- 16 Mart 2015
- 318
- 452
- 103
Kaç çocuk var ?. Ilgilenmemenin , oyun oynamamanizin nedeni ne ?
Önce onları temizlemelisiniz etrafinizdan.
tembelliğim...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaç çocuk var ?. Ilgilenmemenin , oyun oynamamanizin nedeni ne ?
Önce onları temizlemelisiniz etrafinizdan.
yabancı ortamdan rahatsızlık duymuyor, genel olarak uyumlu bir çocuk. ama kucak sevmiyor. kendinden büyük çocukları ilgiyle ixliyor.Otizmi çok yakından biliyorum maalesef. İsme tepki ve işaret parmağı olayı çok önemli ama hemen kötü düşünmeyin. İnşallah bir şey çıkmaz. 2 yaş dolmadan teşhis konulmuyor ama varsa da erken tedavi çok önemli. Özellikle tv gibi uyaranları hemen kesmek gerekiyor. Yabancı ortamdan rahatsızlık var mı? Bir yere girerken vs ağlıyor mu?
Ayrıca bir şey varsa da kendinizi suçlamayın sakın..
Kendini suçlama, canını da sıkma. Benim kuzenin durumu senin anlattığından çok daha öteydi yani rahatlatmak için anlattım. Anaanne bakıyorsu kuzenime ve evde televizyon açıkken o da oturup izliyordu. Sussun diye çizgi film açılıyordu tabletten. Sonuç çocuk dış dünyayla ilgisini kesti. Muhtemelen öyle bir durumdur. Onunla oyunlar oynayın sürekli, komut verin ufak tefek yapmasını isteyin. Televizyon falan da açmayın yanında bana kalırsa bir süre. Doktorun önerileri bunlardı bize.
Kulağının dibinde bağırınca bakmaları bana şüphe uyandırdı...inşallah böyle bir sorun yoktur.Allah yardımcınız olsun....Allah a emanetsiniz
Oglum otizmli, cok benziyor belirtiler otizme. Ama illa ki oyle olacak degil tabii. Kendisi isaret parmagini duzgun kullaniyor mu? Bir sey istediginde uzakta da olsa gosterir mi?
Erken farkedilmesi guzel. Ozel egitimle yasitlarini yakalar insallah. Bizim cok gec oldu teshis.hayır işaret parmağını kullandığını hiç hatırlamıyorum![]()
Yok canim oyle iki mesajla kesin teshis koyulur mu?ne yani kesin otizmli mi diyorsunuz?Sismaniye
şimdi ilk iş internetten parmak oyunları öğrenin ve yarın oynamaya başlayın başlangıç olarak bu anne ördek diye bir oyun var biz çok oynardik çocuklarım küçükken onu çok sevecektir onunla başlayın sonra isim oyunlarına yonelin örn ahmet topu at ahmet koş ahmet Zıpla deyin cocugunuza sonra esiniz size desin bu komutları isminizle hitap ederek bir de bol bol onu kucaginiza oturtup göz teması kurarak sohbet etmeye söylediğiniz kelimeleri tekrar ettirmeye çalışın ilgisizlikten de böyle olmuş olabilir çocukmaalesef bebeğimle ilgilenmedm hiç, boş vaktim de vardı ama üstüne düşmedim yalnız bıraktım onu hep... televizyonu kasıtlı olarak açmıyorum ama ev halkı izlediğinden o da bazen takılıp kalabiliyor.
5 aylikken verebilir. Kimi hafif otizmliler 1.5 yastan sonra tepki vermemeye baslayabiliyorlar ( benim oglum gibi) o yuzden anlamak zor oluyor.5 aylık bebeğimin ismine tepki verdiğini düşünürsek , sanki biraz tuaf.ama bunun birçok sebebi olabilir ,kendi kendinize tanı koyup boşuna üzülmeyin.bende göz teması kuramama ve ismine tepki vermemenin otizm belirtisi oldugnu biliyorm ama tabiki en doğrusu doktor bilir.ama sanmıyorum öyle oldugunu lütfen doktora gitmeden üzülmeyin