• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oral HPV

ezo311

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2025
15
0
1
36
Merhaba arkadaşlar.Benim küçük dilimin yanında et parçası gibi bişey çıktı kaç doktora gösterdim onemsemediler.Sonra adet düzensizliği için kadın doğuma gittim.Doktor bana hpv testi yaptırdin mi hiç dedi.Hic yaptirmadigim için smear ve Hpv testi birlikte yapıldı.Benimde hpv korkum başlamış oldu.Sonuclar çıkana kadar psikolojim bozuldu resmen.Neyseki çok şükür smear da hpv de negatif çıktı.Ama ben bu süreçte tabiki agizdada hpv oluşabileceğini internetten öğrendigm için küçük dilimin kenarında çıkan şeye taktm kafamı.En son bi KBB doktoruna dedim rahim hpv testi yapıldı negatif çıktı ama agizdada olabilir mi o şey acaba diye geldm dedim.Doktorda once yine gecistirmeye çalıştı sonra ben öyle söyleyince orayi alalım biyopsi ile sonra ne olduğunu söyleyebiliriz dedi.Simdide bunun sonucunu bekliyorum artık stresten kahroldum.Sizce rahimde HPV yokken ağızda olma olasigi nedir? Cevaplarsaniz çok sevinirim 🙏🏻

Kimse yok mu bu konuda konusabilecegim biri gerçekten çok kötü durumdayım beklemekten yoruldum şimdi birde bunu bekleyecegim.İnsallah önemli birşey değildir.Yani ben ihtimal vermek istemiyorum rahimde yokken ağızda nasıl olsun diye ama internette okuduklarim gerçekten çok kötü.😢

Genellikle ağızda çok çok zor tutunur derler. Ben de birçok doktora gösterdim kamera ile bakan oldu ama hiçbir şey yok faranjit olmuşsun dendi. Seninkinde en azından parça alınmış sonucuna göre için rahat olur ama ağızda tutunması çok zor olurmış için rahat olsun üzme kendini

Ama görüntüsü aynı siğil gibi inşallah dediginz gibidir.Zaten rahimde yoksa hpv agizdada olmaz heralde dimi?Yada olabilir mi veya öyleyse bile kanser mi olucam kafayı yemek üzereyim.Cevabniz içimi bir nebze rahatlatsada arada bir geliyorlar böyle aklıma kötü kötü hayatı kendime zindan ediyorm.Cok teşekkür ederim 🌸

Geçmiş olsun.

Benim merak ettiğim, numuneyi ağzı sıvısından aldılar di mi ?

Acaba vajinal sıvıda negatif, agız sıvısında pozitif olan vaka olabilir mi ? 🙄

Tam bilemiyorum ama zannetmiyorum hpv olsa rahimde de olur mantıken. Yine de doktorunuza sorun ama bana biraz olmaz gibi geliyor

2016 yılında benim de aynı problemim oldu. Tam da küçük dilin yanında çıkmıştı. Özelde KBB doktoru lazerle yakarak alıp patolojiye gönderdi. Hpv açısından değerlendirildi ve negatif çıktı. Aynı zamanda iyi huyluydu. Sebebi bilinmiyor ama kontrolsüz hücre çoğalması dendi. Bir daha çıkabilir belki korkma dedi doktor ama 9 yıl geçti bir daha çıkmadı. Benimki gibi bir şey olabilir sizin de. Farklı bir KBB uzmanına gidip parçanın patolojide incelenmesini istediğinizi söyleyin. Geçmiş olsun.

Sağolun.Agizdan sıvı almadılar direk siğil gibi olan şeyi alacaklar.Ama rahimde zaten normal smear ve Hpv testi yapıldı negatif çıktı sonuç

2016 yılında benim de aynı problemim oldu. Tam da küçük dilin yanında çıkmıştı. Özelde KBB doktoru lazerle yakarak alıp patolojiye gönderdi. Hpv açısından değerlendirildi ve negatif çıktı. Aynı zamanda iyi huyluydu. Sebebi bilinmiyor ama kontrolsüz hücre çoğalması dendi. Bir daha çıkabilir belki korkma dedi doktor ama 9 yıl geçti bir daha çıkmadı. Benimki gibi bir şey olabilir sizin de. Farklı bir KBB uzmanına gidip parçanın patolojide incelenmesini istediğinizi söyleyin. Geçmiş Gerçekten mi ya umarım öyledir.Kotu birşey çıkacak diye aklım çıkıyor 🙁🙁

İnşallah dediğiniz gibidir.Buyume olmusmuydu sizinkinde görüntüsü nasıldı acaba

2016 yılında benim de aynı problemim oldu. Tam da küçük dilin yanında çıkmıştı. Özelde KBB doktoru lazerle yakarak alıp patolojiye gönderdi. Hpv açısından değerlendirildi ve negatif çıktı. Aynı zamanda iyi huyluydu. Sebebi bilinmiyor ama kontrolsüz hücre çoğalması dendi. Bir daha çıkabilir belki korkma dedi doktor ama 9 yıl geçti bir daha çıkmadı. Benimki gibi bir şey olabilir sizin de. Farklı bir KBB uzmanına gidip parçanın patolojide incelenmesini istediğinizi söyleyin. Geçmiş olsun.
Burda yeni oldgum için yanlış yere mi yazdim az önce acaba.Sizede çok geçmiş olsun umarım bnmde öyle biseydir.Peki sizin görüntüsü nasıldı acaba

