• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kulağının dibinde bağırınca bakmaları bana şüphe uyandırdı...inşallah böyle bir sorun yoktur.Allah yardımcınız olsun....Allah a emanetsiniz

Otizmi çok yakından biliyorum maalesef. İsme tepki ve işaret parmağı olayı çok önemli ama hemen kötü düşünmeyin. İnşallah bir şey çıkmaz. 2 yaş dolmadan teşhis konulmuyor ama varsa da erken tedavi çok önemli. Özellikle tv gibi uyaranları hemen kesmek gerekiyor. Yabancı ortamdan rahatsızlık var mı? Bir yere girerken vs ağlıyor mu?
Ayrıca bir şey varsa da kendinizi suçlamayın sakın..
yabancı ortamdan rahatsızlık duymuyor, genel olarak uyumlu bir çocuk. ama kucak sevmiyor. kendinden büyük çocukları ilgiyle ixliyor.

Kendini suçlama, canını da sıkma. Benim kuzenin durumu senin anlattığından çok daha öteydi yani rahatlatmak için anlattım. Anaanne bakıyorsu kuzenime ve evde televizyon açıkken o da oturup izliyordu. Sussun diye çizgi film açılıyordu tabletten. Sonuç çocuk dış dünyayla ilgisini kesti. Muhtemelen öyle bir durumdur. Onunla oyunlar oynayın sürekli, komut verin ufak tefek yapmasını isteyin. Televizyon falan da açmayın yanında bana kalırsa bir süre. Doktorun önerileri bunlardı bize.

doktor muhtemelen her şekilde televizyon yasağı koyacak bize de sanıyırum. çünkü reklamlara olan ilgisi korkutucu boyutta. çok teşekkür ederim.

Oglum otizmli, cok benziyor belirtiler otizme. Ama illa ki oyle olacak degil tabii. Kendisi isaret parmagini duzgun kullaniyor mu? Bir sey istediginde uzakta da olsa gosterir mi?

Oglum otizmli, cok benziyor belirtiler otizme. Ama illa ki oyle olacak degil tabii. Kendisi isaret parmagini duzgun kullaniyor mu? Bir sey istediginde uzakta da olsa gosterir mi?

hayır işaret parmağını kullandığını hiç hatırlamıyorum :(

maalesef bebeğimle ilgilenmedm hiç, boş vaktim de vardı ama üstüne düşmedim yalnız bıraktım onu hep... televizyonu kasıtlı olarak açmıyorum ama ev halkı izlediğinden o da bazen takılıp kalabiliyor.
şimdi ilk iş internetten parmak oyunları öğrenin ve yarın oynamaya başlayın başlangıç olarak bu anne ördek diye bir oyun var biz çok oynardik çocuklarım küçükken onu çok sevecektir onunla başlayın sonra isim oyunlarına yonelin örn ahmet topu at ahmet koş ahmet Zıpla deyin cocugunuza sonra esiniz size desin bu komutları isminizle hitap ederek bir de bol bol onu kucaginiza oturtup göz teması kurarak sohbet etmeye söylediğiniz kelimeleri tekrar ettirmeye çalışın ilgisizlikten de böyle olmuş olabilir çocuk

18 aydan sonra test yapiliyo,18 ay doktor kontrolunde de yapan asm ler var testin adi yanlis hatirlamiyirsam m-chat netten ararsaniz bulabilirsinizde.az cok size fikir verir.Tabi mutlaka bir uzmana gostermeyi ihmal etmeyin...

Reklamlar daha tehlikeli beynini kirletiyor 25.kare diye bir durum var subliminal bilgiler yukleniyor masum beyinlere..internetten arastir.resimli kitap vs kitaplar
alip okumadinmi hic disariya cikip etrafi kesfetmedinizmi akranlariyla birlikte oynasin.. tv, cocuklarin gelisimine egitimine yonelik ebeveynlerin bilincli ilgilenmemesi kac cocugu heba ediyor..aslinda hemen her cocuk iyi bir potansiyele sahip bir birey olacakken orn muhendis bilim adami vs..onlari hep koreltiyoruz.sevgi guven ilgi sabir sakinlik oyun bunlarin cocuklarimizin bizden gormek istedigi degerler.gec kalmis degilsin basla bir yerden.

