Otistik çocukların bakımı oldukça zordur tanıdığım birinin oğlu otistik şu an 17 yaşında ama 2 yaşında bir bebek gibi daha yeni yemeğini kendisi yemeyi becerebiliyor onuda tam yapamıyor tuvalet eğitimi yok üstüne yapıyor bakıcısı tuvaleti olup olmadığını sorduğunda bazen elinden tutup tuvalete götürüyor yoksa altına yapıyor.Uyku düzeni yok sayılır ne gece ne de gündüz uyuyor uyusa da 1-2 saat sonra kalkıp dışarıyı istiyor ben gecenin üçünde, dördünde ailesinin dışarıya çıkardıklarını bilirim evde durmak istemiyor ayakkabılarını getiriyor dışarıya gidelim diye. Bir yerde oturmuyor zorla oturttuğunuzda diretip yerinden kalkıyor. Sürekli el çırpıp anlamsız sesler çıkarıyor, gülüyor. 7 yaşına kadar annesini ve babasını tanımıyordu onlar geldiğinde hiçbir tepki vermiyodu. Boş bakıyor asla göz teması kurmaz. Şu an bir hayli hasta 85 kilo olan çocuk 49 kiloya düştü hiç uyumuyor ne yerse yesin kilo almadığı gibi gittikçe zayıflıyor el titremeleri başladı elinde bir şey tutamıyor. Gitmedik dr. kalmadı doktorlar böyle çocuklarda '' hareket hastalığı'' diye bir hastalığın görüldüğünü söylemişler bu çocukta da bu hastalığın olabileceğini söylemişler.Bu hastalığın sonucu yatalak olabilirmiş.Annesinini bir gün tanıyor bir gün tanımıyor. Çok kötü bir durum ben o çocuğu bebekliğinden beri tanırım o kadar tatlı o kadar güzel bir çocuk ki YÜCE RABBİM ONA ŞİFA VERSİN bir an önce iyileşir inşallah.Tabi diğer otistik çocuklara da şifa versin. Annelere sabırlar diliyorum çok zor bir şeydir insanın evladını o halde görmek ve bir şey yapamamak.
Son düzenleme: