• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oralet Meme Estetiği Ameliyatı

Hahahah cnm benim sen 3 ay araştırıp 1 hafta sonra ameliyata girmişsin ben 2 yıl araştırdım ve sonunda gittim ben gittiğimde çarşambaydı aynı hafta cuma yani 2 gün sonrası ameliyat oldum. :D Güle güle kullan göğüslerini.

Merhaba kızlar bugün 12. gündü ve kontrole gittim. Herşey çok güzeldi. Barış Bey bile sonuca çok şaşırdı. Hemen fotolarda yerimi aldım:) Hatta cebinden bile videomu çekti. Sağdan soldan sıkıştır doğlallığı belli olsun falan diyodu. Artık sporcu sütyenine de gerek yokmuş Git cici cici sütyenler al dedi. Ama 3 ay yatarken göğüs üstünden bandaj takıcam. Oda göğüs çizgim aşağı taşındığından dolayı sanırım. Ben üzerine yatmaya korkuyodum daha doğrusu kıyamıyordum. Birşey olmazmış rahat rahat yatabilirmişim.Oh valla 12 gün geçti ve ben yarın spora geri dönüyorum hiç ameliyat olmamış gibiyim. Keşke önceden yaptırsaymışım. Burdan üşünler varsa kesinlik Barış Bey'e gidin diyorum. Dünde bi arkadaşım baktı benimkilere oda bayıldı. Dikiş izleri olmasa orjinal sanırdım dedi:)

Süper banada 15.günde artık süslü püslü sütyenler alabilirsin demişti ki hep diyordum desteksiz çamaşır, bikini hayal benim için diye.. :)Senin arkadaşının verdiği tepkiyi bende yakınlarımdan alıyorum, izler olmasa orijinal parçam gibi :D
İyi günlerde kullan şekerim :nazar:

Hahahah cnm benim sen 3 ay araştırıp 1 hafta sonra ameliyata girmişsin ben 2 yıl araştırdım ve sonunda gittim ben gittiğimde çarşambaydı aynı hafta cuma yani 2 gün sonrası ameliyat oldum. :D Güle güle kullan göğüslerini.

Vayy be sende kıdemli araştırmacılardanmışsın be canım :))

Ben biraz tezcanlıyım bir şey ya olur yada olmaz benim gözümde. Düşünüyorsam o an olmalı bi caydım mı bi daha yeltenmek güç olur bana. O yüzden hızlı ve kıvrak davranıp şükür ki Barış Beyle de karşılaşarak bu sorunu bitirdim.
Sende güle güle iyi günlerde kullan şekerim :) :nazar:

ORALET slm... benim bu siteyi bulmam tüm bu göğüs estetiği filan herşeyi okumam tam bir tesadüf ve daha okur okumaz ki işe bak forumda ilk okuduğum hem de baştan sona konu şu an yazıştığımız konuydu...
ve ben o ilk günden itibaren sırf senin bu tavrından etkilendiğimden olsa gerek hep "ben de ameliyat olucam ve Barış Bey e olucam" diyorum..
o güden beri neredeyse tüm sayfaları herkesin görüşünü okuyorum.. takipçiyim yani baya baya... sonrasında araştırdığım bir takım konularla birlikte yavaştan Barış Bey düşünceme gölge düştü . Neden dersen, op. dr. Teoman DOĞAN ın sayfasını okuyunca damla profilin KAS ZARI ALTINA uygulanmasının saçma olduğunu okudum.. !!!! bu da tabii ben de şok etkisi yarattı.. hem bu kadar tutulan bi dr. hem de adam bir başka süper estetik yapan dr.un yaptığı işleme bilmeden çamur atmış duruma geçmişti gözümde.. madem ki ben de kas zarı altından ve doğal olsun diye damla şeklinde istiyorsam , şimdi Teoman beyin dedikleri ne demek oluyordu?!?!?!
saçmalığını şurdan açıklıyo.. diyor ki " damla model kas zarı altına uygulandığında kas o modeli göstermez. yani damla şeklinin bir anlamı kalmaz. meme kası o şekli engeller" hadi bakalım.. al buyur burdan yak...
şimdi hangisi doğru... doğal olsun diye damla modeli yaptıralım diyoruz ama kas zarı altı en titiz ve iyi yöntem olduğu halde bu durumda işlemiyo...

bir çözüm ve hal çaresi istiyorum.... yine beni ikna et lütfen :(((

ORALET slm... benim bu siteyi bulmam tüm bu göğüs estetiği filan herşeyi okumam tam bir tesadüf ve daha okur okumaz ki işe bak forumda ilk okuduğum hem de baştan sona konu şu an yazıştığımız konuydu...
ve ben o ilk günden itibaren sırf senin bu tavrından etkilendiğimden olsa gerek hep "ben de ameliyat olucam ve Barış Bey e olucam" diyorum..
o güden beri neredeyse tüm sayfaları herkesin görüşünü okuyorum.. takipçiyim yani baya baya... sonrasında araştırdığım bir takım konularla birlikte yavaştan Barış Bey düşünceme gölge düştü . Neden dersen, op. dr. Teoman DOĞAN ın sayfasını okuyunca damla profilin KAS ZARI ALTINA uygulanmasının saçma olduğunu okudum.. !!!! bu da tabii ben de şok etkisi yarattı.. hem bu kadar tutulan bi dr. hem de adam bir başka süper estetik yapan dr.un yaptığı işleme bilmeden çamur atmış duruma geçmişti gözümde.. madem ki ben de kas zarı altından ve doğal olsun diye damla şeklinde istiyorsam , şimdi Teoman beyin dedikleri ne demek oluyordu?!?!?!
saçmalığını şurdan açıklıyo.. diyor ki " damla model kas zarı altına uygulandığında kas o modeli göstermez. yani damla şeklinin bir anlamı kalmaz. meme kası o şekli engeller" hadi bakalım.. al buyur burdan yak...
şimdi hangisi doğru... doğal olsun diye damla modeli yaptıralım diyoruz ama kas zarı altı en titiz ve iyi yöntem olduğu halde bu durumda işlemiyo...

