Organik mental uyum bozukluğu

Bahsettiğiniz hastalık
Deliryum; çeşitli sebeplerle beynin kısa sürede yaygın etkilenmesiyle beyin işlevlerinin bozulmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Deliryum sıklıkla depresyon, bipolar gibi durumlarla karıştırılır ancak ayırıcı tanıları vardır ve anladığım kadarıyla zaten tanısı konulmuş.

Öncelikle bunun sizden saklanması kadar yanlış birşey yoktur. Bu asla saklanacak bir rahatsızlık değildir. Hadi o sakladı da ailesi nasıl bu kadar bilinçsiz davranabiliyor bilmiyorum.

eş olmak hastalıkta sağlıkta birlikte olmak demektir.
eşiniz neden sizden saklama ihtiyacı hissediyor çok ilginç bir durum bu.

öte taraftan tedavi için istanbuldaysanız np psikoloji ve beyin hastaneleri var, üsküdar üniversitesinin. çift yönlü bir tedavi olursa sonuç alacağınız düşünüyorum. (tabii eşiniz size söylerse...)

Raporu, kullandığı ilaçları alıp bir psikiyatra danışsanız. Sanki siz muayne olacak gibi randevunuzu alın gidin, sonra da durumu anlatın. En sağlıklı yorumu işin uzmanı verecektir.

Bence de hastalıktan olabilir. Herşey psikolojik değil, beynin kimyası bozulursa da insan çok tuhaflaşabiliyor, kontrolü kaybediyor.

gizli saklı olması kötü bi durum keşke baştan her şeyi anlatsalardı, kolay bi süreç değil ve bu ömrü boyunca artarak devam edecek öyle gözüküyor yıpranacaksınız. ikinizde doktora beraber görünseniz sizde nasıl davranacağınızı öğrenseniz

hayır bu nasıl bi yorum hastalığı için kaçın dediyseniz ayıp etmişsiniz arkadaşım hastalıkta sağlıkta bizim için.
Yorum hastaligi icin degil 1..2yargilamadim 3 adam disarida normal esine hasta farkindaysaniz polemik istemiyorum yanlis bisey var sa Mune Mune beni uyarir zahmet etmeyin yorumlari yorumlamak yeni akim mi bilmiyorum

Hanımlar lütfen sakin olun ve konuya yorum isterseniz, böylece kimse uyarı almak durumunda kalmaz.

İyi de maden öğrendiniz siz de gidin konuşun

Neden saklamış

Neden korkuyor

Belki de sizin onu koşulsuz kabul etmeyeceğinizi düşündü

Belki evnde kalırsa çocuğa size zarar veririm deyip ailesinin yanına gitti

Konuşmadan çözülmez ki bu olay

Yorum hastaligi icin degil 1..2yargilamadim 3 adam disarida normal esine hasta farkindaysaniz polemik istemiyorum yanlis bisey var sa Mune Mune beni uyarir zahmet etmeyin yorumlari yorumlamak yeni akim mi bilmiyorum

ben sizi yargılamak için yazmadım gayet güzel bir dille yazdım neden bu kadar gerildiniz onu anlamadım yeni bi akım değil ama buraya yazılanlar konu sahibini birebir etkiliyor o yüzden kısaca kaçın yazmışsınız her türlü yoruma açık

Deliryum da denebilir mi bu hastalığa , isimler farklı olunca farklı diye düşündüm. Birde deliryum hastalık içinde o anda ortaya çıkar sonra geçer diye biliyorum ama yanlış mı
Organ mentalin diger adi deliryum,
Evet bazi durumlarda hastalikla bitiyor ,
Hastalik tansiyon ,seker gibi bir olusumsa ,nukseler ortaya cikiyor ve sekil degistiriyor ,demansa donusme gibi ...

