Bu arada bir arkadaş işitmeyle ilgili yorum yazmış oda olabilirUzman değilim fakat daha çok küçük teşhis koymak için gibi geldi annesi
Telaşınızı anlıyorum bir uzmanla görüşmek daha yararlı olacaktır bizim yorumlarımızdan daha çok
Hani bir nesneye parmakla işaret ettiğinde bebek olduğu için parmağa bakar:)
Ayrıca tam tersi uyanık bir bebeğiniz olabilir
Kardeşime isimle seslenince asla bakmazdı yanlış bir şey yaptığında uyarı amaçlı seslenildiğini düşünürdü yapacağından vazgeçmezdi kulağının dibinde bağır umru olmazdı takmazdı şuan 5 yaşında gayet normal:)
Siz yine de kontrol ettirin dediğim gibi anlamadığım bir konu ama yazdıklarınız bana pek anormal gelmedi umarım yardımcı olabilmişimdir
Benzer durumları ben de yaşadım . Kizima ismiyle seslendigimde asla dönüp bakmiyordu. İnat ettim ,ben seslenecegim o da bakacak diye :) yok bir türlü bakmıyor .delirdim ! Dediğin gibi bardağın sıcaklığını ilk temasla anladıktan sonra tekrar tekrar dokunmak istiyordu hatta yana yana içiyordu (benim iceceklerimi) ..ve işaret ettiğim nesneye değil de direkt parmağıma bakmasi şüphelerimi arttırdı. .Şuan 2 yaşında ve otizmli değil . Çocuklarımı çok teste tabi tutarım :) bir sıkıntı varsa önceden önlem alabilmek için .hatta kızımda dilini dışarda tutma durumu da vardı .o zamanlar küçüktü ve down sendromu belirtileri veriyordu ..bayağı uğraştım öyle mi değil mi diye ..down sendromlu olmadığını öğrendim .sonrasında otizm mi diye şüphelendim, o da değil ...şimdı sadece konuşamıyor ,başka bir problemi yok .onu da tarzanca hallediyoruz zaten :) annelerin meraklı ve bilinçli olmasını seviyorum . Kolaylıklar diliyorum ,umarım korkuların yersizdir.merhaba.
oğlum eylül 2015 doğumlu, 1,5 yaşını yeni geçti. zamanında yürüdü, emekledi. ce e oyunu oynamayı seviyor, kendisiyle yaşıt olan kuzeninin onu kovalamasından zevk alıyor ama onun dışında kuzeniyle ilgilenmiyor. kapıyı açıp kapatıyor; kapatırken acımasın diye parmaklarını geri çekiyor. montunu gösterince dışarı çıkacağını anlıyor, abur cubur poşet sesi duyduğunda koştur koştur yemek için geliyor. bunların dışında ismini söylediğinde kesinlikle bakmıyor, kulağının dibinde bağırsan da bakmıyor. baba ve dede kelimelerini bilinçsiz olarak tekrarlıyor. bir oyuncağı işaret parmağımla gösterdiğimde oyuncağa değil parmağıma bakıyor. çay bardağının sıcak olduğunu biliyor ama yine de elini değdirmek istiyor vs vs...
1,5 yaş aşısı için sağlık ocağına götürdüğümde ismine tepki vermesinin çok önemli olğunu muhakkak kontrol ettirilmesi gerektiğini söyledi. tanıdığımız bir pedagoğa pazartesi götüreceğiz ama inanın karnıma ağrılar giriyor. bunlar normal midir, yoksa gerçekten bir şeyler tuhaf mı gidiyor? lütfen yardımcı olur musunuz bana?
Anne karninda ölçümler yapılarak down sendromu anlasilabiliyor fakat otizm öyle birşey değil . Anne karnında anlaşılmıyor. Atıyorum : Down sendromunda ense kalınlığı testi (önceden amniyosentezle yapılıyordu şimdi kanda çıktığı için ve geneli dusukle sonlandigi için pek tercih edilmiyor ) yapılıyor . Otizm ise her ne kadar Amerikalı bilim adamları anne karnında teşhis edilebildigini (artik) soylese de ülkemizde yada başka bir yerde örneğine rastlamadım. 2 -3 aydan itibaren göz teması kurulamamasi ilk belirtilerden. Yani tamamen davranış şekliyle alakalı. Downsa kromozomla alakalı genetik bir yatkınlık ..Evet arkadasim bir tanidiim vardi doktor hamileyken bebegin down sedromlu oldugu soylemis icin rahat olsun bebegin ozellikle anne karnindayken kafa capina bakilirken down sedromu yada otizm oldugunu teshis edebiliyorlar ozellikle gitceksen bir profosere gorunseniz daha iyi olur daha iyi biliyorlar cunku
merhaba.
oğlum eylül 2015 doğumlu, 1,5 yaşını yeni geçti. zamanında yürüdü, emekledi. ce e oyunu oynamayı seviyor, kendisiyle yaşıt olan kuzeninin onu kovalamasından zevk alıyor ama onun dışında kuzeniyle ilgilenmiyor. kapıyı açıp kapatıyor; kapatırken acımasın diye parmaklarını geri çekiyor. montunu gösterince dışarı çıkacağını anlıyor, abur cubur poşet sesi duyduğunda koştur koştur yemek için geliyor. bunların dışında ismini söylediğinde kesinlikle bakmıyor, kulağının dibinde bağırsan da bakmıyor. baba ve dede kelimelerini bilinçsiz olarak tekrarlıyor. bir oyuncağı işaret parmağımla gösterdiğimde oyuncağa değil parmağıma bakıyor. çay bardağının sıcak olduğunu biliyor ama yine de elini değdirmek istiyor vs vs...
