Rica ederim neden kusura bakayim.ben yardima ihtiyacim.oldugu icin actim konuyu her turlu bilgiye destege acigim.Çekişmeli neden olsun anlasmali diye erkeklerin her turlu somurusune boyum eğmek de ne bileyim haksizlik yaaa
Kusura bakmayin belki de yasamayan anlamaz durumudur ben haksizliga yeterince ugradiginiz icin daha fazlasına maruz kalmayin kızlarınızin rizkini babasi karsilamak zorunda bari o kadarını yapsin diye düşünmüştüm
Babamdan kalan 80 metrekare bir evin dortte bir hissesine sahibim o nedenle olmuyormus.o evide ben kullanamiyorum.ama resmi olarak vqr oldugu icin olmuyormus.tesekkur ederim bilgi icinBulunduğunuz yerdeki bagli barodan ücretsiz avukat destegi alabiliyorsunuz diye biliyorum
Rica ederim ne demek zaten akla.ihtiyacim.var.ve bu cok iyi bir fikir yarin bulundugun ilcedeki avukatlara gidip danisayim.bunu.iyiki varsinizAkil vermek gibi olmasin ama saglam bir avukat bulup tazminattan pay almasi üzerine anlaşabilirsiniz diye düşünüyorum.
Sizde öyle. Ortak velayeti bilmiyorum. Kızımin velayetibende.Rica ederim ne demek zaten akla.ihtiyacim.var.ve bu cok iyi bir fikir yarin bulundugun ilcedeki avukatlara gidip danisayim.bunu.iyiki varsiniz
Nasil aldiniz.kizinizi dinledilermi mahkemedeSizde öyle. Ortak velayeti bilmiyorum. Kızımin velayetibende.
Bastan kaybettim.o zaman.ne soylerse tamam dedim.ben.Pazarlıkta genel kuraldır, elinizi biraz yüksekten açmanız lazım. Yani önden bol bol isteyip, o makul seviyeye düşene kadar yavaş yavaş ikna olmanız lazım.
Karşı taraf illa ki sizi birşeylere ikna etmiş olmak ister ki kazandığını düşünsün. Dolayısıyla açılışı düşükten yaparsanız, sizi ölüme razı etmeye çalışır.
Siz yok şehir değiştirmeyeyim, araba senin olsun falan dedikçe bu sefer de yok tek kuruş nafaka vermem, yok evlenmeyeceksin, yok çocuklar ayağıma servis gelsin ben gelip almam falan demeye başlar.
Velayeti kazanmanız süpriz değil, zaten alacaksınız. Şehir değiştirmemeye de zorlayamaz, ortak velayet Türkiyede yok. En çekişmeli davada bile zorlayamayacapı şartlar bunlar. Adamın bu kadar şımarması normal.
Siz arabanın ikiye bölündüğü, takıları aldığınız, bir de çocuklara nafakalı resmi yazılı protokol sunun. Haklarım bunlar bunlarmış, danıştım diyin. Çekişmeliye asla gitmesin diyorsanız o panikleyince peki bir görüşelim diyip, o biraz yumuşayınca hemen birşeyler imzalatıp konuyu kapatın.
Arabayi satacakmis bana 1 kurus vermeyecekmis ama.bozulmus satamamis benden para istedi aptal ben verdim parayi.sonra yine konusmadi benimleİkna etmek için arabaya tedbir koydurabiliyorsanız koydurun, ne kadar panik, o kadar hızlı çözüm.
Avukat istiyorum fakat bunun icin butcem yok.
Danismak gerekir evet ama burada kiymetli avukat hanimlar veya bu sureci yasayan hanimlar destek olur diye dusundum.
Tam olarak nasil adim atacagimi bilmedigimden
Hayir kizim çok küçüktü. Zaten belli sartlar dışında velayetin anneye verileceğini ve icimin cok rahat olmasi gerektiğini söylemiştim avukat. Oyle oldu. Cok uzun suren bir dava sonucunda boşandık.Nasil aldiniz.kizinizi dinledilermi mahkemede
Bastan kaybettim.o zaman.ne soylerse tamam dedim.ben.
Dediklerinizi yapsam fikir degistirdim tum haklarimi istiyorum.desem ne yapar acaba .
O kadar iyi analiz etmissinizki okurken onunuzde egildim.saygiyla.
Haklisiniz neden herseye evet dedim.acaba neden korktum tabii ki kizlarimicin.
Kizlar icin onlari gormek icin velayet istiyor ortak ama evde durum.hic oyle degil
Farkli bir yol cizecegim sanirim
Bu verdiginiz akilllar da binlerce lira degerinde benim icin.cu ku cok sarsintili olaylar yasiyorum algilama sorunum olustu.Bütçe derken, mesela bir çekişmeli boşanma davası için binlerce lira para istenirken, danışmanlık en fazla iki yüz tutsun, pekçok avukat onu da almıyor, dava takibi falan yok sonuçta.
Standart anlaşma protokolü örneği bile isteyebilirsiniz, siz doldurursunuz.
En ama en basit araba bile bugün onbinlerce lira, yarısı gitse ne kadar maliyet çıkacak.
