- 4 Haziran 2014
- 767
- 202
- 83
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Birkaç gün önce aklıma geldin.Selamlar
Dr. Ayşen Yücel, oruç tutacak migren hastalarını uyardı, Oruç süreci migreni yüzde yüz etkiler, hasta oruçluyken ilaç alamayacağı için de ataklar şiddetlenebilir dedi.. diye bir yazi okudum bugun.. Migrenden dolayi oruc tutamiyorum. Bir kere denedim oruc tutmayi burda aksam 10 da bozmam lazimdi orucumu nerdeyse hastaneye goturecekti esim, o derece kotu oldum. inanilmaz bir Migren atagi yasamistim.. Gozum cok korktu o nedenle tutamiyorum ,kandillerde bile oruca niyetleniyorum ama tutamiyorum.. Oysaki cok istiyorum oruc tutmayi ama son 2 yildir Migren beni ciddi anlamda zorluyor.
Migren geldigi anda ilac almaz isem felaket bir hal aliyor durumum. Migrenli hastalar bilirler..
Siz Migreni olan arkadaslarim oruc tutuyor musunuz? Tutacak misiniz? Herhangi bir sorun ile karsilastiniz mi bu durumda?
Yada onerileriniz var midir ne yapmamiz lazimdir? Migreni olanlar oruc tutmasa olur mu acaba? bu konuda bilginiz var midir?
Tsk.ederim simdiden..
sevgiler.
Birkaç gün önce aklıma geldin.
Bir arkadaş vardı migren konuştuğumuz diye.
Belki de sen bu konuyu açtığın gündür.
Bende migren ve hipoglisemi (ani kan şekeri düşmesi) var.
Oruç tutamıyorum.
Kefaretini veriyorum. Rabbim kabul buyurur inşallah.
Geçen sene ne yapıcam diye düşündüm çünkü çok sık tutuyordu atak, ramazan boyunca tek atak geçirmedim.
Ilk gün zorlandım sadece, o da migren değil oruç ağırlığıydı muhtemelen.
Geçen kandil tutayım dedim, yok ):
Öğleden sonra bozmak zorunda kaldım, geçirdiğim en kötü ataklardan biriydi.
Inşallah yine rahat geçer Ramazan.
Merhabalar ben de migren hastasıym ama teşhis bu yıl konuldu. Inşallah ramazanda sıkıntı yapmaz ben maxalt kullaniyorum. Bundan kullanan var mo bilmiyorum
bir de arkadaşlar benim mr çekildi ama doktor tam bakmadi umursamadi gibime geldi. Hemen maxalt yazp gonderdi bundan kullanan var mi
Ben baş ağrısı tutunca ışık ve sese tahammül edemiyorum mide bulantısıda oluyo ama istifra edecek kadar değil
normalde de yüksek sesle konuşulan ortamlarda dduramıyorum insanlar çok laf ediyor nazlisin ondan falan diye. Kimse çekmedigi acıyı bilmiyor ki . . .
bana da önerileriniz var mı:26:
Annemin yıllardır migreni var, ülseri ve on iki parmak bağırsağında da yarası var. Orucunu geçen sene ilk hafta çok zorlanarak, tuttu. İlk hafta bir kaç kez acıbadem hastanesine zor attı kendini. Serum takıldı. Annem başı ağrımasa bile önlem olarak sahurda mideye hiç dokunmayan supra.en ağrı kesici ve a. Migren haplarını her gece içti. Bu sene bilemiyorum nasıl tutacak, tutmayı düşünen tüm arkadaşlara Allah kolaylık, hastalara acik şifa versin
Sevgiler
Migrenim yok ama ben öğün atlasam dahi feci baş ağrım olur yerimden kalkamam. Yazın da ders çalışmak durumunda olduğum için tutmuyorum açıkçası. Dindeki en önemli hususlardan biri kendi bedenine iyi bakmak. Aç kalmak hastalığınızı bu kadar tetikliyorsa tutmamalısınız bence. Onun yerine ihtiyacı olan insanları doyurun bir ay, o da büyük sevap bence:)
okurken bile psikolojik baş ağrısı yaşadım.ensemden ağrı tuttu gibi oldu..ramazanda benimde başım ağrıyor akşama doğru.sahurda ilacımı alırsam gün içerisinde çok fazla başım ağrımıyor.akşama doğru sıkıntıdan çok az hafif olarak geçiriyorum.sahurda ağrı kesici almanı tavsiye ederim.
