• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oralet Meme Estetiği Ameliyatı

harikasin! iste ben de ameliyattan sonra aynen bunlari diyebilmek icin aklima takilan en kucuk sey icin bile saatlerce internet arastiriyorum. sayfalarca yazi okuyorum . samimi cevabin icin saol.

sen hazir burdayken bir sorum daha var sana. naci celik sana kas zari alti yaparken ablana dual plan yapmisti yanilmiyorsam. en yakin tanigi olarak ablan ve ikinizin ameliyat sureclerini ve protezlerini karsilastirabilir misin benim icin ?(damla-yuvarlak puruzlu puruzsuz marka iyilesme sureci gorunus his kaybi...aklina gelebilcek ne varsa :) )

şimdi karşılaştırılması güç 2 şey var ortada. ben ve ablamın vücudu müthis farklıydı. öncelikle bende sıfır gögüs dokusu çökük bir gögüs kafesi vardı,yapılan ameliyatın bana hem benim eksikliğini hissettiğim görüntüyü yerine koymalıydı,hem de gögüs kafesindeki çöküntüyü de örtmeliydi.benim ki rekonstruktif bir ameliyattı.. ablamda gögüs dokusu vardı ona göre küçüktü ve ona büyütme ameliyatı yapıldı...gögüs kafesi gayet düzgündü..bunun yanısıra ona arion marka protez dual plan bana mentor marka kas zarı altı kullanıldı.. ortak tek bir noktamız yok ki nasıl karşılaştırayım:) ikimizin de damla ve pütürlü...

şimdi karşılaştırılması güç 2 şey var ortada. ben ve ablamın vücudu müthis farklıydı. öncelikle bende sıfır gögüs dokusu çökük bir gögüs kafesi vardı,yapılan ameliyatın bana hem benim eksikliğini hissettiğim görüntüyü yerine koymalıydı,hem de gögüs kafesindeki çöküntüyü de örtmeliydi.benim ki rekonstruktif bir ameliyattı.. ablamda gögüs dokusu vardı ona göre küçüktü ve ona büyütme ameliyatı yapıldı...gögüs kafesi gayet düzgündü..bunun yanısıra ona arion marka protez dual plan bana mentor marka kas zarı altı kullanıldı.. ortak tek bir noktamız yok ki nasıl karşılaştırayım:) ikimizin de damla ve pütürlü...

anladım canım. haklısın çok farklı iki vucuda takılan protezleri karşılaştırmak pek doğru değil. ama sanırım sonuçlarınızdan ikiniz de çok memnunsunuz. sen kendin için low profil seçmiştin diye hatırlıyorum. bunun göğüs kafesinin yapısıyla ilgili bir sebebi mi vardı yoksa sen protezin çok ön planda olmasını istemediğin için mi high ya da moderate plus tercih etmedin? çok soruyorum farkındayım ama elimde değil :)

ah ah ah..neden ben bu forumdaki kimseyi inandıramıyorum bu ameliyatı gerçekten istediğime? :) benim gibi hiç göğsü olmayan her kadın harika göğüslerin hayalini kurar. yani bu ameliyatı olmak için yeterince sebebim var zaten, aramama gerek yok. bu hayalin peşinde, ameliyatın olumlu taraflarını görerek, sadece doktorların bana anlatmayı seçtiği risklerle yetinerek protez taktırmak kolay. paran varsa gerisi gelir.

benim için önemli olan, bu ameliyatı olmamak için sebebim var mı? evet var.ama bunlar ne? tamam bunların hepsini öğrendim ve hala protez taktırmak istiyorum. peki seçeneklerim neler? damla mı yuvarlak mı, pürüzlü mü pürüzsüz mü, kasaltı mı kasüstü mü kas zarı altı mı dual plane mi (bu arada dual plane nin de 4 ayrı seviyesi varmış. dual1-tamamen kasaltı dual4 -minimum kasaltı), dolgu maddesi silikon mu, hidrojel mi, kılıfı silikon mu poliüretan mı titanyum mu...bunlar hakkında edinebildiğim kadar bilgi edinip, sonradan bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum. elbette ki doktorum bana en iyi protezi seçmemde yardımcı olacaktır ama olumsuz bişeyle karşılaştığımda doktorumu değil kendimi suçlamayı tercih ederim. benim tercihimdi, ben istedim, kısmet böyleşmiş derim.

