- Konu Sahibi melekim_ahmet
-
Küçük yaştaki çocuklar genelde kendi etrafında dönebilir. Göz teması olmasi,size dönüp bakması,az da olsa konuşması güzel. Sizin parmağınızı tutarak göstermesinden emin değilim ama diğer hareketlerinde bir sorun yok gibi Bence bir çocuk psikiyatriye götürün içiniz rahat etsin en azından.Merhaba arkadaşlar. 21 aylik oğlum var. Göz teması kuruyor. Yaşıtları veya kendinden büyüklerle oyun oynuyor. Kendi oyuncaklariyla 15-20 dk benden bağımsız oynayabilir. Birlikte resimli kitaplar okuyoruz. Hızlı öğreniyor. Fakat henüz kelime olarak zengin bir dağarcığı olmasına rağmen cümle kurmuyor. En fazla "baba nerde?" Diyor. (Bundan sonra otizmden suphelendigim belirtiler )Bunların yanında parmak uçlarında yürüyor ara sıra ve bunu bize göstererek yapıyor. Kendi etrafında dönüyor ara sira. Komsulardan biri seslenince bakmiyor. Ben bunu ben,babası ve yakin cevresi disinda kimseyi sallamamak, rahat bir kisilige sahip olmak olarak yorunlamistim.Kitaptan bişey gösterirken veya tv de benim ya da babasının parmağını tutarak gösteriyor. Ve malesefki tv izletiyorumsizce korkmalı miyim? Otizm belirtisi diyebileceğim yukarda saydigim bi kaç şey yapıyor. Sizce korkularım yersiz mi yoksa hemen bir doktora mi gitmeliyim ((
Benim de 19 aylik kizim var .Parmak uclarinda yuruyor , kendi etrafi da donuyor , bazen seslendigimde bakmiyor .Dediklerinizi benim kizim da yapiyor ama bana normal geliyor.Sadece konusmasi biraz geri gibi geliyor , abileriyle kiyaslayinca onlar bu aylarda cumle kuruyordu.Merhaba arkadaşlar. 21 aylik oğlum var. Göz teması kuruyor. Yaşıtları veya kendinden büyüklerle oyun oynuyor. Kendi oyuncaklariyla 15-20 dk benden bağımsız oynayabilir. Birlikte resimli kitaplar okuyoruz. Hızlı öğreniyor. Fakat henüz kelime olarak zengin bir dağarcığı olmasına rağmen cümle kurmuyor. En fazla "baba nerde?" Diyor. (Bundan sonra otizmden suphelendigim belirtiler )Bunların yanında parmak uçlarında yürüyor ara sıra ve bunu bize göstererek yapıyor. Kendi etrafında dönüyor ara sira. Komsulardan biri seslenince bakmiyor. Ben bunu ben,babası ve yakin cevresi disinda kimseyi sallamamak, rahat bir kisilige sahip olmak olarak yorunlamistim.Kitaptan bişey gösterirken veya tv de benim ya da babasının parmağını tutarak gösteriyor. Ve malesefki tv izletiyorumsizce korkmalı miyim? Otizm belirtisi diyebileceğim yukarda saydigim bi kaç şey yapıyor. Sizce korkularım yersiz mi yoksa hemen bir doktora mi gitmeliyim ((
22 aylık kızım var anne-baba-dede-nene dışında birde çok sevdiği ve ifade edemediğinde alamadığı için havuç demeyi öğrendi. Onun dışında bırakın cümleyi kelime kullanmıyor. Yinede şüpheleriniz içinizi kemiriyorsa devlet hastanelerinde çocuk gelişim uzmanları var çocuk doktorları yönlendiriyor. Başvurun isterseniz.Merhaba arkadaşlar. 21 aylik oğlum var. Göz teması kuruyor. Yaşıtları veya kendinden büyüklerle oyun oynuyor. Kendi oyuncaklariyla 15-20 dk benden bağımsız oynayabilir. Birlikte resimli kitaplar okuyoruz. Hızlı öğreniyor. Fakat henüz kelime olarak zengin bir dağarcığı olmasına rağmen cümle kurmuyor. En fazla "baba nerde?" Diyor. (Bundan sonra otizmden suphelendigim belirtiler )Bunların yanında parmak uçlarında yürüyor ara sıra ve bunu bize göstererek yapıyor. Kendi etrafında dönüyor ara sira. Komsulardan biri seslenince bakmiyor. Ben bunu ben,babası ve yakin cevresi disinda kimseyi sallamamak, rahat bir kisilige sahip olmak olarak yorunlamistim.Kitaptan bişey gösterirken veya tv de benim ya da babasının parmağını tutarak gösteriyor. Ve malesefki tv izletiyorumsizce korkmalı miyim? Otizm belirtisi diyebileceğim yukarda saydigim bi kaç şey yapıyor. Sizce korkularım yersiz mi yoksa hemen bir doktora mi gitmeliyim ((
Benim de 19 aylik kizim var .Parmak uclarinda yuruyor , kendi etrafi da donuyor , bazen seslendigimde bakmiyor .Dediklerinizi benim kizim da yapiyor ama bana normal geliyor.Sadece konusmasi biraz geri gibi geliyor , abileriyle kiyaslayinca onlar bu aylarda cumle kuruyordu.