Selamm POISA'cığım :)

Öncelikle benim sana ilk tavsiyem her iki farklı konuyu savunan bu iki doktorla görüşmen olacaktır emin ol birinden biri ağır basacaktır :)

Kas altı malum kasını kesiyorlar ve içine silikonu yerleştiriyorlar, bu yöntemle ameliyat olanlar inanılmaz ağrılar çekiyorlar ve bedenlerini geçtim kollarını günlerce hatta aylarca kımıldatmakta güçlük çekiyorlar, mutlu olacağız diye girdiğimiz yoldan ağlayarak, üzülerek bitiryorlar bu yorucu süeci. Şu an kas altı yaptıran birine sorsan sana benim gibi kendi yönteminin doğruluğunu anlatacaktır :)
Ameliyat olan bizleri de ynlendiren doktorlarımız, Barış Bey'e sormuştum böyle böyle diyorlar başka doktorlar diye. Kendisi şunu demişti "Oralet Hanım biz doktorlar olarak kendi aramızda hala bunun tartışması sürdürmekteyiz, (yeni uygulanan bir yöntem yanılmıyorsam 4-5 yıldır tam uygulanıyor demişti yada bu sıklıkta yeni uygulanıyor)
doktorun alıştığı elinin uzmanlaştığı bir yöntem olur, hastasına bunu önerir, yeni bir fikre kapatır kendini yada başaramayacağını düşünür uygulamaktan çekinir, senelerce kas altı ameliyatlar yaptık sonra kas gibi önemli bir işlevi olan parçayı kesmektense kas zarı altına silikon koyma yöntemini uygulamaya başladık, bu yöntemle hasta hem daha az acı çekiyor, iyileşme süreci hızlanıyor ve ameliyat sırasında kan kaybı yok enecek kadar az oluyor. Hastalarım geliyor kas altı istiyorum diyorlar, bir insan neden daha fazla acı çekmeyi ister ki? Kas zarı altı yöntemi daha titiz ve dikkatli bir cerrahi operasyon gerektiriyor daha uzun sürüyor. (bu aşamada benim başlıca düşüncem şu oldu; sonuçta işimi yapmaya bakarım silikonsa silikon koy kas altına acı macı artık hastanın kendi isteğine kalmış niey kendimi yorup kas zarı altı yapayım ki? diyebilirdi bu yöntemi uygulayanlar, ) bir de bende göğüs dokusu varmış biraz bu sitede yazan arkadaşlardan göğüs dokusunun durumuna göre kas altı yada kas zarı altına dokturun uygun gördüğü yönteme göre ameliyat yapıldığını okumuştum. Demekki kas zarı altı saçma bir yöntem olsa diğer doktorlar da bunu uygulamaz. Bir de Memorial Hastanesi doktorlarını titizlikle seçiyor bu konuda Barış Bey'e bir + da oradan ekliyorum. (Patronum büyük bir sağlık kurumunun başında ameliyat sebebimi bilmesede benim için bilgi vermişti gerekseydi bu beni iyi bir isme yönlendirecekti. )
Barış Bey her iki yöntemle yapılan ameliyatın sonucunun aynı olduğunu söylemekte. Ben halimden memnunum, başka başka arkadaşlarda memnun o halde bu yöntemin işe yaramadığı tezi zaten çürümüş oluyor :)

Barış Bey şöyle açıklamış okumussundur muhtemelen bir de buraya yazayım ben :)

Ben silikonu nereye koyuyorum?

2002 yılında literatüre giren bir teknik olan subfasyal(kas zarı altı) planı kullanıyorum. Kas altı, meme altı ve dual plan gibi adı sık duyulmuş bir teknik değildir ancak avantajları fazla olması nedeniyle kullanımı artmaktadır. Dr. Seyhan Çenetoğlu’nun bir kongre konuşması sonrasında başladım.

* Memenin üstünde bulunduğu tüm kasların (pektoralis major, serratus anterior, interkostal kaslar, bazen rektus abdominis kasının üst bölümü) fasyaları ile kasların arasına koyulur.
* Teknik olarak, kas altı ve kas üstü tekniklerden daha zordur ve daha uzun sürer. (Yaklaşık 30 dakika daha uzun)
* Silikonun zaman içinde aşağıya kaymasını engeller.
* Silikonu, meme dokusundan ayırır ve silikon meme dokusuna temas etmez
* Hiç bir kas kesilmez.
* Kas kesilmesine bağlı fonksiyon kaybı ve ağrı olmaz.
* Kollar bele doğru bastırıldığında silikonlar hareket etmez yada yanlara doğru kaçmaz.
* Plajda, kolanızı, kendiniz uzanıp alabilirsiniz, gögüslerinizin hareket etmesinden endişelenmezsiniz.
* Meme başı sinirinin geçtiği meme yan tarafında, serratus kasının fasyasının altından ilerlendiği için, az kanama olur ve sinirin korunması kolaydır.

http://www.bariscakir.com/meme_buyutme.htm //Barış Çakır 'ın kendi web sitesinden alıntıdır.

Sonuç olarak bu aşamada önemli olan doktor seçimi, ameliyatta uygulanacak yöntem, ameliyatı hissetmiyorsun zaten onu pas geçiyorum :), ameliyat sonrası bakım.

Hepsi içine sinmeli, kafanı karıştırıyorsa eğer en güzeli konunun taraflarından görüş almak. Fikir sahibi olmak nihayetinde silikonu takıyorlar, istediğin ebatta büyütüyorlar, ne yazıkki ömürlük değil bunlar günün birinde çıkarmak gerektiğinde yeniden kasın kesilmesi, yeniden acı çekilmesi zor.

Teoman Bey'i bilmiyorum zamanında araştırdıklarım arasında olabilir belki hatırlayamıyorum şimdi, ilk ondan başla görüşmeye bence, zaten start verdikten sonra süre hızlı ilerliyor inan bi bakmışssın finish çizgisindesin göğüs farkıyla 1. olarak :D

Çok öpüyorum yarın Barış Bey ile randevum var 3.ay değerlendirme ve istişare toplantısı :D

Son düzenleme:
Arkadaşlar 3. ay içi kontrolum bugün bitti :)) Ne güzel yapmışım ya dedi Barış Bey video da çektik, haftalardır süren uğraşlarım sonucu erittiğim göbeğiminde katkısını unutmamam lazım tabi :D:D

Resimlerimizi çekildik süreci ve videoları izledik çok keyifliydi, resimleri bir de onun objektifinden görünce daha mutlu oldum.

