orucu bozmalı mıyım ?

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
123
Edirne
internetten araştırdım . net bişey bulamadım . bir de size sorayaım dedim.
benim şimdi şu sıralar adet günüm . net tarihi bilmiyorum . bugün çok çok az kanamam oldu . 2 3 damla kadar . ama adet olmadan bi kaç gün önce hep böyle oluyodu . tam adet olana kadar oruç tutmalı mıyım yoksa orucumu bozayım mı ?? kafam karıştı :25:

ama adetimin gelmesi bi kaç günü bulabilir . şimdi çok az kanama dahi olsa hiç oruç tutmayayım mı

Azlık çokluk mühim değil kahve rengi leke bile gelse adetin yakınsa bozman lazım
Sonuçta buara adet olmam gerekiyor diyorsun dolayısıyla bu bir işaret cnm

Arkadaşlar ezana 5 dk bile kalsa isterse bir damla isterse avuç içi kadar olsun oruç bozulur .Televizyondaki hocaların hepsi bozulur diye söylüyor dinledigim hocaların hepside güvenilir ve çok sevilen hocalardır.Ayrıca cami hocalarına bile sordum onlar bile oruç bozulur devam etmenizi gerektiren bir durum yok diyorlar ortada bu kişiler ilahiyat fakultesi mezunu kulaktan dolma bilgilerle cevap vermiyorlar.

Ben de yarın bekliyorum :/ ama avuç içi kadar mı yoksa birkaç damla mı? Ona göre bilelim :)

Canım bununla ilgil herkes bir yorum yazacak, hocaların yorumlarını bile belki okuyup bulacaksın ama önemli olan sağlığın müsaitse şuan vicdanın neye izin veriyorsa onu yap.

Ben orucumu tutarken akşama doğru regl oldum. Ama iftara kadar birşey yiyip içmedim, vicdanım buna müsade etmedi. Orucum kabul olur olmaz o Allah'ın bileceği iştir.

Bana biri deseki ki ben de kabul olmadığı inancındayım, yüzde yüz orucun bozuldu artık gerek yok tutmana diye bastıra bastıra söyleseler dahi, gidip içimden birşey yiyip içmek gelmez. İster olsun ister olmasın. Kendimi kötü hissederim, günün o vaktine kadar yiyip içmemişim, bir mani de yok halim, sağlığım yerinde.

Vicdanımı dinledim ve iftara kadar bekledim. Sonraki gün de mazeretimi başlatmış oldum tutmadım birkaç gün işte... gerisi malum.

herkes farklı bişey yazmış . bugün için iş işten geçti . yarın aynısı olursa napsam peki? kafam karıştı :44:

Kadın oruca nıyet ettı temızken gunun bır saatı hayız gorduyse bunu hemen yemelı nıye ?

Hayızlı oruc tutması haramdır ... Haram olan bır seyı dınımızce yapmak nedır ?

Gunahtır ...

Haram olduğunu Kuran'da bana kelimesi kelimesine geçen bir ayet yollayın ozaman birşey demeyeceğim. Bu arada Hayızlı kadın pis değildir bunu aklınızdan çıkarmayın. Regl Allah'ın kadınlara bahşettiği, doğuma hazırlayan bir hediyedir. Pis deyip de bu kutsal olayı basitleştiremezsiniz.

herkes farklı bişey yazmış . bugün için iş işten geçti . yarın aynısı olursa napsam peki? kafam karıştı :44:

Canım birkere olmuş ama bence busefer emin ol boy abdestini ona göre alıp oruca başla derim. Biliyorsunuz regl 10 günden sonra mazeret olmaktan çıkıyor ancak, 10 gün dolmadıysa ve akıntı geliyorsa emin olun derim.

Back
X