• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oralet Meme Estetiği Ameliyatı

kızlaaaaaaar, tek tarafıma bişey oldu .
oksururken içinde bı bosluk olustu sankı . yanı hava olan bı bosluk oluyor, sanki hava var orda. oksuremıyorum , korktum .

Canım bende mem ucu kesisini tercih ettim.Ama ben evliyim,iki çocuk dogurdum,dahada çocuk düşünmüyorum.Doktorum emzirmede bir miktar süt kaybı yaşarsın demişti,ama artık çocuk istemedigim için sorun olmaz dedim.His kaybı konusundada kesinlikle his kaybı yaşamayacagımın garantisini verdi doktorum.Tabi his kaybı çok önemli,zaten yapay bir şey geliyor birda hissizlik olursa çok kötü bence.Ama doktorum öyle söylediyse vardır bir bildigi.Ben 14 şubatta ameliyat olucagım,inşallah iyi ,başarılı bir operasyon geçiririm.Sende bir an önce ameliyatını olur kurtulursun bu sıkıntılı dönemden inşallah canım.:54::29:
bana da bir doktor his kaybı doktorun beceriksizlikliğinden, sinirlere zarar vermesinden olur dedi. sen ameliyatını oldun sanırım şimdi, çok geçmiş olsun, umarım herşey yolundadır. kime ameliyat oldun bu arada?

bana da bir doktor his kaybı doktorun beceriksizlikliğinden, sinirlere zarar vermesinden olur dedi. sen ameliyatını oldun sanırım şimdi, çok geçmiş olsun, umarım herşey yolundadır. kime ameliyat oldun bu arada?

Doktorum Hasan Fındık canım.Meme ucu his kaybı olmayacagına dair garanti verdi doktorum.Bu bana çok güven verdi.Henüz 2. günüm,ama meme ucuma dokununca bile his var:66::nazar::nazar:Kesinlikle doktor tecrübesi diyorumve noktayı koyuyorum.:9:

oksururken içinde bı bosluk olustu sankı . yanı hava olan bı bosluk oluyor, sanki hava var orda. oksuremıyorum , korktum .

Canım sakin ol bu forumun en eskilerindensin ama çok tezcanlısın :))

İlk ay hava kabarcığı, hatta su sesi gibi şeyler hatta kıpırtılar hissedebilir, duyabilirsin. Bu durum da geçici sadece sana alışmaya çalışıyor ona biraz zaman tanı :))) Mumu02'ye sor bak. Ondada olmuştu ve çok araştırmıştı çok yazmıştı hatta burada sonra geçti, bir çok kişide oluşan bir durum ve geçici hatta için rahat etsin

"...ameliyattan sonraki erken dönemde eğer içinde hava kalırsa hafif bir çalkantı sesi gelebilir. İlerleyen zamanda bu durum geçecektir...."

Sıkıntı yok dostum normal süreçtesin :)

makigosan bugün ameliyat oluyor değil mi. ne yaptı acaba. inşallah iyidir. kime ameliyat oluyordu o. ya bak bir süre ayrı kaldım olaylara fransız kaldım :(((

Evet canım ameliyat olmuş olmalı sesi çıkmıyor hatunun :)
Ben işin içindeydim ama en son kime karar verdi bende bilmiyorum yazmadı galiba ameliyat telaşından onu sormadım bak :)) Geldiğinde kendisi anlatır güzel güzel :))))

ayyyy canım benim sabırsız arkadaşım...:3: boşluk filan oluşmamıştır merak etme yahu..herşey kontrol altında don't panic

ayyyy canım benim sabırsız arkadaşım...:3: boşluk filan oluşmamıştır merak etme yahu..herşey kontrol altında don't panic

ayyyyy gülme aldı beni.. ne tuhaf insanlar olduk çıktık şu ameliyatla birlikte yahu..
önceden banyodan banyoya aynada görürsem ancak baktığım,hatta küçüklüklerine sinir olduğum için genelde bakmadan geçtiğim göğüslerim artık hayatımın tam orta yerinde..
yok sağına bişey mi oldu, yok ses mi geliyor, şurası hissiz gibi mi ne, yok şurası hafiften dalgalı gibimi acabamıki... hepimizde bir telaş bir telaş bir soru bin soru...
ne önemli oldular artık değil mi :)

ayyyyy gülme aldı beni.. ne tuhaf insanlar olduk çıktık şu ameliyatla birlikte yahu..
önceden banyodan banyoya aynada görürsem ancak baktığım,hatta küçüklüklerine sinir olduğum için genelde bakmadan geçtiğim göğüslerim artık hayatımın tam orta yerinde..
yok sağına bişey mi oldu, yok ses mi geliyor, şurası hissiz gibi mi ne, yok şurası hafiften dalgalı gibimi acabamıki... hepimizde bir telaş bir telaş bir soru bin soru...
ne önemli oldular artık değil mi :)

