• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oralet Meme Estetiği Ameliyatı

Oralet merhaba,

Uzun zamandır buralardaki yazıları takip etmeye çalışıyorum, tabi hepsini okuyamasam da... Samimiyetin ve verdiğin bilgiler için teşekkürler... Gerçekten çok faydalı olduğunu düşünüyorum, aynı zamanda diğer arkadaşların yorumları da çok faydalı.

Şimdi ben de doktorları araştırdım ve muayene oldum. Sözü şimdilik çok uzatmadan sormak istediğim şu, ben çok zayıfım, 1,75 boyum 55 kilom:) bu arada vücut yapıma baktığımda omuzlarım dar sayılmaz ve kafes yapım da dar sayılmaz. Bİr doktor kas zarı altı derken başka bir doktor da dual plan yapalım, zayıfsınız dedi... Bu konuda senin vereceğin tavsiyeye ya da benzer durumda kalmış arkadaşların fikirlerine ihtiyacım oldu.

Dual planın zayıf kişilerde daha doğal durma durumu söz konusu mu, çünki ben büyük bir meme istemiyorum. Zayıf olduğum ve meme dokumun da az olmasından dolayı kas zarı altı yönteminde protezin belli olabileceğini belirtti doktor bey. Ama buna rağmen kas zarı altı yöntemi sizin yazdıklarınızdan okuduğuma göre daha çabuk iyileşme döneminin olduğu bir metod...

Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum, herkese sevgiler:)

Merhaba uzunum,
Öncelikle ben teşekkür ederim kendim ve benim kadar hassasiyetle yorum yapan diğer arkadaşlarım adına :)
Şimdi şöyle söyleyim vucudunu doktorlar görmüş yapılabilecekleri söylemiş. Bu sitden bir arkadaşım benim doktoruma gitmişti ve göğüs kafesi çok dar olduğu için ona kas zarı altı olamayacağını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam kas altı yöntemiyle ameliyatını oldu.
eğer kas zarı altı olabilir dendiyse sana emin ol olur miss gibi de durur :)) tabi burada protezin şekli şemali de önem arz edecek.
Kenarlardan kesinlikle kenar vermeyecek bir protez seçmesi gerekecek senin için. Ki gittiiğin doktor belli olur demiş kullandığı protezden kaynaklanıyordur çünkü çeşit çeşit protezler var. Tabi belli olmasın bu istediğimiz bir durum değil.
Bir başkası dokunduğunda protez olduğunu anlamamalı.

Bana sorarsan ben kasını kestirme kas zarı altı yöntemiyle ameliyat ol derim.
Diğer yöntemle de ameliyat olan çok arkadaşımız var. Onlar da mutlu Belki ben dual plane yöntemiyle ameliyat olsam yine mutlu olurdum. Ama önemli olan şu, bu ameliyat yöntemleri aynı görüntüyü vermiyor. Benim tabi kendi gördüklerime göre söylüyorum kimse üstüne bir pay çıkarmasın; kas zarı altı yönteminde göğüs arası mesafesi daha yakın ve şık duruyor fakat dual plane yöntemiyle çamaşırla bile tam birleşmediği oluyor. Hatta bir arkadaşım doktoruna sormuştu bunlar zamanla birleşecek değil mi diye. Doktoru da hayır çünkü dual plane demişti. Buradanda yola çıkıyorum bunu söylerken. Güzel olur mu olur tercih meselesi. Ben kendi ameliyat yöntemimi daha iyi biliyorum o yüzden olumlu olumsuz özellikleriyle yazıyorum önerim bu yönde oluyor.

