Orijinal fikirler

bla bla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.181
415
333
Kızlar aslında biraz dert birazda arayış benimkisi yardım ederseniz sevinirim. Ben çalışıyorum bir işte. Aklıma esti yakın arkadaşıma şöyle bişey yapsak nasıl olur diye iş fikri sundum kabul etti ortaya az bir para koyarak başladık. Bir yıl içinde tanındık şuan bulunduğumuz şehirde tanınan ve para kazanan bir organizasyonuz.ama kız çok geçimsiz hep benim dediğim olsun parayı ben yöneteyim, müşterilerle ben muhatap olayım mantığıyla beni yıldırdı. Öyle ki ikimiz ortaktır ama yaptığımız işte annesinin bile fikirlerini uyguluyorduk ama benim fikirlerimi reddetip(böncöö öyle yapmayoluumm çook kotuu fikörr) diye ağzını büze büze konuşuyordu. Bende herşeye evet diyen bir tip olduğum için günlerce uykusuz kalıyordum benim isteklerim olmuyor diye. Bende kuzum ben seninle yapamıyorum ya malzemeleri satalım yada kattığım paramı ver yoluna tek devam et diye ortaklıktan ayrıldım. Arabasını satıp benim paramı verdi.
Şimdi kızlar o iş fikri bana aitti. Bir yılda çok yıprandık ama çok hızlı yol kattetik tanınmak ve iş tutmak için. İyide para vardı. Çok zengin olabilirdim. Şimdi size sorum şu.. Elimdeki sermaye ile o işe tek başıma girsem mi. Bu kez kimseyi ortak yapmayacağım. O yorucu süreci tek başıma göğğsleyebilirmiyim. Arkadaşımın çevresi çok genişti. İnstagramda 7000 takipçi yapmıştık. Benim çevrem ve şansım pek yok. Yakın arkadaşlarım dahi takip etmiyordu. ama o işe tekrar girmek istiyorum.yada o enerjiyi artık bulamazsın kendinde başka işe giriş mi dersiniz.
Sizlerin evde ek iş olarak yaptığınız iyide geliri var dediğiniz işler neler. Fikir verirmizşniz. Magnet mum yapımı, çiçek yapımı, pasta süslemesi vs gibi şeyler.
Şimdiden teşekkür ederim. Belki herkese fikir çıkabilir hadi el atın hepimizin fayadalanacağı bişeyler bulalım

Bunlara ancak siz karar verebilirsiniz. Yaparım bu işi, geliştiririm, çalışkan insanım gösteririm kendimi derseniz girişin. Bu aralar keçeden magnetler ve çantalar, şeker hamurundan kurabiyeler popüler.

Seni genç bir girişimci olarak tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.
Ben aynı işte tek başına devam edebilirsin diyorum, fikir senden çıktığına göre az çok insanların zevkine hitap eden şeyleri biliyorsun demektir. Ben tek yapabileceğine inanıyorum.
Ama eğer farklı olsun dersen, pastacılık alanına girebilirsin. Kelimenin tam anlamıyla deli para var. Azıcık becerim ve birikimi olsaydı ben o işe girişirdim.

Pastacılık kursuna gitmeyi düşünüyom aslında.pasranelere poaça pasta satsam nasıl olur diye.

Pastacılık kursuna gitmeyi düşünüyom aslında.pasranelere poaça pasta satsam nasıl olur diye.
ben o anlamda söylemedim ama bu da olabilir.
Şuan popüler olan şey butik pastacılık. Ben sevgilim için arkadaşıma bir butik pasta yaptırdım. Fiyatı normalde 350 TL arkadaşım olduğu için sordum. 100 lira bile harcamamışımdır maliyete, sadece yenilebilir baskı biraz tuzlu o kadar dedi.
Yani butik pastacılığı da düşünebilirsin. Valla arkadaşım kurabiyenin tanesini 6 tlye satıyor, aylık çok uçuk rakamlar kazanıyor. İhtişamın, gösterişin popüler olduğu bu devirde bu sektör patlar bence.

O bahsettiğiniz pastalar kurabiyeler saatler sonucu sabırla el emeği yapılarak hazırlanıyor. Şahsen benim sevdiğim tarzda ürünler değil ama parasını hak ediyor. Sıfır deneyimi ve el yeteneği olmayan bir insanın bu sektörde var olması imkansıza yakın gibi bir şey.

Konu sahibi orijinal fikriniz henüz çok fazla kişi tarafından uygulanmıyorsa o sektörden devam edin.
Burada da fikir ne kadar sizin olsa da arkadaşınız da çevreyi getirmiş. Yani tek başınıza bir başarı kazanmış gibi düşünmeyin. Çevre edinmenin yollarını arayın. Sosyal medyada satılan çoğu şey kaliteden çok reklam, görsellik ve çevre sayesinde satılıyor.

