedi
Oğlundan önceki çocuğu görünce kesn hiperaktivite var demiştim.ki eğitimcyr hiperaktivite mı var dedim evet dedi artık izliyorum her çocuğu
Oğlumda hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı olabilir bunlarda bu davranışlara sebep.olabilir diye düşünüyorum dedim konuştuk bol bol çünkü bu belirtiler onlarda da var
Devamlılık yok birseyi yapamadgi an başka şeylere gidiyor bunu öğretmen farketti arabayı aldı sakladı arkasına mesela evde olsa bulur bulmadı o an sabah babası ile top atarken top başka yere gitti o oraya yöneldi tam.topu alırken gözümüxzün içine baka baka vazgeçti biz karı koca şok olduk neden böyle diğer çocuklar nasıl diye düşünüp duruyoruz
Mesela suyu içip yere arttı öğretmen bazı şeylerde net olalım.ama emir vermeyelom dedi biz nasıl.olacak derken kadın masaya vurarak güzel bir sesle.su masaya su masaya dedi bizm.oglan yaptı mesela hani suyu masaya koy yada ver bana felan bunlar bizde olsak yapmayz dedi
Dun oğluma emziği kardeşine ver demiştim yerde idi emzik getirip ağzına koydu şok oldum bunuda söyledim
Bir haftadır sizi izleyip sesler çıkardım oğlana oda ses çıkarıyor dediğim sn öğretmen mutlu oldu devam dedi
Terapi sonrası birtsne erkek çocuğu gördü abi abi diyip yanına oturdu saçını sevdi elimi tutup öpüp sarıldı çocuk rahatsız oldu biraz ama benim oğlum.cok sevdi onu annesi de mutlu oldu aaaa ne mutlu bir çocuk dedi
Bugün terapi De eğitimci genelde hep böyle mutlu mu hep sarılmayı öpmeyi mi seviyor dedi evet dedim ten teması seviyor baya sevdi çocuğu burnuna bip yaptı
Bide ben 4 aylık olacak bebeğim içinde gelişim takibi talep istedim test olacak ilerleyen zamanlarda onu da takip etmek adına