Otizm belirtileri nelerdir? :(

Parmak ucunda yürümesi ortopedik bir sorun yoksa 3-4 yaşa kadar normal 4 yaşından sonra hala parmak ucunda yürürse o zaman sorun olur.

Otizm iyi en belirgin özellikleri Yok yazdıklarınızda takıntılar , rutine aşırı bağlılık, öfke krizleri vs. Yani bence otizm değil ama içiniz rahat etmiycekse iyi bir pedegoğa gidin

Küçük yaştaki çocuklar genelde kendi etrafında dönebilir. Göz teması olmasi,size dönüp bakması,az da olsa konuşması güzel. Sizin parmağınızı tutarak göstermesinden emin değilim ama diğer hareketlerinde bir sorun yok gibi Bence bir çocuk psikiyatriye götürün içiniz rahat etsin en azından.

Kritik bi donem. Konusma acisindan cok onemli degil henuz cumle kurmamasi.
Sizi anlamasi onemli. Mesela isaretle gostermeden babana sapkayi ver. Topu kapiya at gibi ikili komutlari alabiliyor mu?
Komsuya bakmamasi utangaclik olarak degilse evet bir sorun. Ki benim otizmli oglum 21 aylikken az da olsa bakardi, 2 yaslarinda tamamen birakti baskalarinin cagirmasina bakmayi. Su an 5 yasinda hala bakmaz cogu kimseye.
Bazi basit seylerden asiri rahatsiz olur mu? Mesela eline boya/yiyecek bulasmasi, farkli sesler, bir seyin herzamanki gibi yapilmamasi vs.

Otizm her cocukta ayni belirtilerle gelmez, tekerlekleri dondurme, kendi etrafinsa donme, kanat cirpma her otizmlide olmaz.

Eger yukarida sorduklarima olumlu cevaplar verdiyseniz sorun yok. Ama kuskunuz varsa muhakkak bi uzmana goturun.

Televizyona gelince evet gecici otizm belirtileri yapabilir, evet otizmli cocuga kotu gelebilir ama televizyon otizm yapmaz.

Benim de 19 aylik kizim var .Parmak uclarinda yuruyor , kendi etrafi da donuyor , bazen seslendigimde bakmiyor .Dediklerinizi benim kizim da yapiyor ama bana normal geliyor.Sadece konusmasi biraz geri gibi geliyor , abileriyle kiyaslayinca onlar bu aylarda cumle kuruyordu.

22 aylık kızım var anne-baba-dede-nene dışında birde çok sevdiği ve ifade edemediğinde alamadığı için havuç demeyi öğrendi. Onun dışında bırakın cümleyi kelime kullanmıyor. Yinede şüpheleriniz içinizi kemiriyorsa devlet hastanelerinde çocuk gelişim uzmanları var çocuk doktorları yönlendiriyor. Başvurun isterseniz.

Neye göre normal geliyor?

Bir çocuğun sürekli olarak parmskıcunda yürümesi ciddi bi sorun.
Hiç dra gidip normal mi diye sordunuz mu?

Konu sahibi çocuğunuzun oyun alışkanlığı nasıl ? Oynamaktan ziyade oyuncakları dizme alışkanlığı var mı ?
Yüzüne bakıp ismini söyleyip karşıya baktığınızda karşıya bakıp size geri bakıyo mu ?

Hiç de otizme benzemiyor bence etrafında dönmesi, parmak ucunda yürümesi illaki otizm belirtisi anlamına gelmiyor. Başkalarına bakmaması da. Farklı sebebi olabilir gelişim geriliği de olabilir ama ben otizme benzetemedim inşallah da değildir zaten. Tv yi tamamen kesin ama tamamen siz de izlemeyin hiç sesini bile duymasın. Ondan spnra 1 ay gözlemleyin ilerleme görürseniz tv den dolayıdır ki büyük ihtimal düzeldiğini göreceksiniz.

Ben sizin çocuğunuzu normal gordum biraz daha gozlemleyin bence

benim Kizim sarki söyler ama ritmine uyum saglar sözlerini tam diyemiyo kendi etrafında donmk bazen hosuna gidiyo cagirdigimda bazen gelir bazen banamisin demez top harici onu bunu getir götür desem anlamaz burkac kelime soyluyo ama cumle kuramadi daha oyuncaklarla oynamayi pek sevmez ama evde yalniz oldugumuz icin sıkılınca mecbur bazen oynar.

Çocukları cok sever bir cocuk gorunce hemen iletisime geçer yada dikkati toplamak icin ya sesli guler yada bagirir bir yere gittigimizdr arabasina koydugun icin aglar yürümek ister abada sıkılır parkta çocuklarla hemen kaynasir.

Benim kizim 20 aylik ve bu sekilde anormal bir durum varmi ki acaba

3 yaşına kadar konuşmayan çocuklar var. Çoğunun sebebi otizm değil, geç konuşma. En önemli teşhis belirtileri zaten göz teması kurmamak, çağırınca bakmamak. Bunları hiç kimseye karşı yapmamak. Benim kızımda dönüp bakmaz çoğu zaman yabancı biri çağırınca. Hala yabancılardan çekinir. Oda 19 aylık.