Teşekkür ederim. Butik pastacılığıda düşündüm evet haklısınız

Evet çevreyi o getirdi ama emeğin çoğuda bana aitti aslında. Malzeme temini tedarikçi ile iletişim. Onun da katkısı takip kazanmamız açısından çok etkili oldu. Bizim işte de önemli olan tanınmak

Fikirsizin çevre onun muydu anlamadım?

Isı büyütüp biraskmamaliydiniz. Biraktiysaniz sadece kattığınız parayla bırakılmaz , çünkü iş büyümüş.

Fikrim yok .

Benim arkadaşım da sıfırdan başladı yalnız.
Kursa gitti, biraz da bu tarz işlere karşı ilgisi olduğı için başardı. Kursa gittikten ve gerekli eğitimi alıp yeteneği kazandıktan sonra imkansız olduğunu sanmıyorum.

valla darilma ama madem is iyi gidiyor veya gidiyordu ben olsam iyi napiyorsan yap demekki dogru yapiormus ki ilerlemis ben rahat rahat back office yapiim der bana düsen payimida alirdim.

Isı büyütüp biraskmamaliydiniz. Biraktiysaniz sadece kattığınız parayla bırakılmaz , çünkü iş büyümüş.

Fikrim yok .

Fikrim yok .

sonuna kadar haklisin kari taraf nasil sevinmistir hissede biliyorum

Çok tebrik ediyorum umarım işlerin çok çok yolunda gider :) Öncelikle yaptığınız işte eksik olarak gördüğün kısımları bir düşün. Butikler çok iyi kazanabiliyor, micro kredi alabilirsin (devlet kurumlarının bazıları sadece kadınlara özel faizsiz kredi veriyor iş atılımına girsinler diye). İstanbul’dan toptancılardan bir şeyler alıp instagram üzerinden satabilirsin ki bütün butikler bunu yapıyor. İş tutunca da ufak bir butik açabilirsin yapın 1-2 tanıdığım var. Hatta bunu AliExpress üzerinden yapanlar bile var. Düğün, babyshower, belarlığa veda tarzında minik bir organizasyon şirketi açabilirsin 2-3 fenomen ya da çok takipçisi olan insanlara yaptığın takdirde reklam da yapmış olursun. Sabun, çikolata ya da magnet tarzı bir şeyler yapacaksan da mutlaka sosyal medyada çok takipçisi olan birilerine o ürünlerden hediye yolla :) sonra ufak da bir not kağıdı iliştir eminim (özellikle youtuberlar) reklamını yaparlar. Bir ara solmayan (şoklanmış) kutuda güller çok çok modaydı hâla alıcıları var.

hep arkadaşınızın fikir vermesine kızıyorsunuz ama iş gayet güzel tutmuş..buda demek oluyorki, arkadaşınızın fikirleri harikaymış...belkide gerçekten senin fikirlerin olmayacak şekildeydiki, kız hep olmaz demiş...bence ortaklıktan sen ayrılmadın, o senden ayrıldı gibi geldi bana...iyi tutan bir işten sırf bu yüzden ayrılmazdım...zaten ortaklıklarda, iş paylaşımı yapılır..her neyse, şimdi sen yine aynı işi yaparda başarılı olamassan, çevrene karşı mahçup duruma düşersin...
bizim bir tanıdığımız bayan, internetten çeyizlik eşyalar satıyor, aklına ne gelirse...çok güzel tuttu, harika paralar kazanıyor..hatta şimdi dükkanda açtı, hem dükkandan satış, hemde netten satış yapıyor...bu işe girerken, ek iş olarak başlamıştı, şimdi mühendis olan eşide işini bırakıp, karısıyla çalışmaya başladı...

Kapi susu,magnet,anahtarlik isinde cok is var.
Bir hastane kapi susu alayim dedim makromeden 180 lira dedi.Kendim yaptim 50 liraya mal ettim ve yapimi da yaklasik 1 saat surmedi

Sayfa ve takipçi arkadaşınıza mı kaldı? Yani tamamen el etek çektiniz mi o sektörden? O işte yol katetmişiniz artı olarak butik pastayı da işin içine katarsanız tutulacağını düşünüyorum. Evet çok emek var ama az masrafla çok güzel şeyler çıkıyor ortaya

Bu işin ilerleyisinde bir çok şey ogrenmissinizdir, bunlardan biri de takipçi kazanmaktır diye düşünüyorum. O nasıl yöntemler uyguluyordu, siz de benzer şekilde takipçi kazanabilirsiniz. Kendi işinize tekrar başlayabilirsiniz. Arkadasla ortaklı işler genelde böyle sonuçlanıyor. Tek başınıza bir deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…