Şu an hastaneden çıkmadım, gelmişken bir de dudaklarımı dolgunlaştırdık D:
Ufak bir burun operasyonu için de tasarım yaptık. Dudaklarımın uyuşukluğu geçsin diye biraz hastane PC sinde vakit geçireceğim bu esnada yazayım dedim. Barış Bey'in eli inanılmaz hafif sadece üst dudağıma az dolgunluk isterken cesaretle tamamını doldurttum :D Jessica Alba gibi dudaklarım var artık.
Uzunn bi müddet (6 ay kadar) dudak kalemi kullanmayacağım :)) Tek parlatıcı yeter ;)

Mrb Poisa. Ben sadece Barış Bey'le görüşüp yaptırdım ameliyatımı. Henüz 16 gün oldu. 3.gün işbaşı yaptım ve herşeyi kendim yapabiliyordum. 13. gün spora devam edip tenis maçı yaptım. Ne ağrı ne sızı var. Bilen arkadaşlarım izler olmasa ve sen söylemesen anlamayız diyorlar. Barış Bey'e sadece estetk doktoru olarak bakmamak lazım. Kendisi aslında rekonstrüktif cerrah. Yani estetik yanı sıra çoğunlukla doku nakli kaza sonucu deformasyn tamiri gibi şeyler yapıyor. Mayısda 7 göğüs ameliyatı yapmış ve çok fazla dedi bu rakam için. Bence ameliyatta sanat yapıyor :) Eğer amacın doğallıksa az acıysa Barış Bey'le mutlaka görüş derim. Seçim tabiki senin ama ben Barış Bey'in hatası olup mutsuz olan bilmyorum. Ameliyattan önce bu kadar mulu olacağımı bilsem çok önceden yaptırırdım. Beni gördükten sonra 2 arkadaşım ona göğüs biri de daha önce yapılmış olan burnunu yaptıracak.

ORALET ve OCEAN908 e ....

Oraletçiğim yazdıkların ve verdiğin zaman için tşk ederim.. evet yine beni ikna ettin hemen söyleyeyim :) zaten dedim ya bu işin içine ilk bulaşmama neden senin yazdıklarındı ve sonrası detaylı araştırma hala devam ediyor ama aklımda hep aynı isim ve hep aynı yöntem var-dı.. hala da aynı fikrimdeyim..

Ocean908 haklı olduğunu umarım bende görürüm.. istiyorum ama yine de mutlaka insanda bir takım çekinceler oluyor...bunu da normal karşılıyorum artık..

inşallah yanılmam,bu arada Oralet bir de bakmışsın bende senin yolundan gidip üst dudak operasyonu ile çıkıyormuşum çnkü aynı konudan bende muzdaribim :) ve ona nasıl bu kadar çabuk karar verebildin , sıvı mı enjekte ettiler ne yaptılar anlatsanaaaa bize deeeee :(((

artık hollywood yıldızlarından bi farkın kalmıycak he yakında senin.. ;)) güzelliğinin tadını çıkar... hoşça kal;)

Merhaba bayanlar,
kaszarı altına protez konan arkadaşlara bir sorum olacak. Kaszarı altına yeterince büyük protez konamıyor mu? Mesela 300cc 350cc 375cc fln kaszarı altına konan hiç duymadım? 175ccden fln bahsediliyor Çok küçük olmaz mı o zaman?
Ben bi kere ameliyat olduktan sonra ay küçük oldu diye bi daha ameliyat masasına yatmaya cesaret edemem ki:-( Zaten ameliyata cesaret etmek zor. ne olur beni bilgilendirin.

Arkadaşlar 3. ay içi kontrolum bugün bitti :)) Ne güzel yapmışım ya dedi Barış Bey video da çektik, haftalardır süren uğraşlarım sonucu erittiğim göbeğiminde katkısını unutmamam lazım tabi :D:D

Resimlerimizi çekildik süreci ve videoları izledik çok keyifliydi, resimleri bir de onun objektifinden görünce daha mutlu oldum.

Şu an hastaneden çıkmadım, gelmişken bir de dudaklarımı dolgunlaştırdık D:
Ufak bir burun operasyonu için de tasarım yaptık. Dudaklarımın uyuşukluğu geçsin diye biraz hastane PC sinde vakit geçireceğim bu esnada yazayım dedim. Barış Bey'in eli inanılmaz hafif sadece üst dudağıma az dolgunluk isterken cesaretle tamamını doldurttum :D Jessica Alba gibi dudaklarım var artık.
Uzunn bi müddet (6 ay kadar) dudak kalemi kullanmayacağım :)) Tek parlatıcı yeter ;)

oraletcim çok mutlu oldum canım istediğin sonuca ulaşmışsın,zaten barış beyi görmek insanı mutlu edip bi cesaret veriyo gerçekten,dudakların da dolmuş baksana,güle güle kullan hadi bakalım:) masaj için ve krem için ne dedi devam edicekmisin onlara?normal sütyen kullanmaya başalamışsındır bedenin kaç şu an değişim oldumu 3.ayda?bende cuma günü gittim kontrolüme birazdan paylaşıcam sizlerle:)

evet kızlar bende cuma günü barış beye yaklaşık ameliyattan sonra 20.gün oluyo sanırım kontrolüme gittim...beni görür görmez ee nasılsın mutlumusun dedi...hatırlarsınız ben ameliyattan sonra çok büyük oldu diye üzülüyodum hatta barış beylede paylaşmıştım bunu,ama 10.günden sonra şişlikler gidince bide biliyosunuz sporcu sütyeni biraz sıkıştırıyo bu seferde gözüme küçük görünmeye başladı bende tabi üzülüyodum bu duruma...barış beyle paylaştım bunu, barış bey bende bi sorun var galiba bi büyük bi küçük diyorum niye böyle diye:)oda bu durumla çok sık karşılaştığını söyledi gel bi bakalım dedi.neyse baktı büyüklüğünün ideal olduğunu söyledi ama ben bu sırada ısrarla gerçek fikrinizi söyleyin diyorum,sen farkındamısın çok güzeller bidaha yapsam yine aynı büyüklükte koyarım şüphen olmasın dedi:)beni o kadar rahatlattıki anlatamam size...artık sporcu sütyenini çıkar dedi herşeyi yapabilirsin dedi hatta...ama ben yan yatarken halen tedirgin oluyorum birazcık nedense...yalnız bana masaj olarak farklı bişey gösterdi yukarıdan aşağıya doğru baskı uyguluyacaksın dedi yani alt taraf geriliyo böyle yapınca günde yarım saat yap dedi ama ben sormayı unuttum ne kadar süre yapıcam 1 ay mı 2 ay mı diye:)zaten sorayım dediğim çoğu şeyi unutuyorum dışarı çıkınca aa şunu sormadım diyorum nedense:)resim felan çektik sonra...gerçekten barış bey çok iyi bi doktor bunun yanında mükemmel bi insan benim gibi zor beğenen ve pimpirikli bi insanı bile rahatlatıyo tek tek açıklıyo herşeyi,gerçekten pozitif bi enerji yayıyo sanki:)neyse bende onun tavsiyesine uydum bugün sütyen almaya gittim kendime:)tabi bedenimi tam bilmiyorum aldım her bedenden girdim kabine,en uygun olanı 90B oldu onun da yanında 34B yazıyodu neyse bi tane normal desteksiz aldım,yalnız desteklide denedim nasıl durcak diye merak ettim pek olmadı çünkü halen biraz sertler boşluk kalıyo gibi,bilmiyorum sizde aynı şey oluyomu?neyse ordan çıktım başka bi mağazaya daha girdim orda kızlar ilgilendi hatta ölçümü aldılar 34B dediler baya bi model denedim,bu sırada görüyo tabi benimle ilgilenen bayan beni sütyenle ,şimdiden anlaşılmıyo silikon olduğu:)ordan da yine bi desteksiz bitanede az destekli aldım yine ikiside 34B beden olarak...eve geldikten sonra kıyafetlerle denedim sütyenleri gerçekten güzel oldu büyüklüğü daha güzel belli oluyo, sporcu sütyeni toparlayıp sıkıyo çünkü,ama hala diyorum ki şöyle 34C de olabilirmiş sanki,gözüm doysun artık ne diyeyim:)barış beye 3ay sonra bidaha geleyimmidiye sordum çok şart diil dedi gelmeyebilirsinde,ben yine giderim ama...şimdilik böyle kızlar...