işte bu sebepler yüzünden bu kadar soruyorum. sonuna geldiğimde bütün riskler eğer kabul edebileceğim bir aralıkta olursa , içime sinen bir doktor ve protez bulursam bir dakika bile durmam. ama bu protezler yüzünden hasta olacağıma ya da hayalimdeki göğüsleri elde edemeyeceğime inanırsam bu yolculuk orda biter benim için.

bu sırt üstü yatıldığında, yuvarlak protezlerin anatomik göre daha doğal durduğunu söyleyen siteyi arama motoruna "how anatomic are anatomic breast implants" yazıp ilk çıkan link e tıklarsan görebilirsin. burda da biraz alıntı yapayım. okumak isteyenler burdan da okuyabilsin.

"..So what happens when a woman lies down? Well, the anatomic implant remains “anatomic,” i.e., it maintains it’s teardrop shape. The problem is, you don’t always want that when you lie down. Natural breasts fall to the side when a woman lies down, so ironically, the anatomic implant is less anatomic when a woman is lying down. And what about the round implant? Because it has less of a framework then the anatomic implant (which is what keeps it anatomic), the round implant, once again, responds to the forces of gravity and more closely mimics the natural breast. They found, quite remarkably, that the round implant falls to the side much more then the anatomic.

In fairness, it should be pointed out that, with time, some women have had “dishing out” of their round implants (i.e., they become wider and flatter with time) to a greater extent then the anatomic implants do. Anatomic implants, however, because they’re textured and have more of a framework, remain stiffer then many round implants, particularly smooth ones.

In sum, therefore, when you use the term “anatomic” you may need to be prepared to define it carefully. DO you mean anatomic on a flat surface like a table, or in a woman? In views of the above, one could definitely argue that the round implant is actually more anatomic then the anatomic implant."

Alan Engler, M.D., FACS
Article Courtesy Alan Engler, M.D., F.A.C.S.

ALINTIDIR...

Canım zaten ameliyat olmak isteyenlerin alanı burası. Olmak istiyorsan doğru yerdesin demektir :))
Ben seni tanımıyorum haliyle yazılarından yola çıkıp fikir yürüttüm bilemedim diyelim :)

Alıntını okudum orada damla protezin yuvarlak proteze göre bir kat fazla çerçevesi olduğunu yazıyor bunu bilmiyordum mesela. Her marka için geçerli midir tabi onu da bilmek gerek, ayrıca bu kişinin anlattığı şekle bakarsam sertliğini dile getirmiş. Bu sertlik durumu protezin markasıyla alakalı, kimi aşırı yumuşaktır kimi kademesine göre serttir kimi orta düzeydedir vs.vs.

Herkes bir test yapsın dümdüz uzansın ve göğüslerine dokunsun. Bu önemli bir detay aslında, sonuçta biz bu göğüslerden memnunuz diyoruz ama bu göğüslere bir erkek eli değdiğinde bir yapaylık hissederse bütün pembe tablo bozulur! Açık, net!!
Ben duş sonrası soğuk su tutuyorum göğüslerime daha diri durması açısından bunu kestiğimden beri daha yumuşaklar :) Zaten doktor kontorüne gittiğimde uzanıp muayene oluyorum orada da bir fark söylemedi doktorum.
Ve şu ana kadar dokunup gören ve ameliyat olduğumu bilmeyenler sadece hayran kaldılar :)

Şu da bir gerçek, pütürlü protezler pütürsüz protezlere göre daha sert olurlar. Ama kapsül, dönme ve kalite bakımından pütürlü protezler daha çok tercih edilmekte. Yuvarlak protez bile taksa doktorlar pütürlü tercih ediyorlar çoğunlukla.

