Tesadüf eseri buldum; bir broşürün arkasında yazıyormuş...
Organik veya cilde uyumlu kozmetikler temel olarak şunları kesinlikle içermemeli;
- Toluen
- Formaldehit
- Fitalat (DBP)
- Kolofan
- Paraben
- Kafuru
- Hayvansal bileşen
- Ağır metaller
- Sentetik parfüm
- Boya maddesi
- Alkol
- Petrokimyasal içerik
- PEG (Polietilenglikol)
- PPG (Polipropilenglikol)
- Genetik değişe uğramış aktif maddeler
Kullandığımız ürünlerin içeriğini araştırmalıyız.
evet bak bunları not etmeli!Tesadüf eseri buldum; bir broşürün arkasında yazıyormuş...
Organik veya cilde uyumlu kozmetikler temel olarak şunları kesinlikle içermemeli;
- Toluen
- Formaldehit
- Fitalat (DBP)
- Kolofan
- Paraben
- Kafuru
- Hayvansal bileşen
- Ağır metaller
- Sentetik parfüm
- Boya maddesi
- Alkol
- Petrokimyasal içerik
- PEG (Polietilenglikol)
- PPG (Polipropilenglikol)
- Genetik değişe uğramış aktif maddeler
Kullandığımız ürünlerin içeriğini araştırmalıyız.
aşırı hassas bi cildim olduğu için bu konu üzerine çok araştırma yaptım kendi çapımda.. şimdiye kadar tamamiyle güvenebileceğim iki marka buldum logona ve aubrey.. hem organikler hem veganlar hem de hayvanlar üzerinde test yapmıyorlar.. Bi de raen diye bi yerli firma var genelde banyo ürünleri üretiyor.. kimyasallarla hergün yavaş yavaş kendimizi zehirliyoruz gerçekten... o çok para verip bayılarak aldığımız ürünlerde meğer ne zehirler varmış.. bulaşık deterjanlarından ıslak mendillere kadar neler neler var günlük hayatımızdasonra niye kanser oluyoruz, niye oramızda buramızda kist çıkıyo, niye alerji olduk diyip duruyoruz.. tamamen olmasa da kaçabildiğimiz yere kadar kaçalım bu kimyasallardan ..
Belirttiğiniz ve hassasiyet gösterdiğiniz ürünlerle ilgili markalar mevcut. Önemli olan sertifikalı organik ürünler tercih edebilmek. Anne ve bebek sağlığı için de son derece önemli. Kozmetik ürünlerindeki kimyasallar %60 oranında cildimiz tarafından emilmekte. Bebek sağlığı açısından oldukça korkutucu bir yüzde. Günümüzde gıdaların yanı sıra doğal özlü tüm kozmetik ürünleri bulabiliyoruz. Cilt ve vücud bakımı, saç ve saç derisi bakımı, rimel far allık vb tüm makyaj malzemeleri, tonikler, kremler, makyaj temizleme ürünleri, bebek ürünleri, hamilelik dönemi ürünleri ... liste uzayıp gider. Organik lipstick dahi bulunabiliyor. Önemli olan bu bilince ulaşabilmek. Bahsettiğiniz markalara ek olarak Erbaviva, Lafes, MasticSpa, IdaKew, nonique gibi markalarda %100 organik içeriğe sahip, sertifikalı ve vegan ürünlerdir. Sağlıklı günler : )