Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Oralet Meme Estetiği Ameliyatı
- Konu Sahibi oralet
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?ben de neye benzediğini bilmiyordum,ama benim doktorum her hastasına diren takmıyo,ameliyat öncesinde çizim yaparken diren koyabilirm diye uyarmıştı beni,ameliyattan uyandığımda,koltukaltlarımda bir takım borular çıkıyordu..doktorum gece 1 gibi kontrole geldiğinde direnleri çıkarttı. benim de aslında kollarımı 2. günden itibaren rahat kullanmasaydım daha rahat geçecekti,ama,ameliyat sonrası acım olmayınca çok hafife aldım ameliyatı... ben ameliyat olalı 8 ay oldu,krem haricinde ekstra bir bakımım olmadı,doktorum sık sık kontrole çağırarak durumu kontrol altında tutuyordu zaten. kendimi hiç ameliyat olmamış gibi hissediyorum,artık giydiğim herşeyin yakışması çok mutlu ediyo beni. yazın gelmesini dört gözle bekliyorum.20 .günden itibaren yumuşamaya başlayacaklar zaten,artık tam doğal gögüs kıvamında bana göre,hem görüntü hem yumuşaklık,çok mutluyum kısacası
Mutlu mutlu yazmıssınya inan beni de çok mutlu ettin :)) Benim 15.günüm ve şu anda hastanedeyim Barış Bey'i bekliyorum bugün masaja başlayacağız. aklinialirimsmile
Perşembe günü yani ameliyatımın 15.günü kontrolumde Barış Bey göğüslerimin durumunu çok iyi bulduğunu söyledi. Ve artık sporcu sütyenini istediğim taktirde çıkarabileceğimi normal sütyen kullanmaya başlayabileceğimi söyledi. Ama ben en az 15 gün daha kullanmak istiyorum belki daha fazla. Hayatımda ilk kez desteksiz bir çamaşır kullanıyorum. Biraz sefasını sürmek istiyorum bu rahatlığın.
Artık her şey serbest üzerine bile yatabilirsin dedi :))
Masaj yapmam gerektiğini söyledi ben hala dokunurken bile fazlasıyla nazik davranıyorum. Yukarı, aşağı, içeri ve dışarı hareket ettirmem gerekiyormuş. Bir de iz için sabah akşam düzenli olarak krem kullanmaya başladım.
Dekolte giyinmeye başladığımı söylememe gerek yok sanırım :))
Havalardan dolayı tercihim V yaka kazaklar
Moralim mi bozuldu biri canımı mı sıktı hemmmen alacağım süslü püslü sütyenleri ve yazın giymek istediğim bikinileri düşünüyorum anında ruhumun havası değişiyor.
Özetle mutluyum! :)
Masaj yapmam gerektiğini söyledi ben hala dokunurken bile fazlasıyla nazik davranıyorum. Yukarı, aşağı, içeri ve dışarı hareket ettirmem gerekiyormuş. Bir de iz için sabah akşam düzenli olarak krem kullanmaya başladım.
Moralim mi bozuldu biri canımı mı sıktı hemmmen alacağım süslü püslü sütyenleri ve yazın giymek istediğim bikinileri düşünüyorum anında ruhumun havası değişiyor.
oooohhh geçmişler olsun canım,sefasını sürmeye başlamışsın bile,sen bir kaç ay sonra gör onların alacağı şekilleri,daha aşağıda ve daha doğal bir görüntü, o zaman kendi kendine bakıp niye beklemişim ki diyeceksin.... ben geçen seneden beri bu sene ki yazın hayalini kuruyorum,önceden v yakalı şeylerden uzak dururken şimdi giyebilmek süper ötesi zevkli birşeymiş.. bir de almasan bile üzerinde nasıl durduğunu görmek istediğin bir dekolte kıyafeti denemek....missss.. ben hala kendimi rüyada gibi hissediyorum,çünkü çok zor ve korkarak kara verdim bu ameliyata. Eminim benim gibi düşünen vardır,protez konuluyor nasıl olsa,suni bir görüntü olacak.asla ve tam tersiymiş durum.. o kadar doğal ki,insan hayretler içerisinde şaşırıp kalıyor,canım senin mutluluğunu ben burdan hissediyorum,güle güle kullanPerşembe günü yani ameliyatımın 15.günü kontrolumde Barış Bey göğüslerimin durumunu çok iyi bulduğunu söyledi. Ve artık sporcu sütyenini istediğim taktirde çıkarabileceğimi normal sütyen kullanmaya başlayabileceğimi söyledi. Ama ben en az 15 gün daha kullanmak istiyorum belki daha fazla. Hayatımda ilk kez desteksiz bir çamaşır kullanıyorum. Biraz sefasını sürmek istiyorum bu rahatlığın.