kesinlikle iyi ki iyi ki yaptırmışım..daha önce yaptırmadığımı pişmanım... mutluluğumu anlatacak söz yok kii. boş yere ağlayıp ,sızlanmışım.... her nefes aldığım an doktoruma teşekkür ediyorum... sana aslında söyleyebileceğim tek şey belki de hislerimi anlatacak şey şu """ BEN YAŞAMAYA 2 SENE ÖNCE BAŞLADIM.. ARTIK ALDIĞIM HER NEFES BENİM İÇİN DAHA KIYMETLİ... AYAKLARIM YERE DEĞMİYOR,KANATLARI OLMAYAN BİR KUŞ GİBİYİM... AMELİYAT MASASINDA BIRAKTIĞIM KALEM1981 YERİNE GÖZLERİNİN İÇİ HER AN GÜLEN BİR KALEM1981 VAR ARTIK.... HAYAT YAŞANILASI BİR YERMİŞ... MUTLU OLMAK O KADAR DA ZOR DEĞİLMİŞ..."""""

Canım ya senin kanatların var uç yahu :)

:) elbette protez yaptirdigin icin pisman degilsin ama ben onu sormamistim. almeliyat olmadan once uzun yillar bu konuda arastirma yaptigina pisman misin? yani keske hic arastirmadan zaman kaybetmeden protezlerimi taktirsaymisim mi diyosun?

Şimdi yazdığın diğer başlıklara da baktımda sen gayet güzel herkes hakkında bilgi sahibisin. Hani ben bile bu kadar zamandır buradayım bu kadar bilgim yok tek tek kişilerle ilgili :)

Eski üyeliğini iptal ettiren tanıdığım bir isim misin ? Bunu merak ettim açıkçası.

Bir de ameliyat olmayı istemeyip sırf vakit harcamak için buraya gelenler var.
Kimi ticari amaçla geliyor haliyle bende ilk etapta bakarken acaba? soru işareti oluşuyor.

Dürüst olayım burcu102008 isimli üyenin aslını astarını anlayamadığım için biraz sert yazmıştım.

Her şeyin başı güven.

öyle sert yazdığın için açıkçası ben de sana çok kırıldım..Neyin aslını astarını anlayamadınız anlamadım..Her neyse ben Barış beye karar verdim ve bu yüzden de onun hastalarıyla birebir iletişim içinde olmak istedim hepsi bu.Siz yardımcı olmasanız da Dila sağolsun her konuda yardımcı oldu şuan Barış bey yurtdışında olduğu için sevin hanım randevuyu pazartesi verecek ve ekim başı da ameliyat olcam inş..Hala inanmıyorsanız barış beyin yanına gittiğimde siz de gelin tanışalım:) Ama gerçekten hala kırgınım...
Şimdi yazdığın diğer başlıklara da baktımda sen gayet güzel herkes hakkında bilgi sahibisin. Hani ben bile bu kadar zamandır buradayım bu kadar bilgim yok tek tek kişilerle ilgili :)

Eski üyeliğini iptal ettiren tanıdığım bir isim misin ? Bunu merak ettim açıkçası.

Kimi ticari amaçla geliyor haliyle bende ilk etapta bakarken acaba? soru işareti oluşuyor.

Dürüst olayım burcu102008 isimli üyenin aslını astarını anlayamadığım için biraz sert yazmıştım.

Her şeyin başı güven.

öyle sert yazdığın için açıkçası ben de sana çok kırıldım..Neyin aslını astarını anlayamadınız anlamadım..Her neyse ben Barış beye karar verdim ve bu yüzden de onun hastalarıyla birebir iletişim içinde olmak istedim hepsi bu.Siz yardımcı olmasanız da Dila sağolsun her konuda yardımcı oldu şuan Barış bey yurtdışında olduğu için sevin hanım randevuyu pazartesi verecek ve ekim başı da ameliyat olcam inş..Hala inanmıyorsanız barış beyin yanına gittiğimde siz de gelin tanışalım:) Ama gerçekten hala kırgınım...

Evet içimde kalmıştı tutmak istemedim bir an kendimi sert yazdım farkındayım ama amacım kırıcı olmak değil.

