• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruc ve Migren ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tesekkurler sizde kendinize iyi bakin..migren arti seker belirtileri mide sorunu hepsi var yas 31 gorsen ancak 25 ama hastaliklar olmasin cabamiz..su icememek direk agri sebebi zeten

Sagol canim tsk.ederim.

cok cok gecmis olsun. Allah sifalar versin sizede..
su icmemek evet gercekten agri sebebi.. Ben tuttum bakalim insallah hayirlisi olur..
umarim cok ciddi bir atak yasamam.. suan icin gayet iyiyim..

Evet benimde migrenim var..hatta bir de göz migrenim var..tutucam ama yinede..ataklar yaşarsam mecburen bırakırım geçen sene biraz başağrısıyla da olsa tutabilmiştim..

insallah canim ya, bende ufak ataklar da gelse raziyim.
yeterki daha buyuk ataklar gelmesin.. suan icin bende orucumu tuttum, umarim atak gelmez.
Allaha sigindim ve tuttum, insallah agri gelmez..

bendede migren var üstelik auralı ama hiç bu yüzden orucu bırakmadım veya bozmadım
beni korkutan tansiyonum zaten duşuktu ama bu sıralar daha bi dusuk

sana tavsiyem, sen bilirsin açlık haricinde migrenini nelerin tetikledigini, mesela ben peynirle salamı aynı ogunde yesem kesin migrenim tutar, veya bir ogunde sırf protein yesem yine tutar, yani sen bunlara dikkat et, orucunu tut, eger kriz tutarsa ilacını almak için boz, yani ben senin yerinde olsaydım boyle yapardım

Leyya88

sagol canim, sanada cok cok gecmisler olsun dilerim..
Benimde tansiyonum cok dusuktur herzaman.. Buyuk tansiyonum bile dusuktur.. Aynen canim sarimsak ve et turu urunler beni kotu yapiyor.
onlardan uzak duruyorum zaten. sahurda hafif seyler yedim migrenimi tetiklemeyecek seyler yedim... Eger kriz tutarsa bende senin dedigin gibi yapmayi dusunuyorum ilac almak icin mecbur bozacagim.. Dun sahurda ilacimi icim en son dakikada icip yattim ertesi gune agrim olmasini diye, suan icin gayet iyiyim umarim boyle devam eder aksama kadar..

Migren , ulser, yuksek tansiyon ve kalp rahatsızlığım var :( ama tutuyorum Allah yardım ediyor cok şükür evliyim cocugumda var ve homeofis çalışıyorum isimde hep bilgisayarla Ramazan ayında cok fazla bakmamaya çalışıyorum bilgisayara beni migrenden çok ulser mahfediyor Allah yardimcimiz olsun inşallah zor ama mükafatı hic hayal edemeyecegimiz kadar

Canim sanada cok cok gecmisler olsun, Rabbim sifalar versin insallah..
Evet yasanan agrilar cok zor ama Allah guc kuvvet verecektir insallah.. Kolay gelsin sanada canim..

malesef canım ben tutamıorum ölecekmişim gibi oluyor :50: önceleri tutabilrdim ama ilerledi galiba ki artık olmuyor

sanada gecmis olsun canim.. seni cok iyi anliyoruz ..
Allah cumlemizin yardimcisi olsun insallah...

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun..Benimde migrenim var maalesef,birde ülserim :18: Seni çok iyi anlıyorum..Doktorlar oruç tutulmamasını söylüyorlar..Bende tutmaya çalışıyorum ama yarı baygın vaziyette..

eşimin migren tedavisi için yurtdışından krem getittirdim. yaklaşık 3 yıldır hiç atak yok. doktoru çok yakın arkadaşı olmasına rağmen o da inanamıyor kremin mucizelerine:)
isteyen olursa yardımcı olabilirim.

Tutmuyorum gayet rahatım kırk derece sıcak 9 saat görev migren kendime eziyet etmenin ne manası var

Bende migren hastasiyim.10 yil once tutmustum ilk ve son orucu o zamn iyiydim..migrenden korktugum halde dun tuttum..gunduz iyiydim ama iftara yakin feci..ilac aldm ama ne fayda sabahi zor ettim..