oooohhh geçmişler olsun canım,sefasını sürmeye başlamışsın bile,sen bir kaç ay sonra gör onların alacağı şekilleri,daha aşağıda ve daha doğal bir görüntü, o zaman kendi kendine bakıp niye beklemişim ki diyeceksin.... ben geçen seneden beri bu sene ki yazın hayalini kuruyorum,önceden v yakalı şeylerden uzak dururken şimdi giyebilmek süper ötesi zevkli birşeymiş.. bir de almasan bile üzerinde nasıl durduğunu görmek istediğin bir dekolte kıyafeti denemek....missss.. ben hala kendimi rüyada gibi hissediyorum,çünkü çok zor ve korkarak kara verdim bu ameliyata. Eminim benim gibi düşünen vardır,protez konuluyor nasıl olsa,suni bir görüntü olacak.asla ve tam tersiymiş durum.. o kadar doğal ki,insan hayretler içerisinde şaşırıp kalıyor,canım senin mutluluğunu ben burdan hissediyorum,güle güle kullan
Kızlar bende korkuyorum ama acısından falan değil sonucundan .Ama sizin sayenizde cesaretimi topluyorum.Mutluluğunuzu paylaşıyorum.
oooohhh geçmişler olsun canım,sefasını sürmeye başlamışsın bile,sen bir kaç ay sonra gör onların alacağı şekilleri,daha aşağıda ve daha doğal bir görüntü, o zaman kendi kendine bakıp niye beklemişim ki diyeceksin.... ben geçen seneden beri bu sene ki yazın hayalini kuruyorum,önceden v yakalı şeylerden uzak dururken şimdi giyebilmek süper ötesi zevkli birşeymiş.. bir de almasan bile üzerinde nasıl durduğunu görmek istediğin bir dekolte kıyafeti denemek....missss.. ben hala kendimi rüyada gibi hissediyorum,çünkü çok zor ve korkarak kara verdim bu ameliyata. Eminim benim gibi düşünen vardır,protez konuluyor nasıl olsa,suni bir görüntü olacak.asla ve tam tersiymiş durum.. o kadar doğal ki,insan hayretler içerisinde şaşırıp kalıyor,canım senin mutluluğunu ben burdan hissediyorum,güle güle kullan
Sağol hayatım teşekkür ederim. İnan okurken heyecanlandım. Aynı duyguları paylaşıyoruz öncelikle onu belirteyim. Doktorum şu anki görüntünün daha da ineceğini daha doğal duracağını söyledi ki ben bu halde kalmasını istiyorum gayet dinç ve doğal :)) Ben daha önce yaptırsaydım demeden edemiyorum tabiki ama neresinden dönülürse kardır hesabı :)
Ben V yakaları bayıla bayıla giyiyorum bende. Sabah kalkıyorum dokunuyorum bakıyorum yerindeler. Ben bu ameliyata hiç korkuyla girmedim. Zaten ruhun bile anlamıyor önemli olan kendini emanet edebileceğin sağlam bir doktor. (Ki ben doktoruma ne kadar teşekkür etsem azdır.) ve ameliyat sonrasındaki bakım. Benim tedirgin olduğum nokta bakıldığında silikon olduğu anlaşılır mı konusuydu. Dediğin gibi durum tam tersiymiş. Ve zaman öyle çabuk geçiyorki ben kötü bir olay yaşadım ve bunun sonrasında karar aldım kendim için. Bundan sonra kendimi nasıl görmek istiyorsam öyle göreceğim, ne yapmak istiyorsam onu yapacağım.
İsteklerim o kadar da uçlarda değilmiş karar verip çok isteyince anladım. kaydirigubbakcemile5
Kızlar bende korkuyorum ama acısından falan değil sonucundan .Ama sizin sayenizde cesaretimi topluyorum.Mutluluğunuzu paylaşıyorum.
