Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
atkisapka5yi7.jpg

nettenelislerimotifler0yg9.jpg

ÖN : 80 ilmek petrol renkle düz örgüye başlanır. 8 cm sonra her gelişte 1 ilmek kesilir. 27 cm sonra kol oyuğu için 3 ilmek kesilir. Diğer tarafa gelindiğinde 3 ilmek birden toplanıp kesilir. Kol oyuğu için tekrar 2 ve yine 2 ilmek kesilir. 31 cm bitene kadar yaka kısmı 1er ilmek kesilerek cıkılır. Diğer taraftada aynı işlem olacak.

ARKA : 77 ilmekle başanır. 37 cm örülür. Kol için 3-2-2 ilmek kesilir. 31 cm daha ölçerek, ilmekler kapatılır.

KOL : 76 ilmekle başlanır. 13 ilmekte 1 er ilmek her iki yandan eksilterek 47 cm kol boyu olana kadar örülür.

MONTAJ : Önce omuzlar dikilir. Kollar denk gelecek şekilde dikilir. Tüm beden birleştirilir. Etek uçlarından başlayıp tüm kenarları geçecek şekilde tığ ile sıkiğne örülür.

(Alıntı)

Hülyacığım sence 5 yumak ipten bu model çıkarmı yoksa 6 mı gider bendeki ipi beğenmedim yeni ip alacağım ama ne kadar almalıyım

Bunu büyültüp yapabilirsin bak burda nalatımı var..İlmeği fazla başla..Kendine göre yap..
Arkadan başlanır 3.5 numaralı şişimize
50 ilmek atılarak 36 sıra (17 cm kadar)
Haraşo örünüz...
sağ ve sol Omuz için 17 ilmek ayrınız..
ortadaki 16 ilmeği bir defada kapatınız..
Omuzlara ayrılan 17'şer ilmekten biri bekletilir.
ön parçalardan biri örülmeye başlanır..
4 ilmek kol oyuntusu bordürünü olacak şekilde ayrılır.
14 ilmek ile de tüm ön boyunca 4 sıra düz örgü 3 sıra Haraşo örülür.
Yuvarlaklığı vermek için bordüre ayrılan 4 ilmek 3 sırada bir örülür.
9 adet 4 sıra düz örgü
8 adet 3'er sıralık Haraşo oluştuğunda (toplam 76 sıra) ön kapatılır.
Diğer önde bu önün simetriği olacak şekilde ayne ölçülerde örülür.
Tüm yeleğin etrafına tığ ile kenar oyası yapınız
Bunu büyültüp yapabilirsin bak burda nalatımı var..İlmeği fazla başla..Kendine göre yap..
Arkadan başlanır 3.5 numaralı şişimize
50 ilmek atılarak 36 sıra (17 cm kadar)
Haraşo örünüz...
sağ ve sol Omuz için 17 ilmek ayrınız..
ortadaki 16 ilmeği bir defada kapatınız..
Omuzlara ayrılan 17'şer ilmekten biri bekletilir.
ön parçalardan biri örülmeye başlanır..
4 ilmek kol oyuntusu bordürünü olacak şekilde ayrılır.
14 ilmek ile de tüm ön boyunca 4 sıra düz örgü 3 sıra Haraşo örülür.
Yuvarlaklığı vermek için bordüre ayrılan 4 ilmek 3 sırada bir örülür.
9 adet 4 sıra düz örgü
8 adet 3'er sıralık Haraşo oluştuğunda (toplam 76 sıra) ön kapatılır.
Diğer önde bu önün simetriği olacak şekilde ayne ölçülerde örülür.
Tüm yeleğin etrafına tığ ile kenar oyası yapınız

kenarının tarifi: 3 zincir çekip dibine batılarak yapılıyor

orguncepkenyelek11ru6.jpg

(Alıntı)
kenarının tarifi: 3 zincir çekip dibine batılarak yapılıyor

(Alıntı)

bol21bs7.jpg
(Alıntı)
Örneklerin çoğunluğu netten alıntıdır..Kendi ördüklerime bana ait yazıyorum..Bilginize..)