Protez belli olacaksa dual plane yöntemini tercih et. Ama bu yöntemlede bir belirginliğin olmayacağının garantisini al derim. Ama eğer protez belli olmayacaksa sonuna kadar kas zarı altı derim :) İyileşme bakımından tabi kas kesilmediği için daha hızlı oluyor ama artık çoğu doktor çok uzmanlaştı hastaların çoğu çabucak günlük hayatına dönebiliyor. Sana hangi yöntemle ne kadar sürede normal hayatına döneceğini söyleyeceklerdir. Bunları alt alta koy senin için hangisi ağır basarsa doktorunun önerisini öncelikli dinlemek kaydıyla kararını verirsin. Şimdiden geçmiş olsun, yap ol kurtul hayırlı olsun iyi günlerde kullan canım :)

Kızlar bir şey rica edeceğim. be 325 cc damla kas altı yaptırdım. üst taraf çok gergin ve aşırı yukarıda. Dr masaj yap dedi. yanlardan ve yukarıdan bastır dedi. size verilen masaj da bu şekilde mi?

Merhaba uzunum,
Öncelikle ben teşekkür ederim kendim ve benim kadar hassasiyetle yorum yapan diğer arkadaşlarım adına :)
Şimdi şöyle söyleyim vucudunu doktorlar görmüş yapılabilecekleri söylemiş. Bu sitden bir arkadaşım benim doktoruma gitmişti ve göğüs kafesi çok dar olduğu için ona kas zarı altı olamayacağını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam kas altı yöntemiyle ameliyatını oldu.
eğer kas zarı altı olabilir dendiyse sana emin ol olur miss gibi de durur :)) tabi burada protezin şekli şemali de önem arz edecek.
Kenarlardan kesinlikle kenar vermeyecek bir protez seçmesi gerekecek senin için. Ki gittiiğin doktor belli olur demiş kullandığı protezden kaynaklanıyordur çünkü çeşit çeşit protezler var. Tabi belli olmasın bu istediğimiz bir durum değil.
Bir başkası dokunduğunda protez olduğunu anlamamalı.

Bana sorarsan ben kasını kestirme kas zarı altı yöntemiyle ameliyat ol derim.
Diğer yöntemle de ameliyat olan çok arkadaşımız var. Onlar da mutlu Belki ben dual plane yöntemiyle ameliyat olsam yine mutlu olurdum. Ama önemli olan şu, bu ameliyat yöntemleri aynı görüntüyü vermiyor. Benim tabi kendi gördüklerime göre söylüyorum kimse üstüne bir pay çıkarmasın; kas zarı altı yönteminde göğüs arası mesafesi daha yakın ve şık duruyor fakat dual plane yöntemiyle çamaşırla bile tam birleşmediği oluyor. Hatta bir arkadaşım doktoruna sormuştu bunlar zamanla birleşecek değil mi diye. Doktoru da hayır çünkü dual plane demişti. Buradanda yola çıkıyorum bunu söylerken. Güzel olur mu olur tercih meselesi. Ben kendi ameliyat yöntemimi daha iyi biliyorum o yüzden olumlu olumsuz özellikleriyle yazıyorum önerim bu yönde oluyor.

Protez belli olacaksa dual plane yöntemini tercih et. Ama bu yöntemlede bir belirginliğin olmayacağının garantisini al derim. Ama eğer protez belli olmayacaksa sonuna kadar kas zarı altı derim :) İyileşme bakımından tabi kas kesilmediği için daha hızlı oluyor ama artık çoğu doktor çok uzmanlaştı hastaların çoğu çabucak günlük hayatına dönebiliyor. Sana hangi yöntemle ne kadar sürede normal hayatına döneceğini söyleyeceklerdir. Bunları alt alta koy senin için hangisi ağır basarsa doktorunun önerisini öncelikli dinlemek kaydıyla kararını verirsin. Şimdiden geçmiş olsun, yap ol kurtul hayırlı olsun iyi günlerde kullan canım :)

Oralet, tek kelimeyle süpersin, zaman ve emek ayırıp uzuuun bir cevap atmışsın...
Çok teşekkürler tekrar... Söylediklerinin gözlemlerin olduğunun farkındayım ve göğüslerin ayrık durması istenmeyen bir durum olsa gerek, şahsen ben de istemem...
Açıkçası biraz kafam karıştı yine... Şimdi benim biraz daha araştırmaya devam etmem lazım...