Her çocuk kendi etrafında döner. Her çocuk parmak ucunda yürür. Televizyon meselesine gelince, yanlış olduğunu biliyorsunuz. Yinede izletiyorsunuz. Birde maalesef diyorsunuz. Niye maalesef? Benim televizyon hayatım bitti kızım için. Çokta zor bi durum değil. Bi bağımlılıktan kurtulduk.

İlla içim rahat etsin diyorsanız bi uzmana götürün. Duruma göre başlatırsınız özel eğitime.

Ayni seyleri diger cocuklarim yaptigi icin bana normal geliyor.Bunlarin yaninda goz temasi kuruyor , bazen bakmiyor oyuncaklariyla oynuyor ayni konu sahibinin dedigi cok seyi yapiyor .

Tv izletmektense alın karşınıza dil hareketlerinizi görerek kelime öğrenmesini sağlayacak oyunlar oynatın.

Cok da bilgi sahibi degilim ama bence bu saydiklariniz normal :)
Kizim 1 yasinda valla cani istedi mi duyuyo anliyo cani istemedi mi hic anlamiyi mesela.. gel cizgi film acicam diyince bakar gelir.. gel mama ye diye cikolata gostersem emekler hemen.. ama kizim yapma etme gel gitme tehlikeli dusersin vs anlamaz dinlemez goz kontagi bile kurmaz mesela..
Biraz takintili oluyor benim de bildigim otizmli bebekler. Mesela annem otizm ogretmenligi yapmisti bi ara. Sogani elma gibi yiyen bi ogrencisi vardi. Yada tum metro hattini ezbere bilen metroyla gezmeyi cok seven. Bizim dikkat etmedgimiz seyler onlar icin cok cok onemli oluyor. Takinti yapiyorlar bazi seyleri. Bence cocugunuz normal. Parmakucu yurumesi bi oyundur belki bi surectir hem..

Tv izletip sonra gelisimini olumsuz etkilemesine şaşirmayin bence.

Artik 7 duvel bas bas bagiriyor izlememeliler. 2 yasindan sonra dedikleri gunde 15 20 dk, aksama kadar degil.

Merhaba ben okb hastasiyim bu konuda cok arastirmis ve bu zamana kadar supheyle yasamis bir anneyim .oncelikle tvyi hayatinizdan cikarin cok ilgilenin oyunlar oynayin.parmak ucunda yurumesi sizin ilginizi cekmek icin olabilir. Bu arada size kimse burdan otizm var veya yok diyemez doktorlar bile teshis koyamiyorken biz bilemeyiz.uyaran eksikligi de olabilir.

oğlınız henüz 1 bucuk yaşında cocuklar genelde 2 yaşından sonra konuşmaya başlıyor ki erkek çocukları cok daha geç konuşabiliyor kendi oğlumdan biliyorum.Benim oğlum 4 yaşında konuşmaya başladı daha 2 yaşındayken Gitmediğim hastane kalmadı Ankarada.Özel eğtim ve kreş önerildi daha 2 yaşında kreşler ve özel eğtim merkezlerinde sürünmeye başladık ki benim oğlumda da otizimden şüphelenildi.4 yaşına yakın iken özel eğitim almaya başladıktan sonra kreş takviyesiyle açıldı cocuk çok şükür.Yaşıtlarından geri oldu hep 1 yıl.Sınıfta kaldı flan ama farkı kapattı çok şükür yani otistik flanda değil müsterih ol fakat doktora gidip özel eğitim ve kreşe başlat fazla geç kalmadan benim gibi tavsiyem.

Yanıt için teşekkür ederim. Ben de egitimciyim. Sınıf öğretmeniyim. Benim yavru kendi parmağını kullanarak da işaret ediyor ama dediğim gibi kitap okurken veya tv de bi hayvan görünce ismini soyliyeyim diye bizim parmağımızı tutuyor. Yakin cevresi icerisinde sunu götür ,bunu yap diyince yapıyor. Tanımadıklarını pek sallamıyor. Bixim de cok sukur algi acik ve goz temasinda sikinyi yok . Yne de bunaldom.Sabahtandir oku oku bı hal oldum.

Evet hiç tv izletmiycem diyen biriydim. Ama bazen yaşadığımız sıkıntılar o kadar boyumuzu aşıyor ki . Akıl saglimiz gitmesin diye. Esnetmeyiz dedigimiz şeyleri esnetmek zorunda kalıyoruz. Teşekkür ederim yanıt için. En yakın zamanda doktora goturucem inşallah

Yok oyuncaklariyla çok güzel oynar. Hatta benden bağımsız 2 arabayı carptira carptira 15 -20 dk oynayabilir. Biz parmakla bişey gösteriyoruz. İsim söylüyoruz o bildiği bişeyse anlıyor ve o tarafa bakıyor bilmediği biseyse ısrarla "hı " diye yanıtlıyor. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…