Hikaye bir kişilik çıkması o kadar rutinim haline geldi ki bunu açıkça söylemek istedim.

Şaşırdığım nokta Barış Bey İngiltere'de bunu biliyorsun. Sen gerçek bir kişi olda. İstediğin doktora karar kıl ben her halukarda destek veririm.

canım gönderdiğin msja ordan cevap yazamadım daha yeni yeni anlayabiliyorum bu siteyi..Önemli değil ne yapalım yanlış anlamışsın:) Tabi ki sana hak veriyorum inan ben böyle sitelerde vakit geçirmeyi hiç sevmeyen biriyim zaten üniversite öğrencisiyim ve özel ders verdiğim öğrenciler var internete girecek vakit dahi bulamıyorum istanbulda olduğumda şuan hala tatilden dönmediğim için rahatım bu konuda..ben zaten barış beye öncesinde karar vermiştim o da memorial da çalıştığı ve ordaki herkesiin güvenini kazandığı için.Daha önce memorial da göz ameliyatı olmuştum ve doktorların hastanenin ilgisi çok memnun etmişti beni.Şimdi ameliyatlarını ACıbadem fulya da yapıyormuş keza acıbadem de çok çok iyi bir hastane olduğu için hiç tereddüt etmedim.sonra bu siteyi ve sizlerin barış bey hakkındaki olumlu yorumlarını okumakta beni ayrıca mutlu etti..Bakalım artık hayırlısı madden ve manen hazırım şimdi barış beyin dönmesini bekliyorum randevumu alınca ilk sana söylicem şüphen kalmasın diye:)

canım gönderdiğin msja ordan cevap yazamadım daha yeni yeni anlayabiliyorum bu siteyi..Önemli değil ne yapalım yanlış anlamışsın:) Tabi ki sana hak veriyorum inan ben böyle sitelerde vakit geçirmeyi hiç sevmeyen biriyim zaten üniversite öğrencisiyim ve özel ders verdiğim öğrenciler var internete girecek vakit dahi bulamıyorum istanbulda olduğumda şuan hala tatilden dönmediğim için rahatım bu konuda..ben zaten barış beye öncesinde karar vermiştim o da memorial da çalıştığı ve ordaki herkesiin güvenini kazandığı için.Daha önce memorial da göz ameliyatı olmuştum ve doktorların hastanenin ilgisi çok memnun etmişti beni.Şimdi ameliyatlarını ACıbadem fulya da yapıyormuş keza acıbadem de çok çok iyi bir hastane olduğu için hiç tereddüt etmedim.sonra bu siteyi ve sizlerin barış bey hakkındaki olumlu yorumlarını okumakta beni ayrıca mutlu etti..Bakalım artık hayırlısı madden ve manen hazırım şimdi barış beyin dönmesini bekliyorum randevumu alınca ilk sana söylicem şüphen kalmasın diye:)

Ters bir tepkimeylede olsa anlaşmış olmamıza sevindim :)
Bu arada Memorial benim iki ameliyatımı da olduğum hastane (göğüs+burun). Göz bölümüyle ilgili bana önerebileceğin bir isim varsa inan sevinirim orada üç doktor var biri bayan. Ama tercih yapamadım aralarından.

Hakkında hayırlısı olsun ne diyim. :)

Canım kesinlikle Mustafa Temel derim başka birini tavsiye etmem sana bu konuda.İşinin ehli bir doktor..Ben şalazyon ameliyatı oldum kendisine halk arasında gözde arpacık diye bilinen sağ gözümün altında kist gibi bir şey olmuştu..Benim kuzenim memorial in bir departmanında müdür..Onun tavsiyesi ile mustafa temel le görüşmüştüm ben de..lokal anestezi ile oldu ameliyatım.Çook iyiydi yani kesinlikle tavsiye ederim kendisini.
Ters bir tepkimeylede olsa anlaşmış olmamıza sevindim :)
Bu arada Memorial benim iki ameliyatımı da olduğum hastane (göğüs+burun). Göz bölümüyle ilgili bana önerebileceğin bir isim varsa inan sevinirim orada üç doktor var biri bayan. Ama tercih yapamadım aralarından.

