- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
Ne guzel masallah.. Allah daim etsin canim. Kolayliklar dilerim sanada..
Rabbim kabul etsin.. Banada o gucu kuvveti versin.. Benim ataklarim cok agir geciyor cesaret edemiyorum bu yuzden
insallah Allah nasip etsinde tutayim...
Eşim sabah erkenden uyanır sıcagın altında çalısır kosturur müşteri filan diye bazen susuluktan ölecek gibi oluyorum der
Bense prenses modunda ay gözüme güneş gelmesin ay sesi kısın koku koklamayayım annen sınırlerımı zıplatıyo görmeyeyım dıye oruç tutuyorum
Allah kabul etsın insallah
Valla canim ne yazik ki bu saydiklarin hepsi tetikliyor..
ilk basta sinir,stress etkiliyor. uzuntuye hic gelinmiyor..
Kokularrrrrr.... inanilmaz etkiliyor
Gunes ... felaket tetikiliyor gunes de.. gunes gozlugu olmadan sapka takmadan mumkun degil cikip dolasmak..
sesler... yuksek ses, bagirma,cagirma,ani cigliklar bunlar da Migreni aninda cagiriyor..
birde yediklerimiz.. cok dikkat etmemiz gerekiyor..
Allah yardimcimiz olsun cumlemizin..
Amin canım çok kötü gerçekten o ağrıyı yaşamayan bilemez
benimde migrenim var oruç tutarken zoelanmiyorum.ama dışarı çıkınca kötü oluyorum
ne mutlu canim sana
bana onerilerin var mi acaba ? ne zaman yiyorsun en son yemegini.. ilac aliyor musun mesala sahurda.
Selamlar
Dr. AyÅŸen Yücel, oruç tutacak migren hastalarını uyardı, “Oruç süreci migreni yüzde yüz etkiler, hasta oruçluyken ilaç alamayacağı için de ataklar ÅŸiddetlenebilir” dedi.. diye bir yazi okudum bugun.. Migrenden dolayi oruc tutamiyorum. Bir kere denedim oruc tutmayi burda aksam 10 da bozmam lazimdi orucumu nerdeyse hastaneye goturecekti esim, o derece kotu oldum. inanilmaz bir Migren atagi yasamistim.. Gozum cok korktu o nedenle tutamiyorum ,kandillerde bile oruca niyetleniyorum ama tutamiyorum.. Oysaki cok istiyorum oruc tutmayi ama son 2 yildir Migren beni ciddi anlamda zorluyor.
Migren geldigi anda ilac almaz isem felaket bir hal aliyor durumum. Migrenli hastalar bilirler..
Siz Migreni olan arkadaslarim oruc tutuyor musunuz? Tutacak misiniz? Herhangi bir sorun ile karsilastiniz mi bu durumda?
Yada onerileriniz var midir ne yapmamiz lazimdir? Migreni olanlar oruc tutmasa olur mu acaba? bu konuda bilginiz var midir?
Tsk.ederim simdiden..
sevgiler.
Migrenim yok ama ben öğün atlasam dahi feci baş ağrım olur yerimden kalkamam. Yazın da ders çalışmak durumunda olduğum için tutmuyorum açıkçası. Dindeki en önemli hususlardan biri kendi bedenine iyi bakmak. Aç kalmak hastalığınızı bu kadar tetikliyorsa tutmamalısınız bence. Onun yerine ihtiyacı olan insanları doyurun bir ay, o da büyük sevap bence:)
Arkadaşlar oldukça iyi niyetli yazıyorsunuz, ama kendi fikirlerinizi yazıyorsunuz, yanlış yönlendirme yapabilirsiniz.
Her şeyin bir kuralı kaidesi var.
Canıma kastetmedikçe ben oruç tutmakla yükümlüyüm.
Ya kötü olursam diye oruca niyetlenmemek olmaz, niyetlenirim, sabrederim ve eğer dayanamazsam bozarım.
Bozduğum orucun kazasını kısa günlerde yaparım.
Eğer o da olmuyorsa, oruç tutmam gerçekten mümkün olmuyorsa bedelini verebilirim, sıra atlamamak gerekiyor.
Bence siz de şu an yanlış bilgi veriyor olabilirsiniz. Annem migren hastası, oruç tutunca gözlerini bile açamayacak kadar ağrısı oluyor, ama migren ağrısından ölünmez, canına kastetmiyor diye bedenine işkence çektirmesi gibi bir kural yok. Ha misal ben tutabilirim evet ama kötü oluyorum diye tutmuyorum, fakat konu sahibinin ciddi bir rahatsızlığı var. Günlük aktivitelerini yapamayacak duruma geldiğini belirtmiş. Canına kastetmiyor diye oruç tutmak zorunda değildir. Eğer bu derece olumsuz etkileniyorsa bedelini verir. Canımdan olmadıkça tutmak zorundayım demeniz oldukça abartı, yine de görüşünüze saygı duyuyorum ben:) Fakat bize yanlış bilgilendirmeyin dediğiniz için ben de bilgi vermek istedim... En önemli şeyin bedenini korumak olduğu bir dinde dediğiniz şey bununla oldukça çelişiyor çünkü. Aman zaten herkesin sevabı günahı kendine:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?