Ayni seyleri diger cocuklarim yaptigi icin bana normal geliyor.Bunlarin yaninda goz temasi kuruyor , bazen bakmiyor oyuncaklariyla oynuyor ayni konu sahibinin dedigi cok seyi yapiyor .Neye göre normal geliyor?
Bir çocuğun sürekli olarak parmskıcunda yürümesi ciddi bi sorun.
Hiç dra gidip normal mi diye sordunuz mu?
Konu sahibi çocuğunuzun oyun alışkanlığı nasıl ? Oynamaktan ziyade oyuncakları dizme alışkanlığı var mı ?
Yüzüne bakıp ismini söyleyip karşıya baktığınızda karşıya bakıp size geri bakıyo mu ?
Merhaba ben okb hastasiyim bu konuda cok arastirmis ve bu zamana kadar supheyle yasamis bir anneyim .oncelikle tvyi hayatinizdan cikarin cok ilgilenin oyunlar oynayin.parmak ucunda yurumesi sizin ilginizi cekmek icin olabilir. Bu arada size kimse burdan otizm var veya yok diyemez doktorlar bile teshis koyamiyorken biz bilemeyiz.uyaran eksikligi de olabilir.Merhaba arkadaşlar. 21 aylik oğlum var. Göz teması kuruyor. Yaşıtları veya kendinden büyüklerle oyun oynuyor. Kendi oyuncaklariyla 15-20 dk benden bağımsız oynayabilir. Birlikte resimli kitaplar okuyoruz. Hızlı öğreniyor. Fakat henüz kelime olarak zengin bir dağarcığı olmasına rağmen cümle kurmuyor. En fazla "baba nerde?" Diyor. (Bundan sonra otizmden suphelendigim belirtiler )Bunların yanında parmak uçlarında yürüyor ara sıra ve bunu bize göstererek yapıyor. Kendi etrafında dönüyor ara sira. Komsulardan biri seslenince bakmiyor. Ben bunu ben,babası ve yakin cevresi disinda kimseyi sallamamak, rahat bir kisilige sahip olmak olarak yorunlamistim.Kitaptan bişey gösterirken veya tv de benim ya da babasının parmağını tutarak gösteriyor. Ve malesefki tv izletiyorumsizce korkmalı miyim? Otizm belirtisi diyebileceğim yukarda saydigim bi kaç şey yapıyor. Sizce korkularım yersiz mi yoksa hemen bir doktora mi gitmeliyim ((
oğlınız henüz 1 bucuk yaşında cocuklar genelde 2 yaşından sonra konuşmaya başlıyor ki erkek çocukları cok daha geç konuşabiliyor kendi oğlumdan biliyorum.Benim oğlum 4 yaşında konuşmaya başladı daha 2 yaşındayken Gitmediğim hastane kalmadı Ankarada.Özel eğtim ve kreş önerildi daha 2 yaşında kreşler ve özel eğtim merkezlerinde sürünmeye başladık ki benim oğlumda da otizimden şüphelenildi.4 yaşına yakın iken özel eğitim almaya başladıktan sonra kreş takviyesiyle açıldı cocuk çok şükür.Yaşıtlarından geri oldu hep 1 yıl.Sınıfta kaldı flan ama farkı kapattı çok şükür yani otistik flanda değil müsterih ol fakat doktora gidip özel eğitim ve kreşe başlat fazla geç kalmadan benim gibi tavsiyem.Merhaba arkadaşlar. 