Oralet merhaba,
Uzun zamandır buralardaki yazıları takip etmeye çalışıyorum, tabi hepsini okuyamasam da... Samimiyetin ve verdiğin bilgiler için teşekkürler... Gerçekten çok faydalı olduğunu düşünüyorum, aynı zamanda diğer arkadaşların yorumları da çok faydalı.
Şimdi ben de doktorları araştırdım ve muayene oldum. Sözü şimdilik çok uzatmadan sormak istediğim şu, ben çok zayıfım, 1,75 boyum 55 kilom:) bu arada vücut yapıma baktığımda omuzlarım dar sayılmaz ve kafes yapım da dar sayılmaz. Bİr doktor kas zarı altı derken başka bir doktor da dual plan yapalım, zayıfsınız dedi... Bu konuda senin vereceğin tavsiyeye ya da benzer durumda kalmış arkadaşların fikirlerine ihtiyacım oldu.
Dual planın zayıf kişilerde daha doğal durma durumu söz konusu mu, çünki ben büyük bir meme istemiyorum. Zayıf olduğum ve meme dokumun da az olmasından dolayı kas zarı altı yönteminde protezin belli olabileceğini belirtti doktor bey. Ama buna rağmen kas zarı altı yöntemi sizin yazdıklarınızdan okuduğuma göre daha çabuk iyileşme döneminin olduğu bir metod...
Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum, herkese sevgiler:)
Merhaba uzunum,
Öncelikle ben teşekkür ederim kendim ve benim kadar hassasiyetle yorum yapan diğer arkadaşlarım adına :)
Şimdi şöyle söyleyim vucudunu doktorlar görmüş yapılabilecekleri söylemiş. Bu sitden bir arkadaşım benim doktoruma gitmişti ve göğüs kafesi çok dar olduğu için ona kas zarı altı olamayacağını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam kas altı yöntemiyle ameliyatını oldu.
eğer kas zarı altı olabilir dendiyse sana emin ol olur miss gibi de durur :)) tabi burada protezin şekli şemali de önem arz edecek.
Kenarlardan kesinlikle kenar vermeyecek bir protez seçmesi gerekecek senin için. Ki gittiiğin doktor belli olur demiş kullandığı protezden kaynaklanıyordur çünkü çeşit çeşit protezler var. Tabi belli olmasın bu istediğimiz bir durum değil.
Bir başkası dokunduğunda protez olduğunu anlamamalı.
Bana sorarsan ben kasını kestirme kas zarı altı yöntemiyle ameliyat ol derim.
Diğer yöntemle de ameliyat olan çok arkadaşımız var. Onlar da mutlu Belki ben dual plane yöntemiyle ameliyat olsam yine mutlu olurdum. Ama önemli olan şu, bu ameliyat yöntemleri aynı görüntüyü vermiyor. Benim tabi kendi gördüklerime göre söylüyorum kimse üstüne bir pay çıkarmasın; kas zarı altı yönteminde göğüs arası mesafesi daha yakın ve şık duruyor fakat dual plane yöntemiyle çamaşırla bile tam birleşmediği oluyor. Hatta bir arkadaşım doktoruna sormuştu bunlar zamanla birleşecek değil mi diye. Doktoru da hayır çünkü dual plane demişti. Buradanda yola çıkıyorum bunu söylerken. Güzel olur mu olur tercih meselesi. Ben kendi ameliyat yöntemimi daha iyi biliyorum o yüzden olumlu olumsuz özellikleriyle yazıyorum önerim bu yönde oluyor.
Protez belli olacaksa dual plane yöntemini tercih et. Ama bu yöntemlede bir belirginliğin olmayacağının garantisini al derim. Ama eğer protez belli olmayacaksa sonuna kadar kas zarı altı derim :) İyileşme bakımından tabi kas kesilmediği için daha hızlı oluyor ama artık çoğu doktor çok uzmanlaştı hastaların çoğu çabucak günlük hayatına dönebiliyor. Sana hangi yöntemle ne kadar sürede normal hayatına döneceğini söyleyeceklerdir. Bunları alt alta koy senin için hangisi ağır basarsa doktorunun önerisini öncelikli dinlemek kaydıyla kararını verirsin. Şimdiden geçmiş olsun, yap ol kurtul hayırlı olsun iyi günlerde kullan canım :)