Nisan slm.. senikiler de hayırlı olsun.. göğsünü(!) gere gere sütyen seçmeye başlamışsın artık sıkılmadan kasılmadan... sere serpe şöölee ne güzel :)) ayy darısı başıma...

merak ettiğim şu oldu Oralet dahil sen de yok resimler yok masajlar şu şöyle bu böyle diyorsunuz da hadi tamam yattık masaya bi kere ameliyat olduk çaresi yok ama :) o ileriki safhalardaki masaj teknikleri ve aç bakiim... aaa çok güzel olmuşlar, bi de şurdan bakiimm öfff şahane duruyorlar.... yawww ben utanırım ki eminim sizde de aynı durumlar olmuştur, kasılmıyor musunuzzz yaaaw :??? nerden geliyo bu rahatlık, relax mod?? gitmeden önce bi vişne-votka mı çakıp gidiyorsunuz napıyorsunuz heee :pp

tekrar hayırlı olsun ama sevinciniz mutluluğunuz gerçekten sayfalardan taşıyo ,anlaşılıyo... darısı tüm bu sayfanın takipçilerine ;)

canım o yazıyı ben de okumustum. damlayı kas altına koymaktan bahsediyordu teoamn bey . kas zarı altı degil. ikisi farklı sey. yani ben okudugumda oyleydı gecen yıl. bir daha bi dikkatlı bak ıstersen kas altı yazıyor olmasın.

oraletcim bende meme buyutme ameloyatı olmk ıstyrm ama herhangı bı ız kalırmı ondan korkuorum. sende iz kaldımı cnm bilgilendirirsen cok sewınırım,.))

ORALET ve OCEAN908 e ....

Oraletçiğim yazdıkların ve verdiğin zaman için tşk ederim.. evet yine beni ikna ettin hemen söyleyeyim :) zaten dedim ya bu işin içine ilk bulaşmama neden senin yazdıklarındı ve sonrası detaylı araştırma hala devam ediyor ama aklımda hep aynı isim ve hep aynı yöntem var-dı.. hala da aynı fikrimdeyim..

Ocean908 haklı olduğunu umarım bende görürüm.. istiyorum ama yine de mutlaka insanda bir takım çekinceler oluyor...bunu da normal karşılıyorum artık..

inşallah yanılmam,bu arada Oralet bir de bakmışsın bende senin yolundan gidip üst dudak operasyonu ile çıkıyormuşum çnkü aynı konudan bende muzdaribim :) ve ona nasıl bu kadar çabuk karar verebildin , sıvı mı enjekte ettiler ne yaptılar anlatsanaaaa bize deeeee :(((

artık hollywood yıldızlarından bi farkın kalmıycak he yakında senin.. ;)) güzelliğinin tadını çıkar... hoşça kal;)

:)) Merhaba canım,

Benim bu siteye ilk adım atmamam sebep Barış Çakır'dı. Hiçbir fikrimin olmadığı bu ameliyatla ilgili "yahu araştırayım hatta abartıp görüşmeye gideyim bilgi sahibi olayım ondan sonra istersem yaptırmayayım, günün birinde kendime kızmayayım" diyerek Google'da yaptığım aramada ilk çıkan isim Barış Çakır'dı. İlk onun sayfasını inceledim terimler, yöntemler yabancıydı bana. Bir cesaret Barış Bey'in sitesindeki kutucuktan mail yazdım hatta maillerimde saklarım hemen burada da paylaşayım :)

"28 Aralık 2009

Barış Bey Merhaba,

İnternette bir sitede sizin gerçekleştirdiğiniz başarılı bir ameliyatın detaylarını okurken kendimle ilgili bilgi almak istedim.
Benim problemim küçük göğüslerimle. Ameliyatsız, iğneli kalıcı bir yönteminiz var mı? Şu an ameliyat fikrine kendimi pek hazır hissetmiyorum ama uygun bir yöntem bulabileceğimi düşünmekteyim. Bir de ameliyatlı yada (varsa) ameliyatsız fiyatlarınızı da öğrenirsem çok sevineceğim. Yeni yıla girmeden bu konuda bir adım atmak istiyorum. İyi çalışmalar. Oralet"

Yani soruma bakın neşteri kabul etmiyorum varsa iğneli bir yöntem istiyorum artık silikonu nasıl enjekte edecekse. Bu kadar bu konuya uzaktım hani hiç ama hiç fikrim yoktu, internetten bilgi namına kirlilikle karşılaşmamak içindi bu tabiki. Yoksa bir video izler nasıl yapıldığını sesli dinler yada öncesi sonrası bir şekilde bilgi sahibi olabilirdim fakat ben doktor üzerinde yoğunlaşıp bilgi almanın doğru olduğunu düşündüm.