Zeycecim bende senin gibiydim acısında değil sonucunu düşünüyordum. Ama kas altı değil de kas zarı altına yaptırırsan zaten şiddetli ağrılar çekmiyorsun. Doktorun iyi olsun, yaptığı yöntem az acı veren yöntem olsun. Gerisi inan kolay ben de senin mutluluğunu paylaşmak isterim. Hiçbir şeyi erteleme kesinlikle önerilerimin en büyüğü bu olur canım
Zeycecim bende senin gibiydim acısında değil sonucunu düşünüyordum. Ama kas altı değil de kas zarı altına yaptırırsan zaten şiddetli ağrılar çekmiyorsun. Doktorun iyi olsun, yaptığı yöntem az acı veren yöntem olsun. Gerisi inan kolay ben de senin mutluluğunu paylaşmak isterim. Hiçbir şeyi erteleme kesinlikle önerilerimin en büyüğü bu olur canım
Oralet güzel önerilerin için çok teşekkür ederim bende birkaç doktorla görüştüm hepsi kas altı önerdi ama kas zarı altını konuşucam benim ameliyatım kısmetse Eylülde.
canım anlıyorum inan seni,ya doğal durmazsa görüntü diye.inan ben de bu gel giti çok yaşadım,ben 5 sene boyunca araştırdım,olsam mı olmasam mı diye ameliyatımı. Ameliyatının başından sonuna kadar,ameliyat öncesi ve sonrası her an ulaşabileceğin ve destek olacağını bildiğin ve güvendiğin bir doktorun olması ameliyat sonrası süreçte çok önemli. sen bendeki korkaklığın ve pinpirikliğin boyutunu düşün., doktorum,"sana söz ,beğenmezsem protezleri çıkartırım" dedi. Doktoruma bu cümleyi bile kurdurttum iğneden bile korkan ben ameliyata kalkıştım,sonuç şahane.İnan doğal gögüs görüntüsünden ayırt edemezsin,ben ameliyat olalı 8 ay oldu.6. aydan sonraki değişim daha da müthiş oluyor.Sonuçtan korkmaya gerek yok,emin olabilirsin.
Oralet güzel önerilerin için çok teşekkür ederim bende birkaç doktorla görüştüm hepsi kas altı önerdi ama kas zarı altını konuşucam benim ameliyatım kısmetse Eylülde.
Doktorlar yapabildikleri yöntemi öneriyorlar ama sen doktor ağrısız yöntemi iyi yapamıyor diye neden acı çekesin ki ?? Mutlaka konuş doktorunla hatta diğer doktorlarla da görüş. Hem kasın ellerini kollarını oynatabilmen açısından işlevi çok büyük bu kesildiğinde sen kıpırdayamaz hale geliyorsun. Kıpırdamak acı veriyor çünkü. Yapanları okumussundur.
Bu arada benim yöntemime gelince kas altı ile hiç farkı yok. Daha az kan kaybı var hatta.
Ben kas altı yapanlara inan çok üzülüyorum. Kendi halimi düşünüyorum onların halini düşünüyorum yani aynı mutlulluğu yaşamak için çekilen acıları karşılaştırıyorum iyiki kas altı yaptırmamışım diyorum. Eylül e hem daha çok var iyice araştırırsın içine sinmesi çok önemli. Doktorunun yaptığı ameliyatların resim-videolarını izle gör mutlaka sonuçlarını aşağı yukarı çıkarabilirsin çünkü.
Ben doktorun önerisinden çok referansları dikkate al. Doktor ben kas zarı altını iyi yapamıyorum demez (hem daha uzun sürüyor ve daha titiz bir cerrahi işlem gerektiriyor) tavsiye etmem iyi bir yöntem olarak bulmuyorum der. Soru işareti kalmaması adına. Ama böylesine uzun ve titiz bir işlemi diğer doktorlar niye yapıyor peki? Onlar da işin kolayına kaçar silikon istedi taktım acısı kendi bileceği iş diyip geçmiyorlar.
Sen sor iyice benim doktoruma ısrarla kas altı isteyen birisi gelmişti ben ameliyattan 1 gün sonra hastaneden taburcu olacakken karşılaşmıştım yanılmıyorsam o kişinin de ikinci haftasıydı kontrole gelmişti. Ben çantam omuzumda montuma kadar giyinmiş kendim yürüyordum çıktığımı doktoruma kendim bildirmek istemiştim hem de bir görünüp çıkacaktım.
Barış Bey yani doktorum beni bu bayanla tanıştırdı beni gösterip dün ameliyat oldu bugün ayakta refakatçısı da gitti şu an tek başına çıkış yapacak hastaneden dedi. Bana Oralet saçlarını düzeltir misin dedi? Kollarımı ne kadar rahat hareket ettirebildiğimi göstermek için, saçlarımı kulaklarımın arkasına doğru düzelttim. Kız resmen şok oldu, gözlerini açıp beni seyrediyordu gittim su sebilinden su aldım içtim ameliyattan bir gün sonra bu hareketleri yapabildiğime şaşırdı. Ben ameliyattan dört saat sonra kalkıp yürümüş, yemeğimi kendim yiyebilmiştim. Ben hala o kadar rahat hareket edemiyorum dedi çok üzüldüm (
Göğüsleri güzel duruyordu kıyafetinin içinde ama hala ağrılarının olduğunu söylemişti. Neden o kadar ısrar edip kas altı istedi bilmiyorum ama o kızın görüntüsü hala aklımdan çıkmıyor.
