Konuşma Problemleri otizm şüphesi

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
evet söyle bi bakrsak en büyük sorunumuz bu birde ismin ne diye sorunca ne diye cevp veriyo henüz onu öğretemedim.bortu böcek herşeyi biliyo sicak soguk ayrimi yapiyo arabalrdan kaciyo vall bende şaşırdım yani artık

Benim cocugumdada iletişimle ilgili hiç problem yok Ama bazen sacmalar:) ama yeme sorunu Ve davranış sorunu var.. dehb ya da uyaran emin değilim ya da atipik bilmiyorum ama eğitim bende aldırmıyorum siz neler yapıyorsunuz..

Benim cocugumdada iletişimle ilgili hiç problem yok Ama bazen sacmalar:) ama yeme sorunu Ve davranış sorunu var.. dehb ya da uyaran emin değilim ya da atipik bilmiyorum ama eğitim bende aldırmıyorum siz neler yapıyorsunuz..
ben kızım ne isterse genelde onu yapiyoruz.bebeklerle oynuyoruz,yemek yapiyoruz oyuncaklariyla,karalama yapiyoruz ,cocuk sarkilari soyleyip oyun oynuyoruz portakal adam gibi...bunlari en fazla 10ar dk kadar oynayıp baska bişeye geçiyor zaten. cisimlerin renklerini sorguluyo,bolca disarda vakit gecirmek istiyo bende elimden geldince cikariyorum cikinca herseyi söylüyor karincalari bile inceliyor.bahceye inip kum oynuyoruz evdede en çok sevdigi sey suyla oynamak.

suan durumunuz nedır ?
Merhabalar , şuan kızım 43 aylık oldu geçen sene yazmıştım buraya ilk o zamanki haliyle şimdiki hali arasında dağlar var diyebilirim. Buraya yazdığım olumsuz durumların hemen hemen hepsi silindi ama şuan sıfır problemde diyemiyorum henüz yolumuz var gibi . Zamanla bir problem kapanıyor fakat başka bir problem başlayabiliyor malesef. Biz özel eğitim alıyoruz başta bende çok karşıydım şu her köşe başında bulunan rehabilitasyon merkezleri özellikle bende aynı fikirdeyim tamamen ticari…özellikle bizim gibi çok arada bulunan raporu olmayan çocukları havada kapıyorlar . Ama bizim şansımıza tesadüfen denk geldiğim başka bir kurum buldum 6 aydır oraya gönderiyorum şans diyorum çünkü gerçekten alanında iyi bir kurum eğitim sistemleri biraz daha farklı . Ama şunu belirteyim şuan gittiği özel eğitim olsun psikiyatri olsun hep aynı şeyi söylüyorlar zaten… çocuğun potansiyeline bağlı diyorlar öncelikle , sonra aile en son biz diye . Yani şimdi dönüp bakınca büyük bir ihtimalle yaşla düzeliyor bir çoğu bence kaldıki benim küçük bebeğimde var öyle amanda aman ödevleri yaptıramadım ilgilenemiyorum hala yeterince ona rağmen bu noktaya geldik. Duyu bütünleme duyusal eksikliği olan çocuklar için evet faydalı forumda da bununla ilgili bir çok yazı var hatta bu kuruma ilk gidiş sebebim buydu ama yapılan değerlendirmede buna ihtiyacının olmadığını söylediler. Birde haftada 1 saat spor dersi alıyor aslında kanaatimce en çok bu fayda sağlıyor çünkü kızımda en çok farkettğim şey buydu yaşıtları çok daha hareketliydi bizimkinden vestübüler dengemiz biraz gerideymiş bununla alakalıymış bu duurmda onun için egzersizler var zamanla düzeliyor düzeldikçe bir çok şeyde normalleşiyor .

merhaba. raporu çocuğunuz kaç aylıkken ve nasıl bir yöntem izleyerek çıkardınız acaba? bir de şuan ne durumda acaba?

Merhaba aynı acabalardan geçtiğiniz için beni anlarsınız diye bir kaç sorum olacak.cevaplarsanız çok sevinirim
32 aylık oğlum işaret ediyor,ortak ilgi var,komutları alıp yerine getiriyor.
Denver de otizm yok denildi.göz teması vs zaten hep vardı.tekrarlayan hareket de yok
Karşısındakinin heyecan,üzüntü gibi duygularını anlıyor.ben ağlayınca üzülüp ıııı diye sızlanıyor.fakat 20-30 kelime dışında konuşmuyor.sebebi ne olabilir?istediği olmazsa yada onu anlamazsak sürekli sinirlenip bağırıyor.ağzının içinde işteee oyaaa ııaa bişeyler geveliyor.
bisiklet sürme ve top dışında oturup oyun kuramıyoruz pek çünkü çok hareketli.motor becerileri çok iyi.18 aydan itibaren yardımsız merdiven inip çıkar.ekran hiç yoktu ve parklarda büyüdü ama bu çocuk niye böyle