"04 Ocak 2010
Oralet Hanım
Bu işin tek mantıklı yöntemi meme protezleridir. Dilerseniz geliniz ve damla silikonları inceleyiniz. Saygılarımla, Barış Çakır"

Bu maili geldiğinde ben dedim sadece görüşmeye gideceğim bilgi almak için, hastaneye ulaşıp asistanından en erken 13 Şubat 2010 tarihine gün alabildim. Gittim dedim ben ameliyat olmam da bilgi sahibi olmak istiyorum. Anlattı güzel güzel hatta silikon patlarsa ne olur demiştim silikonu kesip içini göstermek istedi bunu istemedim zaten karşılaması, güler yüzü, sempatik tavrı, konuya hakimiyeti kesinlikle kusursuzdu. İlk olarak oturduğumda bir kağıt kalem istemiştim. Dedim ki söylediklerinizi not alacağım, kağıdı dikeylemesine tam ortadan ikiye çizdim. Olumlu yönlerini sol, olumsuz yönlerini sağ tarafa yazacağım dedim. Böyle bir şeyi ilk ben yapıyordum galiba gülümsedi ve anlatmaya başladı. Benim eksik bilgilerim hatta hiç olmayan bilgilerim dolmaya başlıyordu. Kanser riski olur mu doğumda çıkarılmalı mı emzirebilir miyim şu bu sorularıma da sormadan cevap almaya başlamıştım. En önemlisi canım yanacak diye ödüm patlıyordu. En büyük korkum dayanamayacağım ağrılar çekmekti.
İnsanlar görüşmeye gitmeden önce yanlarında böyle bir göğüs istiyorum diyip resim götürüyorlarmış ben hiç düşünmemiştim bile bunu. Bu kadar hazırlıksızdım yani. Hani başlıkta diyorum ya 3 ay araştırdım diye o kadar bile yok 28 Aralık 13 Şubat aralığı :) Ben de bugün dikkat etmiş oldum D:

Sonracığıma baktı ben kağıda bir şey yazmıyorum her şey yeterince açıklığa kavuşuyor çünkü kağıdı kalemi aldı kendisi notlar almaya başladı. Benim söylediğim bu ameliyatı istiyorum oldu :D Zaten istiyodum da kendimi şartlandırıyordum önce öğreneceğim falan da filan da diye ama kendimi tanıyorum eğer konunun üzerinde durmazsam hayyyatta bir daha yaptıramazdım. Silikon denemeleri yaptık ben malumunuz destekli çamaşırla gidince çamaşır içine koyup deneyemedik. Üzerime yapıştırdık 290 ve 340 cc damla.
Ameliyat gününe kadar büyüklük konusunda karar verebileceğimi söyledi hatta Pazartesi erkenden getirmek kaydıyla silikonları verebileceğini söyledi ben istemedim. Yetiştiremezsem zor durumda bırakmak istemedim. Odasından çıktım asistanına uğradım ameliyat için gün istedim 5 Mart dedi kabul ettim yazdırdım adımı. Son 1 haftaya kadar iptal etme şansımın olduğunu söyledi. Şimdi işin stresli tarafı aileme söylemek kalmıştı :)
Annem istiyorsan yaptır dedi ama ameliyata girmemin ve canımın yanacak olmasından ötürü endişeliydi. TV'deki sabah programlarına konuk olan estetisyenleri kaçırmaz olmuştu hatta Barış Bey'i de izlemişti. Kafasında daha çok oturmuştu bu şekil "o kadar manken, genç yaşlı insan yaptırıyorsa demekki yapılabilecek bir şey, çok istiyorsan yaptır kızım" dedi bende anne sözü dinledim :))

15 Şubat gibi Barış Bey'in asistanıyla konuştum dedi ki bir hastamız ameliyat tarihini erteledi dilerseniz 25 Şubat Perşembe gününe sizi aldırabilirim ne dersiniz? Şimşekler çaktı gözümde şansıma yanımda patronum vardı, 25-26 Şubat için izin istesem verebilir misin dedim ? Olur dedi. Bende karşı tarafın gününü teyid ettim. Belki vazgeçer diye düşünen annem duyduğunda basbayağı şaşırmıştı.
Gün yaklaştıkça benim de heyecanım artmıştı. İşlerimi daha bir süratle yapıp ameliyat için gün saymaya başlamıştım. Son iki gün kala baktım KK bir sürü yorum var Barış Bey ile ilgili sonra bir de baktım KK ameliyat olup yazanlar da var. Sonra hızla siteye üye oldum, siteyi kullanmayı bilmemenin acemiliği özelden mesajlar atmaya başladım bir türlü yanıt gelmiyordu bende içten içe kızıyordum anlatsalar ne olacak şu bu diye.
Forum sayfasına 23 Şubat 2010 gecesi şunları yazıyordum

"Şu an yaptırdığı göğüslerden sorun yaşayan var mıı ???

1 gün sonra Barış Çakır a silikon yaptıracağım. Kas zarı altına damla düşünüyorum.

Önerilerinizi dinlemek isterim. Çekeceğim ağrı ve ameliyat sonrasında dikkat etmem gereken noktalar neler olur ?? İnanılmaz bir stres altındayım önemli konuları atlamak istemiyorum. En iyisi yaşayan bilene sormaktır diye düşünüyorum ;)

Hoşçakalın.
Oralet"

Meğer arkadaşlar cevap yazmış fakat ben maillerime bakıp cevap gelir düşüncesiyle bekle bekle dedim bu siteden bana fayda yok. :( paşşa paşşa ameliyata girip anlayacağız ne olup bittiğini. Güne güzel başlamıştım. Keyifli gittim aklımdaki tek şey ne olursa olsun sonunda istediğin gibi göğüslere kavuşabileceksin gerisini dert etme vsvs. diyip kendimi motive etmiştim.

