Öpüşen çifti uyaran kişi 4 yerinden bıçaklandı!

Tamam toplumda kadın-erkek yan yana görseler bile hemen adını çıkartabilecek kapasitede insanlar var. Bu tür insanlar var diye her olaya genelleyemem ama. Dikkat ederseniz karşı taraftan tepki olarak bıçaklama gelmiş. Şimdi karşımızda 20 yaşında cebindeki bıçağı her kafasını bozana saplayabilecek türden biri var. Bu kişinin masum masum öpüştüğü yobazın biri gelip de karşı çıkmış olduğu fikrine inanmadım nedense.
Etrafımda sarılan, birbirlerine sevgi sözleri söyleyen insanları görünce mutlu olan bir insanım. Hiçbir zamanda ahlaksızlar dememişimdir. Ama bir de şöyle durumlar var. Topluluğun bulunduğu alandan bir adım geride durunca görünmediğini sanan çiftler. Bu çiftlerin bazılarında içki, uyuşturucu, sigara vb çeşit çeşit maddeler gördüm etrafında. Ayrıca kesici aletlerde bulunduruyorlar. Ve o masum dediğiniz öpüşmeler az sonra çiftleşecekmiş boyutunda oluyor. Etrafta çocuklarda oluyor gören. Ahlakı geç insan can korkusu da duyabiliyor. Kafalar gidik olduğu için kafalarına esip bir adam öldürecekler mi diye? Demem o ki böyle durumlarda olabiliyor bazen. 2 taraflı düşünmek lazım.

Nerdeyse iyiki bıçaklamış diyecek bir kesim olduğu sürece... Neyin ahlakından bahsediyoruz burda kimin ahlakından?
Neredeyse değil,iyi olmuş diyen de çıktı burda. Cebinde kesici alet taşıyan, daha 20 yaşında, gık diyen birine tereddütsüz bıçağını saplayan birinden bahsediyoruz burda. üstelik bu çocugun o öpüştüğü kıza zarar verme olasılığı, yüzde bir milyon. bu kızcağız, bu olaydan sonra korkusundan da olsa, bu çocuktan ayrılmaya kalksa, aynı şeyi ona da yapmayacağının bi garantisi var mı yok. Çok yüksek ihtimalle de yapar. birini ya da birşeyleri savunurken neyi savunduğumuza hiç dikkat etmiyoruz.

Öyle. Ucunu bucağını görmeden bişeyler söylemek savunmak akılsızlık ve ahmaklık gerçekten.

Bende daha geçen hafta uyardım bir çifti. Alışveriş merkezinde çocuğum yanımda çocukların yanında yapmazsanız sevinirim dedim. Uzaklaştım. Yuh ama gidin evinize kardeşim. Kimse kusura bakmasın ama alışveriş merkezi, park gibi yerler herkese açık alanlardır. Nasıl ki biri birilerini dovseydi, çöp atsaydı,tutup yüksek sesle bir şey izleseydi de ben itiraz eder uyarirdim. Yok artık çocuğunuzu getirmeyinmis. Siz gelmeyin.

Bence öpüşmek çiftler arası özel hayattır, ortalık da yapmak medeniyet değil, ilkellik örneğidir. Ben de görünce rahatsız oluyorum, toplum kuralları diye bir şey var.

Senin ahlak anlayışın, benim ahlak anlayışım diye bir şey de değil bu, genel geçer kurallar. Bazı hareketler dünyanın her yerinde ortalık da yapılmaz, o yüzdendir ki ortalıkta binlerce öpüşen çift göremezsiniz. Normal olsa her yerde öpüşen çiftler olurdu. Ama tek tük, ben özgürüm ayakçıları yapar bunu nedense. Bunu savunan adamlara desen git metrobüs'te kocanı, sevgilini öp, öpemez çünkü o da bilir bunun etik olmadığını ve dünyanın neresinde olursa olsun %90 tarafından ayıplanacağını.

İşi "ev tutun kardeşim" noktasına getirenlerden bağımsız olarak konuşuyorum, dışarıda kısa bir öpüşme bence çok da ayıplanacak bir şey değil.
Bazı arkadaşlar tabii coşmuş hormonların etkisiyle önsevişmeye giriyor ki biz onlara gülüyoruz ama örneğin İstiklal Caddesi'nde gecenin bir vakti de sevgilimle öpüşebilirim yani misal.

Ufak öpücük kondurmak, anlık bir şey zaten kimsenin ilgisini çekmeyecektir, ben bile görsem sallamam. Ya da dediğin gibi İstiklal de, çok fazla kimse yokken ve ortalık da bunu yadsıyacak kimse yokken yine amenna. Ama bazen uzun uzun ortalık yerde sarılıp, öpüşüp, koklaşıp birbirine yamulan tipler beni irrite ediyor. Ayyy canlarım, özgür gençler diyemiyorum abi. Aynısını orta yaş üstü, evli olduğuna emin olduğum çiftler yapsa yine hoş değil, yine hoş değil.

