• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm şüphesi lütfen bakın

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
İyi akşamlar kızlar
Site yöneticileri lütfen konum taşınmasın o kadar çok kafam karışık ki nerden başlasam bilemedim. Nolur bana yardımcı olun bir şeyler söyleyin
Kızım 18 aylık konuşmuyor anlamsız sözler çıkarıyo.
Yabildikleri; 1; ismine bakıyor sıkıntı Yk hiç o konuda
2; göz kontağı oldukça iyi
3;söylediğim şeyleri surat ifadesini anlıyor algıda problem yok
4; diğer çocuklarla iletişimi iyi uyum sağlıyor yolda Bebek falan görse gülüyor
5; babasını tanıyor Mustafa diyorum dönüp babaya bakıyor
6; kitabı bana getiriyor al oku diye sayfasını açıyor.
7; işaret ettiği yere dönüp bakıyo bunun gibi vs
Yapamadıkları; işaret parmağını kullanmıyo benim elimi kullanıyor ( ama biraz öğrettim şu ara tam kullanmasa da elini uzatıyo en azından )
Birde kelime haznesi zayıf gel baba dede hı dışında başka bi şey Yk

Arkadaşlar yarın zaten dr kontörlümz var soracağim dr ye İnan’ın kızımdan 3 gün büyük bi bebek var akrabanın o anne dede mama al ver hepsini diyor.
TV falan hepsini kaldırdık.
Lütfen beni rahatlatacak bir şeyler deyin
Çocuğun her hareketi sanki gözüme batıyor bak işte el çırptı ismine bakmadı topa vurmadı vs vs
Çok teşekkür ediyorum yorum yapan herkese

Biz de şüphelenmiştik. Kiziniz tek cocuksa yasi küçük su an da neden bu kadar telaslandiniz? Elini cirpar. Benim kiizm da benim elimi kullanirdi korktugu icin sonra birakti. Goz kontagi adina bakmasi falan iyiymis. Nesneleri döndürür mu? Buna da dikkat edin
Ama Anlattiklariniz normal gibi lutfen doktor kontrolunden sonra bize de donus yapin.

İşaret parmağını kullanmıyor derken düğmelere falan basıyor bir şey istediğinde işaret etmiyor ama biraz öğrendi şu ara sanki

Biz de şüphelenmiştik. Kiziniz tek cocuksa yasi küçük su an da neden bu kadar telaslandiniz? Elini cirpar. Benim kiizm da benim elimi kullanirdi korktugu icin sonra birakti. Goz kontagi adina bakmasi falan iyiymis. Nesneleri döndürür mu? Buna da dikkat edin
Ama Anlattiklariniz normal gibi lutfen doktor kontrolunden sonra bize de donus yapin.
Yo döndürmez dönen şeylere ilgisi yok

İşaret parmağını kullanmıyor derken düğmelere falan basıyor bir şey istediğinde işaret etmiyor ama biraz öğrendi şu ara sanki
Tamam zaten onemli olan istedigini parmagiyla göstermesi. Ama bu bi neden olamaz tek basina Bana normal geldi ama tabi doktor a danışın icinizi rahatlatin
Bebegiyle oynarken nasil ona mama yedirir mi anlamli kelime cikarmasa da konusir mu?

Benim kizimla yasit olanlar da kizimdan ilerdeler ama onlar 2 ya da 3. Cocuk uyarani cok... bol bol etkinlik yapin. Boya yapın kitap okuyun biz boyle yapa yapa ilerleme kaydettik

Tamam zaten onemli olan istedigini parmagiyla göstermesi. Ama bu bi neden olamaz tek basina Bana normal geldi ama tabi doktor a danışın icinizi rahatlatin
Bebegiyle oynarken nasil ona mama yedirir mi anlamli kelime cikarmasa da konusir mu?
Oyuncaklarıyla oynar kumandadan tlfn yapar kalemle karalama yapar

Son zamanlarda herkeste bir otizm şüphesi peydah oldu.
Hemen her gün bir otizm konusu okur olduk.
Erken çocukluk uzmanıyım.
Size ve bu tip konular açan-açacak olan üyelere tavsiyelerim:
1.internetten otizm vb sendromların bulgularını okuyup,kafanızda kurup,çocuğunuzda belirti aramayın,teşhis koymayın.
İnternet sağlam insana kanser olduğunu düşündürebilir.
2.Çocuğunuzu,ondan 3-5 gün küçük-büyük bile olsa başka hiç bir çocukla kıyaslamayın.
Gelişimin temel ilkelerinden biri de şudur; gelişim hızı bireyseldir ve her çocuğun gelişimi kendine özgüdür.
3.Çocuğunuzun içinde bulunduğu ay-yaş grubunun gelişim özelliklerini okuyup,bilgi sahibi olun ki gelişiminin düzeyi hakkında fikriniz olsun.
4.Çocuğunuzun davranışlarını sürekli test edip hem onu,hem kendinizi bunaltmayın.
5.Emin olamadığınız durumlarda çocuk doktorunuza danışın.
6.Çocuğunuzu hiç tanımayan ve gözlemlememiş,doğumdan itibaren gelişim öyküsünü bilmeyen kişilerin yani bizlerin çocuğunuzun durumu ile ilgili yapacağımız yorumların isabetli olmayabileceğini unutmayın.
7.Çocuğunuzun gelişiminde ciddi bir gerilik veya sorun olduğunu düşünmüyorsanız duruma göre ilgili uzmanlardan yardım alın.

