• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Otizimli Çocuğu Olan Anneler

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
nolur bana soyleyin simdi nasıl konusmaya basladı mı goz teması? kres yardımcı oldu muu? kafai yemek uzereyim 3.5 yasında oguluma otistik bulgulari var tehsisi konuldu testler hala yapılmadı

merhaba
oğlum kreşe başladıktan 1 ay son anne dedi ardından adını söylemeye başladı
sonra arkası çorap söküğü gibi geldi gerçekten

şuan haftada 3 tam günü kreşe devam ediyor. işe başlama durumum var o zaman 5 tam gün gidecek. okulun inanılmaz faydası var gelişimini hızlandırıyor. şimdi uzun uzun göz teması kuruyor hatta gözleriyle konuşuyor bile diyebilirim. arka arkaya birbiriyle bağlantılı olayları anlattığı 5-6 kelimelik 3-4 cümle kuruyor. en az 10 şarkıyı hiç unutmadan melodisiyle söylüyor. okulda onlara okunan bazı hikayeleri bile anlatmaya çalışıyor. bu günlerde de tuvalet eğitimini halletmeye çalışıyoruz.

ayrıca artık tv ile hiç ilgilenmiyor. eskiden kaldırmasam tüm gün kıpırdamadan bakardı. hatta kollarından tutup hızlıca sarsardım da hiç rahatsız olmadan devam ederdi bakmaya. şimdi biraz baksın da iş yapayım diyorum en fazla 5 dk kalkıp gidiyor inanamıyorum.

ama yinede bazı takıntıları hala var. inanılmaz bir inadı da var kendini parçalarcasına ağlıyor istediği olmayınca öyle yapınca istediğini zaten yapmıyorum o ayrı.

yani kısacası erken teşhis bizi uçurumun kenarından döndürdü. çevremdeki çok bilmişleri dinlemeyip iyiki 19 aylıkken okula başlattım. yaşıtlarıyla beraber olması gerçekten çok yararlıymış.

lütfen sizde biran önce doktorunuzun önerisine göre bir okula başlatın vakit kaybetmesin yavrunuz.

mrb acil yardım lütfen canım çok sıkılıyor oğlum aylık baba dede ve anlamsız birkeç kelime sölüyor bunun dışında konuşmuyor ismine tepki vermediği için bugün gata ya götürdüm dr psikoloğa yolladı psikologta otizm bulguları olduğunu söledi ne yapacağımı şaşırdım sadece ismine tepki vermiyor kafası çalışıyor çok hareketli çok güleryüzlü tos diyoruz kafamıza tos yapıyor çak deyince elimize çakıyor al deyince alıyor ama seslendiğimizde bakmıyor çocuk kanalını seyrediyor reklemler başlayınca nerde olursa olsun duyup koşarak geliyor bana birileri yardım etsin ne yapacağımı şaşırdım lütfen

melodi merhaba, ağır metallaerle ilgili başlığa yazdığın mesaja cevap verdim. Sana yardımcı olabilecek birkaç şey yazdım. O başlığa bak istersen. Mesaj sayın 50den az olduğu için okuyamazsın diye özel mesaj yollayamadım.

melodi merhaba, ağır metallaerle ilgili başlığa yazdığın mesaja cevap verdim. Sana yardımcı olabilecek birkaç şey yazdım. O başlığa bak istersen. Mesaj sayın 50den az olduğu için okuyamazsın diye özel mesaj yollayamadım.

