• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim bebeğim 7 aylık kendi etrafında saat gibi dönüyor ve kollarını çırpıyor bunlar normal şeyler değil mi kollarını çırpması bu aylarda olması gerekmiyor mu otizm belirtisi değildir değil mi
Benm bebeğimde 8 aylık.... Sizinki nasıl kendi etrafında dönüyor... Yürüyor mu yoksa

Bebegin daha cok kucuk benim eltimin cocugu 3 yaşında yeni yeni ismini söyleyince bakiyo . Benim akrabamin cocugu otizimli o cocuk hiç konusmuyo ve hep aglıyor böyle değilse hiç korkma canım

Bebegin daha cok kucuk benim eltimin cocugu 3 yaşında yeni yeni ismini söyleyince bakiyo . Benim akrabamin cocugu otizimli o cocuk hiç konusmuyo ve hep aglıyor böyle değilse hiç korkma canım
6 aylıkken bile ismine bakmasi gerekir. Bunu bizzat duydum çocuk psikiyatrindan

Ama her çocuk aynı olmaz
Konuşma gecikebilir, yurume gecikebilir, wc eğitimi gecikebilir . Bunlara her çocuk farklı denebilir ama isme bakma beceri gerektirmez, eğer yaşı geldiğinde bakmıyorsa nörolojik acıdan değerlendirilmelidir. Çocukta sorun olmayabilir; ailede uyaran eksikliği olabilir , fazlaca tvye maruz kalmış olabilir vs. Ama 3 yas adına bakmak için çok çok geç. Normalde her şeyi konuşması gereken yaşta, kreş cağında vs

O sizin fikriniz bayn
Böyle ciddi bir konuda kendi fikrimi ortaya bilincsizce koyacak kadar hadsiz değilim. Uzman değilim; bu açıklamaları kafamdan uydursam bu şekilde olmazdı, bunu da mı göremiyorsunuz?
Asıl 'sizin' fikriniz olan şey "Hiç korkma canim" gibi cesurca bir söylem.

Son düzenleme:
merhaba.

oğlum eylül 2015 doğumlu, 1,5 yaşını yeni geçti. zamanında yürüdü, emekledi. ce e oyunu oynamayı seviyor, kendisiyle yaşıt olan kuzeninin onu kovalamasından zevk alıyor ama onun dışında kuzeniyle ilgilenmiyor. kapıyı açıp kapatıyor; kapatırken acımasın diye parmaklarını geri çekiyor. montunu gösterince dışarı çıkacağını anlıyor, abur cubur poşet sesi duyduğunda koştur koştur yemek için geliyor. bunların dışında ismini söylediğinde kesinlikle bakmıyor, kulağının dibinde bağırsan da bakmıyor. baba ve dede kelimelerini bilinçsiz olarak tekrarlıyor. bir oyuncağı işaret parmağımla gösterdiğimde oyuncağa değil parmağıma bakıyor. çay bardağının sıcak olduğunu biliyor ama yine de elini değdirmek istiyor vs vs...

1,5 yaş aşısı için sağlık ocağına götürdüğümde ismine tepki vermesinin çok önemli olduğunu muhakkak kontrol ettirilmesi gerektiğini söyledi hemşire. tanıdığımız bir pedagoğa pazartesi günü götüreceğiz ama inanın karnıma ağrılar giriyor. bunlar normal midir, yoksa gerçekten bir şeyler tuhaf mı gidiyor? lütfen yardımcı olur musunuz bana?
Merhabalar öncelikle umarım otizm değildir. Ben özel eğitim öğretmeniyim Rehabilitasyon da çalışıyorum.otizm anne karnında teşhis edilmez. 2-3yaştan önce bellide olmaz.. Sosyal ilişkisi yoktur sürekli tekrarlayan takıntıları vardır. Temastan genel olarak hoşlanmazlar. Ama bunu güzel bir muayeneden sonra net olarak anlayabilirler. Umarım güzel bir haber alırsınız. İsme tepki çok önemli ama belki işitme ile ilgili bir sıkıntı vardır. Çünkü kulağının dibinde bile bağırsam bakmıyor yazmışsınız..

E bayan karnıma agrilar giriyo diyo bende korkmasin diye oyle soyledim belkide oyle bisey yok bebeginde .sen daha cok panik yaptirdin eminim boyle konuşarak

E bayan karnıma agrilar giriyo diyo bende korkmasin diye oyle soyledim belkide oyle bisey yok bebeginde .sen daha cok panik yaptirdin eminim boyle konuşarak
Bildiğim her şeyi açıkladım, otizmde erken teşhis çok önemlidir. Umarım öyle bir şey yoktur ama ismine bakmayan çocuğa "rahat ol" denmez.

Oglum;
Kendi etrafinda donmez
Kanat cirpmaz
Donen seylerle ilgilenmez
Dokunsal temasi cok sever
Uyumludur guler yuzludur
Goz temasi kurar
Cocuklarla bir arada olmayi sever
Kalabaliktan rahatsiz olmaz
Oyuncaklarla duzgun oynar.
Hele 1 yasindayken ismine bakar, bizi taklit eder, yasitlariyla oynardi.
Ama otizmli.
Demem o ki, soyleyse otizmli degildir boyleyse korkma gibi laflar yuzunden biz teshisi 4 yasina yakin aldik.
Bilmediginiz konuda ahkam kesmeyin. Verdiginiz anlik rahatlatmalar hicbir ise yaramiyor.

forumda sık rastladığım için söylüyorum:
lütfen şu konuda bilimsel gerçeği kadınlarımıza tekrarlayalım: otizm hamilelikte teşhis edilemez! lütfen down sendromu ile karıştırmayın!!!

Oglum;
Kendi etrafinda donmez
Kanat cirpmaz
Donen seylerle ilgilenmez
Dokunsal temasi cok sever
Uyumludur guler yuzludur
Goz temasi kurar
Cocuklarla bir arada olmayi sever
Kalabaliktan rahatsiz olmaz
Oyuncaklarla duzgun oynar.
Hele 1 yasindayken ismine bakar, bizi taklit eder, yasitlariyla oynardi.
Ama otizmli.
Demem o ki, soyleyse otizmli degildir boyleyse korkma gibi laflar yuzunden biz teshisi 4 yasina yakin aldik.
Bilmediginiz konuda ahkam kesmeyin. Verdiginiz anlik rahatlatmalar hicbir ise yaramiyor.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu durumda nasıl teşhis kondu? Sıkıntı konusamamasi mi? Cevaplamak istemezseniz saygı duyarım elbette.

oglum 27 aylik tv yi hic acmiorum yalnizca gunde 2 tane cizgi filmi var onlari izlio ama son zamanlarda kendi ekseni etrafinda donmeye basladi anlamsiz bi sekilde dönuo bide koswrken ileri degil yan tarafa bakarak kosuo bu beni korkutmaya basladi ismine tepki verio 2 kelimelik cumleler kuruo doktora gotursemmi die dusunuorum ondan da korkuorum doru durust ilgilenmeden otistik teshisi koycaklar die

Gelişimsel pediatride çalışıyorum. otizm çok geniş bir yelpaze. Tüm belirtiler aynı anda aynı çocukta olmayabilir. İsme bakmamak belirtilerden yalnızca biridir. Bütün belirtiler ağır uyaran eksikliği ve tv tablet aşırı maruziyetinden de kaynaklı olabilir. Pedagog değil büyük şehirdeyseniz gelişimsel pediatri veya çocuk psikiyatriye gitmenizi öneririm. Ama öncelikle işitme testi istenecektir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back