Tamm mutlaka söylerim dr çıkışında yazarım

İyi akşamlar kızlar
Site yöneticileri lütfen konum taşınmasın o kadar çok kafam karışık ki nerden başlasam bilemedim. Nolur bana yardımcı olun bir şeyler söyleyin
Yapamadıkları; işaret parmağını kullanmıyo benim elimi kullanıyor ( ama biraz öğrettim şu ara tam kullanmasa da elini uzatıyo en azından )

Arkadaşlar yarın zaten dr kontörlümz var soracağim dr ye İnan’ın kızımdan 3 gün büyük bi bebek var akrabanın o anne dede mama al ver hepsini diyor.
Çocuğun her hareketi sanki gözüme batıyor bak işte el çırptı ismine bakmadı topa vurmadı vs vs
Benim kızım 2,5 yaşında o da konuşmuyor. Sadece anne diyor.

Diğer kızlarım da 4 yaşında konuştular.
Her şeyleri normal çok şükür.

Son zamanlarda herkeste bir otizm şüphesi peydah oldu.
Hemen her gün bir otizm konusu okur olduk.
Erken çocukluk uzmanıyım.
Size ve bu tip konular açan-açacak olan üyelere tavsiyelerim:
1.internetten otizm vb sendromların bulgularını okuyup,kafanızda kurup,çocuğunuzda belirti aramayın,teşhis koymayın.
İnternet sağlam insana kanser olduğunu düşündürebilir.
2.Çocuğunuzu,ondan 3-5 gün küçük-büyük bile olsa başka hiç bir çocukla kıyaslamayın.
Gelişimin temel ilkelerinden biri de şudur; gelişim hızı bireyseldir ve her çocuğun gelişimi kendine özgüdür.
3.Çocuğunuzun içinde bulunduğu ay-yaş grubunun gelişim özelliklerini okuyup,bilgi sahibi olun ki gelişiminin düzeyi hakkında fikriniz olsun.
4.Çocuğunuzun davranışlarını sürekli test edip hem onu,hem kendinizi bunaltmayın.
5.Emin olamadığınız durumlarda çocuk doktorunuza danışın.
6.Çocuğunuzu hiç tanımayan ve gözlemlememiş,doğumdan itibaren gelişim öyküsünü bilmeyen kişilerin yani bizlerin çocuğunuzun durumu ile ilgili yapacağımız yorumların isabetli olmayabileceğini unutmayın.
7.Çocuğunuzun gelişiminde ciddi bir gerilik veya sorun olduğunu düşünmüyorsanız duruma göre ilgili uzmanlardan yardım alın.
İnan’ın çok haklısınız ama ne bilim çocuğun her yaptığını gözler oldum

Benim oğlum 3 yaşındayken ancak baba, dede gibi kelimeleri söyleyebiliyordu.
3,5 yaşına doğru kon7ştu ve çok konuştu. Çenesi düşük biri oldu.
Diğer b
Şüpheli bulgularınız hakkında bilgim yok ama konuşmayı fazla önemsemeyin.

Benim oğlumda 18 aylık ilk ve tek çocuk
Saydıklarından pek fazla birşey yapmıyor
Bence evham yapıyorsun

Benim oğlum 3 yaşındayken ancak baba, dede gibi kelimeleri söyleyebiliyordu.
3,5 yaşına doğru kon7ştu ve çok konuştu. Çenesi düşük biri oldu.
Diğer b
Şüpheli bulgularınız hakkında bilgim yok ama konuşmayı fazla önemsemeyin.
Evde ya da disarda seslendiginizde burdayim der miydi konusmadigi ya da az konuştuğu zamanlarda

İyi akşamlar kızlar

Kızım 22aylık
Söyleyebildikleri baba,su ,kuş,miyav
Algısına bakıyorum şükür anlıyo ve isteklerini bize bi şekilde anlatıyo
Bence içiniz rahat etsin
Baska cocuklarla kıyaslamayın

Ayy Insaallah bizim cocuklar da konusur. Beni anliyor uc bes kelime konusiruz anlasiriz ama parka gidince kizim nerdesin desem burdayim demez
Benim kızlarım inat sanırım.
Her şeyin tek tek adını söyledim. Hiç umurlarında olmuyor.
Her şey anne onlar için.

Benim 4 yaşındaki kızım da öyledir. Bir saklanır evde. Kendimi paralarım ses vermez. Oyun oynuyormuş.

Back