İzlerin iyileşme süresi kişinin yapısına göre değişiyor ama farklı bir durum oluşmadıkça (bendeki pigment durumu gibi) 1.yılda tamamen geçiyor veya belli belirsiz kalacak kadar silikleşiyor. Genelde meme kıvrımında kaldığı için karşıdan bakıldığında rahatsızlık vermeyecek bir şekilde kalıyor. :)
Selam,
Bu arada bu konu ile ilgili barış bey in facebook sayfasında televizyon kanallarında bu konu ile ilgili çok güzel röportajları var izlemenizi öneririm.
Sağol Leylacim, sanırım şuanda bakamam yazdığım mesaj sayısı yeterli değil, ama arkadaşlık isteği gönderirim poisa'ya.. çok merak ediyorum sonuçları gerçekten. nette hep yabancı doktorların resimleri var. ve açıkçası daha çok beğenmediğim sonuçlar onlar, çok yapay duruyor.
bende şuanda bilgi topluyorum, aynı anda da maddi durumumun uygun olacağını bekliyorum. ve tabiki kızların hikayelerin merakla okuyorum :)
Sen ameliyat oldunmu?
leyla10 meslektaşız herhalde öğretmen misin bende 15 tatilde fırsat bulup ameliyat oldum.tabi forumdan öncelikle oraletcim o kadar güzel rehber oldu ki bu işe karar vermek için doğru yerdesiniz
henüz olmadım tatlım.ama oralet ve poisayı görünce öne çektim bu işi :)
kar kalksın ilk işim randevu almak olacak kısmetse.dağ başında görev yapıyorum yollar kapalı.
Linkin için teşekkür ederim Oraletcim :) yetenek olursa yaşın önemi kalmıyor tabi. mesajlarınızdan anladım ki sıra var Barış beye ameliyat için, önceden randevu almak gerekiyormuş.
Başka forumlarda araştırdığıma göre bazı doktorlar meme ucu kesisini tercih ediyorlar - iz tamamen siliniyormuş, ve emzirmeye engel olmayacağına 100% garanti veriyorlar. o yüzden kararsız kaldım, meme altında iz olursa bikiniden görünebilir diye.
Bu arada beni arkadaşlarına eklermisin, sonuçunu merak ettim :)
Selam,
Bu arada bu konu ile ilgili barış bey in facebook sayfasında televizyon kanallarında bu konu ile ilgili çok güzel röportajları var izlemenizi öneririm.
Meme altı kesisi kaç santim oluyor acaba? Ve sana takılan protezin adın biliyormusun?
Çok sorum var kusura bakma
Canım fikir edinmen için teklifini kabul ettim. Bakarsın :)
Barış Bey'in kendi web sitesinde irtibat adresleri var uygun bir tarih için randevunu alırsın.
Meme ucu kesisi ne kadar iyi yapılırsa yapılsın süt bezleri azda olsa zarar görüyor diyor doktorlar.
Emzirmeye zaten engel olmuyor protezler bu konuda garanti verildiği doğru
His kaybı yaşayabilme riski diğer yöntemlere göre çok daha fazla oluyor.
Alıntıdır:
Op.Dr.Barış Çakır
Koltukaltı:
* İz konusunda avatajlıdır.
* Kanama kontrolü zor yapılır.
* Genellikle kas altı plan için kullanılır Zor bir tekniktir.
* Meme altı hizasını ayarlamak kolay değildir.
Meme başı:
* İz iyi kamufle olur.
* 2.Süt bezlerinin içinden geçildiği için, süt bezlerinin bazıları zarar görür.
* Kapsül kontraktürü ihtimali daha fazladır.
* Kesi bölgesinde az da olsa his kaybı olur.
Meme altı:
* Meme protezinde en iyi görüşe sahiptir.
* Kanama kontrolü daha iyi yapılır Kas zarı teknik, en iyi meme altı çizgiden yapılır.
* Memenin en önemli bölgesi olan meme başında iz yoktur ancak denizde, bikini yukarı kayarsa iz görünebilir.
* Hasta ayakta dururken, hastaya karşıdan bakan birisi bu izi göremez, sütyenin izi içinde kalır
Alıntıdır:
Op.Dr. Uysal :
Meme altı kesisi,
Meme dokusuna hiç dokunmadan protez yerleştirilebilir. Meme dokusuna ve süt kanallarına dokunulmaması nedeniyle enfeksiyona bağlı kapsül kontraktürü riskini azaltır.
Meme başı çevresi kesisi,
Meme altı kesisine göre izin belirgin olma olasılığı çok daha azdır ve derinin ince ve renkli olması nedeniyle buradaki izler fark edilmezler. En önemli dezavantajı süt bezleri ve kanallarının kesilmesi nedeniyle burada yaşayan bakterilerin protezi düşük düzeydede olsa enfekte etme olasılığı ve enfeksiyona bağlı kapsül kontraktürü olasılığını artırmasıdır. Meme başı çevresi kesisi meme başında kalıcı his bozukluğu yaratmaz, süt bezleri ve süt kanallarının en fazla %20 sini etkiler ve doğum sonrası süt vermeyi engellemez. İz konusunda hassas olup, jell dolu silikon protez isteyenler için önerilir.
Koltuk altı kesisi,
Memesinde hiç iz istemeyenler için ideal kesi yeridir. Koltuk altı kıvrımında yapılan 1,5 cmm lik kesi zamanla hiç iz bırakmamaktadır. Dezavantajı sadece serum dolu protezler kullanılabilir ve sadece kas altına konabilir.
oralet canım benim çok saol baktım mailine.11 inde kontrolüm var sorarım doktoruma da ilacı. şimdilik bepanten sürüyorum kremini iyi yumuşatıyo iz yerlerini. ama izlerin iyileşme sürecini de hızlandırırsam tam süper olacak
Arkadaslar ıstanbulda onerebılecegınız hastane doktor varmı?
Fıyat aralıkları nedır? Amelıyat sonrası nasıl cokmu agrılı cok ıstıyorum ama cokta korkuyorumbana yardımcı olun lutfen..
yok canım ben devlet hastanesinde ameliyat oldum ama barış bey in mutlu ettiği hatunların tecrübelerinden faydalandım diyebilirim. onları okadar mutlu etti ki onların enerileride bize yansıdı ve cesaret verdi bende gıyaben teşekkürlerimi sunuyorum:) barış beye oraletcimi,poisayı bu kadar mutlu etmeseydi bize kim rehber olacaktı demi
Teklifini kabul ettim=)MUMUcum teklifimi kabul edermisin, fikir edinmek için resimlerini bakmak isterdim :93:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?