Örgü Örgü taraflerinde 8+2+2 ne demek oluyor?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

ayeser__

mumlar yanar birer birer!
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
4.327
406
İnternette beğendiğim bazı örgü açıklamalarında "yaka için 8+2+2 olarak ilmekleri kesin" , "koltuk altını 3+1+1 olarak açın" gibi tarifler bulunuyor. Acemiyim. ilmek kesmeyi biliyorum ama bu tarifler ne anlama geliyor, nasıl yapılacak? Bilen var mı? Yardım lütfen

canım kol için 8 2 2 derse önce 8 ilmek keseceksin örgüne devam edeceksin...
sonra aynı işlemi diğer kol için yapacaksın...
başa gelince 2 ilmek keseceksin örmeye devam edeceksin...
diğer taraf için de 2 keseceksin...
başa gelince yine 2 keseceksin...diğer tarafta içinde aynısını yaıp örmeye devam edeceksin...

yaka için 8 2 2 derse yakaya gelince tam ortadan 8 ilmek keseceksin... sonra yakanın bi tarafını öreceksin... kola gelince kol için ne kadar diyosa o kadar kesip 8 ilmek kestiğin yere döneceksin... yakanın bi tarafını öryütosun ya diğerleri şişte bekliyo bu kez 2 ilmek keseceksin... tekrar yakaya gelince 2 daha keseceksin sonra yakanın ne kadar olmasını istiyosan okadar devam edeceksin örgüne...

sonra beklettiğin ilmekleri öreceksin yani yakanın diğer kısmını... yine aynı şekilde 2 sırada 2 şer kez keserek öreceksin... kol içinde bahsedilen sayılar kadar kesip devam edeceksin...

inşallah anlatabilmişimdir... anlamadığın yerde yeniden anlatmaya çalışırım...

Çok teşekkür ederim tatlım, çok açıklayıcı oldu.
Bir soru daha? : Düz örgü de 2+2+2 kesim yapsam yuvarlak yaka elde edermiyim. Yuvarlağımsı bir yaka istiyorum ama bebişimin gırtlağına da dayanmasın sıkmasın onu... Nasıl bir kesim yapmalıyım? O yuvarlağımsı yakaya gömlek yakası gibi yaka yapmak istiyorum, (ilmek almayı biliyorum ) olur mu ? :26: ya da gömlek yakası yapabilmem için nasıl bir yaka kesimi kesmem gerek? Örmeye çalıştığım önden düğmeli hırka bu arada. Şu anda önünün bir yanını örüyorum, kol kesim yerine yaklaştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…