mrb işitme testi yapıldı bir sorun yok tekrar psikolog ve çocuk dr görüştük hiperaktif dendi böyle olması iyiymiş içine kapanmaması gerekiyormuş etrafla çok ilgili kreşe verelim dedik dr onayladı yarın kreşe başlıyor hiç konuşmuyor değil özellikle o zamandan beri daha çok ilgilendiğimizdenmi nedir bugün 3 kere baba dedi küçük bir oyuncak leptop aldım anne baba gibi kelimeleri söylüyor oda biz bastıkça gülüyor göz temasımız daha sıklaştı gel mama diyorum hemen geliyor öle bişey olduğunu sanmıyorum dr ailede geç konuşma varmı diye sordu evet amcasının oğluda çok geç konuştu ve bu yüzden okula bir sene geç başladı ama şimdi üniversiteyi bitirdi bakalım kreş nasıl olacak yarın ilk günümüz benimde orada olmam gerekiyormuş ilk birkaç gün hmm ayrıca kardeşi 4 aylık birkaç gündür o yatarken başına dikiliyor eliyle başını seviyor öpüyor yanına yatıyor duyguları var kızdığımızda sesimizi yükselttiğimizde ağlamaklı oluyor sonra şirinlik yapıyor yüzümüze bakıp gülmemizi sağlıyor biz gülünce oda gülüyor uykusu düzenli ama eline mesela çıbık kraker alınca sallıyor herşeyi ağzına alıyor banyoyu seviyor yüz oğlum deyinde ayaklarını çırpıyor bisiklete biniyor gidebilmek için ayaklarıyla ittiriyor kendini kucağımıza geliyor kollarını kaldırıyor alalım diye sarılıyor babası eve gelince beni ve ağbisini ittiriyor babası alsın kucağına istiyor mesela çorabını veya ayakkabısını giydireceğim zaman ayağını bulüzünü giydireceğim zaman kolunu uzatıyor başını giydirdiğimde kolunu kendi sokuyor bulüzüne ayakkabısını giydiğinde dışarı çıkacağını biliyor ve hemen kapıya gidip bekliyor açalım diye yoksa mızmızlanıyor şeker filan yediğinde ellerini silmek için mendil aldığımda hemen elini uzatıyor sileceğim diye elinde bişey varsa öbür eline alıyor ikincisini silerken herşeyine dikkat eder oldum altını açtığımda wc nin kapısına gidiyor tam kapıda çişini yapıyor soyunduğundada banyonun kapısında hazırolda bekliyor banyo yapacak diye büyük tuvaletini yaparken kuytu bi yere saklanıyor altını açmama izin vermiyor kedileri seviyor takip ediyor onları gülüyor içime kurt düştü adım adım takip ediyorum çocuğumu

sevindim canım inşallah kötü bişey çıkmaz söylediklerine bakılırsa herşey normal gözüküyo daha yaşı küçük zaten çocuklar bir sebep yokken bile bazen geç konuşabilirlermiş illa otizim falan olması gerekmiyo yani sen mümkün olduğunca yanlız bırakma onu krşe hemen uyum sağlamaz evet ama alışıncada seni görmez oyuna dalınca ben kendi oğlumdan biliyorum 1 haftada alıştı hemen

sevindim canım inşallah kötü bişey çıkmaz söylediklerine bakılırsa herşey normal gözüküyo daha yaşı küçük zaten çocuklar bir sebep yokken bile bazen geç konuşabilirlermiş illa otizim falan olması gerekmiyo yani sen mümkün olduğunca yanlız bırakma onu krşe hemen uyum sağlamaz evet ama alışıncada seni görmez oyuna dalınca ben kendi oğlumdan biliyorum 1 haftada alıştı hemen

tşklr inş kreş işe yarar uyumlu bir çocuk zaten kreş tede olsa evden seyredebileceğim onu hiç kapatmam gelene kadar heralde

melodi canım adına sevindim..krteş çok yararlı...kendine cesareti artar.iletişim kurmayı ve kişisel becerileri gelişir..benim etrafımda geç konuşan çocuklar var.önemli olan etrafına kayıtsız olmaması göz teması...bazı çocuklarda öğrenme güçlüğüde olabiliyor.hatta uzmanlar zeka geriliğiyle karıştırılmamamsı konusunda uyarıyor..dikkatini toplamasında güçlük varsa çocuğun hem geç konuşur hemde geç öğrenebilir...onun için konunun uzmanı dr tarafından takibini sakın ihmal etme.onlar gelişim aşamalarını kaydediyorlar... ve sana yol gösteriyorlar

melodi canım adına sevindim..krteş çok yararlı...kendine cesareti artar.iletişim kurmayı ve kişisel becerileri gelişir..benim etrafımda geç konuşan çocuklar var.önemli olan etrafına kayıtsız olmaması göz teması...bazı çocuklarda öğrenme güçlüğüde olabiliyor.hatta uzmanlar zeka geriliğiyle karıştırılmamamsı konusunda uyarıyor..dikkatini toplamasında güçlük varsa çocuğun hem geç konuşur hemde geç öğrenebilir...onun için konunun uzmanı dr tarafından takibini sakın ihmal etme.onlar gelişim aşamalarını kaydediyorlar... ve sana yol gösteriyorlar

