Ortak velayet ve anlasmali bosanma

pinaris

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2011
777
532
103
44
Muğla
Herkese merhaba arkadaslar.bosanma kararimi esime bildirdim.gecmis uzun fakat genel olarak is begenmemesi ve uzerimde baski kurmasi eski konularimda mevcut.
Once sehir disina cikmamak sartiyla kabul etti.sonra ortak velayet olsun dedi.uzun zamandir calismiyor.kizlarim 9 ve 4 yasindalar.hirpalansinlar istemiyorum.bu anlamda bosanma protokolu icin yardim istiyorum.uzerinde sadece araba var ve onuda satacagini yarisini asla bana vermeyecegini soyledi.istemiyorumda zaten.en cok merak ettigim ortak velayette sehir degistirebilirmiyim.bilgisi olanlardan ve avukat arkadaslardan yardim istiyorum.avukat tutacak butcem yok suan.tesekkurler

Boşanma aşamasında olduğum eşim de ortak velayet talep etmişti fakat avukatım öyle ortak velayet diye bir şey yok dedi.
Normalde ortak velayette şehir değiştirirken,çocuğu okula kayıt ederken vs çocukla ilgili her adımda imza alınıyormus ama ülkemizde ortak velayet uygulanmıyor

Onun icin bir izin gerekmiyor,ama bunun baba ve cocuk arasindaki iliskiyi kasti bir bicimde kesmek gibi algilanmamasi gerekiyor.Ozetle degisim icin izin almazsiniz .Zaten velayet sahibi kisi bu degisiklik hakkini tabii olarak kazanir.Her ihtimale karsi cocuklarin menfaati dogrultusunda sehir degisikligini tercih ettiginizi beyan edersiniz bir sorun kalmaz.

Uygulanmiyor derken.yani baska sehre tasindigimda herhangi bir yaptirim olmazmi.

Tesekkur ederim.peki nereye beyan etmem gerekiyor ornegin is bulamadigim icin sehir degistirmek istiyorum bosandiktan sonra.cunku suan ki esim asla nakdi destek vermeyecegini hatta aracini da davadan once satarak evden gidecegini soyledi.ayrica normalde asla kizlarimla ilgilenmez .suan evin gecimini babamdan kalan miras ile ben gideriyorum.yinede tamam dedim hicbir talebim.yok

Uygulanmiyor derken.yani baska sehre tasindigimda herhangi bir yaptirim olmazmi.
Hakim ortak velayet kabul etmiyormus yani bu durumda o maddenin bir geçerliliği olmuyor

Arabadan gelecek hakkınızı alin siz istemeseniz de çocuklarınızın hakki olarak görün zaten hiç bir maddi destek saglamayacakmis
Hemen bir avukatla görüşün bilmiyorum satisa serh koyabiliyor mu arabada ama varsa hakkınız mutlaka alin

Eski konunuzu okumuştum. Bunaldınız ve çocuklar etkilenmesin istiyorsunuz ama bu adamla bu mümkün değil. Her dediğine evet deseniz de olayı zorlaştıracak.

Haklarınızı bırakmayın arabaya ihtiyati tedbir koydurun satamasın. Ne demek vermemek ya hangi hakla yani. Aynı şehir olayını da atın kafanızdan iş bulun şehir değiştirin keyfinize bakın. Hiçbir hakim çalışmayan adama velayet vermez zaten kusur durumu yoksa. Ha illa arabayı vericem diyorsanız da kızların velayeti karşılığı vermeyi teklif edin çocuklar sizde kalsın bari.

Adamın boşanmaya niyeti yok sabrınızı sınıyor işleri yokuşa sürerek. Sanki siz hatalıymışsınız gibi bunları kabul edip çocuklarınızın hakkını yedirmeyin.

Cocuklarin velayetini size verirler zaten. Sehir degistiremezsin diye bir serh kosamaz. Is hayati bu tayin olur, birsey olur, baska yerde ise baslarsin. Kisisel hak ve ozgurlugu kisitlamaya girer bu, boyle bir hakki yok esinin. Gayet tabi ki sehir degistirebilirsin. Ona mahkum degilsin. Cocuklari gormek isteyen gelip goruyor merak etme. Sen ona hayatini endekslemek zorunda degilsin. Vermiyorum velayeti derse de cekismeli bosaniriz o zaman de. Bak bakalim velayeti alaniliyor mu? Arabadaki hakkini da alirsin o zaman.