Hem hayatımınızın hemde vücudumuzun ortasında konuverdiler :)))))
:16::16::16:

:9:Bende bugün hissettim,sag kolumu havaya dogru kaldırınca içindeki kurbaga vvvrrraklıyor:9::9:,hiç telaş yapmadım sayenizde kızlar,bunlar normal yani:9::9: Kendi kendime gülecegim geldi birden ayoll...:9::9:

:9:Bende bugün hissettim,sag kolumu havaya dogru kaldırınca içindeki kurbaga vvvrrraklıyor:9::9:,hiç telaş yapmadım sayenizde kızlar,bunlar normal yani:9::9: Kendi kendime gülecegim geldi birden ayoll...:9::9:

Canım bundan sonra hep gül zaten :)) :79::80::81:

Sürecin her anında tadını çıkarmak lazım değişik bir deneyim hepimiz için :)

Aynen öyle oraletcigim,bugün o sesi duyunca hiç paniklemedim,inan onu yaşamak bile güzel bir duyguydu,belki diger arkadaşlara garip gelecek ama öyle gerçekten.Kızımın yanına gittim,aynı hareketi yaptım,sesi duyup dumadıgını sordum,sesi duydu ve -Annneeeee o ne yaaa..diye bir çıglık attı,korkma kızım onlar benim misafirlerimin baana verdigi ses dedim,biz onlarla sesli sesli konuşuyoruz dedim:60:Böyle mutluluklar bile çok güzel,gerçektende.:69:

Aynen öyle oraletcigim,bugün o sesi duyunca hiç paniklemedim,inan onu yaşamak bile güzel bir duyguydu,belki diger arkadaşlara garip gelecek ama öyle gerçekten.Kızımın yanına gittim,aynı hareketi yaptım,sesi duyup dumadıgını sordum,sesi duydu ve -Annneeeee o ne yaaa..diye bir çıglık attı,korkma kızım onlar benim misafirlerimin baana verdigi ses dedim,biz onlarla sesli sesli konuşuyoruz dedim:60:Böyle mutluluklar bile çok güzel,gerçektende.:69:

:))) Özellikle uçak yolculuğu ameliyattan hemen sonra yapanlarda çok sık rastlanıyormuş bu duruma. Sizler için nette biraz gezintiye çıktım:

- Slikon meme protezi ameliyatı sonrası uçak yolculuğu veya dalma sporu (scuba diving) yapılabilir mi?

Evet. Basinç degisiklikleri ameliyat bölgesinde kasilma-gevseme hareketleri yaratabilir. Ayrica protez içinde küçük hava kabarciklari olusumuna neden olabilir. Protezlerde hava kabarcik hareketi ve su hareket sesleri duyulabilir. Bu durum 24-48 saat içinde geçecektir.

- Slikon meme protezi ameliyatı sonrası ne zaman balenli (telli) sütyen giyilebilir?
3 ay sonra. Bu sürede vücut protezi bağ dokusuyla çevirir. Taktığınız telli sütyen iz yaparak meme formunun kalıcı bozukluğuna yol açabilir.

Arzum sürecin en iyi keyfini çıkaran sen olmalısın. Hiç kimsede bu şikayetler kalıcılığını bulmadı. Sizlerde de bulmayacak rahat olun yüzünüz hep gülsün yahu :))

Ama çamaşır konusuna dikkat ;) Ben hala sporcu sütyeninden vazgeçemedim çok rahatlar :)

Canım sakin ol bu forumun en eskilerindensin ama çok tezcanlısın :))

İlk ay hava kabarcığı, hatta su sesi gibi şeyler hatta kıpırtılar hissedebilir, duyabilirsin. Bu durum da geçici sadece sana alışmaya çalışıyor ona biraz zaman tanı :))) Mumu02'ye sor bak. Ondada olmuştu ve çok araştırmıştı çok yazmıştı hatta burada sonra geçti, bir çok kişide oluşan bir durum ve geçici hatta için rahat etsin

"...ameliyattan sonraki erken dönemde eğer içinde hava kalırsa hafif bir çalkantı sesi gelebilir. İlerleyen zamanda bu durum geçecektir...."