Bu arada benim kadar zayıf bayanlarda ne normal duruyor gerçekten çok merak ediyorum... Başka arkadaşlardan fikri olan varsa çok memnun olurum... Çünki doktor bey zayıf olduğum için kas zarı altının bende belli olabileceğinden bahsetti. Yİne başka bir doktor da deriniz ince kas zarı altı olmaz falan demişti. Ama ilk gittiğim doktor kas zarı altı olur demişti, ki bu yöntem onun çok sık yaptığı bir yöntem. Bu durumda ben üç doktora gitmiş oluyorum anladığınız üzre:) ve hala net değilim... Ayyy ne zor bir durum...

Neyse sizi de bunaltmayayım, gelişmelerden haberdar ederim...
Herkese sevgiler....

Oralet, tek kelimeyle süpersin, zaman ve emek ayırıp uzuuun bir cevap atmışsın...
Çok teşekkürler tekrar... Söylediklerinin gözlemlerin olduğunun farkındayım ve göğüslerin ayrık durması istenmeyen bir durum olsa gerek, şahsen ben de istemem...
Açıkçası biraz kafam karıştı yine... Şimdi benim biraz daha araştırmaya devam etmem lazım...

Bu arada benim kadar zayıf bayanlarda ne normal duruyor gerçekten çok merak ediyorum... Başka arkadaşlardan fikri olan varsa çok memnun olurum... Çünki doktor bey zayıf olduğum için kas zarı altının bende belli olabileceğinden bahsetti. Yİne başka bir doktor da deriniz ince kas zarı altı olmaz falan demişti. Ama ilk gittiğim doktor kas zarı altı olur demişti, ki bu yöntem onun çok sık yaptığı bir yöntem. Bu durumda ben üç doktora gitmiş oluyorum anladığınız üzre:) ve hala net değilim... Ayyy ne zor bir durum...

Herkese sevgiler....
Merhaba Dr. Cenk Tokat la görüştünüz mü bilemem ama facebook sayfasında gelen sorulara yanıt veriyor ..Yardımcı olabileceğini düşünerek sizlerle paylaşıyorum ..

Meme protezine sıcak bakmaya başladım.Araştırmalar yapıyorum ..Bir forumda hastalarınız Meme ameliyatları için dual plan yada kas zarı altı ameliyatlarını öneriyor markalar cc ler veriliyor ..siz hangisini öneriyorsunuz ? dual plan yada kaszarıaltı ne demek açıklar mısınız ?

Meme büyütmede önemli olan adayın vücut şekli ve ölçüleridir. Protezi saklayacak kadar yeterli meme dokusu olmayanlarda kas altı uygulaması tercih edilir, daha doğal bir görünüm elde edebilmek için. Dual plan ise protezin büyük kısmının kas altında, bir kısmının da k meme dokusu altında olmasıdır, bu da kisinin göğüs kafesi yapısına göre değişir. Kas zarı ise pek mantıklı bir uygulama değil, incecik bir kasın üzerinde yer alan zarının altına protezin yerlesştirilmesidir, kas altı gibi avantajlı olması beklenemez.

Yuvarlak protez mi damla protez mi ?

Bu tercih adayın durumuna göre yapılır. Damla protezlerin hacimlerinin yuvarlak olanlara göre daha az olması ve vücut içinde dönme ve asimetri yaratma riski nedeniyle genellikle yuvarlak protezler tercih edilir.

Birde ameliayt sonrası ödem atıcı çay için düşüncelerini paylaşmış .

Estetik Ameliyatlardan ne kadar sonra ödem atıcı çaylar içebiliriz ?
Ödem atıcı çayların yara iyileşmesinde mucize yaratmasını beklemeyin, siz öncelikle doktorunuzun önerilerine uyun.

En azından fikir edinebilirsiniz diye düşünüyorum .

