Otizm şüphesi lütfen bakın

Yapmayın lütfen , bebeğiniz çok normal. Nedir bu kadar sizi evhamlı kılan bilemiyorum ancak yanlış yoldasiniz.

Başka bebeklerle kiyaslamaniz ise yapacağınız en büyük yanlış.
Ben söyleyeyim onaylanma isteği.
Çocuğunda otizm olmadığını kendisi de biliyor aslında.
Sadece burda herkes cocuğun normal diye yazsın onaylansın istiyor.
Yangın alarmı gibi konu içerik maşallahlık bi bebek.

Göz kontağı kuruyorsa otizm olacağını düşünmüyorum konuşması geç olacak galiba her çoçuğun gelişimi farklıdır benim kızımın yaşıtlarıda 1 yaşında yürürken kızım 15 aylıkken yürüdü mesela her kafadan bir ses çıkıyordu yok bacakları çarpık yok ayakları eğri bu çocuğun doktora götür ki bir çok dr götürdük hepsi sorun yok zamanla yürür dedi ve öyle de oldu hiç bir sıkıntı yok şükür. Konuşma içinde bence kreş e verin evde yalnız başka çocuk yoksa sizin konuşmalarınız yeterli gelmiyordur bir müddet kreşe verin farkı göreceksiniz bence

Harika bir davranış değil mi? Tam yanakları sıkılası masallah ama anne için bazen sinir bozucu olabilir belki korkabilir anne kişisi bu çocuk nerde ne oldu gibisinden . Yerim yaaa

2017 haziran anneleri topiginde var mıydınız
Yada biriyle mi karıştırdım acaba

Ne doktorum, ne uzmanım ne de çocuk gelişimi ile ilgili kitaplardan okuduğum dışında bir bilgim var.

Fakat, sizin çocuğunuzda otizm yok. Başkaları ile çocukları kıyaslamayı bırakın lütfen. Kuzenimin 9 aylık olacak kızımdan 4 gün küçük kızı, anne baba diyor, doyup doymadığı sorulduğunda karnına vuruyormuş vs.

Benim bebeğim bunların hiçbirini yapmıyor. Fakat, tepkileri gayet normal. Neden? Çünkü kuzenimin çocuğu 7 kişilik bir ailede büyüyor, bizimkisi gündüz anne, akşam ise abla ve babayı görüyor.

Nasıl otizmden şüphelendiniz anlamadım.

Ayrıca belirtmek istiyorum; Televizyon, tablet çocukta otizm yapmaz. 0-2 yaş döneminde günde 2 saatten fazla tv izlemesi sakıncalı, otizmi tetikleyebilir. Bunlara dikkat etmeniz yeterli.

Bu çocuklar milenyum çağı çocukları; teknolojinin içine doğuyorlar. Bilinçli ebeveyn olmak bu değil. Bugün sakınıyorsun, 12-13 yaşlarında bir telefon vereceksiniz eline işler çığrından çıkacak. Hatta belki 10-11 yaş döneminde alınacak o telefon.

Benim merak ettiğim, 18 aylık bebekten beklentiniz nedir?

Canım çocuk doktoru çocuk gelişimciye yönlendirdi
Göz teması sizinle iletişime geçmesi adına bakması varsa endişe etme dedi eşim de 5 yaşında konuşmuş genetik olur dedi
Ama ben bu arada işaret parmağını kullanması öğrettim her şey öğretmeyle alakalı aslında
Ama içimde şüphe kalmasın diye bn gene de götüreceğim

Gözünüz aydın geçmiş olsun

Babası 6 yaşında konuşmuş bn konuşmaya pek takılmıyorum zaten de önemli olan işaret parmağını kullanması ona takık durumdayım
merhabalar bayağıda geç olmuş siz yazalı merak ettim bebeğiniz işaret parmağını kullanmayı öğrenmiş miydi hersey yolunda mı devam etti umarım herşey iyidir cevap verirseniz çok mutlu olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…