bugün mecidiyeköyde bi rehabilitasyon merkezine gittim dr ve oğlum bi odaya kapandılar bizde aynadan dışardan seyrettik oyun oynadılar yapmasını istediği şeyleri yaptırdı yapınca ödüllendirdi filan gibi ama haftada 2 kere gelin dedi azda olsa bişeyler var birde bebeklikten bu yana çektiğim videolar var dedim dr da görmek istedi onları götürücem bi daha gittiğimde

merhaba benimde 23 aylık biroğlum var konuşmaması ve ismi söylenince bakmniyleaması nedeniyle bir psikiatri dr götürdüm. kapıdan girer girmez %66 otizm tanısını koydu.5 dk görmeyle bu tanı koyulabiliyomu orası araştırılır. bir ton ilaç yazdı. hiç test yapmadan alıp karşısına oynamadı bile 4,5 soru sordu o kadar otizm raporu yazdı ( kurula giriyomuş )
eve geldikten sonra kendimi toparlayıp çocuğumun psikiatri uzmanı olmaya karar verdim ve yaptığım araştırmalar sonucunda sorunumuzu buldum uyaran eksikliği var tabi bu benim düşüncem çocuğumu gözlemlemem sonucunda belirlediğim sebep dr götürdüğüm güne kadar odasında tek başına oyun bahçesinin içinde duran 1,5 yaşına kadra tv karşısında olan bir çocuk konuşma gecikmesini fark edip tv yi odadan çıkardım ama yeterli değilmiş. evde 3 yaşında birde ablamız var ona zara verir diye pek bir araya koymadım ayrı odalarda duruyolar yo bende yemek yedirmek ve altını değiştirmek dışında pek odasından çıkarmadım ama ne salak bir anneymişim böylelikle onu korudğumu sandım. sonuç bu oldu. 1 haftadır birebir ilgileniyorum ve bayağı kendi açımdan baktığımda yol katettik ama en fazla gün içinde 1 saat baş başaolabiliyorum öbürü hemen baağırıyo onla konuşma benle konuş onla oynama benle oyna diye
uyku düzenimiz var yemek seçmez sallanma kendine zarar verme gibi huyları yok. en büyük ablasıyla çok güzel oynuyo benlede cee oyununu seviyo ten temasından hoşlanıyo baş başayken bana koşup hoppala yapmamı istiyo gıdıklanmaya bayılıyo bazen elimi alıp beni sev diyo gözlerimin içine bakıyo ama yeni gördüğü bir kişiyle ilk başta göz kontağına geçmiyo ama 10 dk sonra açılıyo onada gidiyo bahçesindeyken beni gördüğünde ellerimi tutp koltuk altına götürüyo kucağıma alayım diye bazende inmek için ayağını atıyo oyuncaklarıyla amacına yönelik oynuyo takıntısı yok
konumu kısaca anlattım sizinde yorumlarınızı bekliyorum sosyalleşmesini sağlayacak vede konuşmasına destek olacak oyuncaklar var mı yada yöntemler banada söylerseniz çok sevinirim.

