• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vermelho-konun iki kez acilmis birini kapatabilirsin yada mune@ yardim alabilirsin

genelde kuzeni oğlumun peşinde dolanıyor, eğer yakalamaya falan çalışmıyorsa pek pas vermiyor. ne şekilde hitap edersem edeyim bakmıyor, ama reklamın başladığını öteki odadan duyup geliyor...

Bence hemen kötüyü düşünme.. Kaynımın çocuğu 3 buçuk yaşında konuşmaya başladı ondan önce tek heceli bir kaç kelime söyleyebiliyordu. Ve oyuncaklarını sıralama huyu vardı onda. Kaynımları da korkuttu herkes ama doktor bir şey bulamadı. Sadece çok fazla televizyon izliyor ve işaret ederek zaten istediğini yaptırıyor dedi doktorlar.. Yani her şeyin sebebi kötü olacak diye bir şey yok. Şimdi çocuk 5 yaşında bülbül gibi şakıyo.

İnşallah pazartesi günü ciddi bir şey çıkmaz canım.

genelde kuzeni oğlumun peşinde dolanıyor, eğer yakalamaya falan çalışmıyorsa pek pas vermiyor. ne şekilde hitap edersem edeyim bakmıyor, ama reklamın başladığını öteki odadan duyup geliyor...

Bence hemen kötüyü düşünme.. Kaynımın çocuğu 3 buçuk yaşında konuşmaya başladı ondan önce tek heceli bir kaç kelime söyleyebiliyordu. Ve oyuncaklarını sıralama huyu vardı onda. Kaynımları da korkuttu herkes ama doktor bir şey bulamadı. Sadece çok fazla televizyon izliyor ve işaret ederek zaten istediğini yaptırıyor dedi doktorlar.. Yani her şeyin sebebi kötü olacak diye bir şey yok. Şimdi çocuk 5 yaşında bülbül gibi şakıyo.

Parmak ucu yürüme,işaret parmağını asla kullanmama,kol ve elcirpma,dönme,isme tepki vermeme,göz teması kurmama,sarılmaya ve öpmeye aşırı tepki verme gibi bulgulardan tamamı veya bir kısmı var mi

işaret parmağını kullanmıyor, bu var.

açıkçası ben konuşmamasını pek problem yapmıyorum. ismine hiç tepki vermemesi beni ürkütüyor... dilerim öyle olur, allahım tüm yavruları korusun.

İsmine tepki verme ve göz teması kurma bunlar en onemli şeyler bildigim kadarıyla. İnş Dr dan güzel haberlerle gelirsin.

Hiç bakmasın canım. İkili oyunlar oynayın bol bol konuşun. Komut alıyor mu hiç. Şunu getir topu at falan. Otizm değildir sanırım biraz üzerine düşersen düzelir inşallah.

ayakkabını getir dediğimde getiriyordu önceden, şimdi yapmıyor ama. ben çok ilgisiz bir anneyim, malesef öyle çok oyun falan da oynatmadım... ilgileceğim bundan sonra muhakkak.

işaret parmağını kullanmıyor, bu var.
Açıkçası şunu tavsiye edicem.cerrahpasa metabolik hastalıklara gidin.bir yolunu bulun randevu alin.hangi tıp itiz olursa olsun altında ağır metal zehirlenmeleri felan cikiyor.tas devri diyeti diye bir diyet programı ve ilaçlarla özel eğitimlerle bu rahatsızlığı atlayanlar var diye çok okuyorum.tabi bu tavsiyem Allah korusun eğer böyle bir teşhis konulursa.insallah bir şey yoktur

amin, inşallah bir şeyi yoktur. olursa da tüm tedavi yöntemlerini deneyeceğiz elbette. teşekkür ederim. elalale elalale

Son düzenleme:
Canım kuzenimin çocuğu da ismine tepki vermiyodu. Kimseyle ilgilenmiyor, kendi etrafında dönüyordu aynı korkuyu yaşadılar. Doktorun dediği ise otizm değildi. Tüm bunlara sebep olan televizyondu. Yaklaşık 1-1.5 senedir doktor kontrolünde ve çok şükür bir şeyi kalmadı. Bu süre içinde sıfır televizyon ve tablet verildi. Sizde de böyle bir durum var mı? Çocukla ilgilenmemek de böyle yapıyor yani korkma hemen otizm diye

Canım kuzenimin çocuğu da ismine tepki vermiyodu. Kimseyle ilgilenmiyor, kendi etrafında dönüyordu aynı korkuyu yaşadılar. Doktorun dediği ise otizm değildi. Tüm bunlara sebep olan televizyondu. Yaklaşık 1-1.5 senedir doktor kontrolünde ve çok şükür bir şeyi kalmadı. Bu süre içinde sıfır televizyon ve tablet verildi. Sizde de böyle bir durum var mı? Çocukla ilgilenmemek de böyle yapıyor yani korkma hemen otizm diye

maalesef bebeğimle ilgilenmedm hiç, boş vaktim de vardı ama üstüne düşmedim yalnız bıraktım onu hep... televizyonu kasıtlı olarak açmıyorum ama ev halkı izlediğinden o da bazen takılıp kalabiliyor.

oglum 1.5yaşında. . dediginiz gibi ismine tepki vermiyor cani isterse bakar istemezse catlasanda bakmaz.. Ama gelişimi duzgun elhamdulillah. Biraz gamsiz. Benim kardesim de kucukken oyleydi annem kac kere isitme testine goturdu bu cocuk niye boyle diye bizimkide dayiya cekmis.. Yani diyeceğim her cocuk bir olmuyor korkmayin o yuzden icinizi ferah tutun. Bugunler kiymetlu gunler en guzel dua anne duasi bool bool dua edin yavrunuza

Otizmi çok yakından biliyorum maalesef. İsme tepki ve işaret parmağı olayı çok önemli ama hemen kötü düşünmeyin. İnşallah bir şey çıkmaz. 2 yaş dolmadan teşhis konulmuyor ama varsa da erken tedavi çok önemli. Özellikle tv gibi uyaranları hemen kesmek gerekiyor. Yabancı ortamdan rahatsızlık var mı? Bir yere girerken vs ağlıyor mu?
Ayrıca bir şey varsa da kendinizi suçlamayın sakın..

maalesef bebeğimle ilgilenmedm hiç, boş vaktim de vardı ama üstüne düşmedim yalnız bıraktım onu hep... televizyonu kasıtlı olarak açmıyorum ama ev halkı izlediğinden o da bazen takılıp kalabiliyor.

Kaç çocuk var ?. Ilgilenmemenin , oyun oynamamanizin nedeni ne ?
Önce onları temizlemelisiniz etrafinizdan.

Kendini suçlama, canını da sıkma. Benim kuzenin durumu senin anlattığından çok daha öteydi yani rahatlatmak için anlattım. Anaanne bakıyorsu kuzenime ve evde televizyon açıkken o da oturup izliyordu. Sussun diye çizgi film açılıyordu tabletten. Sonuç çocuk dış dünyayla ilgisini kesti. Muhtemelen öyle bir durumdur. Onunla oyunlar oynayın sürekli, komut verin ufak tefek yapmasını isteyin. Televizyon falan da açmayın yanında bana kalırsa bir süre. Doktorun önerileri bunlardı bize.

hemşire ısrarla uyarmadan önce ben de oğlumun bizi takmadığını düşünüyordum, hatta hemşireye de öyle söyledim. otizm hakkında biraz araştırma yapınca ise acaba dedim... çok teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back