Son düzenleme:
arkadaşlar olabildiğince yazıları takip etmeye çalışıyorum ama resmen boğuldum seçenekler arasında. cumartesi günü doktor görüşmem var uzun zamandır meme büyütme ameliyatı düşünüyorum ve araştırıyorum. kendimce araştırmalar sonucu koltukaltından girilerek yapılan serum fizyolojikli silikonları seçtim gideceğim doktorda bu yöntemi övüyor ve genelde bunu kullanıyor ancak nedense koltukaltından yapılan bu yöntem ve silikon diğer doktorlar tarafından pek tercih edilmiyor ve eski yöntem diye adlandırılıyor. kafam iyice karışmış durumda hızlı iyileşme ve iz kalmama açısından bu yöntem çok avantajlı gözüküyor ve çok doğal duruyor ama diğer doktorların tercih etmemesi yüzünden farklı yöntemlerde düşünmeye başladım. Mesela meme altı kesisi ile jel silikon kas altına yerleşim gibi ama bu yöntem hem iz bırakıyor hemde kas kesildiği için iyileşmesi uzun sürüyor. Diğer kas zarı altı ,dual yöntem gibi yöntemlerde zayıf olduğum için belli olur diye düşünüyorum ve tercih etmek istemiyorum . Hiç koltukaltı yöntemiyle ameliyat olan var mı fikir almam lazım yoksa karar veremiycem :((

Herkese sevgiler....

Kas zarı altı yöntemi ile ameliyat olmuş biri olarak bende fikirlerimi beyan etmek isterim tabi sevgili Oraletimin izniyle :)

Benim ameliyattan önceki doktor görüşmelerinde bazı doktorlarda bana dual planı önermişlerdi,sadece iki doktor kas altı yöntemini uygun bulmuştu.Benim içinde dogal durması ve protezleri kesinlikle hissetmemek çok önemliydi tabi.benim meme dokum vardı,ameliyattan önce B cup sütyen kullanıyordum.Üst lobumda meme dokusu yoktu,o yüzden üstte protezin kenarlerı hissedilirse diye çok korkuyordum.Kas zarı altı yöntemini doktorum Hasan bey önerince bana piyango çıkmış kadar mutlu oldum.Çünkü gerçektende agrı eşigi oldukça düşük bir yöntem.Tabi diger yöntemlerin agrı eşigini bilemem,çünkü sonuçta bu yöntemlerle ameliyat olmamıştım fakat buradan bu yöntemlerle ameliyat olmuş arkadaşlarımız bunu en güzel anlatabilir.Fakat şöyle bir konu varki herkesin agrı eşigide farklı.Kas altı yöntemi en fazla agrı düzeyi yüksek bir yöntem olundugu söyleniyorki bence mantıklı,sonuçta gögüs kafesini sıkı sıkıya saran kas ayrılıp altına protez yerleştiriliyor.Kol kaslarıda zaten gögüs dokumuza baglı oldugu için ilk haftanın biraz sıkıntılı geçmesi gayet normal.Ama kas zarı altındanda ameliyat olsanız herşey güllük gülistanlık geçmeyecek tabiki,yine yatıp kalkarken bunu tek başınıza yapamayacaksınız,kollarınızı fazla kullanamayacaksınız,agrılarınız olacak ve bütün ameliyat sonrası komplikasyonları yaşayacaksınız.Burada kas altı ameliyatı olmuş birkaç arkadaşımız çok çabuk toparlanıp normal hayatına geri dönebildi.Birazda kişiye,bünyeye baglı olan bir durum..

Zayıf olman aslında önemli bir unsur tabi ama asıl önemli olan meme dokunun ne kadar olup olmaması.Eger hiç meme dokun yoksa sana en uygun yöntem kas altı yada dual plandır bence,meme dokun biraz varsa ve protezi saklayacak boyuttaysa gögsünün kenarlarından protezin hissedilmemesi için daha küçük bir boyutta bir protez kas zarı altına koyulabilir..Derinin ince olmasıda senin için dezavantaj bir durum tabi.Protezin hissedilmesi olasılıgı daha fazla..Kas altı yöntemi protezi en iyi saklayan bir yöntem,kesinlikle protezi hissetmek gibi bir durum söz konusu olamaz.Ama bende hissetmiyorum,yöntemimde kas zarı altı..Ama benim meme dokum vardı,bilmem anlatabildimmi..