şuleyaprak
merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyeyim oğlunu hangi doktora götürdün bilmiyorum ama şu aralar otizim tanısı almış okadar çok çocuk görüyorumki malesef doktorlar otizim konusunda yeterli bilgiye sahip değiller her geç konuşan çocuğa otistik raporu hazırlayıp gönderiyorlar doktorun verdiği ilaçları sakın kullanma çocuğuna ilaçlar ileri derecede otistik yerinde durmayan hiperaktif saldırgan takıntısı olan çocuklara verilir ve 3 yaşından önce verilmez
çocuğunu en iyi sen tanırsın onunla bol bol konuş başkalarıyla konuştur kitaplar al market broşürlerinin resimlerini anlat ablaları ile oyunlar oynasın tv yi hayatınızdan tamamen çıkarın sana önerebileciğim şeyler bunlar canım özel eğitim alırsanız onunda çok faydasını görürsünüz şuan otistik olmayabilir ama erken tanı ve eğitimle bundan sıyrılabilir çocuk sadece sizin çocuğunuz için demiyorum anne baba çocuğundaki değişikli farkına varıp kabullenirse herşey daha kolay çözülür ama yine benim çocuğumun bişeysi yok deyip oturulursa rahatsızlık ilerler istersen oğlunu kreşe verebilirsin çok güzel oyun grupları var oyunlar aktiviteler çok faydalı olur
oğlunun el motor gelişimi için eline kağıt ver peçete ver yırtsın kopartsın
oyun hamuru küpler
merdivenleri elinden tutup indir çıkar kucaklama
konuşurken onunla çocuk ağzı ile konuşma herşeyi anlat ne iş yapıyorsan anlat senden bişey isterken nasıl istiyor parmağını göstererkmi yoksa senin elinimi kullanıyo her istediğni yapma ısrar ederse ağlarsa pes etme isöylersen veririm yada parmakla gösterirsen veririm de yapınca alkışla ödüllendir
kulakları duyuyormu bera testi yaptır bazen kulakta sorun oluyo isitme olmadığı için konuşmada olmuyo denver testi yaptır bu testi ilçede bağlı olduğun Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak her ilde ve büyük ilçelerde bulunan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne (RAM)başvurabilrsin ücret ödemezsin otizimli çocuklarla iç içe olduğum için bunları söyleyebilirm sormak istediğin bişey varsa yardımcı olurum

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim bilgiler için bera testini yaptırdım normal çıktı. öncelikle ben sorun ne olursa olsun kabul ediyorum. Sorunun ne olduğu öncelikle benim için önemli yanlış teşhisle yanlış yolda ilerlemek istemiyorum. Belki zeka problemimiz var. benim takıldığım nokta ilaçlar ve 10 dk görüşle tanıyı koyması belki tanı daha geniş bir zamanda konulsaydı terettüt etmeyecektim. ama ben gene gözlemlerime dayanarak diyorum ki uyaran eksikliği var. bunun otizmle sonuçlanabileceğinide biliyorum. o yüzden evde nasıl davranmam gerekli bunu öğrenmek istedim. özel eğitim içinde direk rapor çıkarıyolar oda otizm diye test yok tahlil yok
bir haftadır hergün 1 saatimi ayırıyorum ve onunla oynuyorum. artık ismi söylendiğinde bakıyo bazen ilkinde bazen ikincisinde odasının kapısına vurduğumda dönüp bakıyo eskiden hiç bakmıyodu artık hemen hemen hepsine bakıyo. verdiğim oyuncağı alıyo ama vermiyo cee oyununu çok güzel oynuyo ben yüzümü kapatıyorum o gelip açıyo cee diyince kaçıyo sonra tekrar örtüyü getiriyo ama bana vermek yerine kendi örtmeye çalışıyo gene yapıyoruz bazende elindekini veriyo bazende istemiyosa ver dediğimde yere atıyo bazen al dediğim oyuncağı istemiyosa elini bile uzatmıyo sadece bakıyo yada ağlıyo bu çogunlukla bahçesinden çıkmak istediğinde oluyo oyuncakla kanmıyo ağlarken sanki anne diye ağlıyo bazen de sanki anne dermiş gibi geliyo ama anneanne dediğini duydum baba diyo dede diyo aç diyo ama sanki bilerek değil yani babayı görünce değilde normalde diyo.motor gelişimi iyi kitapların sayfalarını teker teker çeviriyo ters verdiğim kitabı düzeltip bakıyo market bröşürlerinide aynı şekilde ters verdiysem mutlaka düzeltiyo her sayfasına çok dikkatli bakıyo hatta gören okuyo sanır. legolarla oyun oynuyo benimki takmak yerine çıkarmayı terci ediyo oyun sepetini ters çevirip arabasını onun üstünde sürüyo bazen duvarda bazen oyun bahçesinin kenerında geçen oyun sepetini ters çevirmiş üstüne tabak onun üstüne bardak koymuş göstermediğim halde çok hoşuma gitti. bazende oyun sepetinin üstüne çıkıyo lambayı açıp kapatıyo fakat ışığı seyretmiyo sadece açıp kapatıyo ama ışığın ordan yandığını biliyo televizyonu açıp kapatıyo kendini çok güzel koruyo düşeceğini anladığı zaman oturuyo hemen acıya duyarlı ve tepkisi aşırı değil olması gerektiği gibi dışarı çok seviyo salıncakta sallanırken kıkır kıkır gülüyo ablası ona bazen komik hareketler yapıyo onlara gülüyo göz temasımız gayet iyi bazı kişilerden utanıyo başını hemen omuzuna gömüyo kaldırıp bir daha bakıyo bir daha gömüyo bunu yaparkende suratında bir gülümsemeyle yapıyo bana utanıyomuş gibi geliyo bazı kişilerdende korkup ağlıyo genelde canavar olan cizgi flimlerden kapatınca susuyo. pet şişenin kapağını açıp takabiliyo mamadan sonra ıslak mendil verdiğimde ağzını siliyo dil çıkardığımda dilini çıkarıyo ve benzeri şeyler ama bilinçli bir çocuk değil oda bahçede durmasından sanırım ben 2,5 yaşına kadar biraz daha bekleyip tabi eğitimimden vazgeçmeden yuvayada yazdıracağım. ondan sonra özel eğitimi düşünüyorum