Evet koyulabiliyor arastirdim ama o zaman cekismeli olur ve cok uzar.kizlarim arada perisan olmasin yeni duzene gecelim istiyorum

Oyle haklisiniz ki ...beni zorluyor en zayif noktamdan.kizlari birakip istedigin sehre git dedi mesela .normalde asla ilgilenmez.5 bilemedin 10 dakika sever gider.
Bir ara cekismeli yapayim dedim ama kizlarima.kiyamadim.arabanin yarisini yedigine ictigine say dedi neredeyse .ben cok utandim tamam istemiyorum yeterki imzala dedim

Cekismelide kizlari yipratmaktan korktum.aslinda onunla kavga etmek cocuklarda iz birakmak istemedim.ama isine gelirse demeye getiriyor.
Dusunmuyor degilim.cekismeliyi ama dayanabilirmiyim bilmiyorum cirkinlesmek istemezdim.fakat beni koseye sıkıstirdi

Avukat istemiyorum diyorsunuz da avukat demek iila ki çekişmeli boşanma demek değil ki. Gayet tabi danışmanlık hizmeti de alırsınız, sadece kafanızdaki soruları sorarsınız. Gayet de ucuz olur.

Özellikle anlaşmalı boşanmak istiyorsanız protokolünüzün düzgün olması lazım. Türkiyede ortak velayet uygulanmıyor ki, bundan eşinizin de haberi yok. Olmaması da normal, uzmanlık alanı bu konu.

Herşeyi vererek işi hızlandırmak istiyorsunuz da, işler öyle olmuyor. Yasalar bilinmeyince uygulanamayacak maddeler, garip beklentiler ortaya çıkıyor. Temel haklarınızı bilin, yine protokolden devam edin.

Cekismeli de cocuklar neden yipranacak anlamadim ki? Onlar mahkemeye cikmayacak ki. Cekismeli dava acip herseyi avukatiniza birakabilirsiniz. Hicbir ayrilik guzel olmaz ki. Madem cocuklarini bu kadar dusunuyorsa hakkini versin, yoksa sen de soke soke alirsin. Guzel ayrilalim diye hakkindan fedakarlik yapan neden sensin? Isi de yokmus hem. O nafaka da vermez. Oysa cekismeli acarsn issiz de olsa nafaka odenek zorunda kalir.

Evet koyulabiliyor arastirdim ama o zaman cekismeli olur ve cok uzar.kizlarim arada perisan olmasin yeni duzene gecelim istiyorum
Çekişmeli neden olsun anlasmali diye erkeklerin her turlu somurusune boyum eğmek de ne bileyim haksizlik yaaa
Kusura bakmayin belki de yasamayan anlamaz durumudur ben haksizliga yeterince ugradiginiz icin daha fazlasına maruz kalmayin kızlarınızin rizkini babasi karsilamak zorunda bari o kadarını yapsin diye düşünmüştüm

Avukat istiyorum fakat bunun icin butcem yok.
Danismak gerekir evet ama burada kiymetli avukat hanimlar veya bu sureci yasayan hanimlar destek olur diye dusundum.
Tam olarak nasil adim atacagimi bilmedigimden

Avukat istiyorum fakat bunun icin butcem yok.
Danismak gerekir evet ama burada kiymetli avukat hanimlar veya bu sureci yasayan hanimlar destek olur diye dusundum.
Tam olarak nasil adim atacagimi bilmedigimden
Bulunduğunuz yerdeki bagli barodan ücretsiz avukat destegi alabiliyorsunuz diye biliyorum

Akil vermek gibi olmasin ama saglam bir avukat bulup tazminattan pay almasi üzerine anlaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

Suan bir avukatin bedelini odeyecek gucte degilim.calismiyorum.arabayi satip evden gidecegini soyledi.gitmeden halletmek istedim.
Cocuklar mahkemede dinleniyormus velayet icin o ortama girmesinler istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…