Direnler rahatsız ediyordu sadece. Bir de diren takacak mı doktorun onu sor. Ben Barış Bey'e bunları istemiyorum demiştim. O da "bunlar senin sigortan" demişti. Sonra gözüm gibi baktım onlara da :))
Diren taksın doktorun mutlaka içeri de pis kan birikmesin diye bunu direnlerle dışarı atılmasını sağlıyor. Önemli yani.
ıyi bir doktor olsun işinin ehli olsun. ıyi iş çıkarsın. kaydirigubbakcemile5
Son düzenleme:
canım anlıyorum inan seni,ya doğal durmazsa görüntü diye.inan ben de bu gel giti çok yaşadım,ben 5 sene boyunca araştırdım,olsam mı olmasam mı diye ameliyatımı. Ameliyatının başından sonuna kadar,ameliyat öncesi ve sonrası her an ulaşabileceğin ve destek olacağını bildiğin ve güvendiğin bir doktorun olması ameliyat sonrası süreçte çok önemli. sen bendeki korkaklığın ve pinpirikliğin boyutunu düşün., doktorum,"sana söz ,beğenmezsem protezleri çıkartırım" dedi. Doktoruma bu cümleyi bile kurdurttum iğneden bile korkan ben ameliyata kalkıştım,sonuç şahane.İnan doğal gögüs görüntüsünden ayırt edemezsin,ben ameliyat olalı 8 ay oldu.6. aydan sonraki değişim daha da müthiş oluyor.Sonuçtan korkmaya gerek yok,emin olabilirsin.
kalemcim söylediğin sözlerin altına bende imzamı atabilirim bayanssulusmile
Barış Bey yani doktorum beni bu bayanla tanıştırdı beni gösterip dün ameliyat oldu bugün ayakta refakatçısı da gitti şu an tek başına çıkış yapacak hastaneden dedi. Bana Burcu saçlarını düzeltir misin dedi? Kollarımı ne kadar rahat hareket ettirebildiğimi göstermek için, saçlarımı kulaklarımın arkasına doğru düzelttim. Kız resmen şok oldu, gözlerini açıp beni seyrediyordu gittim su sebilinden su aldım içtim ameliyattan bir gün sonra bu hareketleri yapabildiğime şaşırdı. Ben ameliyattan dört saat sonra kalkıp yürümüş, yemeğimi kendim yiyebilmiştim. Ben hala o kadar rahat hareket edemiyorum dedi çok üzüldüm (
Göğüsleri güzel duruyordu kıyafetinin içinde ama hala ağrılarının olduğunu söylemişti. Neden o kadar ısrar edip kas altı istedi bilmiyorum ama o kızın görüntüsü hala aklımdan çıkmıyor.
Direnler rahatsız ediyordu sadece. Bir de diren takacak mı doktorun onu sor. Ben Barış Bey'e bunları istemiyorum demiştim. O da "bunlar senin sigortan" demişti. Sonra gözüm gibi baktım onlara da :))
Diren taksın doktorun mutlaka içeri de pis kan birikmesin diye bunu direnlerle dışarı atılmasını sağlıyor. Önemli yani.
İyi bir doktor olsun işinin ehli olsun. İyi iş çıkarsın. kaydirigubbakcemile5
uffff üzüldüm ben de kıza,ne cesaret barış bey gibi sürekli kas zarı uygulayan bir doktora kas altı şeklinde ameliyat olma konusunda ısrar etmek.hem de o kadar acı çekmeye göz önüne almak. Doktor bence hastası için neyi uygun görüyorsa hasta onu yaptırmalı diye düşünüyorum,sonuçta tecrübeli olan onlar. bence bir doktorun her yöntemi iyi bir şekilde yapabilmesi önemli. aynen canım kas zarının ağrısının az olduğu konusuna ben de katılıyorum sana. Benimle aynı dönemde kas altı ameliyat olan bir arkadaşım ameliyattan uaynırken çok acı çektiğini söylemişti,ama ,ben ameliyat sonrasında hiç acı çekmedim,ama,hatalrın en büyüğünü yaptım,kollarımdan destek alarak yataktan kalktım,yattım ve 2. gün ben bir güzel kıyafet denedi,kollarımı kaldırarak.kas zarı olduğunda ameliyatın acısını hissetmemek ama gerginliği hissetmek,kendini normal yaşantına daha kolay dönemeni sağlıyor.Ama şöyle bir durum var ki kas zarı her hasta için belki de uygun yöntem değildir,çünkü 1mm'lik bir zar ve çok titiz bir cerrahi gerektiriyor,o yüzden güvendiğiniz bir doktor bulduktan sonra hangi yöntemi uygulayacağını zaten doktor sizin vücudunuza göre karar verecektir.ben de doktoruma ne kadar teşekkür etsem azdır diye düşünüyorum
Kalemcim senin doktorun da Barış Bey miydi?