Merhaba biz çocuk psikiyatriçocuk gelişimci vs hepsine gittik bize tanı fala koymadılar ki 32 aylık ve konuşmuyor. yok işitme testi yapın vs sürekli yokuşa sürüyorlar.3 4 bin verip nasıl yaptırayım otesti.çocuk gayet duyuyor ayrıca.göz temas sıkıntısı yok.bay bay yaparak öüşüüz(görüşürüz )der.Yemeklerini bir buçuk yaşından beri çorba dahil kendi yer. 20-30 kelime anca var.ikili cümle sadece baba deel. bizim çocuğun sorunu ne dr lar anlayamadı.dil ve konuşma terapisine başlayacağız. yşaşırdığım konu maşallah sizin o kadar şey yapan çocuk nasıl otizmli olur.

valla bende anlamıyorum 18 aylikken tabi koydular bizde o gafletle rapor aldik maalesef ama şimdi cok pismanim.kizim erken doğduğu için cogu seyi geriden geliyirdu zaten keşke bekleseydim. cogu tanidigimin cocuklari sizin bahsettiginiz gibi durum yaşıyor bence endise etmeyin bazi cocuklar geç konusuyor bi bakiyorsunuzki açılmışlar eminim sizinde öyle olacak.bolca konuşun zamanla sizden bi cok sey öğrendiğini gireceksiniz benim kizimda konusmuyordu birden çenesi düştü

inşallah. o günlerin bir an önce gelmesini diliyorum.hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim çünkü

inşallah. o günlerin bir an önce gelmesini diliyorum.hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim çünkü
konusmamasi dışında baska bi sorunu varmi?aslinda konusmuyorda diyemeyiz sadece konusmasini gelistirmesi gerekiyor.kizimla ayni yaşta bi cocuk var sadece anne baba diyor mesela

konusmamasi dışında baska bi sorunu varmi?aslinda konusmuyorda diyemeyiz sadece konusmasini gelistirmesi gerekiyor.kizimla ayni yaşta bi cocuk var sadece anne baba diyor mesela
Konuşmamaya bağlı agresiflik dışında başka sıkıntısı yok

Konuşmamaya bağlı agresiflik dışında başka sıkıntısı yok
o zaman cok büyük problemi yok şükür ki insallah onuda atlatacaktir zamanla.benim kizimda çok agresif özellikle abisine karşı ısırma ve tırmalama huyu var bizimde ama en cok ona yapiyor

o zaman cok büyük problemi yok şükür ki insallah onuda atlatacaktir zamanla.benim kizimda çok agresif özellikle abisine karşı ısırma ve tırmalama huyu var bizimde ama en cok ona yapiyor
İnşallah kendimi çok çaresiz hissediyorum. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Bizimki de en çok ablaya yapıyor çünkü abla da ona karşı tahammülsüz ve gizli gizli cırmalıyor. Oğlum da ablayı çok tırmalıyor. Onunla ancak öyle iletişime geçiyor . Mesela bişey mi isticek direk saçını çekiyor. Evde sürekli kavga ve saldırganlık olunca çok huzursuz bir ortam oluyor. İnanın gerginlikten çok bunaldım. Bir de ablanın kıskançlıkları…

benim oglumda kiskanoyor tabi ama içten içe.onceden ben yanlarindan ayrilinca oglum gizlice kardeşinin sacini filan cekiuordu farkettigimden beri yanliz bırakmıyorum ve kizimda artık ona yapiyor.

benim oglumda kiskanoyor tabi ama içten içe.onceden ben yanlarindan ayrilinca oglum gizlice kardeşinin sacini filan cekiuordu farkettigimden beri yanliz bırakmıyorum ve kizimda artık ona yapiyor.
İşte aynı şekilde. Onlardan öğreniyorlar maalesef incitmeyi

selam anneler size bişey danışmak için yaziyorum.benim kizimda atipik otizmli.esim annem ve kiz kardesim dışında kimseye söylemedik.bi kac gun önce gece cocuklarimla esimle yuruyuse çıktık dönüşte eve girerken kızım babasinin arkasina agladi apartmana girince benim üst komşum gece basladi ertesi gun aksama kadar bunu anlatıyor çocuğuma gerizekali dedi ben asagidan herseyi duyuyorum esim esini aradi inkar ediyor zaten sürekli yok agladi yok bağırdı söylenip duruyo.kayinvalidem burdaydi dayanamadi çıktı kadina bagiriyorlar karsisindakiler bende ciktim inkar ediyor tabiki sürekli cocuklarima takti kafayi konustuk daha öncede ama değişen bisey olmadi siz olsaniz ne yapardiniz

Allah ıslah etsin derdim.insanlar hiç korkmaz mı benim çocuğumun torunumun başına bişey gelir diye acaba

Nasıl geçti peki ne yaptınız banada yardımcı olur musunuz

Nasıl geçti peki ne yaptınız banada yardımcı olur musunuz
Çocuğunuzun durumu nedir, yaşı kaç bilmeden birşey söyleyemem tabi ki ama bana forumdan özelden ulaşabilirsiniz, yardımcı olabileceğim birşey varsa seve seve yardımcı olurum. Özel mesajla ulaşan birçok arkadaşa yardımcı olmaya çalıştım, sizin de sorularınızı cevaplarım elimden geldiğince.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…