Bence bir iki doktora daha git,onlardanda fikir al ve kafana,aklına hangi doktor yatıyorsa,hangisi senin için daha mantıklı geliyorsa,hangi doktoru daha çok samimi ve yakın buluyorsan o doktora ameliyat ol derim.Sonuçta kendimizi onlara,doktorlara emanet edecegiz,başka yol yok.Senin nasıl bir gögüs istedigigi çookk çookk iyi anatmanda gerekiyor,bunu unutma.Allah yardımcın olsun canım benim.Karar verme aşaması çok zor bir dönem tabi.Ama inan bana,gerçekten senin doktorun karşına çıktıgı zaman artık kafanda bazı düşünceler oturmuş olacak ve kararını verebileceksin.Demekki daha vakit gelmemiş diye düşünüyorum.Nasip kısmet meselesi bu birazda,evlenecegin eşi seçmek gibi birşey.Agzın dilin baglanıyor ve işte bu beni ameliyat edecek doktor diyorsun.Pişman olmazsın,emin ol.Çünkü burada hiçbir kimse neden bu doktora ameliyat oldum,doktorum kötüydü demiyor,herkez doktorundan çok memnun.Ameliyat olupta kötü sonuç alan,pişman olan kişi sayısı çok az.İçini ferah tut ve dedigim gibi bir iki doktora daha randevu al ve içini rahatlat,karar vermen daha kolay olacak,yılmak yok,araştırmaya devam :34:

arkadaşlar olabildiğince yazıları takip etmeye çalışıyorum ama resmen boğuldum seçenekler arasında. cumartesi günü doktor görüşmem var uzun zamandır meme büyütme ameliyatı düşünüyorum ve araştırıyorum. kendimce araştırmalar sonucu koltukaltından girilerek yapılan serum fizyolojikli silikonları seçtim gideceğim doktorda bu yöntemi övüyor ve genelde bunu kullanıyor ancak nedense koltukaltından yapılan bu yöntem ve silikon diğer doktorlar tarafından pek tercih edilmiyor ve eski yöntem diye adlandırılıyor. kafam iyice karışmış durumda hızlı iyileşme ve iz kalmama açısından bu yöntem çok avantajlı gözüküyor ve çok doğal duruyor ama diğer doktorların tercih etmemesi yüzünden farklı yöntemlerde düşünmeye başladım. Mesela meme altı kesisi ile jel silikon kas altına yerleşim gibi ama bu yöntem hem iz bırakıyor hemde kas kesildiği için iyileşmesi uzun sürüyor. Diğer kas zarı altı ,dual yöntem gibi yöntemlerde zayıf olduğum için belli olur diye düşünüyorum ve tercih etmek istemiyorum . Hiç koltukaltı yöntemiyle ameliyat olan var mı fikir almam lazım yoksa karar veremiycem :((

Pamukcugum,koltukaltı kesisi ile ameliyat yöntemi biraz riskli bir yöntem.Çok çok uzman doktor tarafından yapılmazsa iki gögüs arasında asimetri farklılıgı olma durumu çok yüksek.Ayrıca serum fizyolojik protezlerde artık pek kullanılmayan bir protez.Zamanla vücut ısısı ile birlikte küçülme riski var,patlama riski var..Bilemiyorum tabi sen karar vereceksin ama izsiz bir yöntem istiyorsan meme ucu kesisinide düşünebilirsin.Ben bu yöntemle ameliyat oldum,izlerim tamamen silikleşti,hatta albümde fotom bile var..Meme altı kesisi ilede izler tam olarak geçmese bile ameliyattan sonra asimetri problemi yaşama riskin düşük.Herşeyi izle sorun etme bence,hangi yöntem sana uygunsa ve daha güzel sonuıçlar çıkacaksa onu seç.Koltuk altı yöntemi ilede jel protezin oradan geçmesi zor,imkansız oldugu için serum fizyolojik protezler kullanılıyor..Bunları iyice düşün ve öyle karar ver..

