- Konu Sahibi melodi1970
-
selam masumcum eeg si normal cıktı illa işitme testı tutturdular yok yanı yaptırmıyoruz hanı şüphem olsa tamam dıcem yaptırayım ama galıba işitme testını yaptırmıcam kızlar daha dogrusu onlar dilkoma kayıt ıcın ıstıyolar ma dilkom bızım ılde yok eskısehırde var orayada ben nasıl geliş gidiş yaparım hem ben konusmamasına cok takmıyorum biraz algılama guclugu vardı doktor zxamanla gecer o dedı ozaman beklıycem galıba ben . ogluş iyi masallah pepe cıkınca happe diyoı cok sevıyo onu pepe nerde dıyınce tv yı gösterıyo bitince bitti dıyo ben sarkı söyluyorum sarkım bıtınce benı alkıslıyo yavas yavas ta olsa ılerlıyo cok şükür canım zaten acelemız yok Allah ne zaman nasip ederse ozaman krese devam ama kres pek bişiy katmadı kılzar ogluma hepsını benögrettım demiştimya size işaret parmagını kullanmıyo dıye şimdi artık kullanıyo onu bıle ben ögrettım ama kreste hiç bişiy ögrenmedı hanı ınsan farkederya ben hiç etkısını göremedım sadece ayakta sallamıyorum okadar bılmıyorumda benım kafam karıstı :44::44:
dualarımız senınle ve oglusunla canım inş. kolayca atlatırsınız
uzun bir aradan sonra merhaba . diyet olayını ilk kez burada duydum mantıklı geldi .öğretmenimize sordum belki bir bilgisi vardır diye o da diyet olayının bazen işe yaradığını genel olarak pek de etkin olmadığını söyledi.nöroloğa gidince ona da soracağım. oğlum 6 aydır eğitim alıyor düzeyi yüksek fakat henüz komut almıyor. 6 ayda göz teması arttı çok az daha sosyalleşti. bazen bilinçsiz olarak baba falan diyor 1 ay sonra 3 yaşı bitecek çok mu aceleciyim.
oğlum oyuncakları tek tek sıraya dizmeye başladı bu günlerde moralim bozuluyo bu davranışına bu da bir otizim belirtisi biliyorsunuz değilmi(
evet oyuncakları dizme bir otizm belirtisi,oğlumuz psikiyatrın yanında dizdiğinde bize dizdiği seyleri bozun,onun gerçek işlevini yapın aaaaaa ne varmış bu kitapta aydede var bak gibi ilgisini başka bir yere çekin demişti ve bu dizme olayını kırmanın kolay olduğunu da eklemişti,moralinizi bozmayın.
evet canım yaaa biliyorum ben arabalara çok düşkün başka şeyle ilgilenmiyo diye kaldırdım bütün arabaları arada bikaç günde bir veriyorum bizle daha çok ilgileniyor gözlemlediğimiz bu bizim zaten hepimiz gözetliyoruz çocuğun tüm hareketlerini
hiç yapmamıştı şimdiye kadar bu hafta başladı
arabalarımı diziyo senin oğlan benimki küpleri dizmiş bi terlikleri ne yaptın oğlum diyorum tren yolu yaptım diyo bide çuf çuf diyo
selam kızlar nasılsınız masumcum bence oglusun oyun kuruyo ne güzel ya sevin bence . trencılıkte mantıklı yanı öyle sıralaması melodıcımc canım oglus nasıl oldu iyileştimi gecmş olsun canım cıktınız mı hastaeden
benimDe oğlum 3 yaşını 2 ay geçti ve hala düzgün akıcı bir şekilde konuşmuyo bende 2 yaşna kadar bekledim konuşur diye ama anne baba ve tek kelimeler dışında pek cümle kurmuyordu ilk önce gataya götürdüm orası bi problem olmadığı söyledi biraz daha bekledik daha sonra iki kere özele götürdüm otizm den şüphelendik ama orasıda herhangi bir problem olmadığını otizmin o su bile yok dediler kreşi önerdiler şiddetle bulunduğum yerdede kreşe 3 yaşını beklemem gerekiyodu bu sene tekrar özele götürdüm ama bu sefer farklı yere götürdüm ankarada madalyon psikiyatri merkezine götürdüm her türlü testler yapılıyo orda burağa bir sürü şeyler sordu kitaptan ve testin sonucunu 1 hafta sonra söylediler araştırıldı ve hiç bir problem olmadığını algı yaşının 4.5 yaş olduğunu sadece dil yaşının 2-2.5 yaş olduğunu söylediler o kadar mutlu oldum ki çünkü evlat herşey demek elimden ne gellirse yaptım ve yapmalıyızda geç kalmamak lazım bi çok şey için oradaki dr umuz da kreşi önerdi şiddetle benim biraz hazırcı yetiştirmem birde çocukla alakalı olduğunu ırsı olabileceğinden bahsetti
oğlum çok akıllı söz dinleyen bi çocuk herşeyime tamam anne der çok uyumludur yediklerini çöpe atar ellerini siler yıkar yemeğini kendisi yer bi tek bu yönden biraz bizi üzüyo o kadar ama inşallah akıcı bi şekilde konuştuğu günleride görürüz çok şeyler anlatmaya çalışıyo kendince neler neler diyo ağzı çok dolu ama biz yinede onu anlıyor anlattıklarını telaffuz ediyoruz onunla bir büyük gibi konuşuyorum her zaman
sizce daha ne yapmalıyım kızlar bizde durumlar böyle
çok masumcum benim oğlumda akşam bowling sopalarını dizmiş arka arkaya sonra anne baakk dedi ne onlar öyle dedim cuf cuff dedi sonra kendisi bozdu
benim oğlumda da bazen dizme yapıyo arabaları sonra en arkasından arabasıyla ittirerek dü düüüt diyo oynuyo arkadaşlarıyla filan çok güzel oynuyo
ama ben bu dizme olayını bi çok çocukta görüyorum ve hep konuşan otistik olmayan çocuklar çünkü hep gözlemliyorum konuştuğu halde sözleri yerine getirmeyen seslendiğinde bakmayan çocuklar bile var yani canları isterse bakıyorlar....peki bu durum nasıl olacak hepimizin takıntılı olduğu konular yok mu artık kafam bir yığın oldu okumaktan araştırmaktan....
benim oğlum herşeyi anlıyo komutları yerine getiriyo tuvaletine çoğu zaman kendisi gidiyo dişlerini fırçalar biz fırçalarken gelir hemen yanımıza anne bende bende der ve bizim yardımımız olmadan çok harika fırçalar yani aynı yaşının getiridiklerini yerine getiryo ama bir tek akıcı bir şekilde konuşamıyo(( artık herşeyi zamana bıraktım ve bı yıl kreşe gidecek ondan ümitliyim hayırlısıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?