Bir silikonda olmazsa olmazlar (benim araştırdığım ve anladığım: diyeyim bilimsel bir açıklama değil)
PIP fabrikası kapandığı için yine beğendiği markalardan biri olan Nagor'u tercih ediyor Barış Bey, bunu sana da anlatmıştı.
Silikon kayar mı ? Gibi çok sorular vardı. Ben de araştırdım en iyi silikonun küçük pütürlü yüzeyi olan silikonların olduğunu öğrendim. Bu pütürlü yüzey sağlam bir şekilde konulduğu bölgede tutunduğu için kayma gibi bir durum söz konusu olmuyor. PIP te bu pütürlü yüzeyi pek farketmiyorsun dokunduğunda, bence Nagor bu konuda daha iyi bir protez. Benim düşüncem tabi. Ebat boy, büyüklük vs. gibi teknik açıdan bilemiyorum tabi.
Nagor da üç çeşit profil mevcut.
Yüksek (göğüs yapısı hiç olmayanlara uyguluyorlar alt tabandan daha yüksek ve daha dolgun durmasını sağlıyor olmayan göğüs dokusunu tamamlamış oluyor)
Orta (göğüs dokusu az da olsa olanlara uygulanıyor, yüksek profil konulduğunda patlayacakmış gibi duran acayip bir duruş sergilememesi açısından )
Sonuç olarak doğal bir duruş yakalayabillmek için bu seçeneklerden uygun olanı kullanıyor Barış Bey. Bir de düşük profil var onu nerde kullanıyor inan pek sormadım muhtemelen göğsü olanlarda kullanıyordur ki bu bizim ilgi alanımıza girmiyor
pass geçiyorum.
Nagorları sıraladık meme altındaki bölümün yüksek, orta ve düşük olarak duruşlarını gördüm. Netten de araştırabilirsin bunu eminim benim söylediklerimden daha net bilgiler edinebilirsin.
Şöyle söyleyeyim Barış Bey PIP diyor ama ben Nagor'u daha çok beğendim :) Hatta ilk elime aldığım Nagormuş dedim umarım benimki budur çok iyi bir proteze benziyor. Tarihlerimi ve cc değerimi öğrendi ve PIP taktığını söyledi. Nagor dese üzülmezdim yani :))