merhaba oralet,
öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki muhteşem memelerin olmuş gerçekten bayıldım ;)
Ben birşeyi merak ediyorum gögüslerin küçükmüydü ameliyattan önce. Yaklaşık kaç cc vardı?
Benimkiler çok küçük mandalina kadar :):) çok minikler kas altı istemiyorum ağrılardan dolayı. Dual plan ya da kas zarı altı düşünüyorum. Aceba Barış beye gidip ben dual plan istiyorum desem yapar mı. Çünki hep kas zarı altı uyguladığını belirtiyor. Herkese mi bunu uyguluyor?

arkadaşlar hiç nuri battala ameliyat olmuş ya da olanı bilen var mı yakında görüşmem var onla ama sitede hiç olan birinden yorum görmedim kendisinide tanıyorum ameliyat geçmişim var ama buseferki meme büyütme bambaşka bi ameliyat onun uyguladığı yöntemde daha önce yazdığım gibi benim sıcak baktığım koltukaltı serum fizyolojikli silikon ama diğer doktorların tavsiye etmemesi ve riskleri yüzünden de çekiniyorum açıkcası :( görüşmeden tatmin olmazsam bide barış çakıra görünmeyi düşünüyrm fikir almak için çünkü burda birsürü yorum var bizzat emilayat olmul kişilerden. hiç yok mu nuri battal'ı bilen

merhaba oralet, ameliyatının üzerinden çok geçmiş ama ben taze üyelerden olduğum için yine de geçmiş olsun diyeyim. ameliyatın hakkında en ince ayrıntısına kadar fikir sahibi olmana ve herkese yardımcı olmana bayıldım. bende 1 ay önce ameliyat oldum ve kas altımı yoksa kas zarı altımı olduğumu bilmiyorum bile. sağ olsun doktorum hasan fındık ameliyattan sonra gelip uzun uzun bilgi verdi ama ben o anlarda sadece boyutuyla ilgilendiğim için neler anlattığını hatırlamıyorum bile, sonrada sormak hiç aklıma gelmedi. bende arkadaşlık talabimi kabul edersen fotolarını görmeyi çok isterim.

Arkadsalar ben de bu ameliyati istiyorum. Bir tane 6 yasinda kizim var. Ikinci cocugu ne zaman yaparim bilmiyorum, ama meme ameliyati icin beklemek istemiyorum. Acaba silikon taktirip bir sene sonra da cocuk yapsam emzirme goguslerimi cok bozar mi? Yuvarlak, yuksek profil yaptirsam sarkma daha mi az olur? Lutfen yardim edin. Oralet arkadaslik istegimi kabul eder misin? Yardimlariniza ihtiyacim var, tesekkurler...

oooohhh geçmişler olsun canım,sefasını sürmeye başlamışsın bile,sen bir kaç ay sonra gör onların alacağı şekilleri,daha aşağıda ve daha doğal bir görüntü, o zaman kendi kendine bakıp niye beklemişim ki diyeceksin.... ben geçen seneden beri bu sene ki yazın hayalini kuruyorum,önceden v yakalı şeylerden uzak dururken şimdi giyebilmek süper ötesi zevkli birşeymiş.. bir de almasan bile üzerinde nasıl durduğunu görmek istediğin bir dekolte kıyafeti denemek....missss.. ben hala kendimi rüyada gibi hissediyorum,çünkü çok zor ve korkarak kara verdim bu ameliyata. Eminim benim gibi düşünen vardır,protez konuluyor nasıl olsa,suni bir görüntü olacak.asla ve tam tersiymiş durum.. o kadar doğal ki,insan hayretler içerisinde şaşırıp kalıyor,canım senin mutluluğunu ben burdan hissediyorum,güle güle kullan:nazar:

ben de bu yazdıklarınızı okuyunca rahatlıyorum. az önce okuduğum bir yazıda, banyo yaparken de yardım alınmalı demişti biri. herkes o süreci epey farklı yaşıyor anladığım kadarıyla. kimi diyor 4. gün işe başladım kimi diyor ilk hafta saçımı topladım, dışarı çıktım, kendi işimi kendim yaptım...
bu söylenenlerin ortalamasını alamadım henüz. :)

Kızlar bir şey rica edeceğim. be 325 cc damla kas altı yaptırdım. üst taraf çok gergin ve aşırı yukarıda. Dr masaj yap dedi. yanlardan ve yukarıdan bastır dedi. size verilen masaj da bu şekilde mi?

