Oruc ve Migren ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birkaç gün önce aklıma geldin.
Bir arkadaş vardı migren konuştuğumuz diye.
Belki de sen bu konuyu açtığın gündür.

Bende migren ve hipoglisemi (ani kan şekeri düşmesi) var.
Oruç tutamıyorum.
Kefaretini veriyorum. Rabbim kabul buyurur inşallah.

Canim selam..
oncelikle cok gecmis olsun. Bende migren var. susuz kalsam bile hemen kan sekerim dusuyor.
ama oruc da tutmayi cok cok istiyorum. 3 gunde bir siddetli krizlere yakalaniyorum.
Niyetim oruc tutmak ama esim kotu oldugum icin tutma diyor. cocuklarla yalnizim evde, esim cogunlukla iste oldugu icin aklim sende kalir diyor.
Ama bir Migren yuzunden de orucumu tutmamak istemiyorum. insallah Rabbim yardim ederde hic basgrisi cekmem diyorum.
Bakalim tutacagim insallah.
Agrim olsa bile ki insallah olmaz Allaha guveniyorum kolonya/karabiber/karanlik oda ne gerekirse deneyecegim.

hayirlisi...

Tum Migreni olan arkadaslara Allahtan sifa diliyorum.
insallah cok rahat ve agrisiz bir sekilde tutariz diyorum.
Rabbim cumlemize saglik,sihhat versin insallah...

Benimde niyetim tutmak yonunde her ne kadar esim engellemeye calissada, esim ben evde oldugum zaman tut diyor..cunku kendisi biliyor kriz aninda ne hale geldigimi korkuyor acikcasi.. Ama ben Allaha guveniyorum insallah cok buyuk ataklar yasamam..Bir deneyecegim bakalim insallah ..
Allah cumlemize yardim etsin dilerim..

Bu sene ben de denemek istiyorum.
Cumartesi başlıyor ya, evdeyken tutayım bari. İş yerinde tutabilir miyim? Hiç bilmiyorum.

Bana da avmigren çok iyi geliyor ağrı başlamadan farkedip alırsam başım ağrımıyor. Antimigren ilaçlardan...

Migrenim var midemde soun var seker hastasi degilim ama belirtileri var doktorun dedigine gore..gecen sene tutmadim migren beni yari baygin hale getiriyor..bu sene tutayin diyorum yarin deniycem..birde suan issiz evdeyim gectigimiz yillarda iste oluyordum tutamiyordum..

Benim migren ilac ismi yazamiycam ama maje...k regl iken migren de hepsine bu tek cozum

Bende yari baygin oluyorum resmen,hic bir gunluk isimi yapamiyorum. Halsizlesiyorum.
bende deneyecegim, insallah herhangi bir sorun yasamam.. Hatta migren hic ugramaz insallah tum Migren hastalarina da rahat rahat tutsak oruclarimizi..
Tutucam hayirlisi ile ama cok kotu olursam da kusma derecesinde o zamanda mecburen bozulacak. Allah affetsin insallah..
Tek duam insallah Migren ugramaz insallahhhhh...

Amin ins.migdem bulanir kafami duvara vuracak kadar oluyrum aglarim bile..

Amin ins.migdem bulanir kafami duvara vuracak kadar oluyrum aglarim bile..

Ahh canim benim, cok gecmis olsun sanada..
Benimde oyle kafami duvarlara vurasim geliyor inanilmaz bir agri canim.. insallah oruclu iken o agri gelmez ne olur insallah.
saglikli ve oruc tutmaya hicbir engeli olmayan insanlara cok imreniyorum..
Migren direk kan sekerinin dusmesi ile olusuyor.. Kan sekerimde dusuk oldugu icin 1 bardak su bile icmesem gun icinde aninda kafa agrisi geliyor..

Artik ne yapalim o an agri gelse bile kolonya-karabiber ile kafama tulbent baglayacagim.. sabredicez artik insallah..

Canim kendine cok iyi bak, cok cok gecmis olsun sanada, seni cok iyi anliyorum.

Evet benimde migrenim var..hatta bir de göz migrenim var..tutucam ama yinede..ataklar yaşarsam mecburen bırakırım geçen sene biraz başağrısıyla da olsa tutabilmiştim..

Tesekkurler sizde kendinize iyi bakin..migren arti seker belirtileri mide sorunu hepsi var yas 31 gorsen ancak 25 ama hastaliklar olmasin cabamiz..su icememek direk agri sebebi zeten

bendede migren var üstelik auralı ama hiç bu yüzden orucu bırakmadım veya bozmadım
beni korkutan tansiyonum zaten duşuktu ama bu sıralar daha bi dusuk

sana tavsiyem, sen bilirsin açlık haricinde migrenini nelerin tetikledigini, mesela ben peynirle salamı aynı ogunde yesem kesin migrenim tutar, veya bir ogunde sırf protein yesem yine tutar, yani sen bunlara dikkat et, orucunu tut, eger kriz tutarsa ilacını almak için boz, yani ben senin yerinde olsaydım boyle yapardım

Migren , ulser, yuksek tansiyon ve kalp rahatsızlığım var ama tutuyorum Allah yardım ediyor cok şükür evliyim cocugumda var ve homeofis çalışıyorum isimde hep bilgisayarla Ramazan ayında cok fazla bakmamaya çalışıyorum bilgisayara beni migrenden çok ulser mahfediyor Allah yardimcimiz olsun inşallah zor ama mükafatı hic hayal edemeyecegimiz kadar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…