- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
Peki oğlunuzun otizm belirtileri neydi?Oglum;
Kendi etrafinda donmez
Kanat cirpmaz
Donen seylerle ilgilenmez
Dokunsal temasi cok sever
Uyumludur guler yuzludur
Goz temasi kurar
Cocuklarla bir arada olmayi sever
Kalabaliktan rahatsiz olmaz
Oyuncaklarla duzgun oynar.
Hele 1 yasindayken ismine bakar, bizi taklit eder, yasitlariyla oynardi.
Ama otizmli.
Demem o ki, soyleyse otizmli degildir boyleyse korkma gibi laflar yuzunden biz teshisi 4 yasina yakin aldik.
Bilmediginiz konuda ahkam kesmeyin. Verdiginiz anlik rahatlatmalar hicbir ise yaramiyor.
Merhabalar öncelikle umarım otizm değildir. Ben özel eğitim öğretmeniyim Rehabilitasyon da çalışıyorum.otizm anne karnında teşhis edilmez. 2-3yaştan önce bellide olmaz.. Sosyal ilişkisi yoktur sürekli tekrarlayan takıntıları vardır. Temastan genel olarak hoşlanmazlar. Ama bunu güzel bir muayeneden sonra net olarak anlayabilirler. Umarım güzel bir haber alırsınız. İsme tepki çok önemli ama belki işitme ile ilgili bir sıkıntı vardır. Çünkü kulağının dibinde bile bağırsam bakmıyor yazmışsınız..
Benm bebeğimde 8 aylık.... Sizinki nasıl kendi etrafında dönüyor... Yürüyor mu yoksa
Gelişimsel pediatride çalışıyorum. otizm çok geniş bir yelpaze. Tüm belirtiler aynı anda aynı çocukta olmayabilir. İsme bakmamak belirtilerden yalnızca biridir. Bütün belirtiler ağır uyaran eksikliği ve tv tablet aşırı maruziyetinden de kaynaklı olabilir. Pedagog değil büyük şehirdeyseniz gelişimsel pediatri veya çocuk psikiyatriye gitmenizi öneririm. Ama öncelikle işitme testi istenecektir
Bebeğinizin genel gelişimi için yürüteç kullanmayın. Hiçbir faydası yok.Benim oğlum 9 aylık yürüme Yok yürütec varheryerde peşimde .. kafa sallıyor bu ara ama genel iletişimi iyi dikkat edelim
Bende yürüteçe koyuyorm...Benim oğlum 9 aylık yürüme Yok yürütec varheryerde peşimde .. kafa sallıyor bu ara ama genel iletişimi iyi dikkat edelim
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu durumda nasıl teşhis kondu? Sıkıntı konusamamasi mi? Cevaplamak istemezseniz saygı duyarım elbette.
Peki oğlunuzun otizm belirtileri neydi?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Allah şifa versin. Nasıl gidiyor eğitimleriniz?1.5 2.5 yaslarindayken isaret ettigimiz yere bakmamasi.
2 yasinda isme tepkisinin cok cok azalmasi
3 yasinda kendi halinde oynamaya baslamasi
3.5 yasina kadar parmagiyla degil eliyle veya bizim elimizle isaret etmesi
Bay bay hareketini duzgun yaparken ters yapmaya baslamasi.
4 yasinda cevap vermek yerine soruyu aynen tekrarlamasi
Evet hayir ben sen ayrimlarini yapamamasi
Ve daha bir cok sey.
Demem o ki. Otizm sterotipik hareketlere bakarak anlasilmaz. Sosyal gelisim en onemlisi.
13_14 aylikken bay bay yapmasi
16 aylikken isaret etmesi
22 aylikken evet hayir diyebilmesi lazim. Konusmuyorsa da basiyla iki yana asagi yukari sallayatak
Çok iyi gözlemlemişsiniz. Bilinçli bir annesiniz. Oğlunuz eğitimle en iyi noktaya geleceğinden eminim.1.5 2.5 yaslarindayken isaret ettigimiz yere bakmamasi.
Ve daha bir cok sey.
Demem o ki. Otizm sterotipik hareketlere bakarak anlasilmaz. Sosyal gelisim en onemlisi.
22 aylikken evet hayir diyebilmesi lazim. Konusmuyorsa da basiyla iki yana asagi yukari sallayatak
Yurtdisindayiz okul oncesi fazla egitim imkani yok.Allah şifa versin. Nasıl gidiyor eğitimleriniz?
Evet otizm çok değişik gerçekten. Bizim gittiğimiz merkezde çok farklı çeşitleri var. 2.5 yaşına kadar şakır şakır konuşan çok zeki çocuklar bi anda gerilemeye başlamış herşeyi teker teker unutmuş. Rabbim düşmanın başına vermesin. Çok değişik gerçekten. Benim kızımda bizimle konuşmaz ama duyduğı herşeyi tekrarlar şarkıları şiirleri dinlerken ezberlet kendi kendine okur. Aynı şeyi saatlerce soyler. Bazen gece uyur sabah kalkar devam eder.Sürekli etrafında döner. En çok suda oynamayı sever. Bazen çok çaresiz hissediyorum kendimi. İstediğini anlayamıyorum anlatamadığı için saatlerce ağlıyor1.5 2.5 yaslarindayken isaret ettigimiz yere bakmamasi.