Elhamdülillah, ikinci gün ve en ufak bir zorlanma yok.
Normalde 5-6 saat bir şey yemesem tutar migrenim.
Biliyordum Allahım (:
Nazar değmesin.

Bu gece sahura kalkiliyor canim hayirlisi insallah..
insallah isyerindeykende tutabilirsin canim..
Allah kolaylik versin dilerim..
İlk gün denedim.
Baygınlıklar geçirdim. Kafam yastıktan kalkmadı. Ağrı, ölecekmiş gibi bir his.
Hipoglisemi (Ani Kan Şekeri düşmesi) var bir de bende.
Şekerimi ölçtüm gerçi normaldi.
İftar sonrası istifra , ilaç şu bu anca kendime geldim.
Allah'ım affetsin. :5:

Tesekkurler sizde kendinize iyi bakin..migren arti seker belirtileri mide sorunu hepsi var yas 31 gorsen ancak 25 ama hastaliklar olmasin cabamiz..su icememek direk agri sebebi zeten
Evet, susuz kalmak baş ağrısı sebebi bende de. :5:

eşimin migren tedavisi için yurtdışından krem getittirdim. yaklaşık 3 yıldır hiç atak yok. doktoru çok yakın arkadaşı olmasına rağmen o da inanamıyor kremin mucizelerine:)
isteyen olursa yardımcı olabilirim.
Kremin ismini özelden verir misiniz? :17:

Kizlar malesef oruc tutmuyorum ama ona ragmen bas agrimdan kurtulamiyorum ilac ice ice kendime zarar veriyorum moral bozukluguda arttiriyordur kesin..majezkk icic nereye kadar nane yagi falan denedim yok...karsesim migren bandi mi ne alayim dedi bkalim.baska ne caresi varsa deniycem bilen yazsin lutfen

Kizlar malesef oruc tutmuyorum ama ona ragmen bas agrimdan kurtulamiyorum ilac ice ice kendime zarar veriyorum moral bozukluguda arttiriyordur kesin..majezkk icic nereye kadar nane yagi falan denedim yok...karsesim migren bandi mi ne alayim dedi bkalim.baska ne caresi varsa deniycem bilen yazsin lutfen

Merhaba,

Majezik yazınca balıklama atladım konuya..migrenim için içtiğim majezik, geçen hafta sonu mide kanamasına neden oldu..Eğer benim gibi mide rahatsızlığın varsa majezik kullanma:5:

Benim kardesimdede migren var cok feci bisey basi tuttu mu tamam dunyayla baglantisini kesiyor onun kullandigi ilac arveles,etol fort bunlar iyi geliyor ona.

Ayrica doktor stres ve surekli isikta kalmak bilgisayar basinda olmanin agriyi dahada siddetlendirecegini soyledi.bunlarda dikkat et.
Gecmis olsun.

"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."

eşimdede sık sık oluyor.
eğer dışarda güneşin altında yürüsün ya da araba sürsün
migreni tutuyor.o yüzden ramazanda pek dışarı çıkmıyor hususi gezmek için.

herkese hayirli ramazanlar ... konuyu bugün gördüm

bendede migren var aurali. yaklasik 3 yil önce basladi daha öncede bas agrilarim oluyordu ama migren degildi.
2 yildir orucumu tutamadim kendimi bu yüzden cok kötü hissediyordum, daha önce hic birakmadigim icin insan kötü oluyor.
bu sene ben tekrar denemek istedim ve üc atak disinda iyiyim allaha sükür.
o ataklarida biraz takip ettim, o günlerde kendimi cok yormustum, is yerinde konsantre olabilmek icin bilgisayara daha dikkatli baktim, is cikisi bikac görüsmelerim vardi oralarda kafa yordum, doktor randevularim vardi saatlerce bekleme odasinda bekledim - havasiz kaldim.
yada birseye o gün kafayi cok taktim ve kendimi cok üzdüm bu nedenlerden dolayida iftara yakin bi zaman atak gecirdim.