İyi de maden öğrendiniz siz de gidin konuşun

Neden saklamış

Neden korkuyor

Belki de sizin onu koşulsuz kabul etmeyeceğinizi düşündü

Belki evnde kalırsa çocuğa size zarar veririm deyip ailesinin yanına gitti

Konuşmadan çözülmez ki bu olay
Canım evlendikten sonra nasılsa benim peşimden gelmek mecburiyetinde kalacak diye düşünüyormuş, aynen böyle söyledi. Bende birşeyler sezip ailesiyle konuşunca doktora gitmesi lazım diye abisi benim evinde üstüme yürüdü allahsız kadın zalim kadın diye. Benim bu kadar inatçı olduğumu bilseymiş evlenmezmiş zaten. Oda inadından dönmezmiş gelmezmiş artık.. Abisi bana düşman o günden beri hep dolduruyor. Benim pronoyak olduğumu iddia ediyor. Zarar vermekten korktuğu için değil en başından beri zaten gitmeyi kafasına koymuş.

adam evlenmeden önce de hastaymış ama o zaman size insan gibi davranıyormuş yanlış anlamadım değil mi?
dışarda başkalarına karşı da normal,
yani istediğinde duygu ve davranışlarını kontrol edebiliyor.
bu durumda ilişkideki hatalarını hastalığına bağlamazdım ben olsam.
ayrıca evlenirken tüm kalıcı fiziksel ve psikolojik hastalıklarını size söylemeliydi, gizlemesi direk haklı boşanma sebebi.
hiç uğraşmayın, istediğnde davranış ve duygularını kontrol edebildiği halde size karşı böyle bir çabaya girmeyen ve sizden hastalığını saklayan biri için en ufak çabanıza değmez...

Esiniz panik atak vs degil ,iyilesecek diye bu tip bir hastalik beklenir ,
Deliryum adi ile googleda aratin birde ,
Oldukca ileeri boyuta gelmis bir sorunu var ve emin olun yas gectikce beyin fonksiyonlari zayifliyor ,dengesini iyice kaybediyor ,azap oluyor size ,
Annemde de psikiyatrik sorunlar var su anda neler cektigimizi bilemezsiniz ,
Siz belli bir olgunluktasiniz onun hasta oldugunu kabullenebiliyorsunuz ,
Cocugunuz bunu anlayamaz ,sevgisiz ,hayati ona dar eden ,ondan her seyi esirgeyen bir babayla mi buyusun ,
Evladiniza aciyin ,ona bunu yapmaya hakkiniz yok ,
Sizin tek goreviniz bu durumda iyi bir anne olmak ,
Esinizi sevmeyin ,iyi biri olsa size onceden bu durumu anlatirdi ,
Esinizin tanisinda duygular davranislar bu sekilde degismez ,
Bu acidan dusunun,birde olaylari ,
Ya siz doktor değilsiniz. Niye internetten bakıp yorum yapıyorsunuz. Deliryum tıbbi hastalığa bağlı geçici bir durumdur. Öyle yaşlandıkça kötüleşmez. Yaşlılarda risk artar sadece

Engel olamadığını söylüyor, istemeden aniden tepki veriyormuş. Agresifliğinden oda rahatsızmış. Ama bilmiyorum. Kafam çok karışık belki de beni gözden çıkardı yakasından kendi kendime düşeyim diye böyle yapıyor. Boşanalım diyince kızına hiç acımıyorsun diyor. Boşanalım diyor. Küsüyoruz , sonra da ben kendimi öldürürdüm, gurur yaptığım için ayrılmayı kabul ettim, sen istedin diye sustum diyor barışınca.
Canım öncelikle çok geçmiş olsun.bi psikiyatrla görüşsen rahatsızlığını ve durumu anlatsan.belki gerçekten hasta olduğu için yapıyı.o sana daha iyi yardımcı olur.babamında psikolojik bi rahatsızlığı var tek zulmü anneme olurdu.yani hiç kimse bilmezdi bile hasta olduğunu.

Ya siz doktor değilsiniz. Niye internetten bakıp yorum yapıyorsunuz. Deliryum tıbbi hastalığa bağlı geçici bir durumdur. Öyle yaşlandıkça kötüleşmez. Yaşlılarda risk artar sadece
Neden siz bilmeden yargiliyorsunuz ki ,
Nazikce bir sorsaniz ?
Kimenleyse sorununuz lutfen gidin onunla durumunuzu cozun ,

X