Hakkında hayırlısı olsun ne diyim. :)

Çok teşekkür ederim hemen aradım randevu için ilk etapta görüşme ücreti var ne yazıkki yapılacak test ve işlemlerle daha da artacak bu rakam. :( Lokal anestezi ile ameliyat olmanda güzel. Sevindim buna.

evet maalesef memorial her bölüme muayene ücreti istiyor canım :S ben özelden niye msj gönderemediğimi anladım 100 msj olmadan gönderemiyormuşum o yüzden yine burdan yazıyorum..halamın kızı da gözlerini çizdirdi kendisine 4 5 yıl oldu bende 2 sene önce ameliyat olmuştum kendisine bende kuzenim de çok memnunuz..Kendi telefon numarası vardı bende ameliyattan çıktıktan sonraki gün 5 10 defa aramıştım artık gözümün bandajını çıkarın diye her aramamda ayrı bi ilgiyle konuştu.Eğer kartını kaybetmediysem bi bakıp sana cep telini yollayabilirim istersen arayıp ameliyat ücretini falan sorarsın.
Çok teşekkür ederim hemen aradım randevu için ilk etapta görüşme ücreti var ne yazıkki yapılacak test ve işlemlerle daha da artacak bu rakam. :( Lokal anestezi ile ameliyat olmanda güzel. Sevindim buna.

buldum kartını canım gönderiyorum numarasını xxxx..Göz için iyi bir doktor olması da çok önemli.Mustafa temel i gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burcucum baştaki kabalığım icin kusurama bakma hakkaten şu an çok mahçup oldum.
İlgin için teşekkürler. Özelden yazdım sana. :71:

Önemli değil canım benim..Haklısın burda yazınca konu dışına çıktığımız için arkadaşların tepkisini almayalım :) mail gönderdim ben sana..Ordan iletişimde oluruz.Görüşürüz canım.

bu arada mailim geldi sana dimi :)

Evet canım geldi ama ben sana siteden mesajla döndüm bilgine ;)

Teşekkürler yahu yok böyle durum. Ameliyatınla ilgili sürecin takibim altında bilesin. (Kendimi affettirmem lazım :)) )
Sorularını özelden tüzelden alabilirim yine yeni yeniden. :71:

Randevu tarihini pazartesi netleştirince sevin hanımla, bir sürü sorum olacak barış beyin yanına gitmeden :)))
Evet canım geldi ama ben sana siteden mesajla döndüm bilgine ;)

Teşekkürler yahu yok böyle durum. Ameliyatınla ilgili sürecin takibim altında bilesin. (Kendimi affettirmem lazım :)) )
Sorularını özelden tüzelden alabilirim yine yeni yeniden. :71:

Her şeyin başı güven.

:) hayır canım eski üye değilim. aslında bu benim hayatımda bir foruma ilk üyeliğim. ama sana şunu söyleyeyim. burda meme estetiğinde, 44 sayfa konu var anasayfada. ve ben bu 44 sayfadaki bütün konuları , her konu içindeki onlarca sayfayı, her sayfadaki onlarca mesajı tek tek okudum. hani mesela senin açtığın "oralet meme estetiği ameliyatı" konu başlığında 192 sayfa var ya, ben bunun hepsini her mesajı okudum. ve bunu bütün konu başlıkları için yaptım. bu arada sadece okumadım. her üyenin ameliyatıyla, her doktorla, her protezle , her hastanın memnuniyetiyle ilgili not tuttum :) not tutma işlemim bittikten sonra da üye olmaya , kafamdakileri sormaya karar verdim. işte benim hikayem..

Oraletim günaydın:)Papatyam nasılsın ,ayran içtik ayrımı düştük:)Çok ösledim valla seni.Öğlen seni arıcam fakat bir aksilik çıkarda arayamam diye burdn da yazıyım dedim.Akşama buluşmayı düşünmüştük ya,bu muhteşem birleşmeyi pazar akşamı yapsak olurmu yahu?

Back