• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Otizm şüphesi 8 aylık

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Ayatoz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2025
4
0
1
28
8 aylık erkek bebeğim var bazen seslendiğimde bakar bazen bakmaz benimle pek oynamaz daha çok kendi halinde takılır emekliyor odadan odaya dolaşıyor sürekli aşırı huysuz aşırı hareketli uykudan gözünü açar açmaz hemen ayağa kalkar.yaşıt bebek var komşumuz o bıcır bıcır söylenen şeylere hemen tepki veriyor gülüyor oynuyor algıları çok açık benim oğlum yabancılıyor konuşmuyor pek agulama yok alkış yapmıyor göz teması yakından bazen kurar bazen kurmaz doktorumuz önemsemedi bu aylarda otizm için bişey diyemem dedi sizin yorumunuz nedir?

8 aylık erkek bebeğim var bazen seslendiğimde bakar bazen bakmaz benimle pek oynamaz daha çok kendi halinde takılır emekliyor odadan odaya dolaşıyor sürekli aşırı huysuz aşırı hareketli uykudan gözünü açar açmaz hemen ayağa kalkar.yaşıt bebek var komşumuz o bıcır bıcır söylenen şeylere hemen tepki veriyor gülüyor oynuyor algıları çok açık benim oğlum yabancılıyor konuşmuyor pek agulama yok alkış yapmıyor göz teması yakından bazen kurar bazen kurmaz doktorumuz önemsemedi bu aylarda otizm için bişey diyemem dedi sizin yorumunuz nedir?
2 yaşında oğlum var daha doğru düzgün hatta hiç denecek kdar bişey der oda anlarsan tabi.
Canı isterse iletişim kuruyor istemezse tık yok.
Bence siz bol bol vakit geçirin telefon vermeyin eğer veriyorsanız tabii. Akranı vatsa onunla zaman geçirmesini sağlayın. 1 yaşında bi çocuk gelişim uzmanı ile görüşün öncelikle bizim martta görüşmemiz var mesela ama otizim falan denmedi inşallah ta yoktur öyle bişeu

Komşunuzun çocuğu daha kalabalık bir ailede yaşıyor olabilir, bence de çok erken otizm şüphesi için, keşke internet olmasaydı diyorum bazen çünkü bende en ufak birşey görsem benim bebeğim de var diyorum. Bazen kas hastalığından girip epilepsiden çıkıyorum d denli yani.

Evet kalabalık ailede yaşıyor.yani göz teması yeterliliği ne ölçüde anlamıyorum gözümün içine bakıyor ama kucağıma aldığımda bakmıyor.ilk çocuğumun ve inanın ben perişan oldum kafamda kura kura

Belki üstün zekalı çocuğunuz.
Her konuşmuyor diyene otizmli deselerdi oooo....
Kendi kendinize teşhis koymayın.

Back