- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.121
- 598
Neredeyse değil,iyi olmuş diyen de çıktı burda. Cebinde kesici alet taşıyan, daha 20 yaşında, gık diyen birine tereddütsüz bıçağını saplayan birinden bahsediyoruz burda. üstelik bu çocugun o öpüştüğü kıza zarar verme olasılığı, yüzde bir milyon. bu kızcağız, bu olaydan sonra korkusundan da olsa, bu çocuktan ayrılmaya kalksa, aynı şeyi ona da yapmayacağının bi garantisi var mı yok. Çok yüksek ihtimalle de yapar. birini ya da birşeyleri savunurken neyi savunduğumuza hiç dikkat etmiyoruz.Nerdeyse iyiki bıçaklamış diyecek bir kesim olduğu sürece... Neyin ahlakından bahsediyoruz burda kimin ahlakından?
Öyle. Ucunu bucağını görmeden bişeyler söylemek savunmak akılsızlık ve ahmaklık gerçekten.Neredeyse değil,iyi olmuş diyen de çıktı burda. Cebinde kesici alet taşıyan, daha 20 yaşında, gık diyen birine tereddütsüz bıçağını saplayan birinden bahsediyoruz burda. üstelik bu çocugun o öpüştüğü kıza zarar verme olasılığı, yüzde bir milyon. bu kızcağız, bu olaydan sonra korkusundan da olsa, bu çocuktan ayrılmaya kalksa, aynı şeyi ona da yapmayacağının bi garantisi var mı yok. Çok yüksek ihtimalle de yapar. birini ya da birşeyleri savunurken neyi savunduğumuza hiç dikkat etmiyoruz.
İşi "ev tutun kardeşim" noktasına getirenlerden bağımsız olarak konuşuyorum, dışarıda kısa bir öpüşme bence çok da ayıplanacak bir şey değil.Bence öpüşmek çiftler arası özel hayattır, ortalık da yapmak medeniyet değil, ilkellik örneğidir. Ben de görünce rahatsız oluyorum, toplum kuralları diye bir şey var.
Senin ahlak anlayışın, benim ahlak anlayışım diye bir şey de değil bu, genel geçer kurallar. Bazı hareketler dünyanın her yerinde ortalık da yapılmaz, o yüzdendir ki ortalıkta binlerce öpüşen çift göremezsiniz. Normal olsa her yerde öpüşen çiftler olurdu. Ama tek tük, ben özgürüm ayakçıları yapar bunu nedense. Bunu savunan adamlara desen git metrobüs'te kocanı, sevgilini öp, öpemez çünkü o da bilir bunun etik olmadığını ve dünyanın neresinde olursa olsun %90 tarafından ayıplanacağını.
İşi "ev tutun kardeşim" noktasına getirenlerden bağımsız olarak konuşuyorum, dışarıda kısa bir öpüşme bence çok da ayıplanacak bir şey değil.
Bazı arkadaşlar tabii coşmuş hormonların etkisiyle önsevişmeye giriyor ki biz onlara gülüyoruz ama örneğin İstiklal Caddesi'nde gecenin bir vakti de sevgilimle öpüşebilirim yani misal.
Şimdi o konuda fikrim şöyleGörmemesi için bir çocuğun tv izlenirken o ortamda olmaması lazım, eline tablet telefon vs verilmemesi lazım maalesef reelde görmeseler bile sanalda birşekilde görüyorlar. Üstelik televizyonda gördüklerini uygulamaları an meselesi. Çünkü özellikle televizyonda tek bir uyarıcı var o da öpüşen bir çift. Fakat çevremizde birden fazla uyarıcı mevcut. Çocuğunuza mantıklı bir şekilde açıklama yapabilirsiniz gördüğü anda.
Noktasına virgülüne kadar katılıyorum kaldı ki haberde avm de geçtiği anlatılıyor Oray'a genç te yaşlıda gidiyor oyun parkları için küçük çocuklardaUfak öpücük kondurmak, anlık bir şey zaten kimsenin ilgisini çekmeyecektir, ben bile görsem sallamam. Ya da dediğin gibi İstiklal de, çok fazla kimse yokken ve ortalık da bunu yadsıyacak kimse yokken yine amenna. Ama bazen uzun uzun ortalık yerde sarılıp, öpüşüp, koklaşıp birbirine yamulan tipler beni irrite ediyor. Ayyy canlarım, özgür gençler diyemiyorum abi. Aynısını orta yaş üstü, evli olduğuna emin olduğum çiftler yapsa yine hoş değil, yine hoş değil.
Ayrıca çocukken 4-5 yaşında falanım öpüşen çift görüp çok garipsemiştim. Etkilendiğimi hatırlıyorum, yabancı diziler de görürdük ama reelde görünce garipsedim. Ben TV'lerde bile öpüşmeyi uygun bulmuyorum. Çoluk çocuklu yerlerde amaaan canım, gençler işte kanları kaynıyor diyemem, kimse kusura bakmasın.
Katılıyorum. Üstelik televizyonlarda amaç gerçekten cinsellik ve o sahneye olabildiğince dikkat çekmek için uğraşıyorlar. İnsanların gözlerine sokuyorlar.Sorsam herkes çocuğunu düşünüyor ama çocukların baş düşmanı olan televizyon evlerde kapanmıyor...Afedersiniz o yüzden samimi gelmiyor bana bu "ama çocuğumuz''la başlayan savunmalar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?