yok canım,ben naci beye oldum ameliyatımı,ama, çok fazla araştırdım 5 sene boyunca. forumda kas zarı ameliyatı olan çok fazla kimse yok,senin kas zarı olduğunu görünce ben de paylaşmak istedim.a.s.
Gerçekten sağlam araştırma yapmışsın. Ben senelerdir düşünürdüm ama "yapablirim" dediğim anda uygulamaya geçtim. Forumda kas zarı ameliyatı olan dediğin gibi fazla kimse yok çünkü uygulayan doktor sayısı çok az. Şanslıyız bence doktor açısından :))
Paylaşımın için ayrıca teşekkür ederim. ınsanlar kas zarı altına yaptırdığında acılarından bahsediyorlar üzülüyorum fakat sonra ağrılar geçince bu yöntemi önerdiklerini ve hatta ısrarla en iyi yöntemin bu olduğu konusunu empoze etmeye çalışıyorlar bu bana biraz tuhaf geliyor. Ben ağrı çekmedim sonuçlarından da memnunum bunu paylaşmayı özellikle ağrısız yöntem konusunu araştırmalarını öneriyorum. Ben ameliyattan bir gün önce Barış Bey'in ismi bu sitede geçince kayıt oldum hemen yazılanları okudum daha da rahatladım. Sonra Barış Bey'e kas zarı altına ameliyat olanların görüşlerini öğrenmek istemiştim. Müdavimi oldum sonrasında orası da ayrı gerçi. :)) Ben siteyi nasıl kullanacağımı bilmediğim için yazılanları ameliyat sonrasında okumuştum. Ama sürprizlerle karşılaşmadım sen anlarsın beni. Hatta ben ikinci gün hastanede kalmak istemiştim yani sonuçta ameliyatlıyım ağrım olur diye korkuyordum Barış Bey sen iyisin, kalmak istiyorsan tabi kalabilirsin ama kendini hasta gibi hissetme çıkabilirsin demişti. Ben kendime güvensizdim çünkü ya hiç tatmadığım bir ağrı beni sararsa ne yapardım korkusu vardı. O gün eve gittim ertesi gün direnlerim alınsın diye hastaneye geldim tek başıma ve her geçen gün daha da iyiye gittim.
Rüya gibi oldu benim için gözümü kapattım ve açtım tabi ağrılarım olduğu da oldu ama bir kaç kez kendim yataktan kalkmak isterken sonra zorlamadım kendimi.
Ameliyat süresi boyunca hala da annem en büyük destekçim oldu. ıstiyorsan mutlu olacaksan yaptır ama senin canın yanacak onun için biraz istemiyorum demişti. Ama beni gördüğünde bu kuruntularının hepsi gitti. Bugün işten erken çıkma şansım olursa gidip daha önce sadece bakıp geçtiğim büyük beden sütyenlerden alacağım :)) Yarını hiç bekleyesim yok. Hemen takmayacağım ama dolabımda görmek keyiflendirecek beni eminim. Bu arada Barış Bey'e kontrole gittiğim günden beri yan yatmaya başladım sende ikinci hafta başlamıştın yanlış hatırlamıyorsam :))
opuyorumnanaktan
Paylaşımın için ayrıca teşekkür ederim. ınsanlar kas zarı altına yaptırdığında acılarından bahsediyorlar üzülüyorum fakat sonra ağrılar geçince bu yöntemi önerdiklerini ve hatta ısrarla en iyi yöntemin bu olduğu konusunu empoze etmeye çalışıyorlar bu bana biraz tuhaf geliyor. Ben ağrı çekmedim sonuçlarından da memnunum bunu paylaşmayı özellikle ağrısız yöntem konusunu araştırmalarını öneriyorum. Ben ameliyattan bir gün önce Barış Bey'in ismi bu sitede geçince kayıt oldum hemen yazılanları okudum daha da rahatladım. Sonra Barış Bey'e kas zarı altına ameliyat olanların görüşlerini öğrenmek istemiştim. Müdavimi oldum sonrasında orası da ayrı gerçi. :)) Ben siteyi nasıl kullanacağımı bilmediğim için yazılanları ameliyat sonrasında okumuştum. Ama sürprizlerle karşılaşmadım sen anlarsın beni. Hatta ben ikinci gün hastanede kalmak istemiştim yani sonuçta ameliyatlıyım ağrım olur diye korkuyordum Barış Bey sen iyisin, kalmak istiyorsan tabi kalabilirsin ama kendini hasta gibi hissetme çıkabilirsin demişti. Ben kendime güvensizdim çünkü ya hiç tatmadığım bir ağrı beni sararsa ne yapardım korkusu vardı. O gün eve gittim ertesi gün direnlerim alınsın diye hastaneye geldim tek başıma ve her geçen gün daha da iyiye gittim.
