benimde 23 aylık ikizlerim var ve otizm belirtileri var rapor vereceğiz dediler ben ileride önlerine çıkabilir diye istemedim 2 ay daha bekleyelim sonuca göre karar veririz dediler. ikizlerim deki belirtiler de isimlerine tepki vermemeleri, komut almamaları (elindekini ver dediğimizde veriyor ama bunu teyzene ver veya şuraya bırak dediğimizde yapmıyorlar), meme mama dan başka kelimeleri olmaması ama ağızları dolu derler ya öyleler anlaşılır kelimeleri yok ve kendi yaş grubu ile oyun oynamamaları. Ben saklanırım onlar bulurlar, onlar kaçarlar ben kovalarım, kafalarına örtü kapatıp ceeeee yaparlar, ben eve gelince kapıda karşılarlar, ben şarkı söyleyince bana bakarlar oynarlar, alkış ve çak yaparlar, bardakları üst üste dizerler, tahta legoları var onları yerlerine yerleştirirler. Şimdi kreşe yazdırdık sosyalleşmeleri için ayrıca kendi imkanlarımızla da bire bir eğitim aldırmayı düşünüyorum en azından hafta da 2 seans bakalım artık 2 ay sonra sonuç ne olacak. Bende çok tv izlettim eşimle çocuklar 6 aylıkken ayrıldık evde 3 çocuk olunca mecburen tv izlettim ve sonuç ortada