Ameliyattan sonra farkettim ki 3 Martta farkettim ki cevaplar yazılmış, ben de cevap yazmaya başladım sonra baktım sitenin bir parçası olmuşum, hatta işime yarayan çok fazla forum sayfasına üye oldum. Keyifli bir süreçti ameliyat sırasında müzik ister misin demişti Barış Bey, çok sevinirim demiştim uyumaya başlarken fonda güzel bir müzik çalıyordu merak ediyorum neydi neydi diye :D

Her neyse ben konuyu unuttum başa sarayım :)) Barış Bey'e hangi durumlarda kas zarı altı yöntemini uyguladığını sordum, hatta benim yanlış bildiğim bir konuyu düzeltti. Ben bütün ameliyatlarımda kas zarı altını tavsiye ediyorum ve uyguluyorum dedi. Yani senin göğüs dokun var diye bunu seçmedik dedi, bana arşiv resimlerini gösterdi öncesi sonrası yaptıklarından, bir bayanın kaburgaları sayılıyor muhtemelen 30 ların üzerinde göğüs diyemem sarkmış deri tabakası var ama göğüs namına bir şey yok sırf kemik bakmak bile bir tuhaf yapıyor insanı bu kişiye bile kas zarı yöntemini uygulamış, titizlikle ilgili tamamen, Barış Bey estetik duruşa, vucuttakı orantıya da dikkat ediyor. Kadının sonraki göğüsleri görülmeye değerdi :) uuww dedim müthiş değişim!
Sonra sıra benimkilere geldi çekimler, video hatta biraz uğraştı sırada hastası yoktu diye resimli video sesli slayt yaptı daha bakmadım bile onlara flash belleğime attık, umarım açarken sorun yaşamam. "Ne güzel yapmışım dedi" daha da keyiflendi. Sonra sohbet ederken spor yapabilir miyim diye sordum geç bile kalmıssınız dedi. Kas altı olmadığı için mekik, yüzme ıvır zıvır dahil yapabilir mişim meğer :) Ben de çok söz dinleyen bir taraf vardır, sitede okuduklarımdan da kendime pay biçmiştim Barış Bey'e malum kışın ameliyat olduğum için sormamıştım bunları.
Konu döndü dolaştı üst dudağıma geldi önce de söylemiştim " Siz dudak dolgunlaştırıyor mussunuz bende üst dudağıma istiyorum" dedim. Alt dudağım kalın üst ince orantısız. Kalem kullanmayı da pek becerebilen biri değilim eşitleyemiyorum yada abartıyorum. Madem istiyorsunuz buyrun yapalım dedi azcık yapacaktık full doldurduk ama öyle abartılı değil 1 hafta sonra net halini alır dedi. Bakalım bekliyorum 1 hafta sonrasını. Bir de burun tasarımı yaptık. Kendimi baştan yaratıyorum - burun biraz şaibeli - bakalım :))
Hayatımın kalan kısmında kendimi görmek istediğim gibi görmek istiyorum. Kilit anahtarıyla atıldım ben bu işleme/işlemlere :)

Konuyu bağlayacağım yeri unutuyordum az daha, bana bir adres verdi biz doktorlar olarak bu siteden yararlanırız dedi burada kabul görmüş bir konu varsa bu denenmiştir, ispatlanmıştır dedi. Kas altı ( ben yanlış hatırlamıyorsam ) 40 yıldır uygulanan bir yöntem, kas zarı altı ise benim 2002 'den beri uyguladığım bir yöntem dedi.
İleri de kas zarı altına dönecek fakat bir alışmışlık olduğu icin doktorlarda kabul eden de olacaktı etmeyecekte. Biz bile kendi aramızda bu konuyu fazlasıyla tartışıyoruz dedi.

site: google: pubmed

arama: subfascial breast augmentation

Bu adresten yararlanabilirsiniz :))

Merhaba bayanlar,
kaszarı altına protez konan arkadaşlara bir sorum olacak. Kaszarı altına yeterince büyük protez konamıyor mu? Mesela 300cc 350cc 375cc fln kaszarı altına konan hiç duymadım? 175ccden fln bahsediliyor Çok küçük olmaz mı o zaman?
Ben bi kere ameliyat olduktan sonra ay küçük oldu diye bi daha ameliyat masasına yatmaya cesaret edemem ki:-( Zaten ameliyata cesaret etmek zor. ne olur beni bilgilendirin.

Merhaba cyberrella'cığım,

Büyük protez konuluyor hatta ben C.Tesi Barış Bey'e sormuştum. 375 cc protez takılan bir bayanın göğüslerini görmek isterim nasıl acaba demiştim. Kendisi doğal görüntüden yana olduğu için pek önermediğini söylemişti. Benim 290 cc takıldı 300 cc de olsa iyi olurdu diyorum. Bana 340 cc de takılabileceğini söylemişti ama ben doğal istediğim için bundan vazgeçmiştim. Yani 300 cc 350 cc hatta 375 cctakılabilir, fakat 375 cc vucut ölçülerine göre değişebilir. Vucut o ağırlığı yetirince kaldıramaya bilir :D ya da sonradan eklenmiş emanet bir parça gibi durabilir.
Şimdi göğüs altı örneğin benim için 75 olan biri için 175 cc olmasa da olur o ameliyat acısını çekmektense dolgulu sutyenle hayatıma devam edebilirim dedirtecek bir ölçü.
Bana 270 - 290 - 340 önermişti hatta 270'i kendisi elemişti bu çok küçük durur diyerek. 290 doğal 340 seksi durur demişti ama şu an da yetirince seksi duruyor :)) 340 benim yapıma fazla gelirdi bu da bütün dolaptaki elbiselerimin değişmesi anlamına gelirdi şu an çok sevdiğim kıyafetlerim olmuyor göğüs farkıyla :)) Bu bir taraftan sevindirici gerçi.
175 çok küçük, Barış Bey bütün ameliyatlarında kas zarı altı yöntemini yaptığını söyledi daha bu cumartesi, haliyle herkese 175-200 arası yapsa ona kimse gitmez bende böyle yazılar yazmadım muhtemelen :) Yani kiminle görüştün yada bilgi aldın bilmiyorum ama diğer doktorlar yüksek cc takabiliyorsa onlarda takabilmeli, yapıya göre değişir tabi mesela kiminin göğüs bölgesi geniştir kıyafetlerinde dekolte muhteşem durur ama çıplakken göğüs olmadığı anlaşılır böyle birine belki düşük cc yetebilir ama benim sana tavsiyem başka bir doktora gidip görüşmen. Sonuçta fikir sahibi oluyorsun birinin dediği diğerini tutmadığında o zaman karşılaştırma yapmaya başlıyorsun aklına yatanı seçmiş oluyorsun.
Bir kere ameliyat oldu mu çıktıktan sonra bir daha da ameliyat falan olmam diyor zaten. Yatman, yürümen hatta nefes alışın bile farklılaşıyor hızlı bir iyileşme sürecine giriyorsun neyseki 1 haftadan kısa bir sürede kendi kendine hareket edebiliyorsun. Ben Perşembe ameliyat olmuştum, Pazartesi işe gittim ki 1,5 saatlik yol. Klavye başında sürekli ellerim kollarım oynaya oynaya çalıştım, çok yormadım kendimi ufak ufak hallettim işlerimi, kas altı olsaydı onu bunu bırak evde kıpraşmadan yatıyor olurdum.