Rüya gibi oldu benim için gözümü kapattım ve açtım tabi ağrılarım olduğu da oldu ama bir kaç kez kendim yataktan kalkmak isterken sonra zorlamadım kendimi.
Ameliyat süresi boyunca hala da annem en büyük destekçim oldu. ıstiyorsan mutlu olacaksan yaptır ama senin canın yanacak onun için biraz istemiyorum demişti. Ama beni gördüğünde bu kuruntularının hepsi gitti. Bugün işten erken çıkma şansım olursa gidip daha önce sadece bakıp geçtiğim büyük beden sütyenlerden alacağım :)) Yarını hiç bekleyesim yok. Hemen takmayacağım ama dolabımda görmek keyiflendirecek beni eminim. Bu arada Barış Bey'e kontrole gittiğim günden beri yan yatmaya başladım sende ikinci hafta başlamıştın yanlış hatırlamıyorsam :))
opuyorumnanaktan
ben yan yatmaya 2. haftadan başladım,aslında hiç söz dinleyen bir hasta olduğum söylenemez,ilk hafta bile yan yatma çabası içerisindeydim,şanslıyım çünkü ne dikişlerime zarar verdim ne de başka bişey oldu,çünkü olabilirdi.ben kas zarından 1mm'lik bir zar olduğu için korkuyordum,ya yırtılırsa,ya bişey olursa diye. Tabii naci beyin beni bilinçlerdirmesi ile bu korkularımın ne kadar gereksiz olduğunun farkına vardım."Sen ne yaparsan yap,kendini bıçaklamadığın sürece zarar veremezsin "diyo,yani kas zarına zarar vermem veya yırtılması imkansız birşeymiş. Subfacial ameliyat çok fazla doktor tarafından uygulanan bir ameliyat tekniği değil,hem her hastaya uygun bir yöntem değil hem de çok titiz bir cerrahi gerektiriyor.Ben de doktor seçimi konusunda gerçekten şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü bana serum fizyolojik ve kas altı ameliyat öneren birçok doktor olmuştu. Neyse geçti,geride kaldı diğerleri.Önemli olan şu an sonuçtan memnun ve mutlu olmak.. doktor açısından da bence mutlu ve gülümseyen hastalarının varlığının çok olması onları da mesleki tatmin yaşamalarına sebep oluyordur. Ne zaman gidiyorsun bir daha ki kontrolüne,kremini sürmeye başladın mı,bir de masajla göreceksin,ne kadar yumuşadıklarını. hihoyyytGerçekten sağlam araştırma yapmışsın. Ben senelerdir düşünürdüm ama "yapablirim" dediğim anda uygulamaya geçtim. Forumda kas zarı ameliyatı olan dediğin gibi fazla kimse yok çünkü uygulayan doktor sayısı çok az. Şanslıyız bence doktor açısından :))
Paylaşımın için ayrıca teşekkür ederim. İnsanlar kas zarı altına yaptırdığında acılarından bahsediyorlar üzülüyorum fakat sonra ağrılar geçince bu yöntemi önerdiklerini ve hatta ısrarla en iyi yöntemin bu olduğu konusunu empoze etmeye çalışıyorlar bu bana biraz tuhaf geliyor. Ben ağrı çekmedim sonuçlarından da memnunum bunu paylaşmayı özellikle ağrısız yöntem konusunu araştırmalarını öneriyorum. Ben ameliyattan bir gün önce Barış Bey'in ismi bu sitede geçince kayıt oldum hemen yazılanları okudum daha da rahatladım. Sonra Barış Bey'e kas zarı altına ameliyat olanların görüşlerini öğrenmek istemiştim. Müdavimi oldum sonrasında orası da ayrı gerçi. :)) Ben siteyi nasıl kullanacağımı bilmediğim için yazılanları ameliyat sonrasında okumuştum. Ama sürprizlerle karşılaşmadım sen anlarsın beni. Hatta ben ikinci gün hastanede kalmak istemiştim yani sonuçta ameliyatlıyım ağrım olur diye korkuyordum Barış Bey sen iyisin, kalmak istiyorsan tabi kalabilirsin ama kendini hasta gibi hissetme çıkabilirsin demişti. Ben kendime güvensizdim çünkü ya hiç tatmadığım bir ağrı beni sararsa ne yapardım korkusu vardı. O gün eve gittim ertesi gün direnlerim alınsın diye hastaneye geldim tek başıma ve her geçen gün daha da iyiye gittim.