Burda yeni oldgum için yanlış yere mi yazdim az önce acaba.Sizede çok geçmiş olsun umarım bnmde öyle biseydir.Peki sizin görüntüsü nasıldı acaba
Görüntüsü uzayan bir et şeklindeydi. Herhangi bir büyüme olmadı hızlı bir şekilde alındığı için olabilir. O dönem faranjit olmuştum tesadüfen o faranjit sayesinde farkedildi,boğazım kontrol edilirken hatta evde ilk ben farketmistim.Önce faranjit için antibiyotik verilip enfeksiyon geçtikten sonra işlem yapıldı. Doktor ilk olarak hpvden şüphelendi ben de karalar bağladım ama öyle değilmiş. İyi huylu tümör çıktı anlayacağınız. Panik ve stres yapmadan KBB uzmanıyla görüşün henüz ne olduğu belli değil. Kötü dusunmeyin ama ihmal de etmeyin.

Görüntüsü uzayan bir
Görüntüsü uzayan bir et şeklindeydi. Herhangi bir büyüme olmadı hızlı bir şekilde alındığı için olabilir. O dönem faranjit olmuştum tesadüfen o faranjit sayesinde farkedildi,boğazım kontrol edilirken hatta evde ilk ben farketmistim.Önce faranjit için antibiyotik verilip enfeksiyon geçtikten sonra işlem yapıldı. Doktor ilk olarak hpvden şüphelendi ben de karalar bağladım ama öyle değilmiş. İyi huylu tümör çıktı anlayacağınız. Panik ve stres yapmadan KBB uzmanıyla görüşün henüz ne olduğu belli değil. Kötü dusunmeyin ama ihmal de etmeyin.
Evet benimde öyle yuvarlak ve hafif uzayan yapıda.Bende kaç kere bunun için farklı farklı farklı doktorlara gittim hepside önemsiz deyip yolladılar.En son gittiğim doktora ben dedim hpv olabilir mi gerçi rahimden test yapıldı negatif geldi ama dedim.O zman kesin sonuç için orayı alalım dedi bı sefer öyle demeseydm belki yine umursamayacaklardi.Benmde fark etmem zaten rahim hpv testinden sonra herşeyi didik didik araştırıp karalar bagladigim bı süreçte oldu.O donemde heryerimde birsey ariyordum.Kimseylede rahat konuşulmuyor böyle şeyler.Burada azda olsa içimi rahatlatabiliyorm.Cok teşekkür ederim hepinize.Allah hepimize sağlık versin öncelikle🌸💓
et şeklindeydi. Herhangi bir büyüme olmadı hızlı bir şekilde alındığı için olabilir. O dönem faranjit olmuştum tesadüfen o faranjit sayesinde farkedildi,boğazım kontrol edilirken hatta evde ilk ben farketmistim.Önce faranjit için antibiyotik verilip enfeksiyon geçtikten sonra işlem yapıldı. Doktor ilk olarak hpvden şüphelendi ben de karalar bağladım ama öyle değilmiş. İyi huylu tümör çıktı anlayacağınız. Panik ve stres yapmadan KBB uzmanıyla görüşün henüz ne olduğu belli değil. Kötü dusunmeyin ama ihmal de etmeyin.

Ama görüntüsü aynı siğil gibi inşallah dediginz gibidir.Zaten rahimde yoksa hpv agizdada olmaz heralde dimi?Yada olabilir mi veya öyleyse bile kanser mi olucam kafayı yemek üzereyim.Cevabniz içimi bir nebze rahatlatsada arada bir geliyorlar böyle aklıma kötü kötü hayatı kendime zindan ediyorm.Cok teşekkür ederim 🌸
Rahim ağzında negatif olması ağzınızda olmayacağı anlamına gelmez fakat ağızda tutulumu hpv nin daha zordur ayrıca hpv olmanız kanser olacağınız anlamına hiç gelmez 10 kadından 9 tanesi hpv olur ama farketmeden bağışıklık sistemi ile negatif olur yada farkedilir sonra negatif olur pozitif kalan çok çok azdır.hpv çıkmayacağını düşünüyorum boşuna kendinizi üzüyorsunuz geçmiş olsun.

Rahim ağzında negatif olması ağzınızda olmayacağı anlamına gelmez fakat ağızda tutulumu hpv nin daha zordur ayrıca hpv olmanız kanser olacağınız anlamına hiç gelmez 10 kadından 9 tanesi hpv olur ama farketmeden bağışıklık sistemi ile negatif olur yada farkedilir sonra negatif olur pozitif kalan çok çok azdır.hpv çıkmayacağını düşünüyorum boşuna kendinizi üzüyorsunuz geçmiş olsun.
İnşallah değildir yinede o psikolojiyi kaldıramam sanırım 😢

Back