oraletcim çok mutlu oldum canım istediğin sonuca ulaşmışsın,zaten barış beyi görmek insanı mutlu edip bi cesaret veriyo gerçekten,dudakların da dolmuş baksana,güle güle kullan hadi bakalım:) masaj için ve krem için ne dedi devam edicekmisin onlara?normal sütyen kullanmaya başalamışsındır bedenin kaç şu an değişim oldumu 3.ayda?bende cuma günü gittim kontrolüme birazdan paylaşıcam sizlerle:)

Sağol canım hakkaten özlemişim doktorumu görmek bile keyiflendirdi beni. Scarex krem jelimii kullanmaya devam ediyorum onu kullan bırakma dedi bana. 1 sene izlerin iyileşme süreci olacak. Tabi solarium ve güneşin karşı konulmaz ışınlarına karşı yüksek faktörlü koruma da gerekecek :)) Masajı bıraktığımı söyledim sanki dün bırakmışım gibi olur dedi. Ben ne zaman bıraktım onu da hatırlamıyorum gerçi tamamen yumuşadığında bıraktım galiba 1,5 yada 2.aya doğru. Spor yapabilir mişim, geç bile kalmışsın dedi bana, kas zarı altı olduğun için kollarını istediğin gibi hareket ettirebilirsin dedi. Ama ben yine de kendimi yormak istemedim tamamen iyileşsin diye bir ara mekik çekmeye başlamıştım riske atmayayım Barış Bey e sormadan diye onu da bırakmıştım. Dün yeniden başladım.
Normal sutyen kullanmaya tam başlamadım sporcu sutyeni aldım inanılmaz rahat atlet gibi giyip çıkıyorum :D Bedenim kaç tam bilmiyorum ya 75 c mi ne sitede zeynep in yazdığına göre onu da unuttum tam öyle miydi acaba diyorum kendi kendime, :D

ben a-b-c-d bedenlerinden anlamıyorum eski tip 75-80-85-90 bu ayardayım,
gideyim şöyle süslü püslü çamaşırlar alayım dedim arkadaş beğendiklerimin hepsi dolgulu! eskiden de dolgusuzlar ilgimi çekerdi model olarak :D
alamadan döndüm :)) bu da mutlu etti beni gerçi alışverişe bir çıkayım da şöyle rahat rahat deneyeyim satıcı soracak kaç beden istersiniz diye ? valla bilmiyorum ki gönder şöyle her bedenden diycem :D
şimdi senin kontrolunu okuyalım bakalım :))

evet kızlar bende cuma günü barış beye yaklaşık ameliyattan sonra 20.gün oluyo sanırım kontrolüme gittim...beni görür görmez ee nasılsın mutlumusun dedi...hatırlarsınız ben ameliyattan sonra çok büyük oldu diye üzülüyodum hatta barış beylede paylaşmıştım bunu,ama 10.günden sonra şişlikler gidince bide biliyosunuz sporcu sütyeni biraz sıkıştırıyo bu seferde gözüme küçük görünmeye başladı bende tabi üzülüyodum bu duruma...barış beyle paylaştım bunu, barış bey bende bi sorun var galiba bi büyük bi küçük diyorum niye böyle diye:)oda bu durumla çok sık karşılaştığını söyledi gel bi bakalım dedi.neyse baktı büyüklüğünün ideal olduğunu söyledi ama ben bu sırada ısrarla gerçek fikrinizi söyleyin diyorum,sen farkındamısın çok güzeller bidaha yapsam yine aynı büyüklükte koyarım şüphen olmasın dedi:)beni o kadar rahatlattıki anlatamam size...artık sporcu sütyenini çıkar dedi herşeyi yapabilirsin dedi hatta...ama ben yan yatarken halen tedirgin oluyorum birazcık nedense...yalnız bana masaj olarak farklı bişey gösterdi yukarıdan aşağıya doğru baskı uyguluyacaksın dedi yani alt taraf geriliyo böyle yapınca günde yarım saat yap dedi ama ben sormayı unuttum ne kadar süre yapıcam 1 ay mı 2 ay mı diye:)zaten sorayım dediğim çoğu şeyi unutuyorum dışarı çıkınca aa şunu sormadım diyorum nedense:)resim felan çektik sonra...gerçekten barış bey çok iyi bi doktor bunun yanında mükemmel bi insan benim gibi zor beğenen ve pimpirikli bi insanı bile rahatlatıyo tek tek açıklıyo herşeyi,gerçekten pozitif bi enerji yayıyo sanki:)neyse bende onun tavsiyesine uydum bugün sütyen almaya gittim kendime:)tabi bedenimi tam bilmiyorum aldım her bedenden girdim kabine,en uygun olanı 90B oldu onun da yanında 34B yazıyodu neyse bi tane normal desteksiz aldım,yalnız desteklide denedim nasıl durcak diye merak ettim pek olmadı çünkü halen biraz sertler boşluk kalıyo gibi,bilmiyorum sizde aynı şey oluyomu?neyse ordan çıktım başka bi mağazaya daha girdim orda kızlar ilgilendi hatta ölçümü aldılar 34B dediler baya bi model denedim,bu sırada görüyo tabi benimle ilgilenen bayan beni sütyenle ,şimdiden anlaşılmıyo silikon olduğu:)ordan da yine bi desteksiz bitanede az destekli aldım yine ikiside 34B beden olarak...eve geldikten sonra kıyafetlerle denedim sütyenleri gerçekten güzel oldu büyüklüğü daha güzel belli oluyo, sporcu sütyeni toparlayıp sıkıyo çünkü,ama hala diyorum ki şöyle 34C de olabilirmiş sanki,gözüm doysun artık ne diyeyim:)barış beye 3ay sonra bidaha geleyimmidiye sordum çok şart diil dedi gelmeyebilirsinde,ben yine giderim ama...şimdilik böyle kızlar...