elislemeleribolero1jw5.jpg

5 nolu şişle örgüye başlanır
YAN FIRFIRLAR : Örgüye 42 ilmekle başlanır. 2 sıra haroşa örülür.
3.sıra : 6 ilmek düz ör, 1 arttır 1 kes, 6 ilmek düz ör, 1 arttır 1 kes şeklinde ilmekler bitene kadar devam et.4-5-6-7nci sıraya haroşa ör.
8.sıra : 6 ilmek düz ör, geri dön ters ör.
9.sıra : 12 ilmek düz ör, geri dön ters ör.
10.sıra : 18 ilmek düz ör, geri dön ters ör.
11.sıra: 24 ilmek üz ör, geri dön ters ör.
12.sıra : 30 ilmek düz ör, geri dön ters ör.
13.sıra: 36 ilmek düz ör, geri dön ters ör.
14.15.sıra : Tüm ilmekleri düz ör.
16.17 sıra : Haroşa ör.
18.sıra: 6 ilmek düz ör, 1 arttır 1 kes, 6 ilmek düz ör, 1 arttır 1 kes şeklinde ilmekler bitene kadar ör.
19-20-21-22 sırayı haroşa ör.
Bundan sonra 8,nci sırada verilen tariften itibaren aynı şekilde örerek devam et. Yaklaşık 1,5 metre uzunluga geldiğinden örgüyü bitir.
ARKA : 70 ilmekle başlanır.2 sıra düz örgü örülür. Sag ve sol baştan birer ilmek kesilir. 6şar tane kestikten sonra 65 sıra düz örgü örülür ve bitirilir.
KOL : 50 ilmek ile örgüye başlanır. Her 7 sırada bir sağdan ve soldan 1 er ilmek arttırılarak boyu 38 cm olana kadar örülür. Koltuk altını 4 ilmek kalana kadar 1er tane kesin ve omuza gelin ve örgüyü bitirin.
KOL FIRFIRI : 30 ilmekle başlayın yan fırfırlardaki örgüyü aynen uygulayın....(Alıntı)

elislemeleribolero12cx6.jpg

elislemeleribolero09vb8.jpg
(Alıntı)
Narkosis gece boyu senin şu cepkeni araştırdım ama istediğin gibi bir model bulamadım..Cepken tarzı pek tutulmuyor , bolerolar daha revaşta gibi:)
Umarım buluruz..bu ikisini çok beğendim,pek senin istediğin gibi olmasalar da fikir edinmiş olursun.

hülyacımmmmmm 19 yaşın da oğluma ceket öreceğim
bu ceketin erkek için olanı önü fermuarlısı
rengini deve tüyü ttonların da yapmak istiyorum
oğlum 183 boyunda 70 kilo ölçüleri resim deki gibi olacak yardım cı olrsan çok mutlu olurum :1hug:
birde bu hırkanın yapılışını rica edebilirmiyim ben 38 bedenim örneği biliyorum ama 5 no ile öreceğim kaç ilmek yapmalıyım ne kadar örünce yaka yapmalayım ve yakayı nasıl yapmalıyım falan bunları yazabilirmisiniz

birde bu hırkanın yapılışını rica edebilirmiyim ben 38 bedenim örneği biliyorum ama 5 no ile öreceğim kaç ilmek yapmalıyım ne kadar örünce yaka yapmalayım ve yakayı nasıl yapmalıyım falan bunları yazabilirmisiniz

Nilsu ilmek sayısı herkese göre ipe göre,şişe göre değişir net bir sayı söyleyemem ki..Ölçerek yapman en doğrusu..Ceket tarzı örüyorsan da yakayı yuvarlak kesip sonradan ilmek alarak lastik yapmalısın.

Canım bu farklı..Burda bilekten sonra baş parmak kısmında ilmek artırıyorsun..Ya da geniş başlıyorsun ki baş parmak kısmına ilmek yetsin.

Meloş saç örgüsünü 12 ilmekten anlatayım sana ..Başla ve deneme yap..12 ilmeğin4 ilmeğini ters ör..4 düz..4 ters..8 sıra böyle devam et..8. sıraya gelince 4 düz ilmeğin ilk iki ilmeğini sağ şişe geçir arkadaki iki düzi lmeği tersten sola alıyorsun böylece..Yani ilmeklerin yerini değiştiriyorsun..Sonra düz örüyorsun..Bu kadar canım.

X