Arkadaşlar oldukça iyi niyetli yazıyorsunuz, ama kendi fikirlerinizi yazıyorsunuz, yanlış yönlendirme yapabilirsiniz.
Her şeyin bir kuralı kaidesi var.
Canıma kastetmedikçe ben oruç tutmakla yükümlüyüm.
Ya kötü olursam diye oruca niyetlenmemek olmaz, niyetlenirim, sabrederim ve eğer dayanamazsam bozarım.
Bozduğum orucun kazasını kısa günlerde yaparım.
Eğer o da olmuyorsa, oruç tutmam gerçekten mümkün olmuyorsa bedelini verebilirim, sıra atlamamak gerekiyor.
Ayni seyleri yazacaktim. Migrenim de var ama seker hastasi oldugum icin zaten tutamiyorum ve cowgirl un dedigi gibi dinde zaten bunun aciklamasi var bildigim oadariyla en azindan ailemde ve cevremde uygulanan bu. Maddi olarak zor durumda olan bir aileye kendi aksam yemegimiz ne kadara maloluyorsa her gun icn o kadar olmak uzere veriyoruz. Herkesin bir şey e ihtiyaci varken, saglikli olan tutsun tutamayan da bu sekilde hem kirmadaan usuluyle yardim etmis oluyor yakinlarina diger turlu gururlari kirilabilir ama hastayim, tutamiyorum, vermem lazim, e yakin cevrede ihtiyaci olan varken inanin ayni huzuru hissediyorsunuz.
ayrica migreni tetikleyenlerin basinda uyku duzeni, susuz ve ac kalmamak da var bildiginiz gibi, herkes etkilenmeyebilor de tabii ancak bu uzun yaz gunlerinde su kaybi ortada ve migren ataklarinin baslica nedeni de bu opacaktir.
bir de kisilerin yaqsam sartlarina gore degerlendirmek lazim, etrafimizda var calismayan gencler oruc tutuyorum diyor saahurdan sonra aksamustune kadar uyuyorlar. Diğer yandan is yerinde kosturan buttungun konusmak zorunda olan ise gitmesi gel esi saatler alan ya da evde cocugu, hastasi bakmasi bereke ler vb yai herkesin yasam sarti farkli ve kimse kimseye bakip kendini kötü hissetmemeli.
Bence siz de şu an yanlış bilgi veriyor olabilirsiniz. Annem migren hastası, oruç tutunca gözlerini bile açamayacak kadar ağrısı oluyor, ama migren ağrısından ölünmez, canına kastetmiyor diye bedenine işkence çektirmesi gibi bir kural yok. Ha misal ben tutabilirim evet ama kötü oluyorum diye tutmuyorum, fakat konu sahibinin ciddi bir rahatsızlığı var. Günlük aktivitelerini yapamayacak duruma geldiğini belirtmiş. Canına kastetmiyor diye oruç tutmak zorunda değildir. Eğer bu derece olumsuz etkileniyorsa bedelini verir. Canımdan olmadıkça tutmak zorundayım demeniz oldukça abartı, yine de görüşünüze saygı duyuyorum ben:) Fakat bize yanlış bilgilendirmeyin dediğiniz için ben de bilgi vermek istedim... En önemli şeyin bedenini korumak olduğu bir dinde dediğiniz şey bununla oldukça çelişiyor çünkü. Aman zaten herkesin sevabı günahı kendine:)
Demek istediğim bunun bir kaçış yolu olmamasıydı.
Yani her seferinde muhakkak migren tutuyorsa tamam.