Ayrıca çocukken 4-5 yaşında falanım öpüşen çift görüp çok garipsemiştim. Etkilendiğimi hatırlıyorum, yabancı diziler de görürdük ama reelde görünce garipsedim. Ben TV'lerde bile öpüşmeyi uygun bulmuyorum. Çoluk çocuklu yerlerde amaaan canım, gençler işte kanları kaynıyor diyemem, kimse kusura bakmasın.

Ya hangimiz sevgilimizle öpüşmedik ki ama bunu milletin gözüne sokmanın da ulu orta çocuklara bunu asilamaninda bir anlamı yok medeniyet bu değil yakında yolda sevisenleri gorup kafamizi çevirip yola devam edicez demekki bicaklanan sizlerin babasida dedeside olabilirdi karismasaydi diyen arkadaşlar gercekden şaşkınım

Şimdi o konuda fikrim şöyle
Burda ebeveyne iş düşüyor onun yetişmesinde her türlü doğru eğitimi vermeli benim savunduğum çocuğun yaşıyla ilgili bu durumla küçük yaşta karşı karşıya kalmaması elbette gördüğünde doğru şekilde anlatılmalı

Noktasına virgülüne kadar katılıyorum kaldı ki haberde avm de geçtiği anlatılıyor Oray'a genç te yaşlıda gidiyor oyun parkları için küçük çocuklarda

Toplum içinde öpüşülmesini ben de doğru bulmuyorum, ne gerek var yani, özel olmasın mı bazı şeyler..

Ama yolda görsem başımı çevirip geçerim yani, banane..
Susmak lazım,kime ne.

Hele şu devirde, birine yanlışlıkla çarpsan bıçağı yersin, o hale geldik..

Anlamadığım tek şey neden böyle dengesizler "tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor " şu cümleden dahi tiksindim

Masumca el ele tutuşup öpenlere bişey demiyorum ama bazıları öyle bir öpüşüyor ki. Geçen gün duraktayım. Kız oğlanın kulağından başlayıp boynunu emmeye başladı. Duraktakı diğer erkekler de öylece gülümseyerek izlediler. İğrençtiler doğrusu.

Sorsam herkes çocuğunu düşünüyor ama çocukların baş düşmanı olan televizyon evlerde kapanmıyor...Afedersiniz o yüzden samimi gelmiyor bana bu "ama çocuğumuz''la başlayan savunmalar...

Sorsam herkes çocuğunu düşünüyor ama çocukların baş düşmanı olan televizyon evlerde kapanmıyor...Afedersiniz o yüzden samimi gelmiyor bana bu "ama çocuğumuz''la başlayan savunmalar...
Katılıyorum. Üstelik televizyonlarda amaç gerçekten cinsellik ve o sahneye olabildiğince dikkat çekmek için uğraşıyorlar. İnsanların gözlerine sokuyorlar.

Ha bu arada illa bir seylerin tescili gerekiyorsa ben yeri gelir öpüşen cift görür haya eder oradan uzaklasirim agzimi acmadan (yasanmis) yeri gelir sokak ortasinda evladını doveb baba musveddesi ile tartisirim(yasanmis)
Simdi itiraz etmeye hakkim var mi ?

Ayrica kadina siddete susuyorsunuz diyen insanlar da bana samimi gelmiyor. Illa bir kıyas yapacaksak dunyada milyonlarca kadin sömürgeci devletler yüzünden açlik,savas vs ile mucadele ediyor ama biz her firsatta buna mahal veren devletlerin medeniyetlerini vesairelerini ove ove bitiremiyoruz. Madem kadin hakki kadinin modern olsun ilkel olsun her toplumda türlü yollarla ezilmesine goz yumuyoruz buna ne demeli. Herşey illa sokakta dayak yiyen kadina susmamak mi ?

Simdi bu adamin kadina siddete sustugunu nereden biliyoruz?

Diyelimki adam kadina siddete sustu ama opusmeye karsi cikti bicaklanmayi haketti oh olsun mu?

Yapmayin Allah askina kimse uyardigi icin olumu haketmez.

Simdi diyelimki bu olay bosortulu kadinin basortusuyle alay etti kadin kocasi adami bicakladi olsaydi. Biride gelip canim adamda alay etmeseydi deseydi soylenmedik soz birakilmazdi. Yobazliktan girilip geri kafaliliktan cikilirdi.

Kimse olumu haketmez arkadaslar. Opuseni uyaranda basortuluyle dalga gecende. Ben iki olayda da bicaklayani cani bulurum. Bicaklanan insana acirim.

Bazi dogrular vardir durumlara gore degismez. bir insani oldurmek isteyen kisi kotudur. Sebebi ne olursa olsun.

Gençler gerçekten öpüştü mü? Gözüyle görmüş mü bu haberi yapan bu 1.. Bir kaç ay önce yaşanan Ensar vakfı tecavüz olaylarına hepimiz ensarız diye destek çıkan bir kesim varken memlekette, kendi gibi görünmeyen iki kişinin ufacık busesini değil öpüşmek sevişmek olarak bile görür bu da 2... Bıçaklamak doğru mu değil elbette ama arada birileri manyak çıkacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…