Ve daha bir cok sey.
Esekten duseni esekten dusen anlarmiz.Evet otizm çok değişik gerçekten. Bizim gittiğimiz merkezde çok farklı çeşitleri var. 2.5 yaşına kadar şakır şakır konuşan çok zeki çocuklar bi anda gerilemeye başlamış herşeyi teker teker unutmuş. Rabbim düşmanın başına vermesin. Çok değişik gerçekten. Benim kızımda bizimle konuşmaz ama duyduğı herşeyi tekrarlar şarkıları şiirleri dinlerken ezberlet kendi kendine okur. Aynı şeyi saatlerce soyler. Bazen gece uyur sabah kalkar devam eder.Sürekli etrafında döner. En çok suda oynamayı sever. Bazen çok çaresiz hissediyorum kendimi. İstediğini anlayamıyorum anlatamadığı için saatlerce ağlıyor
Bende yürüteçe koyuyorm...
Onun haricinde benmkide seslendiğinde bakmıyor.bu yazıları okuduğmdan beri sesleniyorum yok umrunda değil... Bizde hiç kelimede yok anne baba mama hiç bişey söylemiyor.normal mi ki
Canim bende kizimi 1.5 yasinda anne baba hayirdan baska bisey demiyor isaret parmağını kullanmiyor komut almiyor diye götür dum doktora yanliz benim kizim ismine her türlü bakardı birde cocuklara bayilirdi onlarin oyunlarina katilir di doktor zaten kizimi götürür görmez bu cocukta bisey yok dedi cunku doktor oda ya girdi kizin ona bakti gülümsedi doktor ona kagit kalem verdi kizim kosarak bana getir di doktor bağırdı bir anda tepkisini ölçmek icin kizim aglamaya basladi doktor bunlar cok güzel seyler dedi ben israrla denver testi istedim orda doktor ayakkabin nerde annen nerde gibi sorular sordu onlara cevap veremedi en azindan gozluyle bakmasi gerekiyordu yapmadi doktor bunuda normal karsiladi kizim suan 27 aylik cokta guzel konusuyor ben bu isin egtimini aldim cocugun banada normal gibi geldi bence tv olayini halledersen ismine bakmasi kisa surede düzelecek diye düşünüyorum
Bebeğinizin genel gelişimi için yürüteç kullanmayın. Hiçbir faydası yok.
Hatta bebeğinizi geriye götürür.
Canim bence gelisimi gayet normal tekerlegi döndürme sine takilma arkadasinim kizi var iki yasinda hala döndürür arabalarin tekerleklerini hani aylarda bebekler seni anlamaz ama bişey anlattiginda gözünün icine icine bakarlar sanki srnin anlamliz sozluleri anliyomus gibi iste gerçek göz teması budur ben bu isin egtimini aldim ne isaret parmagi önemli otizmde nede dönen seylere ilgisi cocuk seni anlacak konusmuyorsa bile gozunun icine bakacak benim kiziimn 1.5 yasinda algisi sifirdi birseyler sorardik gözümüze bakardi benim kiz bu hale geldiyse bence herkesin cocugu yogun ilgi ile duzelir:)Merhaba benim oğlumda 9 aylık kızınca yüzüne bakarak ağlar hemen yada ben ağlama taklidi yapınca oda ağlar duygular yoğun yaşıyor ce oyununa katılıyor anne diyor nennee tarzı derdi olunca anlıyorum bunlar şimdilik yeterlimi bilmiyorum dikkat ediyorum .şuan kovası var içine Lego atıyor eliyle alıyor atıyor güzel oynuyor ama arabalarının hep tekerleğini döndürüyor bayılıyor 9 aylık...
Canim bence gelisimi gayet normal tekerlegi döndürme sine takilma arkadasinim kizi var iki yasinda hala döndürür arabalarin tekerleklerini hani aylarda bebekler seni anlamaz ama bişey anlattiginda gözünün icine icine bakarlar sanki srnin anlamliz sozluleri anliyomus gibi iste gerçek göz teması budur ben bu isin egtimini aldim ne isaret parmagi önemli otizmde nede dönen seylere ilgisi cocuk seni anlacak konusmuyorsa bile gozunun icine bakacak benim kiziimn 1.5 yasinda algisi sifirdi birseyler sorardik gözümüze bakardi benim kiz bu hale geldiyse bence herkesin cocugu yogun ilgi ile duzelir:)
Ne demek canim ben ce hic korkma bir de konusma olayini cozersen hersey çözülür otizm ilk belirtisi konusmamadir bize gelen ailelerin ilk sikayeti konusmamaydi konusma icin en güzel aktivite sevdigi bi oyuncagi konusturun bizde cok ise yaradi saglicakla kalin:)Teşekkür ederim öncelikle . Evet gözlerime hatta konuşan insanın gözlerine yüzüne bakar biraz kaşlarımı çatsam gözleri dolar yada hemen o an gülsem şaka diye güler.. beni korkutan tekerlek çevirmesiydi ve basen 2 yaşına kadar hiç birşey yoktu birden gerilik başladı gibi durumlar insan dikkat ediyor herşeyine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?