ben avusturyadan yasiyorum burda aksam 9da aciliyor. türkiyede saat aksam 10 olmus oluyor. sahurda ayni vakitte yani biraz fazla tutmus oluyoruz.

evliyim esim gec geldigi icin iftari annemlerde yapiyorum bu yüzdende evde yemek kokusu olmuyor. bide yemek pisirmek zorunda kalsam yapamazdim. cünkü atak geciren herkes biliyor koku berbat geliyor insana.

en son atagi sali günü gecirdim ve aksam 6 gibi basladi, uyuyayim gecer iftara kadar dedim ama gecmedi, iftara dogru uyuya kalmisim. bi uyandim iftar vakti geceli 20dk olmus hemen dolaptan n.......gin damlami alip ictim, hic birsey yiyemedm, baktim kafami bile kaldiramiyrm gecer ümidiyle tekrar uzandim. (düsüncem 20dk falan sonra gecerse anneme yemege gitmek) nerdeeeeeeeeeeeeeeee sabahi buldu. sabahta sersem sersem halsiz bi sekilde ise gittim.
zor cok zor ama bu sene tutabildigim icin o kadar mutluyum ki anlatamam.

allah herkese acil sifalar versin

Merhaba,

Majezik yazınca balıklama atladım konuya..migrenim için içtiğim majezik, geçen hafta sonu mide kanamasına neden oldu..Eğer benim gibi mide rahatsızlığın varsa majezik kullanma:5:

evt midem kotu pekı şimdi nasılsın ilactan baska bırsey cozum olmadı

Benim kardesimdede migren var cok feci bisey basi tuttu mu tamam dunyayla baglantisini kesiyor onun kullandigi ilac arveles,etol fort bunlar iyi geliyor ona.

Ayrica doktor stres ve surekli isikta kalmak bilgisayar basinda olmanin agriyi dahada siddetlendirecegini soyledi.bunlarda dikkat et.
Gecmis olsun.

"Edebim el vermez edepsizlik edene,susmak en güzel cevap edebi elden gidene..."

eşimdede sık sık oluyor.
eğer dışarda güneşin altında yürüsün ya da araba sürsün
migreni tutuyor.o yüzden ramazanda pek dışarı çıkmıyor hususi gezmek için.

herkese hayirli ramazanlar ... konuyu bugün gördüm

bendede migren var aurali. yaklasik 3 yil önce basladi daha öncede bas agrilarim oluyordu ama migren degildi.
2 yildir orucumu tutamadim kendimi bu yüzden cok kötü hissediyordum, daha önce hic birakmadigim icin insan kötü oluyor.
bu sene ben tekrar denemek istedim ve üc atak disinda iyiyim allaha sükür.
o ataklarida biraz takip ettim, o günlerde kendimi cok yormustum, is yerinde konsantre olabilmek icin bilgisayara daha dikkatli baktim, is cikisi bikac görüsmelerim vardi oralarda kafa yordum, doktor randevularim vardi saatlerce bekleme odasinda bekledim - havasiz kaldim.
yada birseye o gün kafayi cok taktim ve kendimi cok üzdüm bu nedenlerden dolayida iftara yakin bi zaman atak gecirdim.

ben avusturyadan yasiyorum burda aksam 9da aciliyor. türkiyede saat aksam 10 olmus oluyor. sahurda ayni vakitte yani biraz fazla tutmus oluyoruz.

evliyim esim gec geldigi icin iftari annemlerde yapiyorum bu yüzdende evde yemek kokusu olmuyor. bide yemek pisirmek zorunda kalsam yapamazdim. cünkü atak geciren herkes biliyor koku berbat geliyor insana.

en son atagi sali günü gecirdim ve aksam 6 gibi basladi, uyuyayim gecer iftara kadar dedim ama gecmedi, iftara dogru uyuya kalmisim. bi uyandim iftar vakti geceli 20dk olmus hemen dolaptan n.......gin damlami alip ictim, hic birsey yiyemedm, baktim kafami bile kaldiramiyrm gecer ümidiyle tekrar uzandim. (düsüncem 20dk falan sonra gecerse anneme yemege gitmek) nerdeeeeeeeeeeeeeeee sabahi buldu. sabahta sersem sersem halsiz bi sekilde ise gittim.
zor cok zor ama bu sene tutabildigim icin o kadar mutluyum ki anlatamam.