Ameliyat süresi boyunca hala da annem en büyük destekçim oldu. İstiyorsan mutlu olacaksan yaptır ama senin canın yanacak onun için biraz istemiyorum demişti. Ama beni gördüğünde bu kuruntularının hepsi gitti. Bugün işten erken çıkma şansım olursa gidip daha önce sadece bakıp geçtiğim büyük beden sütyenlerden alacağım :)) Yarını hiç bekleyesim yok. Hemen takmayacağım ama dolabımda görmek keyiflendirecek beni eminim. Bu arada Barış Bey'e kontrole gittiğim günden beri yan yatmaya başladım sende ikinci hafta başlamıştın yanlış hatırlamıyorsam :))
opuyorumnanaktan
Naci Bey'in dediğini bana Barış Bey'de söylemişti. Ya patlarsa endişesi vardı ilk bilgi almak için görüşmeye gittiğimde elindeki silikonu masaya koydu ve yumruğuyla var gücüyle bastırmaya başladı bunun aynısını katıldığı TV programında da yapmıştı ameliyatımdan 2 gün sonra direnleri çıkarttırmaya gittiğimde izlemiştim. (NTV) O da aynı Naci Bey gibi kendini bıçaklamadığın sürece bir şey olmaz merak etme demişti.
Benim durumumu iyi buldu üç ay sonra gideceğim haziran ortası gibi. Bu süreçte tavsiye ettiği kremi sabah akşam kullanacağım. Ve masaja gelince ben Barış Bey'in gösterdiği gibi sanırım fazla baskı uygulayamayacağım elimin ucuyla da yapmam ama ileri geri içeri dışarı hareketleri yapacağım. Duş sırasında bu hareketleri yapmayı düşünüyorum. Sence günlük mü yapmalıyım ne dersin?
Benim üst kısımlar yumuşadı fakat altlar biraz daha gergin. Hani şikayetim yok hep böyle diri de kalabilir ama doktorum üç ay sonra esas kıvamına geleceğini esas şekli o zaman alacağını söyledi gösterdiği resimlerle de bu süreci görmüş oldum.
Ve katıldığım bir nokta daha mutlu ve gülümseyen hastaların varlığının çok olması Barış Bey'den biliyorum kesinlikle mesleki açıdan tatmin edici bir durum. Ben bandajlar açıldığında nutkum tutulmuştu. O an ne diyeceğimi bilememiştim. Biraz daha kendilerine geldiklerinde ve görüntüdeki değişikliğe alıştığıma yani ertesi gün aradım Barış Bey'i. ınanılmaz sevindi mutlu olmama. Her görüştüğümüzde yada gittiğimde sorularının arasında "mutlu musunuz artık?" diye sorar.
Ben mutlu olabilmek için küçük şeyler yeter diye düşünürdüm kendim için.
"Büyük" şeylerle daha mutlu oluyormuşum onu anladım :)))
Benim durumumu iyi buldu üç ay sonra gideceğim haziran ortası gibi. Bu süreçte tavsiye ettiği kremi sabah akşam kullanacağım. Ve masaja gelince ben Barış Bey'in gösterdiği gibi sanırım fazla baskı uygulayamayacağım elimin ucuyla da yapmam ama ileri geri içeri dışarı hareketleri yapacağım. Duş sırasında bu hareketleri yapmayı düşünüyorum. Sence günlük mü yapmalıyım ne dersin?
Benim üst kısımlar yumuşadı fakat altlar biraz daha gergin. Hani şikayetim yok hep böyle diri de kalabilir ama doktorum üç ay sonra esas kıvamına geleceğini esas şekli o zaman alacağını söyledi gösterdiği resimlerle de bu süreci görmüş oldum.
