ne kadar erken tedavıye başlarsanız tedavı surecı hem o kadar kısalır ama 10 yasında cocukların buyume ve gelışım donemlerı uygun olmaktadırkızım için dr .tedavi olması gerek demişti.kızım istemiyor.nisan ayında gelin demişti doktor fakat sınavları ve biraz da rahatsızlandığı için gidemedik. mayıs ın sonuna verdi randevuyu bu tedavinin belli bir zaman damı başlaması gerekiyor.kızım 10 yaşında .biraz daha beklesek geç kalmış olur muyuz?
tam olarak anlayamadım dişerin durumunu ama porselen için diş belli bır boyda olması gerekmektedirenemal82 merhaba , öncelikle yardımcı olduğun için teşekkürler. Benim üstteki ön dişimi tedevi esnasında fazla kesildi şimdi diş hafif gömük ucu dışarıda diş çok kısa olduğu için porselen takılabilirmi yoksa daha uzun bir tedavi sürecimi var?
arkadaşım bir sorum daha olacak size dün dişhekimine gittim çene rontgeni çekildi 3 diş kökünde lezyon olduğunu ve antibiyotik tedavisi sonunda çekilmesi gerektiğini söyledi bir dişte de kist varmış çekilince o kist de gelir dedi sizin öneriniz nedir dişleri kurtaramazmıyım kanal tedavidi vs çünkü daha sonra kaplama yaptırmak istiyorum birde implantın yerli ürünü çıkmış doktor iyi olmadığını söyledi yerlisinin sizin fikriniz nedir? şimdiden teşekkürler...
sevgili enamel82 verdiğin bilgiler benim daha rahat karar vermeme sebep oldu çok teşekkürler. senin yaşında Ankarada yiğenim var bu sene ingilizce öğretmenliğinden mezun oluyor. umarım hepiniz çok iyi bir geleceğe ve akademik kariyere ulaşırsınız sevgiler...
20liklerim alt çenemdeki dişleri alt üst ettihala tam çıkmış değiller doktorum biraz rahatlatalım deyip üst 20liğimi çekti (alttakini damak parçası kapatıyor ona bastırıp sıkıştırmasın diyeymiş) bi kaç haftadır diğer köşedekininde sürmeye başladığını hissediyorum iyice yamultucaklar sanırım dişlerimi. 20liklerin ikiside çekildikten sonra biraz olsun kendi kendilerine düzelme ihtimalleri yok mu?
bu yaşta tel takmak istemiyorum gerçi doktorum şeffaf braketler var o da olmazsa içerden takılanlar var daha az görünür dedi ama yinede belli oluyor işte..acısınada razıyım ama telli telli aylarca yaşamak istemiyorum yok mudur başka çözümü? teşekkür ederim şimdiden.başarılar..
canım çekımsız tedavıler çekımlı tedavılere nazaran daha az sure gerekmektedır ama bu yınede ortalama 1.5 sene surebılır.dişlerin tedavı oncesı bakımı şarttır çunku kotu agız hıjyene sahaıp kışıler tel takılınca ozenı daha da azaltıyor boylece dişler çurumeye baslıyor.yanı kaş yapalım derken göz çıkarmamak ıçın kesınlıkle şarttır yoksa tedavı suren hem uzar hem kotu sonuçlanabılırSelam,
bende iki ay once dis teli taktirdim yamuk olan dislerim 20 liklerin cikmasiyla biraz daha yamulmustu,
gecen yaz 3 yirmilik disi cektirdim.
Iste simdi 2 ay oluyor tel taktirdim ust sirada on iki disin yaninda biraz bosluk var iki on disin
yaninda olmasi gereken dis yer olmadigindan arkada kalmis, kopek disi de o disin yerini almis ama
biraz bosluk var iste, doktor arkada kalan disi one cikaririz dedi ama bunun kolay olcani hic sanmiyorum, bide telleri takarken hic dis cekmedi sanirim dislerin yer degistirmesi icin yeterli bosluk oldugundan bide arka tarafta azi disimde bi bosluk var, curuk oldugu icin cektirmistim.
Yani hic bilmiyorum baska dis cekilmeden disler kolayca yer degistirir mi yoksa bu surece bundan dolayi biraz uzar mi?
Ikinci sorumda tel tedavisine baslamadan once, dislerin bakim yapmasi gerektigi bu mecburi midir?
Yoksa teller varken de yada tedavi bittik sonra yapilir mi? :uhm:
Cevaplarsaniz cok memnun olurum, tesekkurler.
20liklerim alt çenemdeki dişleri alt üst ettihala tam çıkmış değiller doktorum biraz rahatlatalım deyip üst 20liğimi çekti (alttakini damak parçası kapatıyor ona bastırıp sıkıştırmasın diyeymiş) bi kaç haftadır diğer köşedekininde sürmeye başladığını hissediyorum iyice yamultucaklar sanırım dişlerimi. 20liklerin ikiside çekildikten sonra biraz olsun kendi kendilerine düzelme ihtimalleri yok mu?
bu yaşta tel takmak istemiyorum gerçi doktorum şeffaf braketler var o da olmazsa içerden takılanlar var daha az görünür dedi ama yinede belli oluyor işte..acısınada razıyım ama telli telli aylarca yaşamak istemiyorum yok mudur başka çözümü? teşekkür ederim şimdiden.başarılar..
canım bır kere tel takmanın yası geçtı dıye bısey yok aksıne tam ıdeal yaslardan bırıdır 14.benım 30 yasında hastam bıle var:)lingual ortodonti dişlere arkadan tel takılmasıdır ama bıldıgım kadarıyla normal sabıt tedavı ucretın 2 katı fazla ucret gerektırmektedır.korkulacak bır durum yok ınan bana normal sabıt tedavıyle çok rahat duzelırmerhaba benim ön dişlerim sadece ikisi geride ikiside önde çok kötü duruyor bunun sebebi çenemin darlığından kaynaklamıyormuş.Acaba arkadan tel takıla biliniyor mu?Bir de çok korkuyorum tel taktırma yaşım geçti diye şuan 14 yaşındayım ama bu yıl 15 gireceğim ve tel taktırmaa fiyatları ne kadar ?cevaplarınızı bekliyorum lütfen yardımcı olun...
canım bır kere tel takmanın yası geçtı dıye bısey yok aksıne tam ıdeal yaslardan bırıdır 14.benım 30 yasında hastam bıle var:)lingual ortodonti dişlere arkadan tel takılmasıdır ama bıldıgım kadarıyla normal sabıt tedavı ucretın 2 katı fazla ucret gerektırmektedır.korkulacak bır durum yok ınan bana normal sabıt tedavıyle çok rahat duzelır
canım ben hastanede gorevlıyım o yuzden ozel muaynehaneler yanılmıyorsam sabıt tedavı ıçın 2000 dolar falan alıyodur ama emın deılım tedavı goren arkadaslar daha ıyı bılırçok teşekkürler çok sağolun içimi çok rahatlattınız acaba fiyatını öğrenme gibi bir şansım var ne kadardan başlıyor
Diş telinin ne gibi alternatifleri var? Daha önce diğer konuda sormuştum da. Pembe, şeffaf gibi oluyormş ya... Benim bir bilgim yok.
Bir de tel ilk takılırken iğne yapılıyor mu? Ağrıyor mu? Nasıl takılıyor? MAkinesi mi var?
Şimdiden teşekkür ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?