Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
hülyacığım senden bir ricam olacak belki formda var ama tarifi linkini bulamadım dün arkadaşım benden ricada bulunda 6 aylık bir bebeği var ona kulakları kapatan şapka ve ayakkabı gibi duran patik istiyor böyle örnekler varmı acaba

Kulaklıklı bere:
Şişe 7 ilmek at,ikinci sırada bu 7 ilmek 14 olacak..Arka sıra ters.İlk sırada 1 ilmek ör 1 ilmek at,fazlalaştır yani..sıra sonunda 14 ilmek olacak.Arka sırayı sadece ters örüyoruz artırmadan.Düz tarafta her zaman 1 ilmeği örmeden alıyorsun..İlk ilmeği ve bir düz örüp 1 artırıyorsun..6 baklava ve 13 sıra oluncaya kadar devam..Daha sonra düz örüyoruz..8-10 sıra kadar dümdüz örerek devam et.ilk 13 ilmek kes..ikinci 13 ilmeği ör (Kulaklardan biri)29 ilmek kes(şapkanın önü)13 ilmek ör (diğer kulak)kalan 16 ilmeği kes.
Şimdi kulak kısmını öreceksin.13 ilmeği her düz sırada yanlardan 1 er tane kes.4 ilmek kalınca 10 cm.falan ör ki bağlansın ucu.Diğerini de aynı şekilde ör ve dik.Çevresine sık iğne yapabilirsin..Ben 5 aylık yeğenime yağtım bu ölçülerle..4 numara şiş kullandım canım..Kolay gelsin.
sp15sn6yw0.jpg
(Alıntıdır.)

sevgili hülya hanım öncelikle sizin ve tüm insanların yeni yılı hayırlı olsun.ben başka bir yerde pullu bir kız çocuğu elbisesi gördüm ve yapılışını 4 yaş için uyarlamasını istedim.yalnız resmi veren kişi pek bilmediğini ama size sorarsam yardımcı olacağınızı söyledi.acaba 4 yaş için kaç ilmek başlanır,kaç sırada eksiltilir.teşekkürler.

sevgili hülya hanım öncelikle sizin ve tüm insanların yeni yılı hayırlı olsun.ben başka bir yerde pullu bir kız çocuğu elbisesi gördüm ve yapılışını 4 yaş için uyarlamasını istedim.yalnız resmi veren kişi pek bilmediğini ama size sorarsam yardımcı olacağınızı söyledi.acaba 4 yaş için kaç ilmek başlanır,kaç sırada eksiltilir.teşekkürler.

Canım..Modeli ve boyutunu görmem lazım..Resmi görmem mümkün müdür?
Ayrıca sizin de yeni yılınız kutlu olsun..Teşekkür ederim.

Şişe 44 ilmek at..10 sıra haroşa ör.17 ilmek ör..sonra yanındaki 10 ilmeği örüyorsunuz.(patiğin önü).10. ilmeği yanındaki ilmekle beraber ör.(Yanlardan eksiltir gibi)Ancak sadece ortadaki 10 ilmeği ördüğünüz için patiğin burun kısmı beliriyor.Her iki yanda 12 ilmek kalana kadar örüyorsun.Sonra sıranın başına dönüyorsun.Kesmeye başlıyorsun.6 ilmek kestikten sonra 4 ilmeği ör..(Patiğin bantı olacak bu kısım)Bant yeterince uzatıldıktan sonra keserek bitir.Orta çıkan şekil bu...(Alıntı)
7aaahk6zl7.jpg

bol21bs7.jpg
(Alıntı)
Örneklerin çoğunluğu netten alıntıdır..Kendi ördüklerime bana ait yazıyorum..Bilginize..)