Sıkıntı yok dostum normal süreçtesin :)

evet ya çok tez canlıyım . ama çok garip bi his oraletcim ya. nasıl anatayım şimdi , hımmm:44:
kuvvetli öksürdüğümde , sanki protez oldugu yerden az ileri gidip eri geliyor orda da hava hissediyoum gibi yani yerinden ayrılıyor gibi. yaaa ameliyat oldugumu unuttum demek istiyorum artık ,çok panik bi insanım ben çünkü . bir de sağ taraftaki sertlik hala duruyor. sadece bir yerinde var bariz sert o da . etrafı normal yumuşaklıkta . neden olabilir acaba

evet ya çok tez canlıyım . ama çok garip bi his oraletcim ya. nasıl anatayım şimdi , hımmm:44:
kuvvetli öksürdüğümde , sanki protez oldugu yerden az ileri gidip eri geliyor orda da hava hissediyoum gibi yani yerinden ayrılıyor gibi. yaaa ameliyat oldugumu unuttum demek istiyorum artık ,çok panik bi insanım ben çünkü . bir de sağ taraftaki sertlik hala duruyor. sadece bir yerinde var bariz sert o da . etrafı normal yumuşaklıkta . neden olabilir acaba

:))) Panik yapma canım grip olduğumuzda bile vücudumuzun her yeri ayrı reaksiyon gösteriyor. Ki biz ameliyat olduk böyle geçici durumlarla karşılaşabiliyoruz. Benim de sol göğsüm daha geç iyileşip, yumuşamaya başlamıştı. Asimetri vardı o yüzden daha çok işlem görmüştü. Belki senin sağ göğsünle daha fazla çalışılmıştır. :) O sert bölgelere masaj yap canım elinle 1.ayına kalmaz sıkıntıların :)

:60::60::60: ayy hiç güleceğim yoktu vraklıyo haa:60: ben onu ilkten gırçlıyo diye tarif etmiştim:9: Yani yaklaşık 1 aylık biri olarak diyebilirim ki 1 aya o bütün tuhaf sesler geçiyor:92:

:))) Panik yapma canım grip olduğumuzda bile vücudumuzun her yeri ayrı reaksiyon gösteriyor. Ki biz ameliyat olduk böyle geçici durumlarla karşılaşabiliyoruz. Benim de sol göğsüm daha geç iyileşip, yumuşamaya başlamıştı. Asimetri vardı o yüzden daha çok işlem görmüştü. Belki senin sağ göğsünle daha fazla çalışılmıştır. :) O sert bölgelere masaj yap canım elinle 1.ayına kalmaz sıkıntıların :)

inşaallah :)
masaja devam

Oraletçim bana da söylemişler hep bir taraf diğerinden daha geç iyileşirmiş daha çok sızlarmış vs.. Panik yok yani arkadaşlar yola devam:10:

:))) Evet tam isabet ama Nip Tuck'ı ameliyat olduktan sonra izlemeye başladım :))

Doğallık gibisi tabiki yok ama şu da bir gerçek hayat çok kısa geçen sene hayatın kıyısından döndüm
şaka gibi ama bu sabahta yine bir kazanın eşiğinden döndüm..

Yani hayat kısa kendimi görmek istediğim gibi yaşamayı seçtim ben..
Sonuçta benim sevecek doğal bir göğsüm yoktu.. İyikide yokmuş, yoksa bu kadar güzel göğüslere kavuşamazdım sen bu ameliyatı olmadığın için beni anlayamazsın baktığımda, dokunduğumda bile yabancı bir cisim hissetmiyorum hep benimleymiş gibiler..
Şanslısın kendini bu halinle seviyorsun.. Ben kendimi esas şimdi seviyorum :))
Hayatımı naklettirdim ben bu ameliyatla.. Ve benim gibi bir çok kız var kanlı canlı öncesi sonrası hallerinin görüntü dışında MUTLUYUZ diyebiliyoruz. Ve ne mutlu bizlere :))

Tabiatta herseyin bir dengesi vardir.Insan eli degdiginde bu dengeyi degistirmeye calistiginda bu denge sasar ve tuhaf insanciklar turer.Nasil genetigiyle ugrasilan gidalarin,kirletilen havanin,sunilesen her seyin bizlere kanser, aci ,izdirapp seklinde geri gelmesi gibi....Eger daha buyugu daha iyisi diye bir sey ki degildir mesela ilacla sisirilmis tum cileklerin lezzeti ufak ama natural el degmeden buyumus cileklerden lezzetli degildir.Insanlar hayatlarina SADE lik kattiklari durumlarda daha mutlulardir.Surekli bir kuskuyla yasamak bir yasami, icinde duran bir nesne, guneslenirken ,yatarken, bir duvara carptiginda acaba patlayacakmi ufff ne garip bir musibet....YASASIN NATURALLIK...:emir_bebek:

Back