Merhaba matica,

İlk zamanlar verilen masaj yanlardan, yukarıdan ve içeriden hatta alttan her yerden bastırarak yapıyordum.
Bu protezin her yere kolaylıkla hareket edip alışmasını da sağlıyor ayrıca :)
Ne de olsa uzun uzun yıllar orada kalacak :))

Herkese sevgiler....

Rica ederim canım :)
Tabiki araştır hatta burada söylenen yazılanlardan çok doktorlarla görüş derim. Sonuç itibarı ile ameliyatı bir cerrah yapacak.
Hepi topu bir göğüs ameliyatı olmuş insanlarız. Ahkam kesmeyi severiz cümleten. Ama bu ameliyat olacak kişinin kafasını karıştırmaktan öteye gitmiyor bazen. Sonuç mutluluk odaklı. O yüzden gider görüşürsün içine sinerse bu doktorun hastaları ne demiş diye bakarsın. Sonuçlara da bakarsın olur bite. Titiz bir süreç ama sonunda mutlu oluyor insan ;)
Eğer belli olur dediyse doktor bu büyük bir dezavantaj olur çünkü bir başkasını geçtim sen dokunduğunda bile hissetmemelisin. Ameliyat olduğunu unutmalısın..
Kas zarı altı olur diyen doktor ne marka protez kullanıyor bunu da araştır bence. Sertliğinden genelde belli eder kendini. Eğer yumuşak bir protez ise zayıfta olsan belli etmeyebilir. Yani ben kilolu bir hatun değilim. Hatta yer yer 34 bedenim.Zayıf grubunda değilim dikkat ederim kiloma. Bir kaç kilo alıp öyle ameliyat olsan hani çabalasan daha iyi olur diye düşünüyorum. Başka bir yöntemle ameliyat olsan bile bu risk olacak çünkü. Kas altı olup hissedeni de okudum forumda. Keza kas üstü vs.
Sen iyice araştır bakalım. O kadar gidiyorsun bakıyorsun içine sine sine ol ameliyatını ;) Yine haberdar et gelişmelerden benide ;)

Merhaba pamuukk,

Koltuk altından yapılan kesiyle kas altı ameliyatı olacaksın anlaşılan.. Sana tavsiyem doktorunun bu yöntemle yaptığı ameliyat sonuçlarını görmen olur. Bu yöntemin en büyük dezavantajı iki göğsün eşit olmama riski. Bir de bu sitede görüştüğüm bir arkadaşımda görmüştüm koltuk altında belirgin kesi izleri vardı. Yani göğüste kalan iz yok fakat kolun altında iz var. Bu benim koltuk altı yöntemiyle yapılan ameliyat sonucunu yakından gördüğüm tek durumdu. Herkeste böyle midir yoksa kişiden kişiye doktordan doktora değişir mi bilemem. Koltuk altından girilince daha hızlı iyileşme nasıl oluyor bilmiyorum nitekim kas altı yöntemi diğer yöntemlere göre biraz daha uzun iyileşme süreci gerektirir çünkü.. Dediğim gibi benim yakından tanıdığım kişi de değiştirmek istiyordu orantısızlık sebebiyle. Doktorunun yaptığı sounçlara odaklan çoğunlukla çünkü bu ameliyatı en çok bu yüzden yapmayı tercih etmiyorlar. Senin doktorun övüyor ve tercih ediyorsa bir bildiği olabilir, kendine güveniyordur :)

Back