Ama 'migrenim tutabilir' diye baştan bırakmamalıyım, denemeliyim.
Dayanamayacak hale gelince zaten önce sağlığımı düşünmem gerekiyor.
Bir de kısa günlerde kaza yapmayı denemeliyim, direkt parasını vereyim tamam dersem sıra atlamış olurum.
Yine olmuyorsa tabii ki bedelini ödemek gibi bir kolaylık var.
Neyse Allah herkesin ibadetini kabul etsin
Ben iki senedir tutamiyorum ramazanda ilk hafta deniyorum fakat inanilmaz bas agrisi oluyor okadar buyukk aciya dayannmaya calisiyorum fakat iftara bir iki saat kala kusuyorum oruc bozuluyor.. ust uste denedim gun sasmadi hergun boyle.. sonra da vazgeciyorum.. olmuyor..
Bu sene ben de denemek istiyorum.Canim selam..
oncelikle cok gecmis olsun. Bende migren var. susuz kalsam bile hemen kan sekerim dusuyor.
ama oruc da tutmayi cok cok istiyorum. 3 gunde bir siddetli krizlere yakalaniyorum.
Niyetim oruc tutmak ama esim kotu oldugum icin tutma diyor. cocuklarla yalnizim evde, esim cogunlukla iste oldugu icin aklim sende kalir diyor.
Ama bir Migren yuzunden de orucumu tutmamak istemiyorum. insallah Rabbim yardim ederde hic basgrisi cekmem diyorum.
Bakalim tutacagim insallah.
Agrim olsa bile ki insallah olmaz Allaha guveniyorum kolonya/karabiber/karanlik oda ne gerekirse deneyecegim.
hayirlisi...
migren için hangi ilacı kullaniyirsunuz bana dr sibelium,ecopirin,motilium,arveles vermişti
Bu sene ben de denemek istiyorum.
Cumartesi başlıyor ya, evdeyken tutayım bari. İş yerinde tutabilir miyim? Hiç bilmiyorum.
Benim migrenimi geciren tek ilac avmigran.baskada birsey fayda etmiyor.herzaman yanimda tasirim.
Bana da avmigren çok iyi geliyor ağrı başlamadan farkedip alırsam başım ağrımıyor. Antimigren ilaçlardan...
Migrenim var midemde soun var seker hastasi degilim ama belirtileri var doktorun dedigine gore..gecen sene tutmadim migren beni yari baygin hale getiriyor..bu sene tutayin diyorum yarin deniycem..birde suan issiz evdeyim gectigimiz yillarda iste oluyordum tutamiyordum..
Bende yari baygin oluyorum resmen,hic bir gunluk isimi yapamiyorum. Halsizlesiyorum.
bende deneyecegim, insallah herhangi bir sorun yasamam.. Hatta migren hic ugramaz insallah tum Migren hastalarina da rahat rahat tutsak oruclarimizi..
Tutucam hayirlisi ile ama cok kotu olursam da kusma derecesinde o zamanda mecburen bozulacak. Allah affetsin insallah..
Tek duam insallah Migren ugramaz insallahhhhh...
Amin ins.migdem bulanir kafami duvara vuracak kadar oluyrum aglarim bile..
Ahh canim benim, cok gecmis olsun sanada..
Benimde oyle kafami duvarlara vurasim geliyor inanilmaz bir agri canim.. insallah oruclu iken o agri gelmez ne olur insallah.
saglikli ve oruc tutmaya hicbir engeli olmayan insanlara cok imreniyorum..
Migren direk kan sekerinin dusmesi ile olusuyor.. Kan sekerimde dusuk oldugu icin 1 bardak su bile icmesem gun icinde aninda kafa agrisi geliyor..
Artik ne yapalim o an agri gelse bile kolonya-karabiber ile kafama tulbent baglayacagim.. sabredicez artik insallah..
Canim kendine cok iyi bak, cok cok gecmis olsun sanada, seni cok iyi anliyorum.