ah ah ah..neden ben bu forumdaki kimseyi inandıramıyorum bu ameliyatı gerçekten istediğime? :) benim gibi hiç göğsü olmayan her kadın harika göğüslerin hayalini kurar. yani bu ameliyatı olmak için yeterince sebebim var zaten, aramama gerek yok. bu hayalin peşinde, ameliyatın olumlu taraflarını görerek, sadece doktorların bana anlatmayı seçtiği risklerle yetinerek protez taktırmak kolay. paran varsa gerisi gelir.
benim için önemli olan, bu ameliyatı olmamak için sebebim var mı? evet var.ama bunlar ne? tamam bunların hepsini öğrendim ve hala protez taktırmak istiyorum. peki seçeneklerim neler? damla mı yuvarlak mı, pürüzlü mü pürüzsüz mü, kasaltı mı kasüstü mü kas zarı altı mı dual plane mi (bu arada dual plane nin de 4 ayrı seviyesi varmış. dual1-tamamen kasaltı dual4 -minimum kasaltı), dolgu maddesi silikon mu, hidrojel mi, kılıfı silikon mu poliüretan mı titanyum mu...bunlar hakkında edinebildiğim kadar bilgi edinip, sonradan bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum. elbette ki doktorum bana en iyi protezi seçmemde yardımcı olacaktır ama olumsuz bişeyle karşılaştığımda doktorumu değil kendimi suçlamayı tercih ederim. benim tercihimdi, ben istedim, kısmet böyleşmiş derim.
işte bu sebepler yüzünden bu kadar soruyorum. sonuna geldiğimde bütün riskler eğer kabul edebileceğim bir aralıkta olursa , içime sinen bir doktor ve protez bulursam bir dakika bile durmam. ama bu protezler yüzünden hasta olacağıma ya da hayalimdeki göğüsleri elde edemeyeceğime inanırsam bu yolculuk orda biter benim için.
bu sırt üstü yatıldığında, yuvarlak protezlerin anatomik göre daha doğal durduğunu söyleyen siteyi arama motoruna "how anatomic are anatomic breast implants" yazıp ilk çıkan link e tıklarsan görebilirsin. burda da biraz alıntı yapayım. okumak isteyenler burdan da okuyabilsin.
"..So what happens when a woman lies down? Well, the anatomic implant remains “anatomic,” i.e., it maintains it’s teardrop shape. The problem is, you don’t always want that when you lie down. Natural breasts fall to the side when a woman lies down, so ironically, the anatomic implant is less anatomic when a woman is lying down. And what about the round implant? Because it has less of a framework then the anatomic implant (which is what keeps it anatomic), the round implant, once again, responds to the forces of gravity and more closely mimics the natural breast. They found, quite remarkably, that the round implant falls to the side much more then the anatomic.
In fairness, it should be pointed out that, with time, some women have had “dishing out” of their round implants (i.e., they become wider and flatter with time) to a greater extent then the anatomic implants do. Anatomic implants, however, because they’re textured and have more of a framework, remain stiffer then many round implants, particularly smooth ones.
In sum, therefore, when you use the term “anatomic” you may need to be prepared to define it carefully. DO you mean anatomic on a flat surface like a table, or in a woman? In views of the above, one could definitely argue that the round implant is actually more anatomic then the anatomic implant."
Alan Engler, M.D., FACS
Article Courtesy Alan Engler, M.D., F.A.C.S.
ALINTIDIR...