Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
Merserize veya normal yün ile de örülüyor bu atkı..Tığ numarası ipin ve sizin yapmak istediğiniz atkı kalınlığına göre değişir ama..3 iyi bence..Önce 9-10zincir çekip bir halka oluşturun ve 20 ila 30 arası dolgu yaptıktan sonra üst sırayı da yapıp bitirin..Tekrar aynı şekilde zincir çekip, zinciri bitirdiğiniz halkanın içinden geçirin.Dolgular ve sıralar aynı şekilde devam ediyor..Kolay gelsin.

Sarı eldiven içinse 4 numara şişle 40 ilmek başlayıp 8 sıra 4 düz 2 ters örün.8Sırada saç örgüsü yapın tekrar8 sıra devam edip 8. sırada yine saç örgüsü yapıp 20 sıra düz devam edin ve 20 sıra sonra tekrar saç örgülerini burun..Ters çevirip dikin ama sadece baş parmağının geleceği yeri dikmeyin..Kolay gelsin.

pic00608dc6.jpg

bu şapkanın yapılışını bilen varsa anlatabilir mi?teşekkürler

hülyacımmmmmm 19 yaşın da oğluma ceket öreceğim
bu ceketin erkek için olanı önü fermuarlısı
rengini deve tüyü ttonların da yapmak istiyorum
oğlum 183 boyunda 70 kilo ölçüleri resim deki gibi olacak yardım cı olrsan çok mutlu olurum :1hug:
aslihecoskun_Foto(141).jpg

twins_6157_v2.jpg

yekol2zupu0.jpg
alayına bereket:)
nurunsayfasi_turuncu_sueter.jpg

sl380326un5.jpg

Bu bereyi gecen yil ormustum modellerden pek anlamam bu basitime geldi, guzel de oldu. Iyi gunlerde kullaniyim.sırnaşık şey

tacmahal yapraklı bereye kafa genişliğine göre alttan başlıyorsun ve yaprak motifini uyguluyorsun.
Yaprak motifi:3 ilmek başlanır :
1 - 1 haroşa, 1 arttır (ipliği şişe dola), 1 düz, 1 arttır, 1 haroşa...
2 - Arka yüzde tüm ilmekler ters örülür.
3 - Yanlar haroşa yapılır, 1 ör 1 arttır uygulanırken ortadaki tek düz ilmek yaprağın orta eksenini oluşturur, orta ilmeğin her 2 yanından da ilmek artışı yapılır. Örülen haroşa ile yaprağın düz kısımlarının ilmek sayısı aynı olmalıdır.
4 - 7 ajur olunca, haroşa kısım yanlardan arttırılarak örülürken, yaprağın her 2 yanından 1’er ilmek eksiltilir, tepede 3 ilmek kalınca hepsi birden kesilir. Sonra 2 sıra düz,2 sıra haroşa yanlardan 1’er ilmek eksiltilerek örülür tepede 3 ilmek kalınca bir defada kapatılır.
Dört yaprak 1 motifi oluşturur.
Yaprak motifinden sonra her 9 haroşada 1 kes..Daraltma yapman gerekiyor çünkü..Şişte 8-9 ilmek kalınca iğneye diz ilmekleri ve iple büzdür..içten dik..Kolay gelsin.

narkosis kulaklıklı bere soruyorsun sanırım.
anlatılışı burda.. 5 numaralı şişle 7 ilmek başladım.arkadan ters ördüm ,önde bir ördüm bir artırdım şişte 13 ilmek oldu.arkalarda hep ters ördüm.önde artırmaların hepsinin önünde artırdım. 6 yaş için delik sayısı 10 olacak ama ben burda 1 yaşa yaptığım için 7 delikten sonra artırmadan kafa genişliğine göre ördüm.ilmek sayısını önce üçe bölüyoruz bu sayı ön ,arka ve kulaklıkların toplamı oluyor. bulduğumuz sayının yarısını kesiyoruz,yarısını kulaklık için bırakıyoruz tamamını kesiyoruz yarısını bırakıyoruz kulaklık için ve yarısını tekrar kesiyoruz.şişte sadece kulaklık kısımları kalıyor.kulaklıkları her iki taraftan eksiltip üçgen olarak bitiriyoruz.kenarlarına arzuya göre oya veya sık iğne yapıyoruz.umarım yardımcı olabilmişimdir
(Alıntı)

Tacmahal ilk sorduğun şapka atkı modeli pirinç örgü ile örülmüş..Şapkayı normal ilmek alıp örüyorsun ön yandan arkanın tam ortasına kadar ilmek alıp örüyorsun pirinç modeliyle..Daha sonra diğer yan ve arkanın kalan bölümünü örüyorsun.Bitince de Dikiyorsun boyuna doğru..
Kolay gelsin.

teşekürler senden bir ricada daha bulunmuştum şu yandan bağlanıyor birbirinin üstüne geciyor hırkalar varya ondan örnek arıyorum mevcutsa sevinirim

nettenelislerimotifler0yg9.jpg

ÖN : 80 ilmek petrol renkle düz örgüye başlanır. 8 cm sonra her gelişte 1 ilmek kesilir. 27 cm sonra kol oyuğu için 3 ilmek kesilir. Diğer tarafa gelindiğinde 3 ilmek birden toplanıp kesilir. Kol oyuğu için tekrar 2 ve yine 2 ilmek kesilir. 31 cm bitene kadar yaka kısmı 1er ilmek kesilerek cıkılır. Diğer taraftada aynı işlem olacak.

ARKA : 77 ilmekle başanır. 37 cm örülür. Kol için 3-2-2 ilmek kesilir. 31 cm daha ölçerek, ilmekler kapatılır.

KOL : 76 ilmekle başlanır. 13 ilmekte 1 er ilmek her iki yandan eksilterek 47 cm kol boyu olana kadar örülür.

MONTAJ : Önce omuzlar dikilir. Kollar denk gelecek şekilde dikilir. Tüm beden birleştirilir. Etek uçlarından başlayıp tüm kenarları geçecek şekilde tığ ile sıkiğne örülür.

(Alıntı)

Canım ben boyunu hep eşimin diğer kazaklarına veya hırkalarına göre ayarlarım.Ama eski kazağı yoksa üstüne ölç..Koltukaltından al ölçümünü canım.
Kolay gelsin.

HÜLYA ablacım bu atkı ve berenin taifini verirmisin?bende sayende örgü örmeye başladım. ördüklerimi tanıdıklarıma hediye ediyorum. iki atkı ördüm şimdide bunu örmek istiyorum. şimdiden çok teşekkürler

X