allah herkese acil sifalar versin

kızlar ben ılk 2007 de doktora gıttım agrın oldukça majezık iç bu kanama yapmz dedi.hayattan kopuyorm adeta klavyem bozuk tek tek yazamdm kusura bakmayn

evt midem kotu pekı şimdi nasılsın ilactan baska bırsey cozum olmadı

kızlar ben ılk 2007 de doktora gıttım agrın oldukça majezık iç bu kanama yapmz dedi.hayattan kopuyorm adeta klavyem bozuk tek tek yazamdm kusura bakmayn

Teşekkür ederim, şimdi daha iyiyim..erken farkedildi sızıntı şeklindeydi kanama..midemi yıkadılar,kan kontrol altında tutuldum bir süre..sonra endoskopiyle tekrar bakıldı, şükür şu an bir sorun yok..Ama mide yıkama sırasında çektiğim acıyı kolay kolay unutamam.Bu arada bende hep migrenim başladığında majezik içerdim..İlk yarım saatte etkisini gösterirdi, son olayda öyle olmadı.bende iki gün üst üste iki tane içtim sonum hüsran oldu:5:
Doktorlar içmemi yasaklamışlardı zaten :46: ama o berbat ağrıyı çekmemek için içmiştim.

Teşekkür ederim, şimdi daha iyiyim..erken farkedildi sızıntı şeklindeydi kanama..midemi yıkadılar,kan kontrol altında tutuldum bir süre..sonra endoskopiyle tekrar bakıldı, şükür şu an bir sorun yok..Ama mide yıkama sırasında çektiğim acıyı kolay kolay unutamam.Bu arada bende hep migrenim başladığında majezik içerdim..İlk yarım saatte etkisini gösterirdi, son olayda öyle olmadı.bende iki gün üst üste iki tane içtim sonum hüsran oldu:5:
Doktorlar içmemi yasaklamışlardı zaten :46: ama o berbat ağrıyı çekmemek için içmiştim.
Gunde iki tane icme ben bir tane icerim ama 3 gun ust uste agri olur hergun birtane mecbur..migren bandi alicam su rosmann grtis stopover yazandan deniycem

canım, geçmiş olsun. :(
Yakamoz arkadaşımızın (bu konuyu açan arkadaş) migren diye bir konusu vardı. Oraya birçok şey yazdık. Bak istersen uygularsın. ;)

Selamlar

Dr. Ayşen Yücel, oruç tutacak migren hastalarını uyardı, “Oruç süreci migreni yüzde yüz etkiler, hasta oruçluyken ilaç alamayacağı için de ataklar şiddetlenebilir” dedi.. diye bir yazi okudum bugun.. Migrenden dolayi oruc tutamiyorum. Bir kere denedim oruc tutmayi burda aksam 10 da bozmam lazimdi orucumu nerdeyse hastaneye goturecekti esim, o derece kotu oldum. inanilmaz bir Migren atagi yasamistim.. Gozum cok korktu o nedenle tutamiyorum ,kandillerde bile oruca niyetleniyorum ama tutamiyorum.. Oysaki cok istiyorum oruc tutmayi ama son 2 yildir Migren beni ciddi anlamda zorluyor.
Migren geldigi anda ilac almaz isem felaket bir hal aliyor durumum. Migrenli hastalar bilirler..

Siz Migreni olan arkadaslarim oruc tutuyor musunuz? Tutacak misiniz? Herhangi bir sorun ile karsilastiniz mi bu durumda?
Yada onerileriniz var midir ne yapmamiz lazimdir? Migreni olanlar oruc tutmasa olur mu acaba? bu konuda bilginiz var midir?

Tsk.ederim simdiden..

sevgiler.

Benim migrenim var mi yok mu bilmiyorum ama çok şiddetli baş ağrısı çektim ramazan boyunca öyle bir ağrı ki gözlerim dahi açamıyordum ağrı kesici bana mısın demedi. Bu gün tutmadım ama yine Vicdanım rahat değil :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back