Hayırlı uğurlu olsun :nazar:

:)) o kadar beden bilgisi eksiğim var ki sayenizde ihtisas yapacağım 34 çıktı bi de başıma :D

Benim 6 ay sonra yine kontrolum var. Gerçi kontrol dediğime bakmayın sadece resim çekiyoruz diğerleriyle yan yana koyuyoruz :D ben de hep bu anı beklediğimden sabırsızlanıyorum Barış Bey çalışma yaparken. Bu sitede bu kadar popüler olduğunu bilse :)) Ağustos ayında Amerika'da kongreye gidecekmiş orada sunum yapacakmış, senin resimlerini de göstereceğim dedi. Zaten çalışma yapıyormuş bununla ilgili resimleri çekerken o yüzden birazda keyifliydi izler olmasa ameliyat olduğu anlaşılmayacak demişti. Bol bol resim çekti tabi yüzüm kamufle edildi bakalım :)) göğüslerim dünya çapında meşhur olacak. Görmeyen kalmayacak :D

Canım sen git 3 ay sonra yine de hem moral oluyor hemde soracağın sorular oluyor ben telefonuma not alıyorum, simdi size sorularıma geliyor sıra diyorum başlıyorum sormaya her şey serbest dedi.
Bir erkeğin verdiği tepkiyi merak ediyorum dedi, şu an bir erkek görmedi dedim, bütün hastalarım aynı şeyi söylüyor yoksa benden gizliyorlar mı dedi. Güldük biraz. Ben söylerim gizlemem dedim :)) Çünkü dokunduğumda silikonu bulamıyorum kenarlardan bakıyorum yok nereye kayboldu arkadaş :D bir başkası dokunduğunda ne hissedecek nasıl bulacak bunlar önemli detaylarmışş :) Benim erkek arkadaşımın haberi bile yok ameliyattan ki söylemem de bu kadar büyütmüşüm ince eleyip sık dokumuşum hakedecek biri görebilir dokunabilir ancak :D 40 fırın ekmek misali :kedi:

Nisan slm.. senikiler de hayırlı olsun.. göğsünü(!) gere gere sütyen seçmeye başlamışsın artık sıkılmadan kasılmadan... sere serpe şöölee ne güzel :)) ayy darısı başıma...

merak ettiğim şu oldu Oralet dahil sen de yok resimler yok masajlar şu şöyle bu böyle diyorsunuz da hadi tamam yattık masaya bi kere ameliyat olduk çaresi yok ama :) o ileriki safhalardaki masaj teknikleri ve aç bakiim... aaa çok güzel olmuşlar, bi de şurdan bakiimm öfff şahane duruyorlar.... yawww ben utanırım ki eminim sizde de aynı durumlar olmuştur, kasılmıyor musunuzzz yaaaw :??? nerden geliyo bu rahatlık, relax mod?? gitmeden önce bi vişne-votka mı çakıp gidiyorsunuz napıyorsunuz heee :pp

tekrar hayırlı olsun ama sevinciniz mutluluğunuz gerçekten sayfalardan taşıyo ,anlaşılıyo... darısı tüm bu sayfanın takipçilerine ;)

Sen ne diyosun canım ya ben ilk görüşmeye gittiğimde haliyle açıp bakacak hali yok ya diyordum. Açtı ve baktı. O kadar görüşme sırasında göğüslere odaklı konuşuyoruz. Resimler gösteriyor onlarda malum göğüs hep. Zaten Barış Bey'in farkı da (eminim diğer doktorların da öyledir) belli oluyor. Çünkü bu işi yapıyor ve günde bir çok bayanın (1 günde 3 kişi görse ayda 26 gün çalışsa 78 göğüs görmüş olur :p :D ) göğsünü görmüş oluyor.
Bakarken yada dokunurken bile elini hissetmiyorsun bile, çünkü okşar gibi değil bastırarak hatta dokunmuş oluyor. İlk gün çok kasılmıştım resim çektik resimler haricinde ellerim hep göğüslerimdeydi yadırganacak bir şey değildi bu tabi. 2.Gördüğünde zaten ameliyat için çizim yapıyordu ben müzik kanalında klip izliyordum, dışarıyı seyrediyordum perde arkasından bakamıyordum. Sonra bandajlar açılmıştı sutyen giymiştim 1 hafta sonra, ondan sonracıma 15.günde masaj öğretmişti, ki her köşesine bastırarak yapmamı istemişti ben canım yanar diye narin narin yapmıştım. Sonra zaten alışıyorsun. Zaten göğüsleri yapan o onun elinden çıkma üzerine espri bile yapabiliyorsun relax ötesi kıvama geliyorsun. :D Gelmesen bile bi şekilde bakacak edecek kassan bir türlü kasmasan bin bir. En iyisi rahat olmaya çalışmak zaten dakikalarca sürmüyor resim ve çekim resim 2 dk ennn fazla video olursa hadi 3 olsun 5 dk üstün çıplak kalmış oluyor. Doktorun konuşması yada bakışı yada başka bir şeyi rahatsızlık vermediği için de rahat oluyorsun. Diğer doktorlar da böyledir çünkü onlar için arasıra görülen bir şey değil her zaman gelip göstermek isteyen hastalar oluyor :))

Valla vişne votka yada hayır demem arada çakır gitmek iyi olabilir ama bu kezde aşırı rahatlık verir 6.ayda benim için biraz daha zor olacaktır 3 ayda 3-4 kez göstermişim zaten uzun bir aradan sonra garip bir hissiyat saracaktır ama öncesi-sonrası resimler için değer. Zaten ameliyatta adam içini dışını görmüş etmiş ayıkken görse ne yazar diyosun bir rahatlıkta buradan geliyor zaten.

oraletcim bende meme buyutme ameloyatı olmk ıstyrm ama herhangı bı ız kalırmı ondan korkuorum. sende iz kaldımı cnm bilgilendirirsen cok sewınırım,.))

Merhaba Feyza_d'ciğim :)

İz takıntısı olanlar için kol altı ve meme ucu yöntemleri mevcut ama benim doktorum meme altı öneriyor. Ben meme altından ameliyat oldum şu an izler mevcut bir jel önerdi ameliyat izlerinin geçmesinde etkiliymiş hatta eczaneye sordumda en etkili ve güçlü jellerden biridir ihmal etmeden kullan demişti. Barış Bey Cumartesi günü gittiğim kontrolde de kullanmaya devam etmemi söyledi. 1 sene izlerin geçme evresi olacak ve azalacak dedi. Bu benim bakımımla alakalı bir de. Hani muhakkak geçer demedi. Eğer ben solarium yada direkt (üstsüz güneşlenmem ama ) hani oldu da sereserpe yatarsam güneşin altında o zaman bu izler geçmez. Güzel koruyup jel kremi ihmal etmezsem sonrasında elbet bir çözüm bulunur :)) Benim şu an 3. ayın içinde. Bekleyeceğim :)

Back