Merhaba benimde oğlum bir buçuk yasında tek kelime dahi konuşmuyor biz 3ay önce pedagoga gittik otizmmi diye Allahtan değilmiş ama hala tek kelime dahi yok birde pedagog eline küpleri veriyor üst üste dizmesine bakıyor oyuncak bebek gösterip gözünü kulağını soruyor dediğiniz gibi ismini söylüyor bakıyomu diye bizimkide bir iki kere bakmamıştı çünkü o arada başka şeyle oynuyordu acaba sizinkide TV falan izlerkenmi sesleniyorsunuz yada oyuna falan dalmişsa dönüp bakmaması normal

Mesela oyuncaklarla uygun sekilde oynuyor mu mesela arabayı sürüyor mu, komutları yapiyor mu elinizle göstermek degilde sunu getir bunu götür gibi, siz kuzeniyle oynuyor diyorsunuz genelde insanlarla değil ortamda nesnelerle ilgilenirler... goz temasi var mi? Dönen şeylere takılıyor mu? Kendi etrafında dönüyor mu ellerini kollarini donduruyor mu ? Mesela oğlumda o yaşlarda bazen bakmazdi ama atıyorum bak sana ne verecem deyince ya da sevdiği birşeyi deyince hemen bakip yanima gelirdi...1.5 yaşına kadar hic ismine bakmadi mi çağırınca yaniniza gelmedi mi tepkk vermdi mi

5 aylık bebeğimin ismine tepki verdiğini düşünürsek , sanki biraz tuaf.ama bunun birçok sebebi olabilir ,kendi kendinize tanı koyup boşuna üzülmeyin.bende göz teması kuramama ve ismine tepki vermemenin otizm belirtisi oldugnu biliyorm ama tabiki en doğrusu doktor bilir.ama sanmıyorum öyle oldugunu lütfen doktora gitmeden üzülmeyin

Yenidoğan işitme taraması testinden geçti mi bebeğiniz? Hangi hastanede yapıldı?

5 aylık bebeğimin ismine tepki verdiğini düşünürsek , sanki biraz tuaf.ama bunun birçok sebebi olabilir ,kendi kendinize tanı koyup boşuna üzülmeyin.bende göz teması kuramama ve ismine tepki vermemenin otizm belirtisi oldugnu biliyorm ama tabiki en doğrusu doktor bilir.ama sanmıyorum öyle oldugunu lütfen doktora gitmeden üzülmeyin
5 aylikken verebilir. Kimi hafif otizmliler 1.5 yastan sonra tepki vermemeye baslayabiliyorlar ( benim oglum gibi) o yuzden anlamak zor oluyor.

Saydığınız belirtiler otizmde var ancak bu çocuğunuza otistik teşhisi konulabileceği anlamına gelmez. Bu yaştaki bir çocuğa tam teşhis koymak oldukça zor zaten. Ama mutlaka bir uzmanla görüşün. Çocuğunuzu değerlendirsin.

Bu arada isitme testide önemli ben oğlum 4-5 aylikti ismine ya da arkasi dönükken çağırınca dönüp bakmıyordu , göz temasi vardı bende hemen doktora götürdüm oda işitme testini gecti mi dedi , arkadan seslenirdim saatlerce dönüp bakmazdi en sonunda yüzünde pis bir sırıtmayla dönüp bakardi sonra düzeldi 10 aylikken konuşmaya başladı... genelde ilk işitmeyi soruyorlar...

Uzman değilim fakat daha çok küçük teşhis koymak için gibi geldi annesi
Telaşınızı anlıyorum bir uzmanla görüşmek daha yararlı olacaktır bizim yorumlarımızdan daha çok
Hani bir nesneye parmakla işaret ettiğinde bebek olduğu için parmağa bakar:)
Ayrıca tam tersi uyanık bir bebeğiniz olabilir
Kardeşime isimle seslenince asla bakmazdı yanlış bir şey yaptığında uyarı amaçlı seslenildiğini düşünürdü yapacağından vazgeçmezdi kulağının dibinde bağır umru olmazdı takmazdı şuan 5 yaşında gayet normal:)
Siz yine de kontrol ettirin dediğim gibi anlamadığım bir konu ama yazdıklarınız bana pek anormal gelmedi umarım yardımcı olabilmişimdir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back