oruç tutabilirmiyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi HÜZÜN YAPRAKLARI
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

HÜZÜN YAPRAKLARI

Ziyaretçi
kızlar ben 21. haftamdayım çok şükür ilk aylarım ramazana denk geldi miğde bulantılarımdan dolayı 2 hafta oruçlarım kazaya kaldı şimdide tutmak istiyorum eşim bırakmıyo sizce bir zararı olurmu günlerde kısa hem:uhm:

birincisi bebeğin gelişimi için oruç tutman bence sakıncalı ikincisi eşin izin vermiyorsa orucunu ertelemelisin ( dini açıdan bakarsan da eşin izin vermediği sürece nafile oruç tutamazsın) bu farz orucn kazası ama erteleyebilirisin çünkü geçerli sebebin var. bende ramazanın tümü nü tutamadım ve inş. gelecek seneye Allah nasip ederse tutacağım. bide şunu unutma dinimiz zorluk değil kolaylık dini. inş. bebeğini kucağına alırsın ve orucunu sonra tamamlarsın. hayırlı geceler....

tabiki zarari olur bebegine,bosuna demiyolar ozellikle hamile iken saglikli ,dengeli beslenin diye......hamilelikten sonra tutarsin kazalarini,,,,,,,,suan tutarsan sevaptan cok,gunaha girersin,bebegini,ac ,vitaminsiz biraktigin icin.sevgiler....a.s.

%1 ihtimalle bile bebğine zararı olacak birşeyi nasıl göze alabiliyorsun sonuçta önünde uzun zamanların ve uzun bir ömrün olacak kazalarını illaki tutacağın zamanlar gelir
neden bebeğini riske atıyorsun

biliyorsun 12.haftadan sonra bebek sadece anneden aldıklarıyla beslenir ve bu borç senin borcun bebeğine neden ödetiyorsun
zamanı gelince tutarsın canım

canım seni anlıyorum ama tutma rabbimin şefkati sonsuz doğumdan sonra kaza edersin..

Hamilelik,oruçtan muafiyet için sayılan istisnalardan biridir ancak buna rağmen birçok hamile arkadaşımızın ramazan ayında oruç tuttuğu görülüyor.Peki anne adayı ve bebek açısından bu durum sağlıklı mı? Tabi ki değil.. “Gebelikte orucun hem hamile kadın hem de gelişmekte olan bebek için zorlukları ve sakıncaları mevcut canım..hamileliğin fizyolojisi icabı daha sık acıkılır şahsen öyeleydim ben Çünkü bu dönemde,bebeğe sağlamakla yükümlü oldugumuz ekstra kaloriyle birlikte günlük kalori alım gereksinimleri de artıyor.Gebelerin 3-4 saatte bir düşmeye eğilimli kan şekerlerini sabit halde tutmak için küçük öğünler alması tavsiye edilir.2004 yılında Singapur’da yapılan bir çalışmada,oruç tutan gebelerin yarısından fazlası gebelik öncesindeki oruçlara göre çok daha zorlandıklarını,üçte biri ise oruca bağlı yan etkiler yaşadıklarını belirtmişler..O yüzden arkadaşım stres yapma moralini bozma çünkü içinde bir can var şuanda eşsizin en değerlin..Sen sağlıklı ol güzel beslen ve en önemlisi mutlu ol..Şimdiden hayırlı kolay dogumlar diliyorum..Sevgiler

Canim hamileyken simdi tam da 2. trimester de cok acikiyor insan. dayanabileceginden emin misin? bir de sadece yemek degil mesele. biliyorsun hamilelerin gunde 2-3 lt arasi su icmesi sart. aksi takdirde bebek dehidratasyona ugruyor. susuz kaliyor. arkadasimda bunun sorunu kanama meydana gelmisti. Allah gostermesin kas yapayim derken goz cikarma.

bir de olmaz olmaz, miden vs bulanir. cikarirsin. bosa gider yazik olur.

sen sonrasina sakla bence.

kızlar cvplarınızdan ötrü çok teşşkr ederim size canlarım benim tavsiyelerinize uyucam hepinizi teker teker öpüyoruma.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

ben tutabildigim kadar tuttum oruclarımı ama aralarında kaldıgı oldu onlarıda sonra tutucam.doktoruma sormustum ve sakınca olmadıgını acıkmadıgım sürece tutabilecegimi söyledi.bende 20 kadar falan tuttum.ama kalanlarıda seneye yada daha sonra tutmayı planlıyorum nasip olursa.sende şimdi tutma canım ileride tutabilirsin.

canım bence hamile iken oruc tutma ertele biraz beslenmene dikkat et doktorlar az ama sık sık yiyin diyorlar değilmi

kızlar kafamı kurcalayan başka şeyde var ben seneye bu orucumu ertelersem o zamanda emziriyor olcam ama zaten seneye inşllh 1 ay ramazan ardındanda 15 gün bu yıldan kalanlar olursa zor olmazmı sizce ne dersiniz?........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…