Avukat diye ısrar etmemin asıl sebebi eşiniz aslında. Siz ortak velayet yokmuş denince inanmayabilir, üçüncü bir kişi lazım.
Umarim bende kizlarimi alabilirim cekismelimi oldu.ne kadar surdu.yiprandinizmi ozel degilse bunlari.merak ediyorumHayir kizim çok küçüktü. Zaten belli sartlar dışında velayetin anneye verileceğini ve icimin cok rahat olmasi gerektiğini söylemiştim avukat. Oyle oldu. Cok uzun suren bir dava sonucunda boşandık.
Avukat degilim ya da bazı hanimlar gibi benzer sureclerden gecmedim ama bence kizlarinizi kolaylikla alirsiniz çünkü eşiniz çalışmıyor cocuklara da nafaka vermek istemiyor sizse calisip ayakta durma cabasindasiniz bence cocuklar sizde kalirUmarim bende kizlarimi alabilirim cekismelimi oldu.ne kadar surdu.yiprandinizmi ozel degilse bunlari.merak ediyorum
Siz nasil bir insansiniz bilmiyorum ki.ama su bir gercekki 10 dakika da hersey degisti.tanidik bir avukata kisaca anlattim durumu.Yok hiç de geç kalmadınız aslında. Haklarınızı öğrenince yeni bir sayfa açmanız normal, geçmişteki tartışmaların geçerliliği kalmaz. Eğer aktif dava süreci varken herşeye ikna olmaya başlasaydınız asıl o zaman geç olurdu.
Avukatların yarası milletin danışıp danışıp tek kuruş vermemesi, hatta dava ücretinden bile kaçması.
Not: Ben avukat değilim, aman diyeyim yanlış anlaşılmasın
Sizin yerinizde olsam yabancıya gitmem, eş dosttan tanıdık sempatik bir avukat bulurum. Açık açık çekişmeli dava bütçenizin zor olduğunu, ancak sadece birkaç soru sormak istediğinizi, danışmanlık ücretini de hemen vereceğinizi söyleyin.
İnternetten araştırıp sorularınızı hazırlayın. Aile hikayenizi uzun uzun anlatmanıza gerek yok, neler talep edebilirsiniz haklarınız nedir onu öğrenin. Nafaka ve çocukları sorun. Bir de geçmiş davalardan örnek anlaşmalı protokol örneği alırsanız tamamdır. Az bir para verip çıkarsınız.
Bu noktada aldığınız cevaplara göre durumunuz değişecek.
Şurası net ki eğer tedbir koydurma imkanınız varsa protokolü sunmadan önce bunu yapın. Eşiniz parayı zaten kaçırabileceğini düşündüğü için rahat. Satamayacağını anlayınca ikna edersiniz.
Buradan bir arkadas gozumu acti bir avukat tanidiga danistim .tum haklarimi istiyorum da dedim.savasmaya hazirim dedim.hepiniz iyiki varsiniz canim dostlarim .1 saat oncesine kadar ne haldeydim simdiyse hersey cok farkli.Avukat degilim ya da bazı hanimlar gibi benzer sureclerden gecmedim ama bence kizlarinizi kolaylikla alirsiniz çünkü eşiniz çalışmıyor cocuklara da nafaka vermek istemiyor sizse calisip ayakta durma cabasindasiniz bence cocuklar sizde kalir
Esiniz de her dedigi olsun diye sanki siz kusurluymussunuz gibi sartlarini sıralamış ama bence ona ters köşe yapin :) arabadan da hakkinizi yedirmeyin ne kendinizin ne cocuklarin
Yaklaşık3 yil. Her dava gününde patlayacak gibi oluyordum. Tabi ki yipratici ama başka türlüsü benim acımdan maalesef mümkün degildi.Umarim bende kizlarimi alabilirim cekismelimi oldu.ne kadar surdu.yiprandinizmi ozel degilse bunlari.merak ediyorum
Calismiyorum malesef.ama babami.kaybettim bosandigim takdirde bir miktar maas baglanirmis bana bir arkadasim.oyle soyledi.bir muddet onunla idare ederim.diye dusundum.ayrica pazarda corap sattim bir sure lif ordum yelek ordum battaniye ordum sattim bunlara devam edebilirim.Yaklaşık3 yil. Her dava gününde patlayacak gibi oluyordum. Tabi ki yipratici ama başka türlüsü benim acımdan maalesef mümkün degildi.
Insallah alırsınız tabi ki kızlarınızı. Çalışıyor musunuz?
Eger calismiyorsaniz size de nafaka baglanir. Sizden ayiracaklarini kesinlikle düşünmüyorum kızlarınızı
Mesajiniz eksik kalmış.Calismiyorum malesef.ama babami.kaybettim bosandigim takdirde bir miktar maas baglanirmis bana bir arkadasim.oyle soyledi.bir muddet onunla idare ederim.diye dusundum.ayrica pazarda corap sattim bir sure lif ordum yelek ordum battaniye ordum sattim bunlara devam edebilirim.
Aslinda ozel egitim.ogretmeniyim fakat denklik alamadigim.icin yapamiyorum.
Umarim dediginiz gibi olur kizlarimi almasin gerisi cok onemli degil aslinda
Cevremdeki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?