Bu hoşuma gitti nasıl yapıldığını çözebilirsem belki yaparım, ama arka tarafının görüntüsü yok. Beni biraz zorlayacak gibi...
Şeniz

galiba bunun açıklamasını sormuşsun canım 24den başla 6 ters 12 düz 6 ters ör 4 sıra böyle devam et sonra burguyu yap boyunu kendine göre ayarlayıp örgüyü kapat
sonra misinalı şişle ilmek çıkar hertarafından 2 ters 2 düz lastik yap ama ilmekleri biraz fazla çıkar aralardan daha düzgün olsun boyuna dolandığı için volana ihtiyaç var
en son da çiçeği yap bitir güle güle kullan

hülyacım işine karışmış gibi olmak değil niyetim vaktim vardı yadımcı olmak istedim sadecea.s.

Nilsu herkesin anlatımı farklı..Umarım anlatabilirim.2 ters 2 düz lastik yapıyorsun..20-25 sıra düz örüp yanlardan 1 er ilmek eksiltiyorsun.Omuza kadar aynen devam.Diğer tarafı da aynı şekilde ör , yalnız parçaların birinde ilik yapabilirsin..Bazıları böyle tercih ediyor..Bağcığın belinden dolanmasını istiyorsan iliğe gerek yok..Kolları da düz örüyorsun..Daha sonra 1 er ilmek eksilttiğin yer var ya, oradan ilmek al ve 2 ters 2 düz lastik yap.Bağcığı sağ yandan ilmek alarak ta yapabilirsin..Sonradan elinde örüp dikebilirsin de sana kalmış.
Kolay gelsin.

Bir ara eklesem olur mu patiği?..Resimlerle anlatımı vardı....Bulursam eklerim.

hülyacığım çok şey istiyorum biliyorum ama eşimde ona v yakalı süeter örmemi istiyor yaka yapmayı bilmiyorum örnek varmı acaba

peki bişi daha sorcam bu resimdeki gibi file örgüyü nasıl yapabilirim acaba?

File örgüyü şişle bir kesip bir artırarak elde edebilirsin..Diğeri de cin düğümü denilen tığla yapılan modeldir..O da kullanılır bazı örgülerde.

hülyacığım çok şey istiyorum biliyorum ama eşimde ona v yakalı süeter örmemi istiyor yaka yapmayı bilmiyorum örnek varmı acaba

Sayfalarda çok fazla v yaka var..Ben sana yazıyla anlatayım..
V yaka kısmına geldiğinde örgüyü ikiye ayırırsın..Mesela 40 ilmeğin varsa 20 sini ayırırsın..Başka bir şişte bekletirsin o 20 ilmeği. Öreceğin 20 ilmeği her sırada 1 er ilmek keserek v yakanın birinci kısmını oluşturursun..Diğer tarafı da aynı şekilde içten her sırada 1 ilmek kesersin V yaka elde etmiş olursun.

yuvarlak yaka yaparken ikiye ayırıp önce bir tarafını mı örüyoruz cevaplarsanız sevinirim

yuvarlak yaka yaparken ikiye ayırıp önce bir tarafını mı örüyoruz cevaplarsanız sevinirim

Yuvarlak yaka yaparken sayıyı 3 e bölersin.
Örneğin 80 ilmeğin var..Önce keseceğin ilmek sayısını çıkarırsın(Orta kısım yani yuvarlak olacak yer)Diyelim 20 ilmek keseceksin..(Ben genellikle 20 keserim)80 den 20 yi çıkarırsın..60 ilmeği ikiye bölersin(Yan taraflar)..Şimdi.
Kesmeye başlıyorsun..30 ilmek ör,20 ilmeği kes..ipi koparman gerekecek çünki bir tarafını kesiyoruz..dön ve kalan ilmekleri örmeye başla..İlk sırayı işlem yapmadan ör..2.veya 3. sırada 1ilmek kes..4-5 sırada 1 veya 2ilmek keseblirsin..Yuvarlak oluşması için..Kalan ilmekleri omuz bitimine kadar ör ipi kopart ve bitir.Diğer taraftaki 30 ilmeği de aynı şekilde ör ve bitir.a.s.

X