1,5 yaş aşısı için sağlık ocağına götürdüğümde ismine tepki vermesinin çok önemli olğunu muhakkak kontrol ettirilmesi gerektiğini söyledi. tanıdığımız bir pedagoğa pazartesi götüreceğiz ama inanın karnıma ağrılar giriyor. bunlar normal midir, yoksa gerçekten bir şeyler tuhaf mı gidiyor? lütfen yardımcı olur musunuz bana?
Doktor un yanina gidince anlar zaten canim ama sanmiyorum otizm olsa ozellille hamileykende teshis ediliyor
malesef yanlisiniz var yurtdisinda bile otizm ile ilgili anne karninda koyulan.teshislerin dogrulugu kesin degil. tahmini seyler mevcut olsa dahi suanda down gibi kromozon kokenli sendromlarda bile anne karninda teshisler ancak.amniyosentez ile koyulabiliyorEvet arkadasim bir tanidiim vardi doktor hamileyken bebegin down sedromlu oldugu soylemis icin rahat olsun bebegin ozellikle anne karnindayken kafa capina bakilirken down sedromu yada otizm oldugunu teshis edebiliyorlar ozellikle gitceksen bir profosere gorunseniz daha iyi olur daha iyi biliyorlar cunku
Oglum otizmli, cok benziyor belirtiler otizme. Ama illa ki oyle olacak degil tabii. Kendisi isaret parmagini duzgun kullaniyor mu? Bir sey istediginde uzakta da olsa gosterir mi?
ben tamamen tesaduf eseri GAPS diye bir yontem okumustum. MS gibi rahatsizliklar dahil pek cok bu tarz rahatsizliklarin beslenme kaynakli oldugunubiddia ediyordu hatta yazar dr ve kendi evladini da bu yontemle tedavi ettigini iddia ediyordu. kitabi ve cd si var. kardesime hediye almistim ben de tip sektorunde diye. bir bakin 60 tl mi neydi belki ise yarar sonuclar elde edebilirsiniz. cok gecmis olsun. GAPS otizm kitap diye google daarastirisaniz internet sitesi ile karsilasirsiniz.Otizm için iki yaşından önce pek teşhis koymuyorlar. Kendi etrafında dönme, donen nesnelere bakma, oyuncakları sıralama, kalabalıktan rahatsız olma vs vs turlu turlu belirtileri var. Ama bu belirtilerle illa otizm olacak değil. Henüz çok küçük zaten
peki hiç .mi bakmıyor ismine. İnşallah hiç bir sorun yoktur. Benim kızım otizmli. Sormak istediğin varsa
ayakkabını getir dediğimde getiriyordu önceden, şimdi yapmıyor ama. ben çok ilgisiz bir anneyim, malesef öyle çok oyun falan da oynatmadım... ilgileceğim bundan sonra muhakkak.
Bence eskileri düşünün .. ce oyununa tepki vermesi sizinle göz TEması kurması vs. Bunlardaki olmazdı sanırım otizim sonradan olduğuna inanmıyorum , otizmli doğuyor çocuk ve belirtiler başlıyor . Özellikle Nisa'n ayı farkındalık günlerinde dikkat edin işte bilmem kaş çocuktan biri otizimli doğuyor diye her yerde görüp okuyabiliyoruz yanı otizimli doğuyor inşallah Yoktur kalbini içini ferah tut en iyi anne hisseder sevgiler
Bence eskileri düşünün .. ce oyununa tepki vermesi sizinle göz TEması kurması vs. Bunlardaki olmazdı sanırım otizim sonradan olduğuna inanmıyorum , otizmli doğuyor çocuk ve belirtiler başlıyor . Özellikle Nisa'n ayı farkındalık günlerinde dikkat edin işte bilmem kaş çocuktan biri otizimli doğuyor diye her yerde görüp okuyabiliyoruz yanı otizimli doğuyor inşallah Yoktur kalbini içini ferah tut en iyi anne hisseder sevgiler
merhaba.
yeğenim otizmli ve sonradan oldu.
aşılarından birisi yüksek dozda vurulduğu için aşının içindeki etken maddenin yaptığını söyledi.
kulaktan rüzgar yemek anneden uzun süre ayrı kalmak yanlış dozda ilaç kullanımı vs durumlarda sonradan olabiliyor.
Otizmli evet doğuyor aama otizime yatkin ama özellik göstermiyorsa tetiklenmeler.sonucuda çıkıyor. Tv otizm yapmaz ama.otizimi tetikler...
Sanırım bu yüzden belli bir yasa kadar normal tepkileri olan çocuklarında zamanla geriliyip iletişimi kopardığı oluyor.
Otizmde sanırım bağırsak floryasi düzgün olmuyor, vücutta agir metal oluyor, aşı otizm yapıyor denilmesi bundan oluyor sanırım aşıda ki civa vs tetikliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?