doktorunuz sizi tekrar muayneye çağardımı eğer çağardı ise bunları onada sorabilirsin tanı 10 dk konulabilecek bir tanı değil evet ama onlar koyuyo malesef onların bazı kritteleri var çocuğa otistik diyebilmesi için ilk önce konuşmaya bakarlar kaç sözcük kullanıyo bebekken bıbıldama varmıydı göz teması ismine tepki verirmi komutlara uyarmı yuvarlak nesnelere ilgi gösterirmi ışıklara aynalara takılı kalırmı oyuncaklarla amacına uygunmu oynar mesala arabayı sürermi yoksa tekerleğimi çevirir gibi bunları sormaları gerekir tek tek ve buda 10 dk fazla bir zaman ve her ay kontrol altında tutulan bir görüşme olması gerekir ilaç zaten 3 yaşından önce verilmez önce çocuğunuzla iletişiminiz onunla oyunlar oynamanız güzel size karşılık veriyo olması çok güzel size birde dk mücahit öztürkü öneririm otizim konusunda çok bilgili bir doktor ve cerrahpaşanın çocuk psikiyatrı doktorlarını da çok güzel anlatıyorlar ve netten berat çelik sayfasına girip bilgiler videolar izleyebilirsiniz

evet bende mücahit öztürkü aradım zaten şişlide yeri sanırım orda bir bayanla görüştüm aynı şekilde düşüncelerimi anlattım yorum yapmadı en nihayetinde tüm doktorlar meslekleri gereği farklılık gösterebiliyo benim gittiğim osman abalı idi mücahit beyin 1 temmuza kadar randevusu dolu zaten bende 2 yaşını doldurunca gitmeyi düşünüyodum. en azından biraz daha sağlıklı düşünmeye başlarım çünkü gün geçtikçe kafamda düşüncelerim değişip gelişiyo sürekli okuyorum sanırım siz otizm tanısı konan çocuklarla çalışıyosunuz ilaçların arasında risperdal var 0,25 verecekmişim ama bu ağır br ilaç sanırım 2 yaş çocuğa derecesi bilinmeden verilmesi çok yanlış
aslında bu işin kaynağında insanları sömürmek var. tansiyon hastasına bile tahlil yapmadan ilaç dozunu belirlemiyolar hatta bir süre takip edip o kişiye has tansiyonu belirliyolar bir hasta için 10 yüksek bir başkası için 15 yüksektir o yüzden gerçekten böyle bakımı zor doktorlara göre göreceli bir hastalık için insanları sömürmek çok kolay allah hepimizin yardımcısı olsun

risperdal ilaç sanırım şurubu verdi size mücahit beyin yeri şişli osmanbey civarında pedam adında bir merkezde kendisi dediğim gibi risperda tanısı ağar otizimi veya başka türlü psikolojik rahatsızlık takıntı tik olan durumlarda kullanılır uyku ve kilo yapar sakinleştirir ve 3 yaşından önce kullanılması eğitimciler tarafından tavsiye edilmez ama doktorlar yazıyo malesef bi iş yapayım zannediyorlar mücahit beye mutlaka ulaşın 2 yaşında ona tedavi başlayan ve özeleğitime devam eden bi öğrencimiz var çok iyi durumda şu anda 3 yaşında çok güzel konuşuyo takıntılar nerdeyse bitti oda ilaç veriyo fakat 6.7 aydır kullanıyolar sanırım