21 aylik oğlum var. Göz teması kuruyor. Yaşıtları veya kendinden büyüklerle oyun oynuyor. Kendi oyuncaklariyla 15-20 dk benden bağımsız oynayabilir. Birlikte resimli kitaplar okuyoruz. Hızlı öğreniyor. Fakat henüz kelime olarak zengin bir dağarcığı olmasına rağmen cümle kurmuyor. En fazla "baba nerde?" Diyor. (Bundan sonra otizmden suphelendigim belirtiler )Bunların yanında parmak uçlarında yürüyor ara sıra ve bunu bize göstererek yapıyor. Kendi etrafında dönüyor ara sira. Komsulardan biri seslenince bakmiyor. Ben bunu ben,babası ve yakin cevresi disinda kimseyi sallamamak, rahat bir kisilige sahip olmak olarak yorunlamistim.Kitaptan bişey gösterirken veya tv de benim ya da babasının parmağını tutarak gösteriyor. Ve malesefki tv izletiyorumsizce korkmalı miyim? Otizm belirtisi diyebileceğim yukarda saydigim bi kaç şey yapıyor. Sizce korkularım yersiz mi yoksa hemen bir doktora mi gitmeliyim ((
Yanıt için teşekkür ederim. Ben de egitimciyim. Sınıf öğretmeniyim. Benim yavru kendi parmağını kullanarak da işaret ediyor ama dediğim gibi kitap okurken veya tv de bi hayvan görünce ismini soyliyeyim diye bizim parmağımızı tutuyor. Yakin cevresi icerisinde sunu götür ,bunu yap diyince yapıyor. Tanımadıklarını pek sallamıyor. Bixim de cok sukur algi acik ve goz temasinda sikinyi yok . Yne de bunaldom.Sabahtandir oku oku bı hal oldum.sizin parmağınızı tutup işaret etmesi sanırım sorun.
benim oğlumda kendi etrafında dönüyor sinirlenince başını duvara vuruyor
işareti kendisi yapıyor bizimkialgısı açık ve göz teması var ,fakat doktor cetveli babana ver deyince iplemediği için bilişsel gerilik teşhisi kondu ,her şey otizm anlamına gelmiyor motor bozukluğu, bilişsel gerilik ,dikkat dağınıklığı gibi teşhislerde var özel eğitimle halledilecek türden.
Evet hiç tv izletmiycem diyen biriydim. Ama bazen yaşadığımız sıkıntılar o kadar boyumuzu aşıyor ki . Akıl saglimiz gitmesin diye. Esnetmeyiz dedigimiz şeyleri esnetmek zorunda kalıyoruz. Teşekkür ederim yanıt için. En yakın zamanda doktora goturucem inşallahTv izletmek hic iyi birsey degil zaten.2 yasa kadar onermiyor doktorlar.
Bana cocugun normal gibi geldi.uzman degilim tabi ben.ama iciniz ferahlayacaksa kontrol zamani doktora sorun.
Bir de otizmli coxullarin camasir makinesi calisirken dikkatli baktiklarina duymustum.tabi tek basina bir belirti degil bence.
Yok oyuncaklariyla çok güzel oynar. Hatta benden bağımsız 2 arabayı carptira carptira 15 -20 dk oynayabilir. Biz parmakla bişey gösteriyoruz. İsim söylüyoruz o bildiği bişeyse anlıyor ve o tarafa bakıyor bilmediği biseyse ısrarla "hı " diye yanıtlıyor. Teşekkür ederimCocuklar yasi kadar kelime birlestirip cumle kurarmis,konusma yonunden normal bence. Oyuncaklariyla oynamasi gerektigi gibi oynamazlar misal oyuncak arabanin,bisikletin tekerini cevirir. Oyuncaklarini siraya dizer,parmakla bisey gosterdiginizde gosterilene degil parmaginiza bakar. Youtubeda bu ozel meleklere bir bakin isterseniz,bizim eve sık gelen komsumuzun kizi otizmli,yazdiklarim benim gozlemlediklerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?