Ve katıldığım bir nokta daha mutlu ve gülümseyen hastaların varlığının çok olması Barış Bey'den biliyorum kesinlikle mesleki açıdan tatmin edici bir durum. Ben bandajlar açıldığında nutkum tutulmuştu. O an ne diyeceğimi bilememiştim. Biraz daha kendilerine geldiklerinde ve görüntüdeki değişikliğe alıştığıma yani ertesi gün aradım Barış Bey'i. ınanılmaz sevindi mutlu olmama. Her görüştüğümüzde yada gittiğimde sorularının arasında "mutlu musunuz artık?" diye sorar.
Ben mutlu olabilmek için küçük şeyler yeter diye düşünürdüm kendim için.
"Büyük" şeylerle daha mutlu oluyormuşum onu anladım :)))
- 22 Eylül 2007
- 213
- 51
- 298
Naci Bey'in dediğini bana Barış Bey'de söylemişti. Ya patlarsa endişesi vardı ilk bilgi almak için görüşmeye gittiğimde elindeki silikonu masaya koydu ve yumruğuyla var gücüyle bastırmaya başladı bunun aynısını katıldığı TV programında da yapmıştı ameliyatımdan 2 gün sonra direnleri çıkarttırmaya gittiğimde izlemiştim. (NTV) O da aynı Naci Bey gibi kendini bıçaklamadığın sürece bir şey olmaz merak etme demişti.
Merhaba oralet bende gogus ameliyati dusunuyorum doktor arastiriyorum. Ama bu kas zari teknigi ile ilgili bazi endiselerim var. Bu zar cok ince sonucta. Bu zarin zamanla yirtilma ve deformasyon riski hic yokmu. Sonucta oyle hep sabit durmayacaklar degilmi kocalarimiz dokunacak bunlara:)). Ben biraz o ince zarin yirtilmasindan korkuyorum bu yuzden. Bilgin varsa paylasirsan sevinirim
odzimert , kalemin yazısından alıntı yapıyuorum
"ben kas zarından 1mm'lik bir zar olduğu için korkuyordum,ya yırtılırsa,ya bişey olursa diye. Tabii naci beyin beni bilinçlerdirmesi ile bu korkularımın ne kadar gereksiz olduğunun farkına vardım."Sen ne yaparsan yap,kendini bıçaklamadığın sürece zarar veremezsin "diyo,yani kas zarına zarar vermem veya yırtılması imkansız birşeymiş. "
gazi üniversitesinden doç.dr sühan ayhan, hastayı görmeden bir şey diyemem demişti. birr kaç koşul saymıştı, hasta şöyle şöyleyse şu yöntemi şöyle şöyleyse bu yöntemi uyguluyorum diye.
uyguladığı yöntemlerden biri subfasyal( kas zarı altı) diğeri de dual plandı. hem doç hem özel ilgi alanı meme cerrahisi olan birinden subfasyali kullandığını duyunca bu yönteme benim bakışımda olumlu yönde değişmişti. sayfasında verdiği dersler listesinde meme cerrahisi yazıyordu. heralde meme cerrahisi dersi veren biri, teknikleri çok çok iyi biliyordur .
aklımda şu an 4 isim var , ankarada olursam sühan ayhan ya da figen özgürle, istanbula gitmeye karar verirsem barış çakır ve naci çelikle görüşmeyi düşünüyorum.
"ben kas zarından 1mm'lik bir zar olduğu için korkuyordum,ya yırtılırsa,ya bişey olursa diye. Tabii naci beyin beni bilinçlerdirmesi ile bu korkularımın ne kadar gereksiz olduğunun farkına vardım."Sen ne yaparsan yap,kendini bıçaklamadığın sürece zarar veremezsin "diyo,yani kas zarına zarar vermem veya yırtılması imkansız birşeymiş. "
gazi üniversitesinden doç.dr sühan ayhan, hastayı görmeden bir şey diyemem demişti. birr kaç koşul saymıştı, hasta şöyle şöyleyse şu yöntemi şöyle şöyleyse bu yöntemi uyguluyorum diye.
uyguladığı yöntemlerden biri subfasyal( kas zarı altı) diğeri de dual plandı. hem doç hem özel ilgi alanı meme cerrahisi olan birinden subfasyali kullandığını duyunca bu yönteme benim bakışımda olumlu yönde değişmişti. sayfasında verdiği dersler listesinde meme cerrahisi yazıyordu. heralde meme cerrahisi dersi veren biri, teknikleri çok çok iyi biliyordur .
aklımda şu an 4 isim var , ankarada olursam sühan ayhan ya da figen özgürle, istanbula gitmeye karar verirsem barış çakır ve naci çelikle görüşmeyi düşünüyorum.