benimde kızkardeşimin oglu yani yigenim otistik..agır bi otizim deil ama göz temeası yok parmkalrın ucuyla yürür konuşmaz aynı şleyleir tekrar eder vs..2,5 yaşında bu teshiş kondu ankarada işitme testelri temiz çıkınca:((tabi ailecek çok üüzdük şimdi 7 yaşınaa girdii eskiye ragmen gelişme var..ama daha çok yolda var..bu durumda ablamda sinirleri yıprandıı oda ayrı bii durum..hepinize geçmiş olsun...

merhabalar. konuyu tesadüfen farkettim. mesajlarınızın çoğunu okudum.
benim de 4 yaşında bi oğlum var ve 2 buçuk yaşlarındayken bizde otizim belirtilerinin çoğunu çocuğumuzda görüp büyük bir panikle soluğu pedagogun yanında almıştık. Bu belirtiler:
-adını söylediğimizde bakmama
-bizimle hiçbişekilde bağ kurmama. örneğin onu biyere bıraksak bizi aramaz
-bişeyle meşgulken onu defalarca çağırsakta dönüp bakmama
-hiçbişey konuşmama
-tuvalet alışkanlığı kazanamama
vs.vs.
pedagog yaptığı testler ve bize sorduğu sorular sonucunda otistik olmadığını söylemişti. suç bizdeymiş.
bizim hatalarımız:
-oyun bahçesine atıp aşırı derecede tv izletmemiz onu pasif yapmış, yaşıtlarından geri kalmış.
-onun becerilerini ve algılarını geliştirecek hiçbişey yapmamışız.
-ona sosyal olma şansı vermemişiz.
pedagogun bize önerileri şunlar olmuştu:
-evdeki tv lerin fişini çekin, haber dahi izlenmeyecek evde en az 1 ay kadar
-bazı sosyal konuşma becerisi kazandıracak oyuncaklar( ev eşyaları, bebekler, hayvanlar vs vs)
-bir iki tane eğitici dergi bizim denetimimizde öğretilecek şeyler
-haftanın belirli günleri kreş
-onunla daha çok konuşma oyun oynama kaliteli zaman geçirme ailece
Sonuç olarak:
-1 ay sonra tekrar pedagogumuza gittiğimizde inanamamıştı. gerçekten bütün bunlar yaşıtlarını yakalamasına çok yardımcı oldu. özellikle tv leri kapama.....
- çocuğun bazı eksiklikleri varsa önce neden kaynaklandığını bulmak lazım. aile olur genetik olur sosyal ortamının olmaması olur. Ama hiç sebepsiz yere yaşıtlarından farklılık gösteriyosa tabiki farklı bir durum olabilir.
Benim çocuğumun gittiği kreşte otistik bir çocuk vardı ve gerçekten bu rahatsızlık belli oluyo. En büyük belirtisi asla göz teması kurmuyo, bişeye odaklandığı anda onu mümkün değil başka bişeye yönlendirmek. Ama gerçekten belirtiler çok bariz oluyo.

Ne olursa olsun onlar bizim çocuklarımız. Asla onların sorunlarını görmezlikten gelmeyelim. Kimse çocuğunu hatalı yetiştirdiğini yanlış içinde olduğunu göremez, görmek istemez. Bu çok bencilce bişeydir.
Sorunu kabullenip onunla yüzleşip sonuna kadar mücadele etmekten vazgeçmemeliyiz. Anne babalar çocuklarını karşılık beklemeden sevmeli ve fedakarlık yapmalı. Biz kendimizce belirtileri bir araya getirip çocuğumuza otistik teşhisi koyduğumuzda çok üzülmüştük ama sonra demiştikki ne gerekiyosa üzerimize düşen herşeyi yapacağız. Gerisi allaha kalmış. Allah bütün anne babaların yardımcısı olsun.

Back